Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015 στις 20.00

Συζήτηση: Υπόθεση Χρυσή Αυγή: Αστυνομικο-δικαστική συγκάλυψη

Δυο χρόνια έχουν περάσει από τη στυγνή δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά, στο πλαίσιο επίθεσης τάγματος εφόδου, κατ' εντολήν της νεοναζιστικής ηγεσίας. Από τις περίπου 30 συνεδριάσεις της δίκης των νεοναζί, που έχουν γίνει, και από τον τρόπο συγκρότησης της δικογραφίας, έχει γίνει φανερή η προσπάθεια συγκάλυψης. Συγκάλυψης όχι μόνο των ευθυνών των αστυνομικών, που σαν απλοί θεατές παρακολουθούσαν τα φιλαράκια τους να επιτίθενται στους αντιφασίστες και να δολοφονούν τον Π. Φύσσα, αλλά και συγκάλυψης της ουσίας της υπόθεσης, με στόχο να πέσουν στα μαλακά τα ηγετικά στελέχη της νεοναζιστικής συμμορίας, αλλά και οι δολοφόνοι τύπου Ρουπακιά.

Αυτή η αστυνομικο-δικαστική συγκάλυψη, που γίνεται με την ενοχή -αν όχι με εντολή της αστικής πολιτικής ηγεσίας, συνιστά μείζον πολιτικό ζήτημα.

Κατά συνέπεια, μείζον πολιτικό καθήκον είναι να μην ολοκληρωθεί αυτή η επιχείρηση συγκάλυψης.

Η «Κόντρα» παρακολουθεί τη δίκη των νεοναζί και καλύπτει με τα ρεπορτάζ της την εξέλιξή της. Στο πλαίσιο της συστηματικής ενημέρωσης για όλα όσα μεθοδεύονται, οργανώνουμε και αυτή τη συζήτηση ενημέρωσης και ανταλλαγής απόψεων.

Παρασκευή, 11 Δεκέμβρη, στις 8 μμ, στο κτίριο της «Κόντρας».

Παρασκευή 11/12 στις 8:00 μ.μ.

Αγαθουπόλεως 65 & Αχαρνών

kontexra_ekdilexoseis@ekexsegersi.exgr

πηγή : http://www.eksegersi.gr/