τι; : πορεία θεματική : Δεκέμβρης 2008

Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015 στις 18.00

2 καλέσματα : 1 2

Πορεία 6 Δεκέμβρη

((i)) Πορεία

Τοποθεσία: Καρλόβασι,Σάμος / Πλατεία Καρλοβάσου

Πορεία την Κυριακή 6/12 18.00 πλατεία Καρλοβάσου.

Εξάρχεια, 6 Δεκεμβρίου 2008, στη συμβολή των οδών Τζαβέλλα και Μεσολογγίου, ο 15χρονος Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος έπεσε νεκρός από τη σφαίρα του Επαμεινώνδα Κορκονέα, ειδικού φρουρού της ΕΛ.ΑΣ. Ήταν μια στιγμή που πυροδότησε την έκρηξη της νεολαίας και όλου του λαού. Κάθε τέτοια εποχή, όταν πλησιάζει η ημερομηνία της δολοφονίας του Αλέξη, η σκέψη μας αρέσκεται να προσπαθεί να γυρίσει πίσω στο 2008. Σε ένα ιδιαίτερα βεβαρημένο και φορτισμένο πλαίσιο, λόγω της δολοφονίας του νεαρού Αλέξη, η κινηματική συνάρθρωση προσέλαβε τα χαρακτηριστικά μίας «πολλαπλής κατεύθυνσης». Έτσι, τις ημέρες του «φορτισμένου Δεκέμβρη», εκτός από τις μεγάλες διαδηλώσεις, πραγματοποιήθηκαν επιθέσεις σε υποκαταστήματα τραπεζών, σε μεγάλα πολυκαταστήματα, καθώς και σε διάφορα αστυνομικά τμήματα σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας. Στα πρόσωπα του εξεγερμένου λαού φαινόταν η οργή του, που έβλεπε ότι ζει σε ένα ευνουχισμένο παρών και το μέλλον τους δύσκολο και αβέβαιο.

Οι αυθόρμητες και ανοργάνωτες επιθέσεις σε διάφορα αστυνομικά τμήματα, εκτός από την αντίδραση για τον φόνο του νεαρού μαθητή, ενέγραψαν τα χαρακτηριστικά της αμφισβήτησης του ρόλου και της βίαιης πρακτικής των κατασταλτικών μηχανισμών του κράτους. Με αυτόν τον τρόπο, παρήγαν τους όρους και τις προϋποθέσεις για την ανάδυση και την αποκρυστάλλωση ενός αυθόρμητου και άμεσου πλαισίου «αντιβίας».

7 χρόνια μετά τίποτα δεν έχει αλλάξει. Οι κυβερνήσεις σε συνεργασία με κράτος και παρακράτος συνεχίζουν τη δολοφονική τους πολιτική, με τελευταία των Σύριζα - Αν.Ελ και την εφαρμογή του 3ου μνημονίου που έφεραν οι ίδιοι. Απολύσεις, μειώσεις μισθών και συντάξεων, μείωση των θέσεων εργασίας, με την νεολαία να δέχεται και εκείνη το δικό της πόλεμο στις ουρές ανέργων για μια θέση εργασίας, τα ποσοστά ανεργίας των νέων αγγίζουν το 60%, κάθε φωνή αντίδρασης και διαμαρτυρίας μέσα από τις σχολές πλαισιώνεται από κλειστές με ΜΑΤ σχολές, ξύλο, κυνηγητό, δακρυγόνα και συλλήψεις.

Κάθε καπιταλιστικό κράτος χτίζει άριστες σχέσεις με τις μονάδες καταστολής που το απαρτίζουν καθώς και με το παρακράτος. Μεμονωμένα περιστατικά ονομάζονται κάθε φορά τα περιστατικά που κράτος και παρακράτος δρουν ενάντια σε όσους δεν χωράνε στα σχέδιά τους. Μεμονωμένο περιστατικό θεωρήθηκε ο θάνατος του Θανάση Καναούτη από ελεγκτές στο Περιστέρι, οι πυροβολισμοί των αφεντικών σε μετανάστες εργάτες στην Μανωλάδα, ο βασανισμός μετανάστη ξανά από αφεντικό στη Σαλαμίνα, οι θανάσιμες επιθέσεις εναντίον μεταναστών από τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής, οι ενέδρες σε βάρος συνδικαλιστών και η δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Επειδή όμως δε συμβαίνουν μόνο στη χώρα μας αυτά τα περιστατικά υπάρχουν πολλά περιστατικά σε όλον τον κόσμο που αποδεικνύουν πως οι πραγματικοί τρομοκράτες είναι τα κράτη και το κεφάλαιο. όλο τον κόσμο και τα γεγονότα το αποδεικνύουν. Ο Carlos Juliani το 2001 στη Γένοβα από πυροβολισμό

στο πρόσωπο στα πλαίσια διαδηλώσεων ενάντια στη σύνοδο κορυφής των μεγάλων κρατών, ο Berkin Elvan 15 ετών στην Τουρκία από δακρυγόνο που του έπεσε στο κεφάλι, ο Michael Brown στο Μισούρι με δώδεκα πυροβολισμούς, τα δακρυγόνα και τα γκλοπς σε βάρος όσων αψηφούν τις απαγορεύσεις συγκεντρώσεων στη Γαλλία και το Βέλγιο είναι κάποια από τα "μεμονωμένα περιστατικά" που η αστυνομική αυθαιρεσία και η κρατική καταστολή δε διστάζει να δολοφονεί.

Ο αγώνας για τη μνήμη είναι ο αγώνας που θα ανατρέψει το σύνολο της σαπίλας που κυνηγάει, βασανίζει και δολοφονεί όσους αγωνίζονται. Ένας αγώνας ενάντια στο κράτος και το κεφάλαιο, ενάντια στην καταστολή και τους φασίστες, απέναντι σε όλους όσους δολοφονούν

Κουμής, Κανελλοπούλου, Καλτεζάς, Γρηγορόπουλος ,Berkin, Michael, Carlos, Πάυλος , οι ανώνυμοι πνιγμένοι μετανάστες στα σύνορα, οι γείτονες μας που αυτοκτόνησαν… Για εκείνους και όλους τους άλλους δεν είναι ένα προσκλητήριο για να ανάψουμε ένα κερί στη μνήμη τους, είναι ένα κάλεσμα για να ανάψουμε μια φλόγα δικαίωσης της οργής.

Για να διατηρήσουμε ζωντανές τις μνήμες των αγώνων μας και όχι μαρμαρωμένες.

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

πηγή : https://athens.indymedia.org/event/61893/


Πορεία για τον Αλέξη

από Πρωτοβουλία για τη δημιουργία αντιφασιστικής κίνησης στη Σάμο

Ημέρα/Ώρα: 06/12/2015 στις 6 μμ.

Τοποθεσία: Καρλόβασι,Σάμος / Πλατεία Καρλοβάσου

ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΡΛΟΒΑΣΟΥ 18:00

πηγή : https://athens.indymedia.org/event/61892/