Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015 στις 17.00

Πρόσκληση γνωριμίας και συμμετοχής στο δίκτυο ανέργων θεσσαλονίκης

Τη Δευτέρα 7 Δεκέμβρη, όπως και κάθε πρώτη και τρίτη Δευτέρα του μήνα, το Δίκτυο Ανέργων και Επισφαλώς Εργαζομένων φιλοξενείται στο Στέκι Μεταναστών (Ερμού και Βενιζέλου - είσοδος επί της Ερμού, κόκκινη πόρτα δίπλα από το καφέ). Στη μεγάλη αίθουσα του 1ου ορόφου βρισκόμαστε, συζητάμε, ανταλλάσσουμε ιδέες και σχεδιάζουμε δράσεις που θα κάνουν καλύτερη τη ζωή και την καθημερινότητα μας. Σας προσκαλούμε, λοιπόν, να γνωριστούμε και να ψάξουμε μαζί για λύσεις στο πρόβλημα της ανεργίας ή της εργασιακής επισφάλειας. Η αλληλεγγύη και η συλλογικότητα είναι το όπλο μας απέναντι στην καθημερινή υποβάθμιση της ζωής και της αξιοπρέπειας μας!

17:00 Συνέλευση

Η συνέλευση είναι ανοιχτή σε όλους και ο καθένας μπορεί να θέσει κάποιο ζήτημα που τον απασχολεί ώστε να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε. Συζητάμε δράσεις που ήδη τρέχουν από το προηγούμενο διάστημα, κρίνουμε την πορεία τους και συνδιαμορφώνουμε την εξέλιξή τους ή προτείνουμε νέες δράσεις με βάση και την εκάστοτε επικαιρότητα. Τέλος, συζητάμε και διάφορα οργανωτικά ζητήματα της συλλογικότητας μας.

19:00 και μετά

Φιλοδοξούμε να γίνουν οι Δευτέρες ένα σταθερό ραντεβού όπου η συλλογικότητα μας θα βρίσκεται στο χώρο του Στεκιού Μεταναστών. Θεωρούμε ότι είναι σημαντικό να δημιουργηθεί ένας σταθερός τόπος συνάντησης ανέργων και επισφαλώς εργαζομένων όπου θα μπορούμε να γνωριστούμε, να ενημερωνόμαστε και να συζητάμε για όλα εκείνα που μας απασχολούν!

ΟΑΣΘ

Άνεργοι με πρόστιμο στον ΟΑΣΘ θα μπορούν να ενημερώνονται για τις λεπτομέρειες της παρέμβασης μας για τις διαγραφές προστίμων κάθε μήνα. Συζητάμε το ιστορικό της παρέμβασης, λύνουμε απορίες και αναφέρουμε χρήσιμες λεπτομέρειες και συμπεράσματα που αποκομίσαμε όλο αυτό το διάστημα. Παράλληλα, ενημερώνουμε για τις προϋποθέσεις της διαγραφής προστίμων (απαραίτητα έγγραφα κ.τ.λ.). Προετοιμάζουμε την επόμενη παρέμβαση μας μαζί με όσους έχουν πρόστιμο και συζητάμε για το πως προωθούμε το πάγιο και συνολικό αίτημα των δωρεάν μετακινήσεων ανέργων στην πόλη.

Συλλογή τροφίμων και ρούχων για την Ειδομένη

Από αυτή τη Δευτέρα ξεκινάμε τη συλλογή ειδών για τους μετανάστες και πρόσφυγες στην Ειδομένη. Στόχος μας είναι στο άμεσο μέλλον να οργανώσουμε και μεις ως συλλογικότητα μια αποστολή στην Ειδομένη όπου και θα παραδώσουμε τα είδη που έχουμε συλλέξει. Αυτή τη στιγμή υπάρχει ανάγκη για συλλογή -μόνο- των εξής ειδών: Παπούτσια, Κάλτσες, Μπουφάν, Ξηρά τροφή. Σας προσκαλούμε να συνεισφέρουμε όλοι μαζί ότι δεν μας χρειάζεται και μπορούμε να διαθέσουμε!

Σας περιμένουμε!

πηγή : email που λάβαμε στις 5 Δεκέμβριος 14h