Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015 στις 9.00 πμ

2 καλέσματα : 1 2

Εκδίκαση αγωγής εργοδοσίας κατά εργαζομένων, αλληλέγγυων και συνδικαλιστών

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΤΗΝ TΡΙΤΗ 08/12, 09.00π.μ.

Τον Αύγουστο του 2013 εργαζόμενοι από το επισιτιστικό κατάστημα ΚΑΦΕΝΑΙ (τώρα έχει το όνομα ΜΥΡΣΙΝΗ) ξεκίνησαν έναν αγώνα για την διεκδίκηση των δεδουλευμένων τους. Η εργοδοσία από την πρώτη στιγμή στάθηκε εκδικητικά απέναντί τους απολύοντάς τους. Οι εργαζόμενοι εκτός από την νομική οδό (ασφαλιστικά μέτρα και αγωγή για τα δεδουλευμένα τους τα οποία έχουν κερδίσει) κινήθηκαν και συνδικαλιστικά.

Παρόλο τις αποφάσεις των δικαστηρίων και τις προσεγγίσεις των εργαζομένων για διάλογο και εξεύρεση λύσης, η εργοδοσία παραμένει ανένδοτη. Έχει καταθέσει μηνύσεις για συκοφαντική δυσφήμιση δια του τύπου και εξύβριση καθώς και μία αγωγή με στόχο την οικονομική εξόντωση των εργαζόμενων- απολυμένων και των αλληλέγγυων, την διαστρέβλωση της πραγματικότητας, την φίμωση τους, ενώ παράλληλα ζητάει να πληρώσουν αυτοί το τίμημα των δικών της τακτικών. Συγκεκριμένα μέσα από την αγωγή για ηθική βλάβη κατά των τεσσάρων εργαζομένων, 2 συνδικαλιστών και μελών του Δ.Σ. του Σ.Ε.Τ.ΕΠ.Ε. και ενός αλληλέγγυου ζητάει :

1) Ο καθένας να καταβάλλει περί τις 20.000 ευρώ στην εργοδότρια με την κατηγορία της διάδοσης ψευδών, συκοφαντικών και προσβλητικών γεγονότων.

2) Ο καθένας να καταβάλλει το ποσό των 5.000 στην εργοδότρια, εφόσον δικαιωθεί η αγωγή της, κάθε φορά που θα παραβιάζεται η απόφαση και θα αναφέρεται το όνομα της επιχείρησης της.

3) Να επιβληθεί προσωπική κράτηση ενός έτους για κάθε έναν, ως μέσο της απόφασης που θα εκδοθεί

4)Να παραλείπεται οποιαδήποτε αναφορά στον εργατικό αγώνα και στην εργοδοσία, με την δικαιολογία ότι είναι ψευδή, συκοφαντικά και προσβλητικά.

Την Τρίτη 8/12 εκδικάζεται η παραπάνω αγωγή της εργοδοσίας κατά των εργαζομένων, αλληλέγγυων και συνδικαλιστών.

Καλούμε τον κάθε εργαζόμενο, νέο, άνεργο, συνταξιούχο, τον κάθε έναν που έχει χτυπηθεί ή πρόκειται να χτυπηθεί από τη κρίση και τα Μνημόνια, το κάθε Σωματείο, Συνδικάτο, Φοιτητικό Σύλλογο και την κάθε πολιτική και κοινωνική συλλογικότητα να δείξουν με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη τους στον δίκαιο αγώνα μας, να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας, τη δυνατότητά μας να αγωνιζόμαστε, να κινητοποιούμαστε και να διεκδικούμε. Να ενώσουμε τις δυνάμεις και τις αντιστάσεις μας σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε σχολείο και νοσοκομείο, ώστε να ανατρέψουμε την χούντα των Μνημονίων.

πηγή : http://antepithesistonepisitismo.blogspot.gr/


ΌΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ!

Στην εποχή των Μνημονίων που διανύουμε τα τελευταία 5 χρόνια, με τα συνδικαλιστικά και πολιτικά μας δικαιώματα να χτυπιούνται ολοένα και περισσότερο, όποιος τολμάει να διεκδικήσει ακόμα και τα αυτονόητα, αντιμετωπίζεται σαν εγκληματίας και διώκεται ποινικά. Έχουμε πολλά τέτοια παραδείγματα και στον ιδιωτικό αλλά και στον δημόσιο τομέα με διώξεις εργαζομένων, αγωνιστών και συνδικαλιστών με μόνο στόχο την τρομοκράτηση και την φίμωσή τους.

Συγκεκριμένα, η εργοδοσία στον «ΚΑΦΕΝΑΙ» και πλέον «ΜΥΡΣΙΝΗ», έκανε μηνύσεις για συκοφαντική δυσφήμηση δια του τύπου και εξύβριση σε τέσσερις εργαζόμενους που διεκδίκησαν τα δικαιώματά τους και τρεις αλληλέγγυους (μέλη και εκλεγμένα μέλη στο Δ.Σ. του Συνδικάτου Επισιτισμού-Τουρισμού Θεσσαλονίκης), αλλά και αγωγή μέσω της οποίας ζητάει πρωτόδικα: 1) Ο καθένας να καταβάλλει περί τις 20.000 Ευρώ(στο σύνολο 140.000 Ευρώ) στην εργοδότρια με την κατηγορία της διάδοσης ψευδών, συκοφαντικών και προσβλητικών γεγονότων. 2) Ο καθένας να καταβάλλει το ποσό των 5.000 στην εργοδότρια, εφόσον δικαιωθεί η αγωγή της, κάθε φορά που θα παραβιάζεται η απόφαση και θα αναφέρεται το όνομα της επιχείρησης της. 3) Να επιβληθεί προσωπική κράτηση ενός έτους για κάθε έναν.

Στις 8/12 εκδικάζεται η αγωγή της εργοδοσίας για ηθική βλάβη κατά των τεσσάρων εργαζομένων, 2 συνδικαλιστών και μελών του Δ.Σ. του Σ.Ε.Τ.ΕΠ.Ε. και ενός μέλους του Σ.Ε.Τ.ΕΠ.Ε. Καλούμε όλους του εργαζόμενους, νέους, άνεργους, το κάθε Σωματείο, Συνδικάτο, Φοιτητικό Σύλλογο και την κάθε πολιτική και κοινωνική συλλογικότητα να δείξουν με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη τους στον δίκαιο αγώνα μας. Αυτές οι επιθέσεις, είναι εναντίον όλων μας και έχουν ξεκάθαρο στόχο να ξηλώσουν ότι εργατικό και κοινωνικό δικαίωμα έχει απομείνει.

ΌΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΙΣ 8/12 , 09.00 π.μ.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΔΙΩΚΟΜΕΝΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΩΝ- ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΣΤΟΝ «ΚΑΦΕΝΑΙ- ΜΥΡΣΙΝΗ»

πηγή : https://athens.indymedia.org/event/61919/