Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015 στις 11.00

Παράσταση διαμαρτυρίας για τους 2 συλληφθέντες της χθεσινής πορείας

Κείμενo αλληλεγγύης στους 2 συλληφθέντες για τα γεγονότα της 6ης Δεκέμβρη 2015 στην Κομοτηνή

Στις 6 Δεκέμβρη στις 18:00 στην Κομοτηνή καλέστηκε πορεία από διάφορες οργανώσεις και συλλογικότητες με αφορμη τη συμπλήρωση 7 χρόνων από τον θάνατο του Αλέξη Γρηγορόπουλου και της εξέγερσης που ακολούθησε και στο πλαίσιο των γενικότερων πανελλαδικών κινητοποιήσεων. Η πορεία ξεκίνησε από την πλατεία Ειρήνης και διατηρώντας καθ' όλη τη διάρκεια της δυναμικό παλμό κατέληξε στον χώρο της παλιά νομικής.

Εκεί το σώμα της πορείας συγκρούστηκε για αρκετή ώρα με τους μπάτσους. Οι δυνάνεις των ΜΑΤ έκαναν εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης με σκοπό την απώθηση του σώματος. Ωστόσο αυτό δεν ήταν αρκετό για να σταματήσει η σύγκρουση. Κατά τη διάρκεια των συμπλοκών πραγματοποιήθηκαν 2 συλλήψεις από τις δυνάμεις των ΜΑΤ. Εδώ αξίζει να αναφερθεί ότι καθ'όλη τη διάρκεια των συγκρούσεων μπάτσοι με πολιτικά προμήθευαν συνεχώς τις δυνάμεις των ΜΑΤ με πέτρες και άλλα αντικείμενα.

Μετά το τέλος της σύγκρουσης κα αφού το σώμα της πορείας είχε εισέλθει στο αμφιθέατρο της παλιάς νομικής, δυνάμεις καταστολής εισήλθαν στον προαύλιο χώρο του πανεπιστημίου και προχώρησαν και πάλι στη χρήση δακρυγόνων και κρότου-λάμψης.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι/ες στους 2 συλληφθέντες και καλούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα δικαστήρια στις 7/12/2015 και ώρα 11:00

Η αλληλεγγύη το όπλο μας

Αλληλέγγυες/οι

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1552608/