Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015 στις 17.00

8 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7 8

Πορεία για την Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστών/ριών

Πανελλαδική Ημέρα Αλληλεγγύης

Παρασκευή 18 Δεκέμβρη 2015 - Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστών-ριών

Στις 18 Δεκέμβρη, σε κάθε πόλη και γειτονιά, σε κάθε κοινωνικό και εργασιακό χώρο, από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου μέχρι την Ειδομένη, αλλά και σε κάθε σταθμό της προσφυγικής διαδρομής μέχρι την Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη, ενώνουμε τη φωνή μας με τους πολιτικούς και οικονομικούς πρόσφυγες.

Στις 18 Δεκέμβρη μαζικά, αποκεντρωμένα και μαχητικά συνεχίζουμε και κορυφώνουμε τη δράση μας σε πανελλαδικό επίπεδο:

  • Δεν μένουμε παρατηρητές στο δράμα της προσφυγιάς και δεν συναινούμε στις πολιτικές της Ευρώπης-Φρούριο με την Ελλάδα στο ρόλο του συνοριοφύλακα. Δεν αποδεχόμαστε κανέναν «ρεαλισμό» που πνίγει εκατοντάδες πρόσφυγες στο Αιγαίο, υψώνει φράχτες στα σύνορα και εξαπολύει στρατιωτικού τύπου επιχειρήσεις ενάντια στις βάρκες των προσφύγων.
  • Δεν σιωπούμε μπροστά στις αιτίες και τους υπεύθυνους για τους πολέμους και τον ξεριζωμό. Είναι η ιμπεριαλιστική πολιτική των ΗΠΑ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας που με τις επεμβάσεις, τους βομβαρδισμούς, την υποδαύλιση θρησκευτικών και φυλετικών συγκρούσεων μεθοδεύουν τη διάλυση μιας σειράς χωρών της περιφέρειας και ανταγωνίζονται για τον οικονομικό και πολιτικό έλεγχο των περιοχών. Η βαρβαρότητα του «Ισλαμικού Κράτους» γεννήθηκε και γιγαντώθηκε με τον «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας». Για τις επιθέσεις στο Παρίσι είναι εξίσου υπεύθυνες τόσο οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στη Μέση Ανατολή, την Κεντρική Ασία και την Αφρική, όσο και ο ταξικός πόλεμος, ο ρατσισμός και η ισλαμοφοβία στο εσωτερικό των δυτικών χωρών.
  • Δεν επιτρέπουμε να μετατραπούν οι οικονομικοί και πολιτικοί πρόσφυγες σε αποδιοπομπαίους τράγους και να παρουσιαστούν ως απειλή για την ασφάλεια της Ευρώπης. Παλεύουμε ενάντια στους φράχτες και το κλείσιμο των συνόρων, ενάντια στον εγκλωβισμό των προσφύγων έξω από τα σύνορα της Ευρώπης με την εξαγορά αντιδραστικών καθεστώτων όπως αυτό του Ερντογάν.
  • Η ενοχοποίηση των προσφύγων είναι το όχημα για επιβληθούν αυταρχικές και αντιμεταναστευτικές πολιτικές, πολιτικές εξαίρεσης δικαιωμάτων και περιστολής των ελευθεριών όλων μας. Αντιστεκόμαστε στο «κράτος έκτακτης ανάγκης», στην νέα επίθεση στα πολιτικά δικαιώματα των λαών της Ευρώπης στο όνομα της «ασφάλειας», τη στρατιωτικοποίηση, την τρομοϋστερία, το ρατσισμό και την ισλαμοφοβία.

Η πολιτική της Ευρώπης-Φρούριο έχει την υπογραφή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Ο φράχτης στον Έβρο που η κυβέρνηση υπερασπίζεται εκτρέπει την προσφυγική διαδρομή στο επικίνδυνο και θανατηφόρο πέρασμα του ανατολικού Αιγαίου. Οι εκατοντάδες πνιγμένοι πρόσφυγες, οι άθλιες συνθήκες υποδοχής και η παντελής απουσία κρατικών δομών πρόνοιας δεν μπορούν να κρυφτούν πίσω από τον συμπονετικό λόγο των υπουργών και να επουλωθούν από την πολύτιμη συμβολή των αλληλέγγυων που δεν επαρκεί για την κάλυψη των αναγκών.

Η Ελλάδα με τη συμμετοχή της στου ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς και την αποδοχή της στις ευρωπαϊκές συμφωνίες αναλαμβάνει κεντρικό ρόλο τόσο στην συνέχιση των πολεμικών τυχοδιωκτισμών, όσο και στην «αναχαίτιση» και τον εγκλωβισμό των προσφύγων στα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε.. Με την αναβάθμιση της Frontex και την ίδρυση των Hot Spots παραχωρεί εκτεταμένη δικαιοδοσία στις υπηρεσίες της Ε.Ε. για να την ταχύρρυθμη διαλογή, κράτηση και «επαναπροώθηση» στην Τουρκία των εισερχόμενων οικονομικών και πολιτικών προσφύγων.

Η καταγραφή και «διαλογή» στα Hot Spots είναι ένας μηχανισμός αποκλεισμού και εξαίρεσης δικαιωμάτων, που βασίζεται σε αυθαίρετα, νομικά έωλα και ρατσιστικά κριτήρια. Η επίκληση της ανάγκης διαχωρισμού μεταξύ «προσφύγων» και «οικονομικών μεταναστών» είναι ψευδεπίγραφη και υποκριτική, εξυπηρετώντας τις κυρίαρχες οικονομικές και πολιτικές δυνάμεις της Ευρώπης. Με τα Hot Spots αποκτούν τα κράτη της Ε.Ε. τη δυνατότητα να επιλέγουν τους πλέον εκμεταλλεύσιμους και «εντάξιμους» εργαζόμενους-ες και ταυτόχρονα να αποκλείουν από κάθε δικαίωμα ένα μεγάλο τμήμα της μεταναστευτικής εργασίας. Οι αποκλεισμένοι οικονομικοί και πολιτικοί πρόσφυγες μετατρέπονται σε μια κατηγορία από-νομιμοποιημένων εργαζομένων, ενός φθηνού εργατικού δυναμικού «χωρίς χαρτιά», ευάλωτου στην εργασιακή εκμετάλλευση, τους εργοδοτικούς εκβιασμούς και τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Η επιχείρηση στρατιωτικοποίησης των ελληνο-τουρκικών συνόρων συνοδεύεται με μια πολιτική συνεργασίας με το καθεστώς Ερντογάν για την συγκράτηση με κάθε μέσο της προσφυγιάς πριν καν φτάσει στην Ευρώπη. Ο Ερντογάν αναλαμβάνει τη βρώμικη δουλειά με αντάλλαγμα τα 3 δις «οικονομικής βοήθειας», την κατάργηση της βίζα και την σιωπηρή συναίνεση στον αυταρχισμό και τις δολοφονίες κούρδων και αριστερών αγωνιστών-ριών.

Οι μόνοι που μπορούν να εμποδίσουν αυτό το νέο μακελειό που στο διάβα τους μετρά εκατομμύρια θύματα και περιπλανώμενους είναι οι λαοί και η πάλη τους. Λαός και νεολαία στέλνουμε αντιιμπεριαλιστικό και αντιπολεμικό ηχηρό μήνυμα σε όλους τους λαούς. Προτάσσουμε την ταξική μας αλληλεγγύη στους χιλιάδες πρόσφυγες και τους αγωνιστές στη Μέση Ανατολή και στη Γαλλία που παλεύουν για αξιοπρέπεια, ειρήνη και ελευθερία.

Στις 18 Δεκέμβρη συντονιζόμαστε και οργανώνουμε την αντίστασή μας στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Σε μια Ευρώπη φρούριο προς τα έξω και Κράτος Έκτακτης Ανάγκης προς τα μέσα αντιτάσσουμε την ασφάλεια των δικαιωμάτων και την ενότητα των καταπιεσμένων, για μια κοινωνία χωρίς πολέμους, αποκλεισμούς, ρατσισμό και εκμετάλλευση.

Απαιτούμε:

  • Όχι στο πόλεμο, στη τρομοκρατία και τον ιμπεριαλισμό. Καμία επέμβαση ΕΕ-ΝΑΤΟ-Ρωσίας στη Μέση Ανατολή. Καμία συμμετοχή και στήριξη της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, είτε με στρατό είτε με βάσεις.
  • Να μπει ένα τέλος στο έγκλημα στο Αιγαίο - Να πέσει ο φράχτης του Έβρου, κανένας φράκτης στην Ευρώπη. Ανοιχτά Σύνορα - Ασφαλής, ελεύθερη διέλευση από χερσαία και θαλάσσια σύνορα, για τους πρόσφυγες του πολέμου, της καταπίεσης και της φτώχιας.
  • Όχι στην τρομοϋστερία, το φόβο και την καταστολή. Υπεράσπιση και διεύρυνση των λαϊκών ελευθεριών και των δημοκρατικών δικαιωμάτων.
  • Όχι στα Hot Spots και την εξαίρεση δικαιωμάτων - Όχι στην ποινικοποίηση της μετανάστευσης - Νομιμοποίηση και πλήρη δικαιώματα για τους οικονομικούς και πολιτικούς πρόσφυγες.
  • Όχι στην στρατιωτικοποίηση των συνόρων - Να σταματήσουν οι δολοφονικές επιχειρήσεις αποτροπής και επαναπροώθησης της Frontex και της ελληνικής συνοριοφυλακής.
  • Όχι στην ανάθεση της συγκράτησης της προσφυγιάς στο καθεστώς Ερντογάν - Απευθείας μεταφορά των αιτούντων άσυλο σε ευρωπαϊκό έδαφος
  • Κατάλληλα δημόσια κτίρια και δομές για την αξιοπρεπή στέγαση, περίθαλψη, σίτιση των οικονομικών και πολιτικών προσφύγων - Χρηματοδότηση και προσλήψεις για τις δομές και υπηρεσίες κοινωνικής στήριξης και όχι για κέντρα κράτησης και καταστολή.

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου, 6 μ.μ., Διαδήλωση Ομόνοια - Βουλή - Ε.Ε.

πηγή : http://www.antinazizone.gr/2015/12/18.html


1 2 3 4 5 6 7 8

Πορεία

Πορεία 18/12, Ομόνοια 17:00

Το δράμα χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών συνεχίζεται.

Η Ευρώπη-φρούριο ύστερα από την αρχική αμηχανία διαχείρισης των αθρόων ροών των μετακινούμενων, αναδιπλώνεται πίσω από κατασταλτικές μεθοδεύσεις και ξενοφοβικές κραυγές.

Νέοι φράχτες υψώνονται στα εξωτερικά σύνορα των ευρωπαϊκών κρατών και νέα τείχη χτίζονται στο εσωτερικό των κοινωνιών, για να αποτρέψουν αφενός την είσοδο κι αφετέρου την ομαλή ένταξη κι ενσωμάτωση των μεταναστών στις πόλις της Δύσης.

Τα κέντρα κράτησης της βαρβαρότητας ξανανοίγουν τις πύλες τους, υποδεχόμενα τους αόρατους της εποχής μας, τους μετανάστες χωρίς χαρτιά, τη στιγμή που νέες πολιτικές εξαίρεσης κυοφορούνται απ' τις ελίτ των κυριάρχων.

Ο ρεαλισμός της κρατικής πολιτικής περιλαμβάνει τα hot spots των αποκλεισμών και της ρατσιστικής διαλογής, τη στρατιωτικοποιημένη φύλαξη των συνόρων από ευρωπαϊκούς κατασταλτικούς μηχανισμούς (Frontex) κι ένα πολυδαίδαλο βιομηχανικό λόμπι που κερδοσκοπεί, οργανώνοντας κι εφαρμόζοντας το σύγχρονο εμπόριο των συνόρων. Εκεί που ολοκληρώνεται ωστόσο, είναι στην υλική και σημασιακή παρουσία του φράχτη στον Έβρο, που αποκλείει την ασφαλή διέλευση στους μετακινούμενους, οδηγώντας εκατοντάδες από αυτούς πνιγμένους στον πάτο του Αιγαίου.

Στο φράχτη του Έβρου ενυλώνεται όλο το φαντασιακό της εθνικής ασφάλειας, του αποκλεισμού και της κρατικής θανατοπολιτικής κι εγγράφεται η παρουσία του Άλλου, του μετακινούμενου ως κίνδυνος που πρέπει πάση θυσία να αποτραπεί ώστε να μείνει ο εθνικός κορμός αμόλυντος και ασφαλής, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει τη φυσική εξόντωσή του στο Αιγαίο.

Η κατάληψη στέγης προσφύγων και μεταναστών "Νοταρά 26", οδοδείκτης στο δρόμο της κοινωνικής αλληλεγγύης, αποδεικνύει πως μπορούμε να διαμορφώσουμε και να οικοδομήσουμε μαζί με τους μετανάστες και τους πρόσφυγες το κοινό μας μάλλον. Ενάντια στις κρατικές πολιτικές διαχείρισης και την ιδιωτική φιλανθρωπία των ΜΚΟ, προτάσσει την αυτοοργάνωη των κοινών αγώνων ντόπιων και μεταναστών και τον αντιρατσισμό, όχι απλώς ως ανοχή του Άλλου, του διαφορετικού αλλά ως έμπρακτη προσπάθεια προσέγγισης, κατανόησης κι αλληλεπίδρασης.

Αποτελεί βαθιά μας πίστης πως η ζωή των μεταναστών και προσφύγων ανήκει -και πρέπει να ανήκει- μονάχα στα δικά τους χέρια και γι' αυτό απ' τη στιγμή της δημιουργίας της κατάληψης μέχρι και σήμερα προσπαθούμε να ζωγραφίζουμε μαζί τον καμβά της κοινής μας ύπαρξης, διαρρηγνύοντας καθημερινά τον τεχνικό διαχωρισμό προσφύγων και μεταναστών κι αντιμετωπίζοντας το ζήτημα της μετακίνησης των πληθυσμών, όχι ως πρόβλημα προς επίλυση αλλά ως μια νέα, πρωτόγνωρη πολιτική συνθήκη.

Για να γίνει το ταξίδι των μεταναστών και των προσφύγων προς την επιβίωση, ένα ταξίδι της ανθρωπότητας στην Ελευθερία.

Ανοιχτά σύνορα - Ελεύθερη μετακίνηση για όλους-ες

Ενάντια στην Ευρώπη-Φρούριο

Νομιμοποίηση για όλους τους μετανάστες - Ιθαγένεια/Άσυλο σε όποιον το επιθυμεί

Ενάντια στο ρατσισμό και την ξενοφοβία

Καμία απέλαση, Κανένας και Καμία μόνης-η

Κατάληψη Στέγης Προσφύγων και Μεταναστών "Νοταρά 26"

πηγή : email που λάβαμε στις 16 Δεκέμβριος 17h


1 2 3 4 5 6 7 8

"Στις 18 Δεκέμβρη, σε κάθε πόλη και γειτονιά, σε κάθε κοινωνικό χώρο, από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου μέχρι την Ειδομένη, αλλά και σε όλη την Ευρώπη, σε κάθε σταθμό της προσφυγικής διαδρομής, ενώνουμε δυναμικά τη φωνή μας με τους μετανάστες και τις μετανάστριες, τους πολιτικούς και οικονομικούς πρόσφυγες, με τα αντιρατσιστικά, αντιιμπεριαλιστικά κινήματα και με τους χιλιάδες πολίτες ενός πρωτοφανούς κινήματος αλληλεγγύης, διαμορφώνοντας ένα γιγαντιαίο κύμα αντίστασης και διαμαρτυρίας απέναντι σε μια Ευρώπη φρούριο προς τα έξω και Κράτος Έκτακτης Ανάγκης προς τα μέσα."

Είναι εμφανές τους τελευταίους μήνες ότι σημειώνεται μεγάλη ένταση του φαινομένου της προσφυγικής κρίσης και ταυτόχρονα ανάπτυξη ενός αλληλέγγυου κινήματος στους πρόσφυγες. Από την άλλη η περαιτέρω στρατιωτικοποίηση των συνόρων, η αναβάθμιση του ευρωπαϊκού οργανισμού Frontex ως υπερ-εργαλείου ελέγχου των συνόρων δεν κατάφερνουν να ανακόπτουν τις προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές που εφαρμόζει η Ευρωπαϊκή Μεταναστευτική πολιτική. Αυτό που κατάφερνουν αυτές οι πολιτικές αποτροπής είναι απλά να αλλάζουν τις προσφυγικές διαδρομές και να επιχειρούνται πιο επικίνδυνα προσφυγικά ταξίδια. Αυτή η ανέξοδη κατάσταση αποτυπώνεται στα όλο και περισσότερα ναυάγια που σημειώνονται στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.

Για εμάς υπάρχουν υπεύθυνες πολιτικές για τους πολέμους και τον ξεριζωμό των προσφύγων και δεν είναι άλλες από την ιμπεριαλιστική πολιτική των ΗΠΑ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας που με τις επεμβάσεις, τους βομβαρδισμούς, την μεθοδευμένη ενίσχυση από τους ίδιους για να σημειώνονται θρησκευτικές και φυλετικές συγκρούσεις, διαλύουν μιας σειρά από χώρες της περιφέρειας και ανταγωνίζονται στην τελική μεταξύ τους για το ποια θα έχει την οικονομική και πολιτική κυριαρχία αυτών των περιοχών. Κατ' επέκταση ακόμη και η βαρβαρότητα του «Ισλαμικού Κράτους» είναι λάθος να αγνοηθεί ότι γιγαντώθηκε με τον "κατασκευασμένο πόλεμο κατά της τρομοκρατίας". Αυτός ο πόλεμος οδηγεί σε ένα σπιράλ ενίσχυσης της βαρβαρότητας ως αντιδικίας εκατέρωθεν που καταλήγει σε επιθέσεις σαν το Παρίσι. Η τραγωδία στη Γαλλία μάλιστα, φαίνεται ότι μετασχηματίζει την πολιτική της ΕΕ όσον αφορά τους όρους της ασφάλειας, ενισχύοντας τη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων , εξασφαλίζοντας μόνο τα ανθρώπινα δικαιώματα των Ευρωπαίων πολιτών εγκλωβίζοντας τα κάτω από ένα καθεστώς έκτακτης ανάγκης και αυτά όλα για χάρη της προστασίας από τον "εξωτερικό εχθρό".

Ειδικότερα αντί η Ελλάδα να αρνηθεί να παίξει τον ρόλο του συνοριοφύλακα, παρατηρούμε τη συμμετοχή της στους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και την εφαρμογή των ευρωπαϊκών συμφωνιών που ορίζουν το πλαίσιο συνέχισης των πολεμικών επεμβάσεων. Η αναβάθμιση της Frontex και η ίδρυση των Hot Spots προστίθενται ως κερασάκι στην τούρτα για την ταχύρρυθμη διαλογή, κράτηση και «επαναπροώθηση» στην Τουρκία των εισερχόμενων οικονομικών και πολιτικών προσφύγων. Με άλλα λόγια μιλάμε για έναν μηχανισμό αποκλεισμού και εξαίρεσης δικαιωμάτων και αυτή η εκτίμηση μας βασίζεται στην "επίπλαστη" ανάγκη που δημιουργούν οι κυρίαρχες πολιτικές δυνάμεις της Ευρώπης για τον διαχωρισμό μεταξύ προσφύγων και οικονομικών μεταναστών. Ουσιαστικά με αυτόν τον τρόπο δίνεται η δυνατότητα στα κράτη - μέλη της Ε.Ε. να επιλέγουν με ταξικά κριτήρια τους "προσαρμόσιμους" που θα αποτελέσουν τον νέο κοινωνικό ιστό και ταυτόχρονα αποκλείουν αυτούς που δεν πληρούν τα κριτήρια που ορίζουν εκείνοι, καθιστώντας τους τελευταίους ως το νέο ευέλικτο εργατικό δυναμικό που δεν έχει χαρτιά και μπορεί να εκμεταλλεύεται κατάλληλα η εργοδοσία και όλα αυτά τα εφαρμόζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η οποία με την πολιτική που ακολουθεί είναι εγκληματικά συνέπευθυνη για το δράμα των προσφύγων.

Γι' αυτούς του λόγους κρίνουμε αναγκαία τη συμμετοχή όλων των συλλογικοτήτων που ασχολούνται με το μεταναστευτικό-προσφυγικό, ώστε να δημιουργηθεί ένα μαζικό, πολύμορφο και εξώστρεφο αλληλέγγυο κίνημα. Αρπάζοντας την ευκαιρία που μας δίνεται, μέσω της κινητοποίησης στις 18 Δεκεμβρίου, να εκφράσουμε ενωτικά σε κάθε πόλη την αλληλεγγύης μας στους πρόσφυγες.

  • Να αποτρέψουμε να μετατραπούν οι οικονομικοί και πολιτικοί πρόσφυγες για άλλη μια φορά στον δημόσιο λόγο ως οι αποδιοπομπαίοι τράγοι και να παρουσιαστούν ως απειλή για την ασφάλεια της Ευρώπης.
  • Να παλέψουμε ώστε να γκρεμιστούν οι φράχτες της ντροπής , να ταχθούμε εναντίον του κλείσιμου των συνόρων και ενάντια στον αποκλεισμό των προσφύγων έξω από τα σύνορα της Ευρώπης.
  • Να ανατρέψουμε το «κράτος έκτακτης ανάγκης» που μας ετοιμάζουν, να εμποδίσουμε την νέα επίθεση στα πολιτικά δικαιώματα των λαών της Ευρώπης στο όνομα της «ασφάλειας», τη στρατιωτικοποίηση, το ρατσισμό και την ισλαμοφοβία.
  • Να αντισταθούμε στους πόλεμους και τον τρόμο, τόσο του «ισλαμικού κράτους» όσο και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και να φωνάξουμε ένα μεγάλο ΌΧΙ στο πόλεμο, την τρομοκρατία και να απαιτήσουμε να μην υπάρχει καμία επέμβαση ΕΕ-ΝΑΤΟ-Ρωσίας στη Μέση Ανατολή, καθώς και καμία συμμετοχή της Ελλάδας σε κάθε είδους ιμπεριαλιστική Επέμβαση.
  • Αντιδράμε στην δημιουργία Hot Spots που εξαίρουν δικαιώματα και στις δολοφονικές επιχειρήσεις επαναπροώθησης της Frontex και της ελληνικής συνοριοφυλακής και ζητάμε να υπάρχει μια νέα διαδικασία νομιμοποίησης με πλήρη δικαιώματα για τους οικονομικούς και πολιτικούς πρόσφυγες.
  • Διεκδικούμε να δημιουργηθούν κατάλληλες δομές για την αξιοπρεπή στέγαση, περίθαλψη, σίτιση των οικονομικών και πολιτικών προσφύγων.
  • Για να μπει ένα τέλος επιτέλους στα ναυάγια στο Αιγαίο, διεκδικούμε να πέσει ο φράχτης του Έβρου, να κλείσουν τα απάνθρωπα κέντρα κράτησης μεταναστών, να εξασφαλιστεί ελεύθερη χερσαία διέλευση για τους πρόσφυγες του πολέμου, της αδικίας και της εξαθλίωσης.

Σας καλούμε όλους και όλες να συμμετέχετε την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου, 6 μ.μ. στην Ομόνοια, με πορεία προς τη Βουλή και τα γραφεία της Ε.Ε.

Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας Πειραιά

πηγή : http://www.antinazizone.gr/2015/12/blog-post_...


1 2 3 4 5 6 7 8

Κάλεσμα στην πορεία για τους μετανάστες

Το Κ.Π.Κ.Β στηρίζει και σας καλεί να συμμετέχετε στην πορεία που καλούν διάφορες συλλογικότητες την Παρασκευή 18 Δεκέμβρη στις 18:00 στην Ομόνοια.

Λαμπηδόνα - Πολιτιστικό-κοινωνικό κέντρο Βύρωνα

πηγή: http://politistikokentrovirona.blogspot.gr/2015/12/blog-post_16.html


1 2 3 4 5 6 7 8

18/12, πανελλαδική καμπάνια αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες

Στις 18/12, Παγκόσμια μέρα του μετανάστη, ενώνουμε τη φωνή μας με τα εκατομμύρια των ξεριζωμένων, διαδηλώνουμε για τα δικαιώματα των πολιτικών και οικονομικών προσφύγων.

Για την Αθήνα συγκέντρωση στις 18/12, 6μμ στην Ομόνοια και πορεία στη Βουλή και τα γραφεία της ΕΕ.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ συμμετέχει και καλεί τους μετανάστες, τους πρόσφυγες, τους εργαζόμενους, τη νεολαία σε συμμετοχή στην πανελλαδική διοργάνωση κινητοποιήσεων και δράσεων ενάντια στην Ευρώπη - Φρούριο, ενάντια στην Ελλάδα - Φυλακή.

Όταν πυκνώνουν τα σύννεφα του πολέμου, όταν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις κλιμακώνονται, όταν τα δικαιώματα και οι ελευθερίες περιστέλλονται και εγκαθίσταται κράτος έκτακτης ανάγκης, όταν η γλώσσα της εξουσίας ξερνά το δηλητήριο της ξενοφοβίας, όταν κλείνουν τα σύνορα και χτίζονται στρατόπεδα συγκέντρωσης, όταν η ελληνική κυβέρνηση συμμετέχει, συναινεί και πρωτοστατεί στην υλοποίηση της νέας ευρωπαϊκής βαρβαρότητας εμείς απαντάμε:

Πρόσφυγες και μετανάστες αδέλφια μας, ο πόλεμος είναι ο εχθρός!

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

πηγή: http://antarsya.gr/node/3644


1 2 3 4 5 6 7 8

Κίνηση απελάστε το ρατσισμό

πηγή: https://www.kar.org.gr/


1 2 3 4 5 6 7 8

πορεια

NO BORDER NO NATIONS

Αντιεξουσιαστική Κίνηση Αθήνας

πηγή : https://el-gr.facebook.com/AntiexousiastikiKinisiAthinas/


1 2 3 4 5 6 7 8

Να δυναμώσουμε την αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες και τους μετανάστες - Για έναν κόσμο χωρίς σύνορα και διαχωρισμούς!

Κάλεσμα της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε στη διαδήλωση για την παγκόσμια ημέρα προσφύγων και μεταναστών

Πριν μερικές μέρες συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την ημέρα που η τότε κυβέρνηση εκκένωσε με την βία την πλατεία Συντάγματος από τους Σύρους πρόσφυγες που έκαναν απεργία πείνας διεκδικώντας τα δικαιώματά τους. Κάτι λιγότερο ένα χρόνο αργότερα η καινούργια αλλά πανομοιότυπη όσον αφορά τις πολιτικές και τις πρακτικές της κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επέλεξε να «ανοίξει» τα σύνορα στην περιοχή της Ειδομένης για τα εμπορεύματα, εκκενώνοντας τον χώρο από τους «ανεπιθύμητους» μετανάστες και πρόσφυγες, οι οποίοι διεκδικούσαν την συνέχιση του ταξιδιού τους και την διέλευση τους από την Μακεδονία, επιβεβαιώνοντας με τον πιο πειστικό τρόπο ότι «το Κράτος έχει συνέχεια».

Φυσικά δεν χρειάζονται καν τόσο κεντρικά και θορυβώδη γεγονότα για να καταδειχθεί το προφανές: το ελληνικό κράτος δεν έπαψε ποτέ να είναι ο «μπράβος-πορτιέρης» της Ευρώπης-φρούριο. Αυτό καταδεικνύει ο φράκτης του Έβρου, που μπλοκάρει κάθε χερσαίο δρόμο προς την Ευρώπη, αυτό καταδεικνύουν οι δολοφονικές φρουρές της FRONTEX, που είναι ένοχες για κάθε πνιγμό μεταναστών και προσφύγων στο ανατολικό Αιγαίο, αυτό καταδεικνύει η ρατσιστική νομική γραφειοκρατία και η διαλογή στα Hot Spot που δημιουργούν συνθήκες εγκλωβισμού και αναμονής.

Κάθε μέρα, η Ευρώπη-φρούριο, η Ευρώπη της ισλαμοφοβίας και του ρατσισμού δημιουργεί και συντηρεί συνθήκες που στρέφονται ενάντια στους πιο ταλαιπωρημένους αυτού του κόσμου. Δομεί ένα καθεστώς παρανομίας και εξαίρεσης που είναι ιδανικό για δημιουργία φθηνών εργατικών χεριών, χρησιμοποιεί επικοινωνιακά τεχνάσματα για να νομιμοποιήσει κοινωνικά την αναβάθμιση της καταστολής απέναντι στους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Κάθε μέρα, οι πολιτικές των ευρωπαϊκών κρατών προσθέτουν και από ένα κομμάτι στο ρατσιστικό τους οικοδόμημα μετατρέποντας τους πρόσφυγες και τους μετανάστες σε απόβλητους των κοινωνιών, σε αναλώσιμους και αόρατους εργαζόμενους.

Στις 18 Δεκέμβρη, παγκόσμια ημέρα του μετανάστη και πανελλαδική ημέρα αλληλεγγύης σε πρόσφυγες-μετανάστες, ενώνουμε την φωνή μας με τους πολιτικούς και οικονομικούς πρόσφυγες. Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη σε κάθε πόλη και γειτονιά, σε κάθε κοινωνικό και εργασιακό χώρο, από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου μέχρι την Ειδομένη αλλά και σε κάθε σταθμό της προσφυγικής διαδρομής μέχρι την Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη.

Η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε καλεί και συμμετέχει στην συγκέντρωση την Παρασκευή 18/12 στις 18:00 στην Ομόνοια και την πορεία προς το Σύνταγμα και τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Για ένα κόσμο χωρίς σύνορα και κράτη, για έναν κόσμο χωρίς επίπλαστους διαχωρισμούς, χωρίς ρατσισμούς και διακρίσεις.

Logo-Roci

πηγή : http://rocinante.gr/index.php/na-dinamosoume-...