Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015 στις 11.00

2 καλέσματα : 1 2

Ακυρώνουμε τους πλειστηριασμούς της ΒΙΟΜΕ!

Πέμπτη 10/12 και 17/12 ακυρώνουμε τους πλειστηριασμούς!

Την Πέμπτη 10/12 και 17/12 επιχειρούνται οι δύο τελευταίοι για το έτος 2015 πλειστηριασμοί του οικοπέδου της ΒΙΟΜΕ. Όπως και στους δύο πρώτους, θα δώσουμε δυναμικό παρών και θα τους ματαιώσουμε.

Ραντεβού Πέμπτη 10/12 11 πμ στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης.

Επίσης την Παρασκευή 11/12 διεξάγεται το δικαστήριο που οι εργαζόμενοι της ΒΙΟΜΕ αιτούνται και νομικά αυτό που διασφαλίζουν στο δρόμο: την ματαίωση των πλειστηριασμών και τον διαχωρισμό των οικοπέδων. Στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης από τις 9πμ.

Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Βιομηχανικής Μεταλλευτικής

πηγή : http://biom-metal.blogspot.gr/2015/12/1012-1712.html


Αλληλεγγύη στους εργαζομένους της ΒΙΟ.ΜΕ

Στις 12/2/2013 οι απλήρωτοι ( ήδη από το 2011 )εργαζόμενοι της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής πήραν την απόφαση να αγνοήσουν τις επιταγές του κράτους και του κεφαλαίου και διάλεξαν τον δρόμο του αγώνα, προχωρώντας σε κατάληψη του εργοστασίου. Βασικοί άξονες πάνω στους οποίους δομήθηκε το εγχείρημα της ΒΙΟ.ΜΕ από την πρώτη κιόλας μέρα, είναι το τρίπτυχο αυτοδιαχείριση-αυτοδιεύθυνση-αυτοοργάνωση. Οι εργαζόμενοι ξεπέρασαν τον καθιερωμένο θεσμό του συνδικαλισμού και εφάρμοσαν αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες στον τρόπο λήψης οποιασδήποτε απόφασης καταργώντας παράλληλα οποιαδήποτε οικονομική εξουσία( ισότητα απολαβών) . Οι αποφάσεις λαμβάνονται σε διαδικασία γενικής συνέλευσης των εργαζομένων στην οποία όλα τα μέλη έχουν ισότιμη θέση. Από την πρώτη κιόλας στιγμή λειτουργίας του εργοστασίου, δημιουργήθηκε ένα δίκτυο αλληλεγγύης στους εργαζόμενους από συλλογικότητες και φυσικά πρόσωπα και ο αγώνας τους συνδέθηκε με παρόμοια εγχειρήματα σε Ευρώπη, Αργεντινή, Τουρκία και Ισπανία.
Η δικαστική εξουσία αρχικά καταδίκασε την οικογένεια Φιλίππου και η λειτουργία του κατειλημμένου πλέον εργοστασίου συνεχίστηκε, εώς ότου η μητρική εταιρία Φίλκεραμ και η οικογένεια Φιλίππου, καταφέρουν δια της πλαγίας οδού να πτωχεύσουν τη ΒΙΟ.ΜΕ.. Μετά από τρία χρόνια αγώνων και συνεχών κινητοποιήσεων στο κατειλημμένο εργοστάσιο και παρά τις προεκλογικές υποσχέσεις της κυβέρνησης Σύριζα για νομιμοποίηση του εγχειρήματος, η ΒΙΟ.ΜΕ. βρίσκεται σε κίνδυνο. Η ''αριστερή'' κυβέρνηση της χώρας νίπτει τας χείρας της και αφήνει την δικαστική εξουσία να βγάλει το φίδι από την τρύπα καθώς ξεκινούν διαδικασίες εκποίησης του οικοπέδου μέσω πλειστηριασμού που θέτουν σε άμεσο κίνδυνο την βιωσιμότητα του εργοστασίου. Άλλωστε με κανέναν τρόπο διακυβέρνησης δεν είναι εφικτό να δικαιωθούν οι αγώνες των καταπιεσμένων.
Ο μόνος τρόπος είναι η κατάληψη και η αυτοδιαχείρηση των μέσων παραγωγής από τους ''πραγματικούς ιδιοκτήτες'' τους-την εργατική τάξη. Η ΒΙΟ.ΜΕ. αποδεικνύει ότι η αυτοδιαχείριση δεν είναι ουτοπία αλλά πραγματώνεται μέσα από αγώνες στο εδώ και στο τώρα, ανατρέποντας τις εξουσιαστικές δομές του καπιταλιστικού συστήματος.
Εμείς ως αναρχικοί/κες προτάσσουμε την κατάληψη των μέσων παραγωγής με σκοπό την κοινωνική αυτοδιεύθυνση, την συγκρότηση σωματείων βάσης και τους αγώνες των από κάτω. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους εργαζομένους της ΒΙΟ.ΜΕ. ,και θα παλέψουμε μέχρι να δικαιωθεί ο αγώνας τους.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΒΙΟΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ 10/12 ΣΤΙΣ 11.00 ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ

ΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ,ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΙΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ
ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ, ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ.

Συλλογικότητα για τον Κοινωνικό Αναρχισμό «ΜΑΥΡΟ & ΚΟΚΚΙΝΟ»

πηγή: https://www.facebook.com/sulMavrokokkino/