Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015 στις 11.00

3 καλέσματα : 1 2 3

Ακυρώνουμε τους πλειστηριασμούς της ΒΙΟΜΕ!

Πέμπτη 10/12 και 17/12 ακυρώνουμε τους πλειστηριασμούς!

Την Πέμπτη 10/12 και 17/12 επιχειρούνται οι δύο τελευταίοι για το έτος 2015 πλειστηριασμοί του οικοπέδου της ΒΙΟΜΕ. Όπως και στους δύο πρώτους, θα δώσουμε δυναμικό παρών και θα τους ματαιώσουμε.

Ραντεβού Πέμπτη 10/12 11 πμ στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης.

Επίσης την Παρασκευή 11/12 διεξάγεται το δικαστήριο που οι εργαζόμενοι της ΒΙΟΜΕ αιτούνται και νομικά αυτό που διασφαλίζουν στο δρόμο: την ματαίωση των πλειστηριασμών και τον διαχωρισμό των οικοπέδων. Στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης από τις 9πμ.

Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Βιομηχανικής Μεταλλευτικής

πηγή : http://biom-metal.blogspot.gr/2015/12/1012-1712.html


1 2 3

Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της ΒΙΟ.ΜΕ και στους αγωνιζόμενους εργάτες της ΕΛΒΟ | Συγκέντρωση 17/12

Στις 12/2/2013 οι απλήρωτοι ( ήδη από το 2011 ) εργαζόμενοι της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής πήραν την απόφαση να αγνοήσουν τις επιταγές του κράτους και του κεφαλαίου και διάλεξαν τον δρόμο του αγώνα, προχωρώντας σε κατάληψη του εργοστασίου. Βασικοί άξονες πάνω στους οποίους δομήθηκε το εγχείρημα της ΒΙΟ.ΜΕ από την πρώτη κιόλας μέρα, είναι το τρίπτυχο αυτοδιαχείριση-αυτοδιεύθυνση-αυτοοργάνωση. Οι εργαζόμενοι ξεπέρασαν τα παγιωμένα όρια του θεσμικού συνδικαλισμού και εφάρμοσαν αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες στον τρόπο λήψης απόφασης καταργώντας παράλληλα οποιαδήποτε οικονομική εξουσία( ισότητα απολαβών) . Οι αποφάσεις λαμβάνονται σε διαδικασία γενικής συνέλευσης των εργαζομένων στην οποία όλα τα μέλη έχουν ισότιμη θέση. Από την πρώτη κιόλας στιγμή λειτουργίας του εργοστασίου, δημιουργήθηκε ένα δίκτυο αλληλεγγύης στους εργαζόμενους από συλλογικότητες και φυσικά πρόσωπα και ο αγώνας τους συνδέθηκε με παρόμοια εγχειρήματα σε Ευρώπη, Αργεντινή, Τουρκία και Ισπανία.
Η δικαστική εξουσία αρχικά δικαίωσε τον αγώνα των εργατών και η λειτουργία του κατειλημμένου πλέον εργοστασίου συνεχίστηκε, εώς ότου η μητρική εταιρία Φίλκεραμ και η οικογένεια Φιλίππου, καταφέρουν δια της πλαγίας οδού να πτωχεύσουν τη ΒΙΟ.ΜΕ.. Μετά από τρία χρόνια αγώνων και συνεχών κινητοποιήσεων στο κατειλημμένο εργοστάσιο και παρά τις προεκλογικές υποσχέσεις της κυβέρνησης Σύριζα για νομιμοποίηση του εγχειρήματος, η ΒΙΟ.ΜΕ. βρίσκεται σε κίνδυνο. Η ''αριστερή'' κυβέρνηση της χώρας νίπτει τας χείρας της και αφήνει την δικαστική εξουσία να βγάλει το φίδι από την τρύπα καθώς ξεκινούν διαδικασίες εκποίησης του οικοπέδου μέσω πλειστηριασμού που θέτουν σε άμεσο κίνδυνο την βιωσιμότητα του εργοστασίου. Άλλωστε με κανέναν τρόπο διακυβέρνησης δεν είναι εφικτό να δικαιωθούν οι αγώνες των καταπιεσμένων.
Μόνο η συνολική ανατροπή του κράτους και του καπιταλισμού, η κοινωνική απαλλοτρίωση του πλούτου που εμείς οι ίδιοι παράγουμε, μπορούν να απαντήσουν στις πραγματικές κοινωνικές ανάγκες των καταπιεσμένων και εκμεταλλευόμενων όλου του κόσμου.
Εμείς ως αναρχικοί/ές αντιλαμβανόμαστε τον αγώνα αυτό ως κομμάτι των ευρύτερων κοινωνικών και ταξικών αγώνων που αναπτύσσονται από τα κάτω, ως ένα ακόμη ανάχωμα στην συνολική κρατική και καπιταλιστική αναδιάρθρωση. Προτάσσουμε την κατάληψη των μέσων παραγωγής με σκοπό την κοινωνική αυτοδιεύθυνση, την συγκρότηση σωματείων βάσης και τους αγώνες των από κάτω. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους εργαζομένους της ΒΙΟ.ΜΕ. ,και θα παλέψουμε μέχρι να δικαιωθεί ο αγώνας τους.

Την ίδια μέρα όμως δικάζονται και αγωνιζόμενοι εργάτες της ΕΛΒΟ ύστερα από μήνυση του προέδρου του ΕΚΘ σε συνεργασία με τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ και τις παρατάξεις της ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ της ΕΛΒΟ, επειδή σε κείμενο της «Πρωτοβουλίας για την Ενότητα εργαζομένων ΕΛΒΟ» άσκησαν κριτική στους ανωτέρω αναφέροντας οτι προκηρύσσουν απεργίες-πυροτεχνήματα και τάσσονται με τα συμφέροντα των αφεντικών και οχι των εργαζομένων. Δικαίως , μιας και μιλάμε για τον ίδιο κρατικοδίαιτο γραφειοκρατικό συνδικαλισμό που τάσσεται με τα συμφέροντα του κράτους και του κεφαλαίου, τον ίδιο συνδικαλισμό που δέχεται δίπλα του την Eldorado Gold και υπερασπίζεται το «ΝΑΙ» στο δημοψήφισμα.
Από την πλευρά μας, την πλευρά των ανέργων, των εργατών, των φτωχών, των πληβείων αυτού του κόσμου, στεκόμαστε δίπλα στους αγωνιζόμενους εργάτες της ΕΛΒΟ κάνοντας ξεκάθαρο ότι τα τσιράκια των αφεντικών θα μας βρουν μπροστά τους και πως οι προλετάριοι δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από τους θεσμούς, τα κοινοβούλια, τις εκλογές, τις γραφειοκρατικές συνδικαλιστικές ηγεσίες και τους διαμεσολαβητές της ταξικής πάλης. Παρά μόνο από μια νέα κοινωνία ισότητας, αλληλεγγύης, ελευθερίας.

Συγκέντρωση 17/12 στις 9.00 στα δικαστήρια Θεσ/νίκης

Να μπλοκάρουμε τον πλειστηριασμό της ΒΙΟ.ΜΕ
Κατώ τα χέρια από τους αγωνιζόμενους εργάτες της ΕΛΒΟ

Συλλογικότητα για τον κοινωνικό αναρχισμό «Μαύρο και Κόκκινο»

maurexo-kokkinexo@hotmaiexl.com

maurokokkino1936.wordpress.com

πηγή : email που λάβαμε στις 15 Δεκέμβριος 13h


1 2 3

Να ματαιώσουμε τον πλειστηριασμό της ΒΙΟΜΕ

από @Αναρχική Ομοσπονδία-Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας

Η περιφέρεια Κ. Μακεδονίας της Αναρχικής Ομοσπονδίας καλεί σε συγκέντρωση στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης, την Πέμπτη στις 9:00 για να ματαιώσουμε τον πλειστηριασμό της ΒΙΟΜΕ

Μπάτσοι, δικαστές, ακούστε το καλά… Το Φεβρουάριο του 2013 οι εργάτες της ΒΙΟμηχανικής ΜΕταλλευτικής, μετά από 18 μήνες επίσχεση εργασίας, «γύρισαν το γρανάζι» της αλληλεγγύης και ξεκίνησαν να λειτουργούν το εργοστάσιο. Με αμεσοδημοκρατικές, αντιιεραρχικές διαδικασίες και αυτοδιαχείρηση, μακριά από θεσμικές λύσεις και κομματικές διαμεσολαβήσεις. Μετά από σχεδόν 3 χρόνια λειτουργίας του εργοστασίου, ο αγώνας βρίσκεται ίσως στην πιο κρίσιμη στιγμή του. Ο χώρος τους εργοστασίου, ο οποίος έχει καταληφθεί από τους εργάτες, σήμερα βρίσκεται στο κατώφλι του πλειστηριασμού. Επιτέλους, για την οικογένεια Φιλίππου η «ομαλοποίηση» της κατάστασης φαίνεται κοντά: αφού πρώτα άφησε απλήρωτους τους εργάτες για μήνες, στη συνέχεια έβαλε λουκέτο στο εργοστάσιο, αφήνοντας ένα τεράστιο χρέος απέναντι τους, τώρα ήρθε η ώρα για το εργοστάσιο να πουληθεί. Οι εργαζόμενοι της ΦΙΛΚΕΡΑΜ, απολυμένοι και αυτοί εδώ και χρόνια, ελπίζουν στον πλειστηριασμό για να πάρουν τα χρήματα που τους χρωστούν. Η πώληση όμως του συνόλου του οικοπέδου, και όχι μόνο του τμήματος της ΦΙΛΚΕΡΑΜ, θα έχει καταστροφικές επιπτώσεις στην συνέχεια λειτουργίας του συνεργατικού εγχειρήματος της ΒΙΟΜΕ. Με την απόφαση να μην χωριστούν οι ιδιοκτησίες (όμως έχουν προτείνει από την αρχή οι εργαζόμενοι της ΒΙΟΜΕ) κράτος και αφεντικά επιχειρούν μια διπλή νίκη: από τη μία να στρέψουν το ένα σωματείο ενάντια στο άλλο και από την άλλη να τελειώσουν μια και καλή με το πρώτο εργοστασιακό εγχείρημα αυτοδιαχείρισης στην Ελλάδα. Η κυβέρνηση του «πρώτη φορά αριστερά» από τις κίβδηλες υποσχέσεις για νομική λύση στον αγώνα της ΒΙΟΜΕ σήμερα διατάζει στρατιωτικές ασκήσεις με βασικό σενάριο την ανακατάληψη εργοστασίων! Ο πλειστηριασμός θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 26/11. «Επιτυχής» για αυτούς πλειστηριασμός θα σημαίνει εκκένωση του εργοστασίου, ανεργία για τους εργάτες και ξερίζωμα μίας ακόμα εστίας αντίστασης. Είναι στο χέρι μας να την ματαιώσουμε στην πράξη! Μπάτσοι, δικαστές, σύνδικοι, αφεντικά, πολιτευτάδες, ρουφιάνοι, θα μας βρουν μπροστά τους σε κάθε προσπάθεια πώλησης του εργοστασίου, σε κάθε απόπειρα καταστολής του αγώνα. Οι εργαζόμενοι αντιλαμβάνονται πως κανένα θεσμικός ή νομικός φορέας δεν μπορεί να τους εγγυηθεί την αξιοπρέπειά τους. Μόνο οι ανυποχώρητοι αγώνες τους μπορούν να δώσουν νικηφόρα έκβαση. Στεκόμαστε δίπλα τους, με όπλο μας την ταξική μας αλληλεγγύη, έχοντας πάντα το βλέμα μας στραμένο στο συνεχή δρόμο για την κοινωνική επανάσταση για μια αυτοδιεθυνόμενη κοινωνία. Η ΒΙΟ.ΜΕ. ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΕ ΧΕΡΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Αναρχική Ομοσπονδία

πηγή : https://athens.indymedia.org/event/62138/