Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015 στις 17.00

Πορεία αλληλεγγύης στους 5 αγωνιζόμενους φοιτητές

2η Ανακοίνωση Κατειλημμένης Πρυτανείας


Όπως έχει γραφτεί και στην 1η Ανακοίνωση της Κατειλημμένης Πρυτανείας του Π.Θ, οι 5 αγωνιστές, είχαν συμμετάσχει στην πορεία κατά της expο στο Μιλάνο την Πρωτομαγιά του ίδιου έτους (εκεί στις 2/5 προσήχθησαν στο ιταλικό αστυνομικό τμήμα, ενώ την επόμενη αφέθηκαν ελεύθεροι μετά από λήψη DNA, αποτυπωμάτων και φωτογραφιών). Έξι μήνες μετά, στις 12 Νοεμβρίου (μέρα γενικής απεργίας) έπειτα από επιχείρηση-υπερπαραγωγή της ΕΛ.ΑΣ στις 18:30 αστυνομικές δυνάμεις μπούκαραν στα σπίτια των εν λόγω συντρόφων και τους προσήγαγαν στα κεντρικά της Γ.Α.Δ.Α. Εκεί τους ανακοινώθηκε η ύπαρξη Ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης το οποίο αφορά την έκδοσή τους στις Ιταλικές αρχές.
Πιο αναλυτικά, τους αποδίδουν τριών ειδών κατηγορίες. Η πρώτη είναι εκείνη της αντίστασης (κατά της αρχής) που θεωρείται «επιβαρυντική». Η δεύτερη είναι εκείνη της αλλοίωσης των χαρακτηριστικών (κουκούλες, καπέλα και μάσκες). Η τρίτη κατηγορία είναι και η πιο βαριά, αυτή της φθοράς και του πλιάτσικου. Ένα υποτιθέμενο αδίκημα, το οποίο ενώ στην Ελλάδα θεωρείται πλημμέλημα, στην Ιταλία επισύρει φυλάκιση 8-15 ετών. Εδώ είναι σημαντικό να αναφερθεί πως τα μόνα στοιχεία στα οποία στηρίχθηκε η δίωξη τους είναι φωτογραφικό υλικό και βίντεο στα οποία εμφανίζονται να συμμετέχουν στην πορεία στην οποία σημειώθηκαν και συγκρούσεις.
Τα ελλιπή στοιχεία που έχουν στην διάθεση τους οι δικαστικές αρχές, εν αντιθέσει με τις βαριές κατηγορίες που τους προσάπτουν φανερώνουν την απροκάλυπτη διάθεση της άρχουσας τάξης να εξολοθρεύσει και διακρατικά τον "εσωτερικό εχθρό". Ανοίγεται με αυτόν τον τρόπο για πρώτη φορά η έκδοση κατηγορούμενων σε ξένο κράτος (για ζητήματα δημοσίας τάξης) που αν μείνει αναπάντητη θα γίνει θεσμός και για τους επόμενους διαδηλωτές. Στην προσπάθεια διεθνοποίησης της καταστολής του εσωτερικού εχθρού η κυριαρχία στοχοποιεί τους αντιστεκόμενους αγωνιστές και τους αντιρρησίες συνείδησης, ή αλλιώς όσους επιλέγουν να συμμετέχουν σε εξεγερτικές κινητοποιήσεις. Η ποινικοποίηση των κοινωνικών-ταξικών αγώνων είναι μια πρακτική που αποτελεί ξεκάθαρο εκφοβισμό για οποιαδήποτε συμμετοχή σε αντίστοιχες κινητοποιήσεις και πολιτικές δράσεις. Διαφωνώντας με τέτοιες πρακτικές στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα των 5 φοιτητών για να μπλοκάρουμε την έκδοση τους, για να μπλοκάρουμε τις κατασταλτικές δυνάμεις.
Σαν ένα επιπλέον μέτρο πίεσης για την μη έκδοση των 5 αγωνιστών η κατάληψη θα συνεχιστεί επ' αόριστον με σκοπό να θέσει προ των ευθυνών τους τις πρυτανικές αρχές έτσι ώστε να πάρουν θέση για το θέμα αυτό. Οι λόγοι που μας οδήγησαν σε αυτή την απόφαση, είναι ότι την Πέμπτη θα ανακοινωθεί η απόφαση για την έκδοση ή μη των προαναφερθέντων.


Καλούμε σε πορεία την Παρασκευή 11/12 στις 17:00 η οποία θα ξεκινήσει από τον Θόλο!

Ενάντια στους υπερεθνικούς κατασταλτικούς μηχανισμούς.

Υπερασπιζόμαστε την επιλογή των 5 φοιτητών να ενώσουν τις φωνές τους με τους καταπιεσμένους της Ευρώπης.

Καλούμε όλους και όλες να κινητοποιηθούν ώστε να μπλοκάρουμε την έκδοση των 5 στην Ιταλία.

Παραμένουμε στο πλευρό των 5 συναγωνιστών μας, έως ότου πάψει κάθε δίωξη εις βάρος τους.


Υ.Γ. :Όσο οι μαφιόζοι διοργανώνουν φιέστες θα είμαστε εκεί για να φανερώνουμε το πραγματικό τους πρόσωπο.
Όσο οι μπάτσοι δολοφονούν, και προκαλούν θα στήνουμε οδοφράγματα.
Όσο τα ΜΜΕ λασπολογούν ακολουθώντας πιστά τις υποδείξεις της αστυνομίας θα τους αποκαλούμε αλήτες και ρουφιάνους.
Η καταστολή λοιπόν έχει πολλά πρόσωπα. Παίρνει τη μορφή άλλοτε ιδιωτικοποιήσεων, άλλοτε στέρησης της ελευθερίας (ή και της ζωής) ανθρώπων, αποχαυνώνει και αποπροσανατολίζει, σχηματίζει φασιστικές ομάδες κρούσης...
Εμείς όμως δεν σκύβουμε το κεφάλι και απαντάμε με συλλογικοποίηση των δίκαιων αγώνων μας, έμπρακτη αλληλεγγύη, αυτοοργάνωση, άμεση δημοκρατία, συνελεύσεις, πορείες, καταλήψεις.


Συνέλευση Κατειλημμένης Πρυτανείας του Π.Θ.

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1552718/