Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015 στις 11.00

3 καλέσματα : 1 2 3

Μικροφωνική αλληλεγγύης στο σύντροφο Θ. Σίψα

Η «ΤΥΧΑΙΑ» ΔΙΩΞΗ ΕΝΟΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ

5 Μάη 2010. Ημέρα που ψηφίζεται το πρώτο μνημόνιο. Εκατοντάδες χιλιάδες απεργοί πολιορκούν την βουλή ενώ οι δυνάμεις καταστολής δέχονται επιθέσεις από εξαγριωμένους διαδηλωτές. Οι μάχες είναι σφοδρές, και παρά την ρήψη χημικών για ώρες το πλήθος αρνείται να εγκαταλείψει τους δρόμους. Ότι δε μπόρεσαν να πετύχουν οι ορδές των μπάτσων και οι τόνοι των χημικών αρκούσε για να το πετύχει μια είδηση. 3 εργαζόμενοι νεκροί στην τράπεζα Marfin μετά από εμπρηστική επίθεση. Τα πάντα πάγωσαν και η εξουσία πήρε το πάνω χέρι. Ένας οχετός κυβερνητικής προπαγάνδας ξεσπάει και κάθε δυναμική αντίδραση σταματάει απέναντι στην πρωτοφανή λεηλασία των ζωών εκατομμυρίων ανθρώπων.

«ανήκω στον Αναρχικό-Αντιεξουσιαστικό χώρο και μέσα από ανοιχτά συλλογικά εγχειρήματα αγωνίζομαι στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης. Παλεύω για μια κοινωνία ελεύθερη, αταξική, χωρίς εξουσία, εκμετάλλευση, καταπίεση. Ως εργάτης, βιώνοντας στο πετσί μου το καθεστώς της μισθωτής σκλαβιάς, συμμετέχω στους κοινωνικούς ταξικούς αγώνες, πλάι στους καταπιεσμένους».

Θοδωρής Σίψας

Mετά από ακριβώς ένα χρόνο του εμπρησμού της τράπεζας Marfin και συγκεκριμένα τον Απρίλη του 2011, σε απόλυτο κλίμα μιντιακής τρομοϋστερίας και πανικού ότι οι δολοφόνοι κυκλοφορούν ελεύθεροι, στέλνεται στην ασφάλεια ένα ανώνυμο, ανορθόγραφο και ασύντακτο σημείωμα. Βάσει αυτού του κατασκευασμένου στοιχείου κατονομάζονται ως δράστες για τον εμπρησμό της τράπεζας, την επίθεση στο βιβλιοπωλείο Ιανός, αλλά και για τις μολότωφ της Κερατέας (!) τρεις σύντροφοι και ένα ακόμα άτομο. Και σαν να είναι βγαλμένο από κακόγουστη φάρσα το σημείωμα αυτό ήταν αρκετό ώστε οι προαναφερθέντες να καλεστούν για κατάθεση. Ο εισαγγελέας αρχικά έκρινε τα στοιχεία ανεπαρκή και επέστρεψε τη δικογραφία στην ασφάλεια. Επετειακά το ζήτημα έβγαινε και ξαναέβγαινε στην επιφάνεια, από την πολιτική εξουσία εν χορδαίς και οργάνοις με το απαραίτητο σιγοντάρισμα και λάσπη από τα μμε, και τη σκιαγράφηση των προφίλ «σκληρών και αιμοσταγών» αντιεξουσιαστών. Εντέλει, οι δύο σύντροφοι απαλλάσσονται, όμως ο αναρχικός Θοδωρής Σίψας παραπέμπεται κατηγορούμενος για κακουργηματικές πράξεις για την υπόθεση της Marfin. H δίκη αυτή έχει αναβληθεί ήδη δύο φορές. Στον σύντροφο έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι, στους οποίους συμπεριλαμβάνεται και η απαγόρευση συμμετοχής σε οποιαδήποτε πορεία ή διαδήλωση, όροι που ισχύουν έως σήμερα.

Μολονότι από φωτογραφίες, βίντεο καμερών κυκλοφορίας και καταθέσεις μαρτύρων αποδεικνύεται καταφανώς ότι ο σύντροφος δεν βρίσκεται στο σημείο την συγκεκριμένη ώρα και ότι δεν φοράει τα ίδια ρούχα με το δράστη της επίθεσης, αυτά τα στοιχεία μάλλον είναι ψιλά γράμματα για μια δικαστική εξουσία- που όχι μόνο επηρεάζεται από το εκάστοτε πολιτικό και μιντιακό κλίμα αλλά εκτελεί πιστά εντολές σαν μαριονέτα.

Το διακύβευμα της δίκης για εμάς είναι τεράστιο. Πρώτα από όλα διότι το κράτος θέλει να δώσει το μήνυμα πως δεν χρειάζεται καν μία μαρτυρία μπάτσου, ένα μισο-αποτύπωμα ή δείγμα dna από κινητό αντικείμενο, (π.χ υπόθεση Άρη Σειρηνίδη, Τάσου Θεοφίλου) για να βρεθεί κάποιος κατηγορούμενος σε μια καφκικού τύπου υπόθεση, μπορεί να βρεθεί και με το τίποτα. Δεύτερον, επειδή το κράτος την συγκεκριμένη υπόθεση την χειρίζεται σαν άσο στο μανίκι, μέσω της ιδεολογικής προπαγάνδας και της θεαματικής ασέλγειας ώστε να συσπειρώσει το ακροδεξιό ακροατήριο και να απευθυνθεί στα πιο ποταπά ένστικτα φόβου και υποταγής, κουκουλώνοντας έτσι τα δικά του τα εγκλήματα, όπως το έγκλημα Βγενόπουλου να κρατά κλειδωμένους τους εργαζομένους σε μέρα γενικής απεργίας. Τέλος, επειδή στο πρόσωπο του Θοδωρή επιχειρείται να εκληματοποιηθεί ένας ολόκληρος πολιτικός χώρος.

Τους το γυρίζουμε: ανθρωποκτόνος λόγος και πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση λοιπόν υπήρχε και υπάρχει μόνο από την πλευρά της εξουσίας και ποτέ από την πλευρά των αγωνιστών. Δεν θα επιτρέψουμε να βάλετε στην ίδια ζυγαριά την βία στις φυλακές, στα αστυνομικά τμήματα, στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, στα εργασιακά κάτεργα, τη βία της πείνας, της πενίας, της εξαθλίωσης, του τσαλαπατήματος των ζωών μας, τη βία των φασιστών, των μπάτσων, των λογής χαρτογιακάδων και των εντεταλμένων χρυσοπληρωμένων από το κεφάλαιο δημοσιογράφων, με την κοινωνική αντιβία των καταπιεσμένων.

Ο Θοδωρής σαν απεργός εργάτης και αναρχικός είχε κάθε λόγο να είναι στην τεράστια απεργιακή διαδήλωση της 5ης Μάη του 2010 στην Αθήνα. Εσύ;

Το αυτονόητο λοιπόν ας καθορίσει τη στάση μας.

Αλληλεγγύη στον αναρχικό Θοδωρή Σίψα

Κανένας σύντροφος μόνος απέναντι στις σκευωρίες κράτους-μμε

Μικροφωνική αλληλεγγύης Τετάρτη 16/12 11:00

Τσιμισκή με Ναυαρίνου

πυρανθός

πηγή: http://pyranthos.org/2015/12/10/%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CF%81%CE%BF%CF%86%CF%89%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CE%B3%CE%B3%CF%8D%CE%B7%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%83%CF%8D%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86/


1 2 3

Η «τυχαία» δίωξη ενός αναρχικού

Στις 5 Μάη του 2010, ενώ εκτυλισσόταν μία από τις μαζικότερες απεργιακές διαδηλώσεις μεταπολιτευτικά, ορόσημο στην πορεία των κοινωνικών αγώνων, με συμμετοχή 200.000 ανθρώπων, λαμβάνει χώρα ο εμπρησμός στη Marfin με τραγική κατάληξη το θάνατο τριών εργαζομένων.

cropped- _ _ _n .jpg

Η αστυνομία κρατά στο συρτάρι την υπόθεση για έναν ολόκληρο χρόνο. Στις 29 Απριλίου του 2011, ο Θοδωρής Σίψας μαζί με άλλους δύο, αφού κατονομάστηκαν από μια ανώνυμη επιστολή που έφτασε σαν μάννα εξ ουρανού στα χέρια της ασφάλειας, προσάγονται από την ΕΛ.ΑΣ., ως κατηγορούμενοι για τη δολοφονική επίθεση. Το σημείωμα ισχυρίζεται μεταξύ άλλων ότι οι 3 προσαχθέντες γνωρίζονται μεταξύ τους, δρουν συντονισμένα και πως έχουν οδηγηθεί στην κρατική ασφάλεια δεκάδες φορές. Πέρα από το γεγονός ότι τα παραπάνω αποτελούν ψεύδη και συκοφαντίες, τις οποίες ευθύς αμέσως οι κατηγορούμενοι καταδίκασαν ως τέτοιες, η αστυνομία απέκρυψε από τις δικαστικές αρχές μία σειρά από στοιχεία προσπαθώντας να υποδείξει τον Θοδωρή ως ένοχο των κατηγοριών. Ο Θοδωρής, δηλαδή, στην υπερασπιστική του επιχειρηματολογία επικαλέστηκε φωτογραφίες από το υλικό που είχε συλλέξει η αστυνομία, στις οποίες εμφανίζεται ο ίδιος σε διαφορετική τοποθεσία από το μέρος της επίθεσης σε πολύ κοντινό χρονικό σημείο και με διαφορετική ενδυμασία από την αντίστοιχη του δράστη της επίθεσης. Η αστυνομία ως απάντηση στο επιχείρημα της υπεράσπισης, κατέθεσε λέγοντας, ότι συνηθίζεται οι πρωτοστάτες των επεισοδίων να αλλάζουν ρούχα για να μειώσουν τις πιθανότητες αναγνώρισης. Προκλητική ήταν και η στάση της εισαγγελέως της υπόθεσης, η οποία αν και δεν είχε διαβάσει την υπερασπιστική γραμμή του Θοδωρή, με περίσσιο θράσος επέμενε στην αναγκαιότητα προφυλάκισης του με μοναδικό κριτήριο την βαρύτητα της υπόθεσης.

Δεν γίνεται να μείνει αλησμόνητη και η «αμερόληπτη» στάση των Μέσων Μαζικής Εξημέρωσης, τα οποία λειτουργώντας ως κρατικοί εισαγγελείς, φερέφωνα που αναμασούν διαρροές της αστυνομίας, συμμετείχαν στο δημόσιο λιθοβολισμό του Σίψα, που όπως αποδεικνύουν τα τεκμήρια υπεράσπισης ουδεμία σχέση έχει με τη δολοφονία (την οποία και ο ίδιος την καταδικάζει ως αισχρή πρακτική που δεν του αναλογεί ηθικά και δε σχετίζεται ούτε στο ελάχιστο με τον αναρχικό χώρο). Καταδεικνύεται λοιπόν αφενός η ανθρωποφαγική τάση των Μ.Μ.Ε., τα οποία δε διστάζουν να στιγματίσουν έναν άνθρωπο, χωρίς να έχει αποδειχθεί καν η ενοχή του, γνωρίζοντας τις συνέπειες που θα έχει αυτό στην προσωπική του ζωή, αφετέρου καταντώντας ενεργούμενα της αστυνομίας, μετέχουν στην γενικευμένη προσπάθεια του κράτους να ενσταλάξουν το φόβο στην κοινωνία, μεταπλάθοντας ταυτόχρονα τη συσσωρευμένη κοινωνική οργή σε μίσος προς στοχοποιημένες μειονότητες.

Διαφαίνεται με μία ματιά στην υπόθεση του Θοδωρή, ότι το κράτος, για να θεμελιώσει τη θεωρία-έκτρωμα των δύο άκρων (η οποία με μια αντίστροφη διατύπωση καθαγιάζει το status quo της εποχής, παρουσίαζοντας το ως το βέλτιστο δυνατό) προβαίνει σε μία ξεκάθαρα πολιτική επιλογή να στοχοποιήσει (μέσα απο το στιγματισμό του Θοδωρή ως δολοφόνου)ολόκληρο τον αναρχικό/αντιεξουσιαστικό χώρο.Άλλωστε ανέκαθεν στις εξουσιαστικές κοινωνίες, οι βασιλιάδες και οι πάσης φύσεως άρχοντες είχαν σε κάθε περίπτωση το νομιμοποιητικό έρεισμα να σταυρώσουν,να βασανίσουν και να θυσιάσουν τον εχθρό τους(εσωτερικό ή εξωτερικό)στο όνομα της κοινωνικής συνθήκης «ησυχία, τάξη και ασφάλεια», ώστε να χαλιναγωγούν μια στρατιά πειθήνιων, γονατισμένων από τον φόβο της τιμωρίας, υπηκόων. Η εμετική στάση του κράτους, το οποίο σε αγαστή συνεργασία με τα Μ.Μ.Ε. έστησε επικοινωνιακό παιχνίδι πάνω στους τάφους τριών νεκρών, καταδεικνύει την έκτακτη ανάγκη να φιμώνει χωρίς προσχήματα οποιαδήποτε φωνή ελευθερίας. Η συνταγή της διασποράς τρόμου όμως δεν επιτυγχάνει πάντα και ενδέχεται να επιφέρει τις αντίθετες απ'τις προσδοκώμενες συνέπειες. Η αξίωση για ελευθερία και ισότητα δεν θάβεται. Και αν θαφτεί, σαν σπόρος, βλαστάνει.

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
11.00 ΤΣΙΜΙΣΚΗ ΜΕ ΝΑΥΑΡΙΝΟΥ

Συλλογικότητα για τον Κοινωνικό Αναρχισμό Μαύρο & Κόκκινο

maurexo-kokkinexo@hotmaiexl.com

πηγή : https://maurokokkino1936.wordpress.com/2015/12/10/926/


1 2 3

Μικροφωνική αλληλεγγύης στο σύντροφο Θ. Σίψα,

Τετάρτη 16/12,

στις 11:00, Τσιμισκή με Ναυαρίνου.

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας της Αναρχικής Ομοσπονδίας

Ακολουθεί το κείμενο της Αναρχικής Ομοσπονδίας: Αλληλεγγύη στον αναρχικό Θοδωρή Σίψα

Πεντέμιση χρόνια πριν, 5η Μάη του 2010, ημέρα γενικής απεργίας 500.000 άνθρωποι βρέθηκαν στους δρόμους της Αθήνας διαδηλώνοντας ενάντια στην επικείμενη ψήφιση του πρώτου ελληνικού μνημονίου. Η γενική απεργία της 5ης Μάη ήταν η κορύφωση μίας περιόδου μεγάλων κινητοποιήσεων. Η συμμετοχή στην απεργία και στην διαδήλωση ήταν μαζική και είχε ξεκάθαρα επιθετικά χαρακτηριστικά απέναντι στις επιβαλλόμενες πολιτικές. Το κλίμα όμως αντιστράφηκε πλήρως, όταν γνωστοποιήθηκε η είδηση του θανάτου 3 εργαζομένων στην τράπεζα Μarfin λόγω εμπρησμού του κτιρίου.

Λίγες μέρες πριν τη συμπλήρωση ενός χρόνου, στις 29 Απριλίου 2011, προσάγονται 4 άτομα ως ύποπτοι για τον εμπρησμό. Τα Μ.Μ.Ε. πιστά όπως πάντα στην υπηρεσία του κράτους στοχοποιούν άμεσα τον αναρχικό χώρο και ξεκινάει ένα κυνήγι μαγισσών που θα διαρκέσει. Τα στοιχεία; Ανυπόγραφα ραβασάκια που κατονομάζουν τους προσαχθέντες και φωτογραφίες από κάμερες οι οποίες όμως δεν απεικονίζουν κανέναν απ' αυτούς(!). Ο εισαγγελέας επιστρέφει τον φάκελο πίσω στην αστυνομία αφού καμία κατηγορία δεν τεκμηριώνεται.

Δύο χρόνια μετά, στις 5 Μάη 2013, χωρίς νέα στοιχεία απαγγέλλονται κατηγορίες στο σύντροφο Θοδωρή Σίψα. Ο σύντροφος καταθέτει: "Από τη δικογραφία αποδεικνύεται περίτρανα, μέσα από καταθέσεις μαρτύρων, φωτογραφικό υλικό και βίντεο από κάμερες, ότι δεν έχω ουδεμία σχέση με καμία επίθεση σε κανένα χρονικό σημείο εκείνης της μέρας στο κέντρο της Αθήνας". Αφήνεται με περιοριστικούς όρους.

Στις 16 Δεκέμβρη 2015 θα εκδικαστεί μετά από σειρά αναβολών (τις οποίες ουδέποτε επεδίωξε ο σύντροφός μας αλλά το κράτος) η υπόθεση εμπρησμού της Marfin.

Το ότι ο Θοδωρής Σίψας δεν έχει την παραμικρή σχέση με καμία επίθεση εκείνης της μέρας αποδεικνύεται τόσο από καταθέσεις μαρτύρων όσο και από το υλικό των καμερών κυκλοφορίας. Η μη ανάμιξή του συντρόφου μας όμως στο τραγικό περιστατικό του εμπρησμού της Marfin εκτός από προφανής για μας είναι και αυταπόδεικτη. Ως αναρχικές και αναρχικοί δεν συμμεριζόμαστε ούτε λογικές ούτε πρακτικές που στοχεύουν τυφλά και στρέφονται ενάντια στα καταπιεζόμενα κομμάτια της κοινωνίας. Η δική μας βία στρέφονταν και θα συνεχίσει να στρέφεται ενάντια σε αυτούς που εκμεταλλεύονται και καταπιέζουν την τάξη μας, ενάντια στο Κράτος και τα αφεντικά. Στη δίωξη του Θοδωρή Σίψα αναγνωρίζουμε μια ακόμη σκευωρία του κράτους, αφού τα ΜΜΕ εξυπηρετώντας τις επιδιώξεις του, ανασύρουν και χρησιμοποιούν την υπόθεση της Marfin κατά βούληση προσπαθώντας να αποδόσουν αντικοινωνικά εγκληματικά χαρακτηριστικά στους αναρχικούς, επιχειρώντας την ηθική απαξίωσή μας.

Στεκόμαστε με κάθε τρόπο στο πλάι του συντρόφου μας και καλούμε τον κόσμο του αγώνα να συνεχίσει να εναντιώνεται με κάθε τρόπο σ' αυτούς που μεθοδεύουν την πλήρη καταστολή και έλεγχο της κοινωνίας. Ενάντια σ' όσους επιχειρούν να χτίσουν έναν κόσμο ολοκληρωτικό πάνω στις πλάτες των καταπιεσμένων. Σ' όσους νομίζουν ότι με σκευωρίες και κυνήγια μαγισσών θα καταφέρουν να ταυτίσουν τον κοινωνικό και ταξικό αγώνα με το έγκλημα απαντάμε ξεκάθαρα: εγκληματίες είναι το Κράτος και Κεφάλαιο.

ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΥΝΤΑΙ

ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ Θ. ΣΙΨΑ ΠΟΥ ΔΙΩΚΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ MARFIN

Αναρχική Ομοσπονδία

πηγή : https://athens.indymedia.org/event/62062/
πηγή : email που λάβαμε στις 12 Δεκέμβριος 23h