Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015 στις 21.00

Προβολή ταινίας: «Τζόνι, ο Οδοντογλυφίδας»

Την ξεκαρδιστική κωμωδία του Ρομπέρτο Μπενίνι «Τζόνι, ο Οδοντογλυφίδας» (Johnny Stecchino) του 1991, θα προβάλει την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου ο ανοιχτός κοινωνικός χώρος «Δον Κιχώτης» (Καλαμαρά 4, Άργος). Η προβολή ξεκινά στις 9 μμ και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Η υπόθεση: Ο Dante, ένας συνηθισμένος οδηγός λεωφορείου, τυχαίνει να είναι ο σωσίας του διάσημου γκάνγκστερ Johnny Οδοντογλυφίδα. Αισθάνεται αποτυχημένος καθώς τίποτα δεν πάει καλά στη ζωή του, ειδικά στον έρωτα. Μια αναπάντεχη συνάντηση με την όμορφη και πλούσια Maria, που είναι η ερωμένη του Johnny και μια πρόσκληση να επισκεφθεί τη βίλα του γκάνγκστερ στο Παλέρμο, θα βάλει τον Dante σε απρόσμενες περιπέτειες και θα τον φέρει αντιμέτωπο με τη μαφία της Σικελίας.

O Μπενίνι χρησιμοποιεί όλα τα κλισέ με τα οποία έχουμε συνδέσει κινηματογραφικά την Μαφία για να δημιουργήσει μία ακόμα κωμωδία κομμένη και ραμμένη πάνω του. Εκεί βρίσκεται και η κωμική δύναμη της ταινίας καθώς το σχεδόν σχηματικό σενάριο γίνεται απλά η πλατφόρμα για να μεγαλουργήσει ο Τοσκάνος κωμικός.

πηγή : http://donquixoteargos.blogspot.com/2015/12/1...