Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015 στις 14.00

Συλλογική κουζίνα

Δραστηριότητες έως και Κυριακή 20 Δεκεμβρίου

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου: 8 μμ συνέλευση του ΚΠΚΒ

________________

Τετάρτη 16 Δεκ.:

- 2μμ., Συλλογική κουζίνα

- 8:30 μμ., Από την Αναγέννηση στον Διαφωτισμό: Επιστήμη, Τέχνη και Φιλοσοφία την εποχή της Νεωτερικότητας. Στην 9η συνάντηση του κύκλου ανοικτών μαθημάτων Ιστορίας και Φιλοσοφίας στη «Λαμπηδόνα», η Βάνα Γρηγοροπούλου (Πανεπιστήμιο Αθηνών) θα μιλήσει με θέμα: «Ντεκάρτ, Σπινόζα: Ορθολογισμός και το ζήτημα των προκαταλήψεων»

_________________

Πέμπτη 17 Δεκ., 9 μμ., προβολή της ταινίας "Κουεμάντα" του Τζίλο Ποντερκόβο( 1969). Πρωταγωνιστούν: Μάρλον Μπράντο, Εβαρίστο Μαρκές κ.ά.

Λίγα λόγια: Ο σερ Γουίλιαμ Γούκερ, ένας μυστικός πράκτορας της βρετανικής κυβέρνησης, ταξιδεύει στη μακρινή Κουεμάντα, στις αρχές του 19ου αιώνα. Αποστολή του είναι να διαλύσει το μονοπώλιο του εμπορίου ζάχαρης, το οποίο ελέγχουν οι Πορτογάλοι αποικιοκράτες. Με τα λόγια και με τις υποσχέσεις του, βοηθά τους ντόπιους εργάτες να εξεγερθούν ενάντια στους Πορτογάλους. Δυο απλοί μέχρι τότε εργάτες, ο μαύρος Ντολόρες και ο μιγάς Τέντι Ζαντσέζ, θα γίνουν οι κυρίαρχες φυσιογνωμίες του τόπου. Ο Τέντι ανακηρύσσεται πρόεδρος της νεοσύστατης δημοκρατίας, ο Ντολόρες περνάει στην αφάνεια και ο πράκτορας με τον τίτλο του σερ και την επιτυχία στις αποσκευές του επιστρέφει στην Αγγλία. Θα περάσουν δέκα χρόνια, δέκα ολόκληρα χρόνια και νέες ταραχές θα ξεσπάσουν στο νησί. Ο σερ Γουίλιαμ θα αναγκαστεί να γυρίσει πίσω και να «θερίσει» ό,τι έσπειρε πριν δέκα χρόνια...

_____________________

Σάββατο 19 Δεκ.:

- 2 μμ., Συλλογική κουζίνα

- 8:30 μμ., γλέντι του Κοινωνικού Κέντρου, με την ορχήστρα/μπάντα της Λαμπηδόνας (παραδοσιακά, ρεμπέτικα και έντεχνα τραγούδια και μουσικές)! Είστε όλοι και όλες καλεσμένοι, με είσοδο όπως πάντα ελεύθερη!

___________________

Κυριακή 20 Δεκ.:

- 11 πμ Ανοιχτό Κοινωνικό Πανεπιστήμιο

- 8 μμ., Local Act: Συναυλία με τους: - Earth of distrust

- Flesh of Gaia

- Lavalanche

Λαμπηδόνα, ώρα έναρξης 8 μμ., είσοδος όπως πάντα ελεύθερη, με κουτί προαιρετικής οικονομικής ενίσχυσης!

____________________

Κοινωνικό - Πολιτιστικό Κέντρο Βύρωνα
http://politistikokentrovirona.blogspot.com/

πηγή : email που λάβαμε στις 13 Δεκέμβριος 23h