Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015 στις 18.00

2 καλέσματα : 1 2

Πορεία αλληλεγγύης σε Πρόσφυγες & Μετανάστες

Παρασκευή 18 Δεκέμβρη 2015

Πανελλαδική Ημέρα Αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και μετανάστες

Στις 18 Δεκέμβρη, σε κάθε πόλη και γειτονιά, από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου μέχρι την Ειδομένη, αλλά και σε όλη την Ευρώπη, ενώνουμε τη φωνή μας με τους πρόσφυγες, τους μετανάστες και τις μετανάστριες, με τα κινήματα που αντιστέκονται στη βαρβαρότητα του ρατσισμού, του πολέμου και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων που γεννούν την προσφυγιά, με τους χιλιάδες ανθρώπους αυτού του πρωτοφανούς κύματος αλληλεγγύης.

Αντιστεκόμαστε στην πολιτική μίας Ευρώπης - Φρούριο, η οποία προσπαθεί να κλείσει τις ρωγμές που άνοιξε το προηγούμενο διάστημα η δυναμική κίνηση των προσφύγων και η αλληλεγγύη των κοινωνιών, χτίζοντας νέους φράχτες, κατεβάζοντας κι άλλο στρατό, καθιστώντας τις χώρες της περιφέρειάς της, όπως η Ελλάδα και η Τουρκία δεσμοφύλακες των προσφύγων.

Αρνούμαστε να αποδεχθούμε τη ρατσιστική «διαλογή» των ανθρώπων στα Hot Spots, τον απάνθρωπο διαχωρισμό ανάμεσα σε «πρόσφυγες» και «μετανάστες» με βάση μάλιστα μόνο την εθνική καταγωγή. Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στην προσφυγιά και στη μετανάστευση ως το ύστατο δικαίωμα κάθε ανθρώπου, όποια και να είναι η αιτία που τον ωθεί.

Παλεύουμε ενάντια στην ελληνική κυβέρνηση, η οποία αποδέχεται και εφαρμόζει πιστά την ευρωπαϊκή πολιτική. Ενώ καταγγέλλει υποκριτικά άλλα κράτη για απανθρωπιά, η ίδια διατηρεί τον φράχτη στον Έβρο, αναγκάζοντας τους πρόσφυγες να σκυλοπνίγονται στο Αιγαίο, κρατά ανοιχτά τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, επαναπροωθεί και απελαύνει συστηματικά πρόσφυγες από «μη επιθυμητά» κράτη, ενώ φτάνει στο σημείο να εγκαλεί την Τουρκία που δεν δέχεται τις «επανεισδοχές», δηλαδή τις απελάσεις των προσφύγων που πέρασαν από το έδαφός της.

Καταγγέλλουμε ότι πίσω από την προσφυγιά βρίσκεται ο διαρκής πόλεμος που έχει εξαπολύσει η ίδια η Ευρώπη κι ολόκληρη η Δύση -πάλι δυστυχώς με την ελληνική συμμετοχή- ενάντια στους λαούς της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής, οι συνεχείς ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, οι βομβαρδισμοί και οι κατοχές. Δεκαετίες ατέλειωτης καταπίεσης και εκμετάλλευσης, οι οποίες μεταξύ άλλων γέννησαν και όπλισαν το δολοφονικό ISIS, το οποίο προτού δαγκώσει το χέρι που το τάισε, γιγαντώθηκε πουλώντας πετρέλαια και προστασία στη Δύση και χτυπώντας τους λαούς και τα κινήματα της περιοχής.

Αγωνιζόμαστε ενάντια στο νέα αντιτρομοκρατική υστερία, η οποία χρησιμοποιεί τις φρικαλεότητες του ISIS για να τρομοκρατήσει λαούς και κινήματα, να στοχοποιήσει τους πρόσφυγες, να θρέψει την ισλαμοφοβία και το ρατσισμό, να διαχωρίσει τους φτωχούς και να καταργήσει δικαιώματα.

Διεκδικούμε ανοιχτά σύνορα και ασφαλή διέλευση για τους πρόσφυγες που περνάν από την Ελλάδα. Να πέσουν οι φράχτες της Ευρώπης - Φρούριο, ξεκινώντας από τον «δικό μας» στον Έβρο, γι' αυτό άλλωστε κινητοποιούμαστε με κάθε ευκαιρία εναντίον του, όπως θα κάνουμε και στις 24 του Γενάρη με την πορεία στα σύνορα δίπλα στο φράχτη. Να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, να καταργηθεί η Frontex, να σταματήσει ο πόλεμος ενάντια στην προσφυγιά.

Παλεύουμε για άσυλο και φιλοξενία στους πρόσφυγες που επιθυμούν να παραμείνουν στη χώρα μας, για νομιμοποίηση στους μετανάστες και ιθαγένεια στα παιδιά τους.

Ανοιχτά Σύνορα, Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες!

ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ, ΣΩΜΑΤΕΙΑ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ

πηγή : email που λάβαμε στις 14 Δεκέμβριος 12h


ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ & ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Συντονιστικό ενάντια στον φράχτη του Έβρου

πηγή: http://syntonevro.blogspot.gr/2015/12/blog-post_15.html