Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015 στις 9.00 πμ

3 καλέσματα : 1 2 3

Καμία δίωξη στους εργαζόμενους της ΕΛΒΟ

έγγραφο σε μορφή PDF

πηγή : email που λάβαμε στις 14 Δεκέμβριος 22h


1 2 3

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου από τις 9 το πρωί

στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης

Να ματαιώσουμε τους πλειστηριασμούς της ΒΙΟΜΕ,

Να καταπέσει η μήνυση της πλειοψηφίας των γραφειοκρατικών ΓΣΕΕ και ΕΚΘ

εναντίον των αγωνιζόμενων εργατών της ΕΛΒΟ.

Για την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου έχει προγραμματιστεί ο τέταρτος και τελευταίος για φέτος πλειστηριασμός του οικοπέδου που βρίσκεται και το εργοστάσιο της ΒΙΟ.ΜΕ. Ο αγώνας της ΒΙΟ.ΜΕ. με το υποδειγματικό πείσμα που έχει δείξει έως σήμερα, έχει καταφέρει να μπλοκάρει και να ματαιώσει τις τρεις προηγούμενες προσπάθειες για να πωληθεί το οικόπεδο. Με δεκάδες κινητοποιήσεις αλληλέγγυων στο εξωτερικό και στο εσωτερικό, απέδειξε ότι παρά τις πιέσεις των πρώην αφεντικών και της δικαστικής εξουσίας, ο εργατικός αγώνας όταν είναι και κοινωνικός, μπορεί όχι μόνο να σταθεί όρθιος για χρόνια, αλλά και να αποκρούσει την όποια απειλή. Την ερχόμενη Πέμπτη θα δώσουμε μια ακόμη απάντηση, μαζί με τους εργαζόμενους της ΒΙΟ.ΜΕ. κόντρα σε όσους θέλουν το εργοστάσιο βίδες και τους εργαζόμενους αριθμούς στις λίστες του ΟΑΕΔ! Η ΒΙΟ.ΜΕ. δεν πωλείται!

Την ίδια μέρα όμως, γίνεται ένα δικαστήριο, σημείο αναφοράς για την ξεφτίλα του σύγχρονου εργατοπατερισμού. Ο πρόεδρος τους Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης Τσαραμπουλίδης, υποβοηθούμενος από τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ Παναγόπουλο, και τις καθεστωτικές παρατάξεις ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων (ΕΛΒΟ), μηνύει αγωνιζόμενους εργάτες της ΕΛΒΟ, επειδή τόλμησαν (!) να γράψουν σε ανακοίνωση της εργατικής συλλογικότητας που συμμετέχουν πως ΓΣΕΕ και ΕΚΘ είναι αυτό που λέει η πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας. Πως είναι εργολάβοι του κεφαλαίου μέσα στο εργατικό κίνημα. Τολμάνε οι πρόεδροι και παρατρεχάμενοι της ΓΣΕΕ και του ΕΚΘ, της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ, που συστρατεύτηκαν με το σύνολο του αστικού "ΝΑΙ" στο δημοψήφισμα, που μασάνε ακόμη κρατικά κονδύλια εκμεταλευόμενοι εργασία με μισθούς πείνας στα προγράμματα Voucher, που στάθηκαν δίπλα στην Eldorado στις Σκουριές, που κατάντησαν την λέξη συνδικαλιστής βρισιά, που μπαινοβγαίνουν στα Υπουργεία και συντρώγουν με επιχειρηματίες στα καλύτερα ξενοδοχεία, την ίδια ώρα που εργαζόμενοι και οι άνεργοι δεν έχουν καν τα προς το ζην, τολμούν αυτοί να μηνύουν εργάτες που αγωνίζονται να μην ξεπουληθεί η ΕΛΒΟ και να μην απολυθούν. Αυτή η πρόκληση όμως σταματάει εδώ. Θα είμαστε στα δικαστήρια για να ακυρώσουμε οποιαδήποτε σκέψη να ποινικοποιηθεί η δυνατότητα των εργαζομένων να κάνουν πολιτική κριτική, η δυνατότητα μας να αγωνιζόμαστε με ανεξαρτησία και αυτονομία.

Θα είμαστε λοιπόν εκεί, για να γίνουν οι δίκες και οι πλειστηριασμοί, καταδίκες αυτών που τις εμπνεύστηκαν, των εργοδοτών, των επίδοξων "επενδυτών, των ξεπουλημένων γραφειοκρατών.

Οι κοινωνικοί και εργατικοί αγώνες δεν είναι νόμιμοι ή παράνομοι. Είναι δίκαιοι.

Καραβάνι Αγώνα & Αλληλεγγύης

ΝΕΑ ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΑΡΑΒΑΝΙΟΥ ΑΓΩΝΑ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΒΙΟΜΕ

ΤΕΤΑΡΤΗ 16/12 στις 19.00

στη Στέγη Αλληλεγγύης Μεταναστών και Προσφύγων

Γρ. Λαμπράκη Στάση Ορφανοτροφείο, ΤΟΥΜΠΑ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΒΙΟΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ.

Ενημέρωση από τους πλειστηριασμούς της ΒΙΟ.ΜΕ.

Κατ' αρχάς θέλουμε να ευχαριστήσουμε πολύ τους αλληλέγγυους που στήριξαν την προσπάθεια της παρεμπόδισης του πλειστηριασμού των οικοπέδων όπου στεγάζεται η ΒΙΟ.ΜΕ. (τα οποία υπάγονται στα οικόπεδα της Φιλκεραμ).

Καταφέραμε με τη μεγάλη δική σας συμμετοχή να εμποδισουμε την διενεργεια των πλειστηριασμών επί τρεις φορές και να δείξουμε στην δικαστική και πολιτική εξουσία πως δεν είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε ούτε βήμα πίσω στην απόφασή μας να κρατήσουμε το εργοστάσιο σε λειτουργία πάση θυσία.

Στον τελευταίο πλειστηριασμό, παρ' όλο που δεν κάναμε πλατύ κάλεσμα -ξέραμε πως λόγω αποχής των δικηγόρων, μάλλον δεν θα γινόταν ο πλειστηριασμός - υπήρξε ικανοποιητική συμμετοχή από συναγωνιστές και αλληλέγγυους στην ΒΙΟ.ΜΕ. Αποδείξαμε έτσι για μια ακόμη φορά την δυναμικότητα που βγάζει προς την κοινωνία το να περνάμε τα εργοστάσια στα χέρια των εργαζομένων κάτω από κοινωνικό έλεγχο του παραγόμενου προϊόντος και της λειτουργίας του εργοστασίου.

Για την επομένη Πέμπτη 17/12, όπου θα είναι ο τελευταίος πλειστηριασμός για το 2015 και θα έχει μεγάλη σημασία να καταφέρουμε να τον ανατρέψουμε, θα βγει κάλεσμα στην επομένη ανοιχτή συνέλευση της επιτροπής αλληλεγγύης.

Για τα υπόλοιπα θέματα πρέπει να ενημερώσουμε τους αλληλέγγυους υποστηρικτές αλλά και συναγωνιστές που δεν έχουν την ευκαιρία να ενημερώνονται πολύ συχνά για τις εξελίξεις:

• Άλλοι τρεις συνάδελφοι με γνώσεις μπήκαν στο σχήμα: δυο χημικοί μηχανικοί, και ένας τεχνικός Η/Υ - προγραμματιστής και δυναμώνουμε ακόμη περισσότερο την ομάδα.

• Έχουμε βάλει στόχο την περεταίρω βελτίωση των υπαρχόντων προϊόντων, την προσαρμογή στην παραγωγή των οικολογικών προϊόντων και μέχρι το καλοκαίρι να μπορέσουμε να βάλουμε μπροστά και τα επαγγελματικά καθαριστικά που θα απευθύνονται σε ξενοδοχεία και εστιατόρια.

• Οι εξαγωγές αποκτούν μια μεγαλύτερη δυναμικότητα και ακόμη μπαίνουμε με την βοήθεια των αγορών χωρίς μεσάζοντες και σε ακόμη περισσότερες αλληλέγγυες αγορές .

• Παράλληλα βάζουμε μπροστά και το e-shop όπου προσπαθούμε να φτάνουν τα προϊόντα σε κάθε γωνία της Ελλάδας, αλλά και πανευρωπαϊκά.

• Πρόσφατα ξεκίνησε η ασφάλιση των εργαζομένων και ο στόχος που έχει τεθεί είναι από το νέο έτος να πραγματοποιηθούν περισσότερες προσλήψεις. Αυτό όμως προϋποθέτει την επίλυση των νομικών κωλυμάτων που στέκονται εμπόδιο.

Αυτά είναι τα νέα μας και να ξέρουμε πολύ καλά, όπως είπαμε και στην υπουργό αλληλέγγυας οικονομίας που μας επισπεύτηκε: πως για να μείνει ζωντανή η ΒΙΟ.ΜΕ. και η έμπνευση που έχει δώσει στην κοινωνία θα πρέπει να βρίσκεται στα χέρια των εργαζομένων. Για να συνεχίσει να γίνεται αυτό θα πρέπει να δοθεί και νομική λύση. Και αν αυτό το βάρος δεν μπορεί να το σηκώσει η πολιτική εξουσία, εμείς λέμε πως μπορούμε. Με σύμμαχο την κοινωνία μπορούμε να το κάνουμε και να επιβάλουμε τα δικά μας θέλω.

Αγωνιστικά και αλληλέγγυα οι εργαζόμενοι- νες στην ΒΙΟ.ΜΕ.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΛ.ΒΟ. ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ 17/12

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΛ.Β.Ο.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για τις 17 Δεκέμβρη ορίστηκε η δίκη των συναδέλφων μας Σταύρου Ναθαναήλ και Κώστα Σιτέλα ενώπιον του Β' Τριμελούς πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, ύστερα από μήνυση που κατέθεσαν εναντίον τους ο πρόεδρος του Εργατικού κέντρου Θεσσαλονίκης και η πλειοψηφία των τεσσάρων μελών του ΔΣ (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ) του επιχειρησιακού Σωματείου εργαζομένων της ΕΛ.Β.Ο.

Να θυμίσουμε ότι οι δύο συνάδελφοι (οι οποίοι είναι εκλεγμένα μέλη στο ΔΣ του Σωματείου) έχουν μηνυθεί με αφορμή μια ανακοίνωση της παράταξής μας σχετικά με την Απεργία (τουφεκιά στον αέρα) της Γ.Σ.Ε.Ε. στις 26/11/2014.

Είναι γνωστό σε όσους έστω και ελάχιστα γνωρίζουν την ΕΛ.Β.Ο. ότι η μήνυση εναντίον των δύο εκπροσώπων μας στο ΔΣ, αποτελεί την αφορμή και μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για την διαίρεση των εργαζομένων και την τρομοκράτηση όσων παλεύουν ενάντια στο εκ νέου ξεπούλημα της ΕΛ.Β.Ο.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, τους εργαζόμενους της πόλης, κάθε δημοκρατικό πολίτη σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης την Πέμπτη 17-12-2015 και ώρα 9:00 π.μ.

Για να καταδικαστεί η συνδικαλιστική γραφειοκρατία, η οποία προσπαθεί να εκφοβίσει και να εξοντώσει οικονομικά τους δύο συναδέλφους και για να μην περάσει η ποινικοποίηση της ελεύθερης έκφρασης στους χώρους δουλειάς.

πηγή : http://karavaniagona.blogspot.gr/
πηγή : email που λάβαμε στις 14 Δεκέμβριος 23h


1 2 3

Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της ΒΙΟ.ΜΕ και στους αγωνιζόμενους εργάτες της ΕΛΒΟ | Συγκέντρωση 17/12

Στις 12/2/2013 οι απλήρωτοι ( ήδη από το 2011 ) εργαζόμενοι της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής πήραν την απόφαση να αγνοήσουν τις επιταγές του κράτους και του κεφαλαίου και διάλεξαν τον δρόμο του αγώνα, προχωρώντας σε κατάληψη του εργοστασίου. Βασικοί άξονες πάνω στους οποίους δομήθηκε το εγχείρημα της ΒΙΟ.ΜΕ από την πρώτη κιόλας μέρα, είναι το τρίπτυχο αυτοδιαχείριση-αυτοδιεύθυνση-αυτοοργάνωση. Οι εργαζόμενοι ξεπέρασαν τα παγιωμένα όρια του θεσμικού συνδικαλισμού και εφάρμοσαν αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες στον τρόπο λήψης απόφασης καταργώντας παράλληλα οποιαδήποτε οικονομική εξουσία( ισότητα απολαβών) . Οι αποφάσεις λαμβάνονται σε διαδικασία γενικής συνέλευσης των εργαζομένων στην οποία όλα τα μέλη έχουν ισότιμη θέση. Από την πρώτη κιόλας στιγμή λειτουργίας του εργοστασίου, δημιουργήθηκε ένα δίκτυο αλληλεγγύης στους εργαζόμενους από συλλογικότητες και φυσικά πρόσωπα και ο αγώνας τους συνδέθηκε με παρόμοια εγχειρήματα σε Ευρώπη, Αργεντινή, Τουρκία και Ισπανία.
Η δικαστική εξουσία αρχικά δικαίωσε τον αγώνα των εργατών και η λειτουργία του κατειλημμένου πλέον εργοστασίου συνεχίστηκε, εώς ότου η μητρική εταιρία Φίλκεραμ και η οικογένεια Φιλίππου, καταφέρουν δια της πλαγίας οδού να πτωχεύσουν τη ΒΙΟ.ΜΕ.. Μετά από τρία χρόνια αγώνων και συνεχών κινητοποιήσεων στο κατειλημμένο εργοστάσιο και παρά τις προεκλογικές υποσχέσεις της κυβέρνησης Σύριζα για νομιμοποίηση του εγχειρήματος, η ΒΙΟ.ΜΕ. βρίσκεται σε κίνδυνο. Η ''αριστερή'' κυβέρνηση της χώρας νίπτει τας χείρας της και αφήνει την δικαστική εξουσία να βγάλει το φίδι από την τρύπα καθώς ξεκινούν διαδικασίες εκποίησης του οικοπέδου μέσω πλειστηριασμού που θέτουν σε άμεσο κίνδυνο την βιωσιμότητα του εργοστασίου. Άλλωστε με κανέναν τρόπο διακυβέρνησης δεν είναι εφικτό να δικαιωθούν οι αγώνες των καταπιεσμένων.
Μόνο η συνολική ανατροπή του κράτους και του καπιταλισμού, η κοινωνική απαλλοτρίωση του πλούτου που εμείς οι ίδιοι παράγουμε, μπορούν να απαντήσουν στις πραγματικές κοινωνικές ανάγκες των καταπιεσμένων και εκμεταλλευόμενων όλου του κόσμου.
Εμείς ως αναρχικοί/ές αντιλαμβανόμαστε τον αγώνα αυτό ως κομμάτι των ευρύτερων κοινωνικών και ταξικών αγώνων που αναπτύσσονται από τα κάτω, ως ένα ακόμη ανάχωμα στην συνολική κρατική και καπιταλιστική αναδιάρθρωση. Προτάσσουμε την κατάληψη των μέσων παραγωγής με σκοπό την κοινωνική αυτοδιεύθυνση, την συγκρότηση σωματείων βάσης και τους αγώνες των από κάτω. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους εργαζομένους της ΒΙΟ.ΜΕ. ,και θα παλέψουμε μέχρι να δικαιωθεί ο αγώνας τους.

Την ίδια μέρα όμως δικάζονται και αγωνιζόμενοι εργάτες της ΕΛΒΟ ύστερα από μήνυση του προέδρου του ΕΚΘ σε συνεργασία με τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ και τις παρατάξεις της ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ της ΕΛΒΟ, επειδή σε κείμενο της «Πρωτοβουλίας για την Ενότητα εργαζομένων ΕΛΒΟ» άσκησαν κριτική στους ανωτέρω αναφέροντας οτι προκηρύσσουν απεργίες-πυροτεχνήματα και τάσσονται με τα συμφέροντα των αφεντικών και οχι των εργαζομένων. Δικαίως , μιας και μιλάμε για τον ίδιο κρατικοδίαιτο γραφειοκρατικό συνδικαλισμό που τάσσεται με τα συμφέροντα του κράτους και του κεφαλαίου, τον ίδιο συνδικαλισμό που δέχεται δίπλα του την Eldorado Gold και υπερασπίζεται το «ΝΑΙ» στο δημοψήφισμα.
Από την πλευρά μας, την πλευρά των ανέργων, των εργατών, των φτωχών, των πληβείων αυτού του κόσμου, στεκόμαστε δίπλα στους αγωνιζόμενους εργάτες της ΕΛΒΟ κάνοντας ξεκάθαρο ότι τα τσιράκια των αφεντικών θα μας βρουν μπροστά τους και πως οι προλετάριοι δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από τους θεσμούς, τα κοινοβούλια, τις εκλογές, τις γραφειοκρατικές συνδικαλιστικές ηγεσίες και τους διαμεσολαβητές της ταξικής πάλης. Παρά μόνο από μια νέα κοινωνία ισότητας, αλληλεγγύης, ελευθερίας.

Συγκέντρωση 17/12 στις 9.00 στα δικαστήρια Θεσ/νίκης

Να μπλοκάρουμε τον πλειστηριασμό της ΒΙΟ.ΜΕ
Κατώ τα χέρια από τους αγωνιζόμενους εργάτες της ΕΛΒΟ

Συλλογικότητα για τον κοινωνικό αναρχισμό «Μαύρο και Κόκκινο»

maurexo-kokkinexo@hotmaiexl.com

maurokokkino1936.wordpress.com

πηγή : email που λάβαμε στις 15 Δεκέμβριος 13h