τι; : συναυλία θεματική : εργασία

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015 στις 19.30

Συναυλία αλληλεγγύης στους απεργούς-απολυμένους στα προγράμματα κοινωφελούς...

Συναυλία αλληλεγγύης στους απεργούς-απολυμένους στα προγράμματα κοινωφελούς απασχόλησης

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ…. ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΕΤΑΝ ΣΑΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

Εργαζόμενοι - εργαζόμενες , άνεργοι, νέοι και νέες της Αθήνας

Εμείς οι εργαζόμενοι - απολυμένοι στα προγράμματα «κοινωφελούς» εργασίας από τον Ιούλιο και για ένα 5μηνο, έπειτα από πολύχρονη ανεργία δουλεύαμε και τώρα απολυόμαστε σε όλες τις υπηρεσίες των Δήμων της χώρας ως εργαζόμενοι δεύτερης κατηγορίας.

Κάναμε την ίδια δουλειά με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, καλύπτοντας τα τεράστια κενά σε προσωπικό που έχουν οι δήμοι, με τον μισό σχεδόν μισθό και χωρίς τα βασικά εργασιακά δικαιώματα. Κατά «παρέκκλιση της εργατικής νομοθεσίας» μας θεωρούσαν «ωφελούμενους» αντί για εργαζόμενους.

Μας πετούν ξανά στην ανεργία και την εργασιακή περιπλάνηση χωρίς καν το δικαίωμα του επιδόματος ανεργίας, περιμένοντας ίσως για χρόνια πάλι στην «ουρά» για κάποια νέα «ανακύκλωση».

Οι δήμοι και οι υπηρεσίες τους θα καταρρεύσουν με τα τεράστια κενά και ελλείψεις που υπάρχουν σε προσωπικό, και ο δρόμος των εκχωρήσεων - ιδιωτικοποιήσεων θα ανοίξει διάπλατα για όλες τις υπηρεσίες, με δραματικές συνέπειες για τους δημότες.

Με αυτό τον τρόπο επιδιώκεται να επιβάλουν για το σύνολο των εργαζομένων το «φτηνός και ανακυκλώσιμος», με καταστρατηγημένα τα στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα.

Παρά τις 3 συναντήσεις μας με τους αρμόδιους του Υπουργείου Εργασίας και μία συνάντηση με τον Α' Αντιπρόεδρο της Βουλής το μόνο που λαμβάνουμε σαν απάντηση είναι ότι «έχουν συμπάθεια» για τους 35.000 ανθρώπους που πετιούνται μέσα στα Χριστούγεννα. Οι συζητήσεις με τα Υπουργεία τελείωσαν!

Είμαστε άνθρωποι! Δεν είμαστε σκουπίδια!

Η πολιτική τους για εργασιακή ανακύκλωση ανθρώπινων ζωών πρέπει να σταματήσει!

  • Διεκδικούμε δουλειά, την παραμονή μας στην δουλειά. Δουλειά και όχι δουλεία! Σταθερή δουλειά με ίσα εργασιακά δικαιώματα και μισθούς για μια αξιοπρεπή ζωή.
  • Την κατάργηση κάθε μορφής ενοικιαζόμενης, προσωρινής και ελαστικής εργασίας.

Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε μέσα στο κρύο. Δεν εγκαταλείπουμε!

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τα σωματεία και τις συλλογικότητες να συνδράμουν με κάθε τρόπο και μέσο στον του αγώνας μας!

Να μετατρέψουμε το χώρο μπροστά στο Υπ. Εργασίας σε Κέντρο Αγώνα των εργαζομένων και ανέργων.

Καλούμε όλο τον κόσμο στην μεγάλη συναυλία που θα στηθεί σήμερα 18/12/2015 και 19.30 έξω από το Υπουργείο Εργασίας σε ένδειξη συμπαράστασης στους απεργούς που συνεχίζουν μέσα στο χειμώνα να διαμένουν σε σκηνές διεκδικώντας την παραμονή τους στην εργασία!!!

Ο αγώνας μας είναι κοινός! Ενάντια στην την ανεργία και την επισφάλεια την φτώχεια και την εξαθλίωση που μας οδηγούν με τις πολιτικές τους.

Συντονιστικό Αγώνα Εργαζομένων στα «πεντάμηνα» και συμβασιούχων Αττικής

πηγή : http://ydragogeio.gr/synavlia-allilegyis-18-1...