Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016 στις 21.00

Προβολή ταινίας: Το μουσικό κουτί

«Το μουσικό κουτί» του Κώστα Γαβρά θα προβάλει ο ανοιχτός κοινωνικός χώρος «Δον Κιχώτης» (Καλαμαρά 4, Άργος) την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου. Η προβολή θα ξεκινήσει στις 9 μμ και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Παρασκευή 8/12

9 μ.μ.

«Το μουσικό κουτί» είναι πολιτικό κοινωνικό δράμα που σκηνοθέτησε το 1989 ο Γαβράς με πρωταγωνίστρια τηνΤζέσικα Λανγκ στο ρόλο της δυναμικής αμερικανίδας δικηγόρου που υπερασπίζεται τον πατέρα της. Ο τελευταίος κατηγορείται ξαφνικά ως εγκληματίας πολέμου. Συγκεκριμένα θέλουν να του αφαιρέσουν την αμερικανική υπηκοότητα και να τον δικάσουν επειδή στα νιάτα του, στην Ουγγαρία, ως μέλος του ναζιστικού κόμματος της χώρας, βασάνιζε και δολοφονούσε γυναικόπαιδα, τσιγγάνους, Εβραίους και κομμουνιστές. Ένας κατήγορος επικαλείται μαρτυρίες ατόμων που τον αναγνωρίζουν ως τον «τρομερό Μίσκα» αλλά και μια ταυτότητα του ακροδεξιού ουγγρικού κόμματος «Βελωτός Σταυρός» με τη φωτογραφία του.

Το έργο περιστρέφεται γύρω από την προσπάθεια της δικηγόρου να αποδείξει την αθωότητα του πατέρα της, την αγωνία της να μάθει την αλήθεια που φοβάται ότι μπορεί να κρύβεται πίσω από αυτές τις κατηγορίες και, τελικά, την εσωτερική σύγκρουση που πρέπει να επιλύσει.

Η ταινία βραβεύτηκε με τη Χρυσή Άρκτο στο Φεστιβάλ Βερολίνου.

Στο χώρο γίνονται δεκτά τρόφιμα μακράς διαρκείας, για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου Πολιτών Άργους!

πηγή : http://donquixoteargos.blogspot.gr/2016/01/81