Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016 στις 9.00 πμ

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στο συνδικαλιστή Δημήτρη Καμαρινόπουλο

Όσο οι εργατικοί αγώνες βρίσκονται σε καταστολή, τα αφεντικά ξεσαλώνουν. Το θράσος που έχουν φτάσει να επιδεικνύουν απέναντι στους εργαζόμενους και η αδιαφορία τους απέναντι σε κεκτημένα της τάξης μας υπό τις συνθήκες της κρίσης που «μας έχει επηρεάσει όλους» θυμίζουν ανησυχητικά παλαιότερες εποχές, όταν ο καπιταλισμός εξαπλωνόταν επιθετικά και γρήγορα στον παλιό κόσμο, με την ορμή του «νέου».

Στην προκειμένη περίπτωση, ο (πρώην;) ιδιοκτήτης του ραδιοφωνικού σταθμού Flash 96, Πέτρος Κυριακίδης, το 2011, αφού πρώτα ισοπέδωσε τον ραδιοφωνικό σταθμό με δεκάδες απολύσεις και άφησε τις εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία απλήρωτες και τους εργαζόμενους χωρίς μισθούς, χωρίς αποζημιώσεις, χωρίς καν δικαίωμα στο επίδομα ανεργίας, εξαφανίστηκε. Φυγοδικεί ακόμα και σήμερα, ενόσω κατηγορείται για βαρύτατα ποινικά αδικήματα. Ακόμα κι υπό αυτές τις συνθήκες, φαίνεται πως θέλησε να ξεκαθαρίσει τους λογαριασμούς του απέναντι σε όσους του εναντιώθηκαν με απεργιακές κινητοποιήσεις και άλλες συνδικαλιστικές δράσεις, πράττοντας κι αυτός από τη μεριά του το δικό του ταξικό καθήκον.

Στις 8 Γενάρη 2016, ημέρα Παρασκευή, εκδικάζεται στο Η' Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, στα δικαστήρια της Ευελπίδων, η μήνυση του Κυριακίδη απέναντι στον πρώην πρόεδρο της Ένωσης Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας, Δημήτρη Καμαρινόπουλο, με την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης κατά ανώνυμης εταιρείας.

Ο Δημήτρης Καμαρινόπουλος ήταν πρόεδρος της ΕΤΕΡ κατά το διάστημα των κινητοποιήσεων και πρωτοστάτησε στις εργατικές κινητοποιήσεις, όπως υπαγόρευε άλλωστε και η συνδικαλιστική του θέση, και ταυτόχρονα ανήκει και ο ίδιος στους ζημιωμένους από τη δράση του πρώην ιδιοκτήτη του Flash 96, με οφειλές από δεδουλευμένα και αποζημιώσεις που ξεπερνούν τις 100.000 ευρώ.

Η δίωξη αυτή, που στοχεύει καθαρά να πλήξει τον ταξικό συνδικαλισμό και τα εργασιακά δικαιώματα και να πετύχει την τρομοκράτηση των εργαζομένων ώστε να απέχουν από οποιαδήποτε δράση και διεκδίκηση, και μάλιστα από εργοδότη φυγόδικο, είναι ενδεικτική της αποχαλίνωσης που έχει φτάσει να αποτελεί κανόνα εργοδοτικής συμπεριφοράς. Θα έχει σίγουρα ενδιαφέρον να δούμε εάν θα εμφανιστεί ο Κυριακίδης στη δίκη και τι θα τολμήσει να προσάψει στον πρώην πρόεδρο της ΕΤΕΡ.

Είναι αυτονόητο πως η Α.Π. Ροσινάντε θα είναι παρούσα στη δίκη, στο πλάι του συναδέλφου μας Δημήτρη Καμαρινόπουλου, για να ενώσει τη φωνή της με τα σωματεία και τους συνδικαλιστές από διάφορους χώρους που υπερασπίζονται την εργατική τάξη και τα δίκια της.

ΟΛΟΙ/ΕΣ αυτή την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 9.00 έξω από την αίθουσα του Η΄ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, στα δικαστήρια της Ευελπίδων.

πηγή : http://rocinante.gr/index.php/i-dioxi-tou-dim...