Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016 στις 19.00

2 καλέσματα : 1 2

Συζήτηση: Ο πόλεμος της Μ. Ανατολής περνάει σε Τουρκία & Ευρώπη...

Ο πόλεμος της Μ. Ανατολής περνάει σε Τουρκία & Ευρώπη

Να τον μετατρέψουμε σε ταξικό!

Η κυβέρνηση της Τουρκίας έχει επεκτείνει τον πόλεμο σε όλα τα επίπεδα. Δεν είναι μόνο η συνεργασία με τους φονιάδες του ISIS. Δεν είναι μόνο η εγκληματική συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση ώστε να δολοφονούνται εν ψυχρώ δεκάδες πρόσφυγες στα νερά του Αιγαίου. Πλέον έχει αναλάβει την διπλή εξόντωση, αφ` ενός του κινήματος αυτοδιάθεσης του Κουρδικού λαού και από την άλλη του ταξικού τουρκικού εργατικού κινήματος.

Η παγκόσμια οικονομική κρίση έχει μετατρέψει σε καρικατούρα οποιοδήποτε σχέδιο πολιτικής & οικονομικής ανασυγκρότησης σε κάθε μεριά του πλανήτη. Το βλέπουμε στη μνημονιακή Ελλάδα όπου η κάθε κυβέρνηση διαδοχικά εφαρμόζει το ένα σχέδιο πίσω από το άλλο χωρίς διέξοδο. Πολύ περισσότερο στη Μέση Ανατολή, που η πολιτική εφαρμόζεται «δια των όπλων», καμία μερίδα του αστικού κόσμου δεν μπορεί να φέρει ένα λειτουργικό σχέδιο για την περιοχή. Μόνο μέσα από μια παγκόσμια συθέμελη αναδιάρθρωση των αστικών συσχετισμών και μια εφιαλτική ισοπέδωση όλων των κοινωνικών κατακτήσεων που κέρδισε η ανθρωπότητα τους τελευταίους 2 αιώνες, μπορεί να προκύψει ένα νέο σχέδιο ανασυγκρότησης.

Μέχρι τότε, όμως, πρέπει να συντριφτεί κάθε ταξικό στοιχείο που προβάλλει μια διαφορετική προοπτική. Η εξέγερση της Ροζάβα, οι αυτόνομες ένοπλες πολιτοφυλακές της Νοτιοανατολικής Τουρκίας και η συγκρότηση ενός πολιτικού ταξικού κινήματος ΕΝΤΟΣ Τουρκίας που ξεπερνά την εθνική αντιπαράθεση Τούρκων - Κούρδων φέρνουν στοιχεία που μπορούν να δημιουργήσουν ένα καινούργιο, ανεξάρτητο παράγοντα στην περιοχή: το ταξικό επαναστατικό υποκείμενο!

Είναι καθήκον όχι μόνο να συμπαρασταθούμε σε αυτό το κίνημα, αλλά να το βοηθήσουμε με αυτά ακριβώς τα όπλα: Φέρνοντας τη στρατηγική της ταξικής εξέγερσης στο ελληνικό εργατικό κίνημα. Να εμπνευστούμε από το αλύγιστο πνεύμα των ένοπλων ανταρτών και της μαζικής πρωτοπόρας συμμετοχής των γυναικών του Κουρδιστάν. Να παραδειγματιστούμε από τους αγώνες τουρκικού κινήματος που στηρίζει έμπρακτα τον αγώνα του Κουρδικού λαού και αρνείται να ενταχθεί σε μια ενιαία εθνική στρατηγική με το τουρκικό κατεστημένο.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

7μμ ΑΣΟΕΕ

ΟΡΓΑΝΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ - ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ - ΚΟΥΡΔΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

πηγή : https://goo.gl/RdJPWc


Κρίση πόλεμος, Μέση Ανατολή Συρία Τουρκία Ελλάδα

Kourd_ _

πηγή: https://ormantifa.wordpress.com/2016/01/08/%CE%BA%CF%81%CE%AF%CF%83%CE%B7-%CF%80%CF%8C%CE%BB%CE%B5%CE%BC%CE%BF%CF%82-%CE%BC%CE%AD%CF%83%CE%B7-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%AE-%CF%83%CF%85%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81/