Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016 στις 9.00 πμ

Δικαστήριο των αντιφασιστών της Καβάλας

Κείμενο για το δικαστήριο (10/02/16) των αντιφασιστών της Καβάλας

Κείμενο για το επερχόμενο δικαστήριο (10/02/16) των αντιφασιστών της Καβάλας με την υποστήριξη του Ταμείου Αλληλεγγύης Φυλακισμένων και Διωκόμενων Αγωνιστών

Η λεγόμενη κρίση των Ιμίων που συνέβη το 1996, εξυπηρέτησε από τη μια την επεκτατική πολιτική δυο κρατών (Ελλάδας και Τουρκίας) και από την άλλη μέσω της εθνικιστικής υστερίας που προκάλεσε, βοήθησε ώστε να στηθεί το φαγοπότι των εξοπλισμών. Μετά τα Ίμια, το ελληνικό κράτος, εκμεταλλευόμενο το "άλλοθι" του πολεμικού κινδύνου, θα ξεσπαθώσει με μια ανεξέλεγκτη επένδυση σε προγράμματα στρατιωτικών εξοπλισμών. Πρόκειται για τις "καλές εποχές", που η μπίζνα του εθνικισμού φτάνει να ταΐσει και με το παραπάνω πολιτικούς, επιχειρηματίες, στρατιωτικούς και δημοσιογράφους.

Παράλληλα με το επίσημο κράτος που, έως και σήμερα, χρησιμοποιεί στην ατζέντα του το συμβάν αυτό (βλέπε Καμμένο Υπουργό άμυνας της φασιστεράς να πετά στεφάνι στη βραχονησίδα των Ιμίων), υπάρχει και κάποιος άλλος κερδισμένος από αυτή την υπόθεση. Το φασιστικό παρακράτος εδώ και χρόνια εκμεταλλεύεται το περιστατικό των Ιμίων στήνοντας γιορτές μίσους. Από το 2011 και μετά η Πατριωτική Κίνηση Καβάλας διοργανώνει κάθε χρόνο πανελλαδικό κάλεσμα με αφορμή το περιστατικό των Ιμίων, με τη συμμετοχή επίσης άλλων φασιστών και ακροδεξιών από Λάρισα, Δράμα, Θεσσαλονίκη, Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη. Αυτό το κάλεσμα μίσους στην πόλη μας είναι η δεύτερη πανελλαδική συγκέντρωση ακροδεξιών για τα Ίμια, μετά από αυτήν της Χρυσής Αυγής, όπου πανομοιότυπα και στις δύο συγκεντρώσεις ακούγονται στρατιωτικά εμβατήρια με ανάλογους σχηματισμούς και ναζιστικούς χαιρετισμούς, καίγοντας αντιφασιστικά πανό.

Κάθε χρόνο λοιπόν, στην Καβάλα από το προηγούμενο βράδυ τα μέλη της Πατριωτικής κίνησης, περιφρουρούν τη πλατεία στην οποία γίνεται η γιορτή μίσους τους, τραμπουκίζοντας και χτυπώντας όποιον δε τους αρέσει.

Ξημερώματα Κυριακής 26/1/2014, λίγες ώρες πριν την ανοιχτή αντιφασιστική συγκέντρωση στο πάρκο Φαλήρου οι σύγχρονοι ταγματασφαλίτες της Καβάλας αναλαμβάνουν πάλι το γνωστό σε όλους ρόλο του ρουφιάνου. Μόνο που αυτή τη φορά ο ρόλος τους αναβαθμίστηκε και δεν αρκέστηκε μόνο στις ρουφιανιές. Σπάνε και προσπαθούν να κάψουν το μαγαζί όπου στεγάζονταν επιχείρηση που ανήκει σε στοχοποιημένο σύντροφο για την αντιφασιστική του δράση, βάζοντας σε κίνδυνο τους ενοίκους του κτιρίου το οποίο βρίσκεται στην περιοχή του Άη Νικόλα. Ο σύντροφος, αφού ειδοποιείται για την επίθεση στο μαγαζί του κατεβαίνει για να δει τι έγινε. Λίγα λεπτά αργότερα καταφθάνει κλιμάκιο της Ασφάλειας που ειδοποιείται από περίοικους. Εκεί ο σύντροφος μαθαίνει ότι πριν το σπάσιμο και τον εμπρησμό του μαγαζιού του, προηγήθηκε συμπλοκή ομάδας ατόμων με ομάδα μελών της Πατριωτικής Κίνησης που φρουρούσε το Δημοτικό Κήπο ενόψει της εκδήλωσης των Ιμίων το επόμενο πρωινό. Έπειτα μεταβαίνει στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα καθότι λόγω της απόπειρας εμπρησμού του μαγαζιού κινείται αυτεπάγγελτα η ποινική διαδικασία και πρέπει ως ιδιοκτήτης της επιχείρησης να κάνει ορισμένες διατυπώσεις, ασχέτως αν ο ίδιος δεν επιθυμεί να κινηθεί νομικά ή να χρησιμοποιήσει τα κανάλια της αστικής δικαιοσύνης.

Μετά από αναμονή 3 ωρών στο αστυνομικό τμήμα για τα διαδικαστικά, μαθαίνει ότι συλλαμβάνεται κατόπιν μήνυσης που κατέθεσαν μέλη της πατριωτικής κίνησης εναντίον του. Εκεί οι μπάτσοι προφανώς σε κάποιον άλλο όροφο μαζί με τους πατριώτες μαγειρεύουν τη μήνυση. Βασική κατηγορία είναι η κακουργηματική διάταξη του κουκουλονόμου (διατάραξη κοινής ειρήνης με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου). Μοναδικό στοιχείο κατηγορίας, οι καταθέσεις των μελών της Πατριωτικής Κίνησης. Κατά την αναμονή του συντρόφου στο Τμήμα έκαναν παρέλαση όλα τα μεγάλα κεφάλια της Αστυνομικής Διεύθυνσης, από τον Διευθυντή της Ασφάλειας Σιμούδη μέχρι τον αρχηγό του Τμήματος Α. Κοσκερίδη.

Όμως οι αγνοί ρουφιάνοι πατριώτες δε σταμάτησαν εκεί. Καμιά 20 αριά από αυτούς, που παρέμειναν στο Δημοτικό Κήπο, επιτέθηκαν και ξυλοφόρτωσαν 2 φοιτητές αποκαλώντας τους αναρχοάπλυτους, όταν οι τελευταίοι επέστρεφαν στο σπίτι τους μετά από νυχτερινή έξοδο και οι οποίοι ουδεμία πολιτική σχέση έχουν με τον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Το επόμενο πρωί, πραγματοποιείται η προγραμματισμένη αντιφασιστική συγκέντρωση που είχε καλεστεί από το Αυτόνομο Στέκι Καβάλας, την Κατάληψη Βύρωνος 3 και μεμονωμένους αντιφασίστες και αντιφασίστριες στο πάρκο του Φαλήρου. Από την αρχή υπάρχει τεράστια ασφυκτική αστυνομική δύναμη με ΜΑΤ (περίπου 10 διμοιρίες), Ο.Π.Κ.Ε. και ασφαλίτες ενώ πραγματοποιούνται αρκετές προληπτικές προσαγωγές μόνο αντιφασιστών. Οι συγκεντρωμένοι στο Φάληρο-150 με 170 άτομα από την Καβάλα και άλλες πόλεις- κλείνουν το δρόμο μπροστά από το Πάρκο ενώ ταυτόχρονα κλούβες φράζουν οποιοδήποτε σημείο προσέγγισης στο Δημοτικό Κήπο οπού την ίδια ώρα γίνεται η φασιστοσύναξη. Σε αυτήν συμμετέχουν εκτός από τη Χρυσή Αυγή και τη Πατριωτική Κίνηση και άλλες νεοναζιστικές ομάδες όπως η Εθνικοσοσιαλιστική Στρατιά Μακεδονίας, οι Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές, Πατριωτικές κινήσεις άλλων πόλεων και άλλοι γνωστοί και άγνωστοι φασίστες από τη Βόρεια Ελλάδα. Μετά το τέλος της αντιφασιστικής συγκέντρωσης ο κόσμος συγκροτείται σε μπλοκ και κινείται προς την Κατάληψη Βύρωνος 3 με τις διμοιρίες να ακολουθούν και να περνούν περιμετρικά της Κατάληψης βρίζοντας και κάνοντας χειρονομίες.

Έχοντας ήδη έναν σύντροφο δύο μέρες στα κρατητήρια, μετά από τη γελοία μήνυση εναντίον του, τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου του 2014, το απόγευμα, μαθαίνει και ο δεύτερος σύντροφος (αδερφός του πρώτου), επίσης στοχοποιημένος, πως εκκρεμεί μήνυση εναντίον του, πάλι από μέλη της πατριωτικής και παραδίδεται στο ΑΤ Καβάλας. Ο συγκεκριμένος σύντροφος μέχρι το πρωί της Κυριακής προσπαθούσε να μαζέψει ό,τι απέμεινε από το μαγαζί του αδερφού του. Οι σύντροφοι μένουν για μια βδομάδα στα κρατητήρια της Καβάλας μέχρι να περάσουν εισαγγελέα.

Την Παρασκευή, 31/01/2014, αφού εμφανίστηκαν ενώπιον του ανακριτή, οι δύο σύντροφοί μας αφέθηκαν ελεύθεροι με μια σωρεία στημένων κατηγοριών σε βαθμό κακουργήματος, με περιοριστικούς όρους τη στέρηση εξόδου από την χώρα, την παρουσία τους στο τοπικό αστυνομικό τμήμα εντός των πρώτων πέντε ημερών του μήνα και την καταβολή εγγύησης του ποσού των 2.000€ (και για τους δύο), συν τα δικαστικά έξοδα ύψους 950€ .

Η πρώτη δίκη ορίστηκε για τις 10/6/2015 όπου οι σύντροφοι ζητήσανε αναβολή λόγω κωλύματος των δικηγόρων τους. Η δεύτερη δίκη ορίστηκε για τις 9/12/2015 όπου επίσης αναβλήθηκε λόγω της πανελλαδικής αποχής των δικηγόρων. Η επόμενη δίκη είναι στις 10 Φεβρουαρίου του 2016 στο μικτό ορκωτό δικαστήριο Ξάνθης.

Όλο αυτό το διάστημα που πέρασε μέχρι και σήμερα δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία προσαγωγή ή εξέταση φασίστα για την καταστροφή του μαγαζιού του συντρόφου, ενώ δεν έχει κινηθεί και καμία προανακριτική διαδικασία παρόλο που εκκρεμεί μήνυση κατά των φασιστών.

Είναι άξιο αναφοράς ότι πριν από κάθε δικαστήριο οι φασίστες προκαλούν με τη συμπεριφορά τους, απειλώντας και γράφοντας εμετικά εθνικιστικά και ναζιστικά συνθήματα καθώς και τα ονόματα των διωκόμενων συντρόφων, σε όλη την πόλη αλλά και στην περιοχή που μένουν. Ταυτόχρονα στήνουν διάφορες ενέδρες ώστε να τρομάξουν και να βλάψουν συντρόφους προσπαθώντας να δημιουργήσουν κλίμα, κάτι που φυσικά δεν έχουν καταφέρει αφού αυτοί είναι που τρέπονται σε φυγή κάθε φορά που συναντούν συντρόφους στο δρόμο.

Η συνεργασία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας με την Πατριωτική Κίνηση και λοιπές νεοναζιστικές ομάδες και οργανώσεις ένα στόχο έχει, να καταστείλει και να χτυπήσει οποιαδήποτε τοπική εστία αντίστασης υπάρχει αυτή τη στιγμή στην κοινωνία της Καβάλας -όπως είναι το Αυτόνομο Στέκι και η Κατάληψη Βύρωνος 3- και να τρομοκρατήσει τους υπόλοιπους.

Κανένας σύντροφος μόνος στα χέρια του Κράτους. Αλληλεγγύη στους συλληφθέντες συντρόφους μας!

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου το 2016 στο μικτό ορκωτό δικαστήριο Ξάνθης, στις 9:00π.μ. Να είμαστε όλοι εκεί.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΣΤΕΚΙ ΚΑΒΑΛΑΣ
ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΒΥΡΩΝΟΣ 3
ΤΑΜΕΙΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΔΙΩΚΟΜΕΝΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

πηγή : http://utopia-ad.org/kimeno-gia-eperchomeno-d...