Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016 στις 12.00

Συγκέντρωση

pakcom.jpg

ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΟΣ Η ΕΝΟΤΗΤΑ

Να φύγει ο πρέσβης και οι γραμματείς του

Όχι στη δίωξη του Τζαβέντ Ασλάμ και στη ποινικοποίηση της δράσης της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος

Συγκέντρωση στη Πρεσβεία του Πακιστάν, Κυριακή 17 Γενάρη, 12 μμ, Βασ. Σοφίας και Καραολή Δημητρίου

Η Πακιστανική Κοινότητα συνεχίζει να διαδηλώνει έξω από την Πακιστανική Πρεσβεία για 145 μέρες, κάθε μέρα και μαζικά κάθε Κυριακή, απαιτώντας να φύγει ο πρέσβης και έχοντας στα χέρια της εκατοντάδες καταγγελίες ανθρώπων που αναγκάστηκαν να καταβάλουν μαύρα χρήματα στον πρέσβη και τους δύο γραμματείς του, έχοντας ήδη καταθέσει αρκετές μηνύσεις. O πρέσβης οργάνωσε ομάδες τραμπούκων που επιτέθηκαν με γροθιές στο πρόσωπο σε μέλη της Πακιστανικής Κοινότητας ενώ έστειλε και ομάδα μαχαιροβγαλτών για να απειλήσει όσους συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις.

Με αυτές τις εγκληματικές ενέργειες η κυβέρνηση του Πακιστάν έπρεπε να τον είχε ήδη ανακαλέσει για να δικαστεί και να τιμωρηθεί.

Η ελληνική κυβέρνηση αντί να απαιτήσει την ανάκληση του διεφθαρμένου διπλωμάτη στέλνει την Αστυνομία για να σταματήσει τις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας οι οποίες επεκτείνονται και μέσα στο Πακιστάν με το αίτημα της παραίτησης του πρέσβη.

Παραμονή των Φώτων η ΕΛΑΣ προχώρησε σε σύλληψη του Τζαβέντ Ασλάμ μετά από μήνυση του Γενικού Γραμματέα της πρεσβείας του Πακιστάν στην Αθήνα. Η μήνυση της πρεσβείας τον κατηγορεί για συκοφαντική δυσφήμιση, εξύβριση, απειλή κλπ. Η δίκη αναβλήθηκε για τις 19 του Γενάρη, στα δικαστήρια Ευελπίδων, στο κτήριο 2, όπου θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση αλληλεγγύης.

Διαμαρτυρόμαστε για την διαφθορά στην πρεσβεία μας διότι μας έχει κάνει αφόρητη τη ζωή και μας προσβάλλει σαν εργαζόμενους μετανάστες που έχουμε ανάγκη να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με αξιοπρέπεια και να μπορούμε να επισκεπτόμαστε τις οικογένειες μας.

Καλούμε τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη και Δημόσιας Τάξης να σταματήσουν τις κατασταλτικές μεθοδεύσεις της ΕΛΑΣ.

Καλούμε τα συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους, τα κόμματα της αριστεράς, όλους τους δημοκράτες, τις κινήσεις υπεράσπισης δικαιωμάτων να απαιτήσουν να σταματήσει η καταστολή της Αστυνομίας και να στηρίξουν το αίτημα μας για να φύγει ο κλέφτης πρέσβης και οι δύο Γραμματείς του.

πηγή : http://www.antiracismfascism.org/index.php/20