Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016 στις 12.00

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Πανελλαδικό κάλεσμα για τις 25 Γενάρτη

ΩΣ ΕΔΩ! ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ!

Στις 25 Γενάρη 2011 στο Κάιρο της Αιγύπτου ξεκίνησε μια κινηματική διαδικασία που κατέληξε την ανατροπή του δικτάτορα Χόσνι Μουμπάρακ. Όσες/οι ήταν κάτω από 40 χρόνων δεν είχαν γνωρίσει άλλη εξουσία από τη δική του. Παρά τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, παρά την παντοδύναμες δυνάμεις καταστολής, ένας κόσμος χωρίς μέλλον και χωρίς ελπίδα, που έβλεπε τη ζωή του συνεχώς να χειροτερεύει, συγκεντρώθηκε στην πλατεία της Απελευθέρωσης (Ταχρίρ) και 18 μέρες μετά πέτυχε ό,τι δεν μπορούσε να φανταστεί ούτε στα πιο τρελά του όνειρα. Όσες/οι βιάζονται να πουν 'και τι πέτυχε τελικά η αιγυπτιακή επανάσταση' ας μη βιαστούν. Η ιστορία ούτε γράφεται ούτε τελειώνει τόσο απλά.

Στις 25 Γενάρη 2016 συμπληρώνεται ένας χρόνος διακυβέρνησης συριζα. Κάποιες/οι πιστέψαμε ότι μπορούσε να έρθει μ' αυτή την κυβέρνηση αλλαγή, ότι ο Τσίπρας μπορούσε να είναι ο πρώτος πρωθυπουργός που θα πρωτοτυπούσε και θα εφάρμοζε τις προεκλογικές του δεσμεύσεις. Αγωνιστήκαμε με τον συριζα ή απλά ψηφίσαμε με ελπίδα.

Κάποιες/οι δεν πιστεύουμε σε κόμματα, δεν πιστεύουμε ότι η λύση θα έρθει από τα πάνω, δεν πιστεύουμε ότι όσοι κυβερνούν και πατούν επί πτωμάτων για να πάρουν την εξουσία έχουν κάποια σχέση μαζί μας και μπορούν να εκπροσωπήσουν τα συμφέροντά μας. Άλλες/οι πιστεύουμε στην ανατροπή με τη φωτιά, άλλες/οι πιστεύουμε στην αυτοοργάνωση από τα κάτω.

Είτε είχαμε προσδοκίες είτε όχι, πλέον είναι ξεκάθαρο σε όλες/ους όσες/ους δεν έχουν προσωπικό συμφέρον να θέλουν το συριζα στην εξουσία ότι αυτός ο δρόμος δεν περπατά κι εμείς δεν περπατάμε σ' αυτόν τον δρόμο: μας σέρνουνε. Κάθε μέρα βλέπουμε τις ζωές μας να χειροτερεύουν, τα όνειρά μας να τσακίζονται, την αξιοπρέπειά μας να καταπατάται. Δεν χρειάζεται άλλη πίστωση χρόνου ο συριζα. Δύο χρόνια αρκούν! Ως εδώ ήταν!

Στις 25 Γενάρη 2011 στην Ταχρίρ του Καΐρου συγκεντρώθηκε ένας κόσμος που ζητούσε την αξιοπρέπεια και τη ζωή του. Οργανώθηκε στην πλατεία, τραυματίστηκε και σκοτώθηκε στην πλατεία, αλλά δεν έκανε πίσω. Γιατί πίσω υπήρχε μόνο ο γκρεμός. Και είπε 'Φτάνει! Ως εδώ! Δεν πάει παρακάτω όποιο κι αν είναι το κόστος'.

Στις 25 Γενάρη 2016 στις 12 το μεσημέρι στο Σύνταγμα και σε κάθε πόλη της Ελλάδας λέμε 'Φτάνει! Ως εδώ! Δεν πάει παρακάτω όποιο κι αν είναι το κόστος'.

Δεν χρειαζόμαστε να κηρύξουν τα σωματεία γενική απεργία για να φύγουμε από τη δουλειά. Στις 25 Γενάρη η αξιοπρέπεια και η ζωή μας είναι πιο δυνατή απ' τη δουλειά.

Αν είμαστε μαθήτριες/τές, καταλαμβάνουμε το σχολείο.

Αν είμαστε φοιτήτριες/τές, κάνουμε αποχή από τα μαθήματα για να πάμε στη συγκέντρωση.

Και ξέρουμε ότι πάμε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, κι όχι πανηγύρι, οπότε προετοιμαζόμαστε γι' αυτήν.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΒΑΣΗΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΚΑΛΕΣΜΑ, ΝΑ ΚΑΛΕΣΟΥΝ ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥΣ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΕΒΟΥΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ!

Από την άλλη, όσες/οι είστε νεοδημοκράτες και νομίζετε ότι αυτή θα είναι μια λαμπρή ευκαιρία για να έρθει στην εξουσία η δυναστεία μητσοτάκη, να μείνετε σπίτια σας μαζί με τους χρυσαυγίτες και τις ελληνικές σημαίες σας!

25 Γενάρη στις 12 το μεσημέρι

δεν είμαστε αγανακτισμένοι: ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ!

ΩΣ ΕΔΩ ΗΤΑΝ!

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΟΠΟΙΟ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ!

αόρατη πρωτοβουλία 'ως εδώ'

(τα κινήματα δεν έχουν αρχηγούς)

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1554211/