Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016 στις 20.30

Προβολή: Citizenfour (2014) - Edward Snowden

ΠΡΟΒΟΛΗ

ΣΤΟ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟ π. ΚΑΜΠΙΝΓΚ ΒΟΥΛΑΣ

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016, στις 8.30 μμ

Citizenfour (2014) - Edward Snowden

Αμερικανικό Ντοκιμαντέρ του 2014 - διάρκεια: 114'

Σκηνοθεσία: Laura Poitras

Με τους: Edward Snowden - Glenn Greenwald - William Binney - Jacob Appelbaum - Ewen MacAskill - Jeremy Scahill

O Edward Snowden είναι ένας Αμερικανός διαχειριστής συστημάτων που εργάστηκε για την NSA (Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας) και την CIA (Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών). Τον Ιούνιο του 2013, διέρρευσε στον τύπο πληροφορίες για μια σειρά από απόρρητα προγράμματα μαζικής παρακολούθησης που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ και της Αγγλίας.

Οι αποκαλύψεις αυτές στοιχειοθετούν μια από τις μεγαλύτερες διαρροές στην ιστορία και πυροδότησαν έντονες αντιδράσεις γύρω από ζητήματα αδιάκριτης εισβολής στην ιδιωτικότητα, κρατικού ελέγχου και επιτήρησης στο όνομα της εθνικής ασφάλειας και του πολέμου κατά της τρομοκρατίας. Ανέδειξαν ότι σήμερα, χρειαζόμαστε να αγωνιστούμε για την διαφύλαξη της προσωπικής ζωής και να αντιτεθούμε στο καθεστώς πανοπτικής επιτήρησης που εγκαθιδρύεται παντού σε έναν κόσμο που βασίζεται όλο και περισσότερο σε ψηφιακά μέσα.

Το CitizenFour είναι το ντοκιμαντέρ της Laura Poitras που αναβιώνει αυτές τις αποκαλύψεις μέσα από τις βιντεοσκοπημένες συναντήσεις της με τον Edward Snowden στο Χονγκ Κονγκ, όπου παρέλαβαν μαζί με τον δημοσιογράφο Glenn Greenwald χιλιάδες απόρρητα έγγραφα και δημοσίευσαν τις πρώτες ειδήσεις μιας ιστορίας που μας καλεί να σκεφτούμε διαφορετικά για υπηρεσίες και εργαλεία που χρησιμοποιούμε καθημερινά.

Η είσοδος είναι ελεύθερη

Η προβολή γίνεται στο κτίριο δίπλα στην είσοδο των πεζών

Εθελοντές Αυτοδιαχειριζόμενου χώρου π. Κάμπινγκ Βούλας

Πληροφορίες: http://www.voulacamp.blogspot.com/

πηγή : http://www.voulacamp.blogspot.com/
πηγή : email που λάβαμε στις 17 Ιανουάριος 19h