Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016 στις 18.30

2 καλέσματα : 1 2

(αναβολή για 2/2) Προβολή: Green

Ιανουάριος στον Αγρό

Ιανουάριος

ΣΑΒΒΑΤΟ 23/1
Κλάδεμα φιστικιών 11:00 - 14:00
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, καλούμε σε συλλογική - αυτοοργανωμένη φροντίδα των δέντρων του πάρκου από εμάς τους ίδιους και τις ίδιες, ενάντια σε λογικές ανάθεσης και διαμεσολάβησης. Οι κάθε λογής θεσμικοί φορείς που διαχειρίζονται το πάρκο, τα τελευταία χρόνια αναθέτουν τη συγκομιδή των καρπών των δέντρων σε εργολάβους έναντι μισθώματος, απαγορεύοντας τη συλλογή καρπών σε όσους/ες το επισκέπτονται και το φροντίζουν. Η εμπορευματοποίηση του πάρκου επεκτείνεται σε όλο και μεγαλύτερες εκτάσεις, προετοιμάζοντάς μας για το μέλλον που του επιφυλάσσουν.

Συλλογική κουζίνα 14:00 - 16:00
Μαγειρεύουμε και τρώμε συλλογικά., φροντίζουμε όλοι/ες μαζί το χώρο.

ΤΡΙΤΗ 26/1
Προβολή βίντεο "Green" (48′) στις 18:30
Από τη δεκαετία του '90 τα τροπικά δάση της Ινδονησίας καταστρέφονται συστηματικά για να πάρουν τη θέση τους καλλιέργειες για την παραγωγή φοινικέλαιου και προϊόντων χαρτοβιομηχανίας. Το τελευταίο διάστημα οι συστηματικοί εμπρησμοί που προκαλούνται από τις βιομηχανίες ως οικονομικότερη μέθοδος αποφίλωσης, αποτεφρώνουν τεράστιες εκτάσεις γης, απελευθερώνοντας τοξικά αέρια και οδηγώντας χιλιάδες ζώα στο θάνατο. Πολυεθνικές, κυβερνήσεις και παραστρατιωτικές οργανώσεις συμπλέκονται στο όνομα του κέρδους, λεηλατώντας φύση και ανθρώπους.

πηγή : http://agros.espivblogs.net/2016/01/19/%ce%b9...


Αλληλεγγύη στην κατάληψη Ανάληψη και σε όλους τους αυτοοργανωμένους χώρους - Αναβολή της προγραμματισμένης προβολής "green" λόγω συμμετοχής στην πορεία

πορεία

Jan 252016

πορεια-παγκρατι

Οι κατειλημμένοι και αυτοοργανωμένοι χώροι, ως αντιθεσμικά εγχειρήματα, «βλέπουν» προς έναν άλλο κόσμο -ελευθερίας, αλληλοβοήθειας, κοινοκτημοσύνης. Αποτελούν συλλογικά πεδία αντίστασης, δημιουργικότητας και λειτουργούν ως αναπόσπαστο τμήμα των κοινωνικών-ταξικών αγώνων.
Πρόσφατα στην κατάληψη Ανάληψη στο Βύρωνα ομάδα 8-10 νεοναζί επιτέθηκαν σε συντρόφους που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στο χώρο, ενώ λίγες μέρες πριν είχε προηγηθεί φασιστική επίθεση στο στέκι της συνέλευσης κατοίκων Βύρωνα, Καισαριανής, Παγκρατίου. Οι επιθέσεις αυτές έρχονται να προστεθούν σε μια σειρά κρατικών και παρακρατικών επιθέσεων που δέχονται το τελευταίο διάστημα στέκια και καταλήψεις στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις. Το γνωρίζουμε: τα εγχειρήματα αυτά ρηγματώνουν τον κόσμο της εξουσίας, επιτίθενται στο υπάρχον. Και γι' αυτό χτυπιούνται. Αντιγυρίζουμε τα χτυπήματα, απαντώντας με συλλογική υπεράσπιση των καταλήψεων και των αυτοοργανωμένων εγχειρημάτων, με έμπρακτη αλληλεγγύη σε κάθε αγωνιζόμενο/η, ενάντια σε κρατικές και παρακρατικές διώξεις και επιθέσεις.
Προχωράμε στο δρόμο της αυτοοργάνωσης, της αλληλεγγύης, της ισότητας και της ελευθερίας, στο δρόμο της ρήξης και της εξέγερσης.
Μέχρι την κατάργηση κάθε μορφής εξουσίας.


Αλληλεγγύη στην κατάληψη Ανάληψη και σε όλους τους αυτοοργανωμένους χώρους
Πορεία Τρίτη 26/1 στις 18:00, άλσος παγκρατίου

*Λόγω συμμετοχής της κατάληψης του Αγρού στην πορεία, η προγραμματισμένη προβολή του "green" για τις 26/1 θα αναβληθεί για την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου

πηγή : http://agros.espivblogs.net/2016/01/25/%ce%b1...