Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016 στις 10.00 πμ

2 καλέσματα : 1 2

Aπεργιακή συγκέντρωση και πορεία

Aπεργιακή συγκέντρωση και πορεία

Πέμπτη 4/2 10:00 Πλατεία Ταχυδρομείου


Την Πέμπτη 04/02 καλούμε σε συμμετοχή στην συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Ταχυδρομείου 10:00 πμ (Λάρισα) στα πλαίσια της απεργειακής κινητοποίησης το κείμενο του καλέσματος

Ο ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ

Η οικονομική κρίση που ταλανίζει τη κοινωνία της Ελλάδος τα τελευταία χρόνια έχει γινει η εύκολη δικαιολογία και το πάτημα της εκάστοτε εξουσίας, που σε σύμπνοια με τους πολιτικούς κηδεμόνες τους (Ε.Ε. & Δ.Ν.Τ), επιτίθενται ξανά με μένος σε ασφαλιστικές κατακτήσεις χρόνων.
Το προσχέδιο που έχει γίνει από την ελληνική κυβέρνηση προβλέπει μεταξύ άλλων :

-Αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια ή στα 62 αν ο εργαζόμενος συμπληρώνει σαράντα έτη ασφαλιστικού βίου.
-Αύξηση των εισφορών υγείας και για τους ήδη συνταξιούχους. -Ενοποίηση και συρίκνωση των κλάδων ασφάλισης, πρόνοιας και περίθαλψης σε νέο φορέα με κορμό το ΙΚΑ (ΕΦΚΑ).
-Μείωση των κύριων συντάξεων των νέων αλλά και των παλαιών συνταξιούχων και αναδρομική κατάργηση της κύριας σύνταξης για όσους αποχωρούν από την εργασίας έως 1/7/2015.
-Σταδιακή κατάργηση της επικουρικής ασφάλισης που ποτέ δεν χρηματοδοτήθηκε από το κράτος αλλά από τις ασφαλιστικές εισφορές εργοδοτών και εργαζομένων.
-Κατάργηση του ΕΚΑΣ και μεταβολή του ύψους των συντάξεων με ειδικές ρήτρες ώστε οι μειώσεις να γίνονται αυτόματα χωρίς νομοθετικές παρεμβάσεις.

Η νεοφιλελεύθερη τακτική που ακολουθείται από τα κράτη μέλη της Ε.Ε δεν εξυπηρετεί σε καμία περίπτωση την ίδια την κοινωνία αλλά προσπαθεί να περισώσει τα κέρδη και την εξουσία, των ίδιων των κρατών και του κεφαλαίου, τα οποία και προέρχονται από ένα τοκογλυφικό χρέος που δημιούργησαν οι ίδιοι μέσα από τη συνεχιζόμενη υποδούλωση όλων των εργαζομένων.

Όπως πάντα έτσι και τώρα οι πολιτικοί υπηρέτες του φιλελευθερισμού έρχονται να προτάξουν τη διάσωση των ασφαλιστικών ταμείων ως ατράνταχτο επιχείρημα, όταν τα ίδια τα ταμεία έχουν καταληστευθεί από τους ίδιους και τους προκατόχους τους «με νόμιμο τρόπο», καλώντας τώρα ξανά τους εργαζομένους να πληρώσουν για να συνεχίσουν να ζούν σε μια μεσαιωνική κοινωνία.

Οι μάσκες πλέον έπεσαν, και η «ελπίδα» από αυτούς, για την πλειοψηφία της κοινωνίας, έχει πλέον πεθάνει. Ο εξουσιαστικός χαρακτήρας της κυβέρνησης αποκαλύφθηκε με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο υπογράφοντας το τρίτο μνημόνιο χωρίς πλέον να μπορούν τα πολιτικά αυτά μιάσματα να κρυφτούν σε αριστερούς μανδύες.

Σε αυτό το κοινωνικό και πολιτικό αδιέξοδο η αυτοοργάνωση έρχεται να δημιουργήσει ρήγματα και να προτάξει αξίες όπως η ισότητα και η αλληλεγγύη στο δρόμο για την ελευθερία και την αξιοπρέπεια. Το παράδειγμα της αυτοδιαχειριζόμενης ΒΙΟ.ΜΕ καταρρίπτει κάθε μεγάλη αφήγηση για τον τρόπο λειτουργίας των μέσων παραγωγής. Η αλληλέγγυα οικονομία αμφισβητεί την βάση αυτού του ετοιμόρροπου συστήματος. Οι εργάτες της ΒΙΟ.ΜΕ κέρδισαν την αξιοπρέπεια που δικαιούνται, όλοι μαζί πραγματώνοντας τα ιδανικά τους. Γι αυτό σε έναν κόσμο που το Κράτος, βυθίζει ελπίδες στις θάλασσες του Αιγαίου και ξεριζώνει τα τελευταία εργατικά κεκτημένα την λύση θα την δώσουν μόνο οι εκμεταλλευόμενοι αυτού του κόσμου.

Σε μία κοινωνία όπου η ανάθεση είναι στο προσκήνιο και πλασάρεται με το προσωπείο της ελπίδας, εμείς προτάσσουμε την άμεση δημοκρατία και την κοινωνική αντιεξουσία.
Είναι επιτακτική πλέον ανάγκη να καταλάβουμε ότι δεν υπάρχουν σωτήρες κι ο μοναδικός τρόπος να αλλάξουμε την κοινωνία είναι μαζί με όλη την κοινωνία, παίρνοντας τη ζωή στα χέρια μας και γκρεμίζοντας ένα παλιό σάπιο και άδικο σύστημα, με το εκάστοτε προσωπείο του, ώστε την άλλη μέρα να χτίσουμε μόνοι μια διαφορετική ζωή.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΑΝΙΒΑΛΙΣΜΟ
Ο ΑΓΩΝΑΣ Ή ΘΑ ΕΊΝΑΙ ΑΝΤΙΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΣ Ή ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ.
ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ
ΟΛΟΙ-ΟΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ-ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ
ΠΟΡΕΙΑ 4-2-2016 10π.μ. στην πλ.ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ
Αντιεξουσιαστική Κίνηση Λάρισας