Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016 στις 18.00

7 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7

Αντιφασιστική πορεία αλληλεγγύης στις καταλήψεις

Το πρωί της Κυριακής 3/1 στις 6.15 η ώρα, μετά τη λήξη συναυλίας hip-hop στην Κατάληψη της Ανάληψης, ομάδα οκτώ -από όσα μέχρι στιγμής γνωρίζουμε- φασιστών, πλησίασε το πάρκο της Ανάληψης. Κάποιοι από αυτούς προσπάθησαν να επιτεθούν σε σύντροφο που βρισκόταν στον περίβολο χώρο της κατάληψης. Ο σύντροφος τους έλουσε με το λάστιχο του νερού και μπήκε στην κατάληψη κλείνοντας την πόρτα. Όι φασίστες χαιρετώντας ναζιστικά (και βρίζοντας τον Παύλο Φύσσα) επιτέθηκαν αρχικά στην πόρτα, και αμέσως άρχισε σύγκρουση με παλούκια, καρέκλες, ποτήρια, κανάτες και τσιμεντόλιθους, μέσα απο τις σπασμένες τζαμαρίες μεταξύ των φασιστών και τεσσάρων συντρόφων που βρίσκονταν στην είσοδο της κατάληψης. Την ίδια στιγμή ένας σύντροφος και μια συντρόφισσα έκαναν τηλέφωνα και μάζευαν αμυντικά υλικά. Όταν οι φασίστες αντιλήφθηκαν ότι οι σύντροφοι προσπαθούσαν να ανοίξουν την πόρτα της κατάληψης για να βγούνε έξω (είχε μπλοκάρει από τα χτυπήματα), ενώ ερχόντουσταν και άλλοι σύντροφοι από τη γειτονιά, τράπηκαν σε φυγή προς την οδό Φορμίωνος, όπου διέφυγαν με μηχανάκια. Όλο το σκηνικό κράτησε δέκα λέπτα, με μοναδική δική μας απώλεια μια διαλυμένη πόρτα, ενώ απο την μεριά των φασιστών χτυπημένα κεφάλια και κομμάτια από σπασμένα κράνη.
Παρατηρούμε αύξηση των επιθέσεων από νεοναζιστικά στοιχεία στους κοινωνικούς χώρους των γειτονιών μας (επίθεση στο στέκι της συνέλευσης κατοίκων Βύρωνα Καισαριανής Παγκρατίου στις 1/12) πράγμα το οποίο τα προηγούμενα χρόνια ήταν αδιανόητο ,καθώς η παρουσία των φασιστών είχε εξουδετερωθεί ολοκληρωτικά. Αφήνουμε για αργότερα την αυτοκριτική που μας αναλογεί και τις αναλύσεις και λέμε μόνο ένα πράγμα…

ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΡΟΥΜΕ

ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΛΥΣΟΥΜΕ!

Διαχειριστικη Συνέλευση Κατάληψης Ανάληψης

πηγή : email που λάβαμε στις 20 Ιανουάριος 16h


1 2 3 4 5 6 7

Κοινότητες αγώνα σε κάθε γειτονιά! Πορεία Τρίτη 26/1 6μμ Άλσος Παγκρατίου

πηγή : http://protovouliakatoikwnkaisarianis.blogspo...


1 2 3 4 5 6 7

Αλληλεγγύη στην κατάληψη της Ανάληψης - Πορεία 26/1

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟ ΒΥΡΩΝΑ

Το πρωί της Κυριακής 3/1/16, επιχειρήθηκε να χτυπηθεί από φασίστες, άλλος ένας αυτοοργανωμένος κοινωνικός χώρος, αυτός της κατάληψης της Ανάληψης στο Βύρωνα. Η επίθεση αποκρούστηκε με επιτυχία από τους συντρόφους και τις συντρόφισσες.

Παρόλα αυτά, τόσο οι αυξανόμενες επιθέσεις ενάντια σε στέκια και καταλήψεις, όσο και η έντονη στοχοποίησή τους από τα καθεστωτικά μέσα το τελευταίο διάστημα, οφείλουν να μας οδηγήσουν σε προβληματισμό και ταυτόχρονα σε επαγρύπνηση.

Ως Κ*Βοξ, έχοντας και οι ίδιοι δεχτεί στο παρελθόν και κατ'επανάληψη επιθέσεις από κρατικούς και παρακρατικούς μηχανισμούς, δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας, και την πρόθεσή μας να σταθούμε στο πλάι των συντρόφων απέναντι σε κράτος και φασίστες.

Απέναντι στον κατακερματισμό, προτάσσουμε την ενότητα.

Απέναντι στην ηττοπάθεια, προτάσσουμε την αλληλεγγύη.

Απέναντι στην στοχοποίηση, προτάσσουμε την δράση.

Κανένα εγχείρημα, κανένας σύντροφος, μόνοι απέναντι σε κράτος και φασίστες.

Κ*ΒΟΞ

Όλοι στην πορεία αλληλεγγύης στην Κατάληψη της Ανάληψης

ΤΡΙΤΗ 26 Ιανουαρίου

6μμ Άλσος Παγκρατίου

πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1554454/


1 2 3 4 5 6 7

Καλούμε όλους και όλες, Τρίτη 26 Ιανουαρίου, στην αντιφασιστική πορεία

Προσυγκέντρωση: 5:30 μ.μ.,

πλατεία Αγ. Λαζάρου

Tο ΚΠΚΒ καταδικάζει τις φασιστικές, θρασύδειλες, νυχτερινές επιθέσεις σε αυτοοργανωμένους κοινωνικούς χώρους της γειτονιάς μας, το στέκι της Συνέλευσης κατοίκων Βύρωνα-Καισαριανής-Παγκρατίου και την κατάληψη Ανάληψης στην οποία όχι μόνο προκάλεσαν υλικές φθορές αλλά και επιτέθηκαν με τραμπούκικο τρόπο, σε όσους συναγωνιστές βρίσκονταν εκεί. Δηλώνουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στους συναγωνιστές αυτών των χώρων [...]

Ολόκληρο το κάλεσμα του ΚΠΚΒ εδώ

πηγή : http://politistikokentrovirona.blogspot.com/2...


1 2 3 4 5 6 7

Ενημέρωση από ΔΙΣΤΟΜΟ

Την Τρίτη 26/1 το αντιεξουσιαστικό-αντιφασιστικό στέκι ΔΙΣΤΟΜΟ θα παραμείνει κλειστό.

ΟΛΟΙ στην αντιφασιστική διαδήλωση στις 18.00 στο Αλσος Παγκρατίου,για την επιθεση που δέχτηκε η κατάληψη Ανάληψη στις 3/1 από ομάδα παρακρατικών σκουληκιών.

ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ.

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ

ΔΙΣΤΟΜΟ

πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1554571/


1 2 3 4 5 6 7

Αλληλεγγύη στην κατάληψη Ανάληψη και σε όλους τους αυτοοργανωμένους χώρους - Αναβολή της προγραμματισμένης προβολής "green" λόγω συμμετοχής στην πορεία

Οι κατειλημμένοι και αυτοοργανωμένοι χώροι, ως αντιθεσμικά εγχειρήματα, «βλέπουν» προς έναν άλλο κόσμο -ελευθερίας, αλληλοβοήθειας, κοινοκτημοσύνης. Αποτελούν συλλογικά πεδία αντίστασης, δημιουργικότητας και λειτουργούν ως αναπόσπαστο τμήμα των κοινωνικών-ταξικών αγώνων.
Πρόσφατα στην κατάληψη Ανάληψη στο Βύρωνα ομάδα 8-10 νεοναζί επιτέθηκαν σε συντρόφους που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στο χώρο, ενώ λίγες μέρες πριν είχε προηγηθεί φασιστική επίθεση στο στέκι της συνέλευσης κατοίκων Βύρωνα, Καισαριανής, Παγκρατίου. Οι επιθέσεις αυτές έρχονται να προστεθούν σε μια σειρά κρατικών και παρακρατικών επιθέσεων που δέχονται το τελευταίο διάστημα στέκια και καταλήψεις στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις. Το γνωρίζουμε: τα εγχειρήματα αυτά ρηγματώνουν τον κόσμο της εξουσίας, επιτίθενται στο υπάρχον. Και γι' αυτό χτυπιούνται. Αντιγυρίζουμε τα χτυπήματα, απαντώντας με συλλογική υπεράσπιση των καταλήψεων και των αυτοοργανωμένων εγχειρημάτων, με έμπρακτη αλληλεγγύη σε κάθε αγωνιζόμενο/η, ενάντια σε κρατικές και παρακρατικές διώξεις και επιθέσεις.
Προχωράμε στο δρόμο της αυτοοργάνωσης, της αλληλεγγύης, της ισότητας και της ελευθερίας, στο δρόμο της ρήξης και της εξέγερσης.
Μέχρι την κατάργηση κάθε μορφής εξουσίας.


Αλληλεγγύη στην κατάληψη Ανάληψη και σε όλους τους αυτοοργανωμένους χώρους
Πορεία Τρίτη 26/1 στις 18:00, άλσος παγκρατίου

*Λόγω συμμετοχής της κατάληψης του Αγρού στην πορεία, η προγραμματισμένη προβολή του "green" για τις 26/1 θα αναβληθεί για την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου

Αγρός

πηγή: http://agros.espivblogs.net/2016/01/25/%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CE%B3%CE%B3%CF%8D%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CE%BB%CE%B7%CF%88%CE%B7-%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CE%BB%CE%B7%CF%88%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CE%B9/