Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016 στις 16.00

2 καλέσματα : 1 2

Λεωφορείο για την μετακίνηση προς Κιλκίς

Λεωφορείο για την μετακίνηση προς Κιλκίς
Παρασκευή στις 16.00 στο άγαλμα Βενιζέλου
τηλέφωνο για κρατήσεις θέσεων στο λεωφορείο: 6976759030. Κρατήσεις θέσεων ως Πέμπτη 21/1, στις 20:00.

πηγή : email που λάβαμε στις 20 Ιανουάριος 17h


Οι μετανάστες είναι αδέρφια ταξικά

Καθώς οι ροές μεταναστών στα σύνορα της Ευρώπης συνεχίζουν να αυξάνονται, τα κράτη της "πολιτισμένης" Ευρώπης τους διαχειρίζονται με όλο και μεγαλύτερο αυταρχισμό και τρομοκρατία: κατάσχεση των πολύτιμων προσωπικών τους ειδών, εγκλεισμός σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, απαγόρευση διέλευσης όσων χαρακτηρίζονται από την εξουσία ως "οικονομικοί μετανάστες", απελάσεις, υποχρεωτική… εθελοντική εργασία. Όσοι μετά βίας κατορθώνουν να ξεφύγουν από τους πολέμους και τη φτώχια της Ασίας και της Αφρικής και το νεκροταφείο του Αιγαίου μπαίνουν στο ποτάμι των φτηνών και χωρίς δικαιώματα και "αόρατων" εργατών. H Ευρώπη έχει μετατραπεί σε ένα καλά οργανωμένο φρούριο που ελέγχει την διακίνηση ανθρώπων ανάλογα με τις ανάγκες του κεφαλαίου για φθηνό εργατικό δυναμικό. Δεν είναι άλλωστε τυχαία η επιμονή της κυριαρχίας στο διαχωρισμό μεταξύ "προσφύγων" και "λαθρομεταναστών", μεταξύ "προσφύγων" που τα αφεντικά θέλουν να εκμεταλλευτούν ως πάμφθηνο ειδικευμένο εργατικό δυναμικό και "μεταναστών" που "τους είναι άχρηστοι".

Η Frontex έρχεται να αναλάβει τη δουλειά της στρατιωτικής διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών. Ανάμεσα στα καθήκοντα της είναι το κυνήγι και η παρακολούθηση αλλά και η κατάρτιση ένοπλων ομάδων ώστε να εμποδίζει τους μετανάστες να προσεγγίζουν τα σύνορα της Ευρώπης. Η "Ευρώπη των λαών" δεν φαίνεται να δυσκολεύεται με τα εκατοντάδες πτώματα που αυτό συνεπάγεται.

Στην Ελλάδα το "αριστερό" κράτος, πιστός διαχειριστής όλων των ευρωπαϊκών αντι-μεταναστευτικών πολιτικών, συνεχίζοντας την ίδια στρατηγική με την αύξηση του χρόνου εγκλεισμού στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τη βίαιη καταστολή τους όταν αντιστέκονται στις άθλιες συνθήκες κράτησης, την εκκένωση της Ειδομένης, στέλνει παράλληλα περιοδεία τους βουλευτές του να εκφοβίσουν τους αλληλέγγυους σε περίπτωση που δεν "συνεργαστούν" με τις επιταγές του Υπουργείου. Η "κυβέρνηση της αριστεράς" έφτασε μέχρι και στη ποινικοποίηση των αυτοοργανωμένων δομών αλληλεγγύης στους μετανάστες. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα στη Λέσβο όπου αλληλέγγυοι όχι μόνο εμποδίστηκαν από το να μοιράσουν φαγητό στους μετανάστες αλλά τους συνέλαβαν και μάλιστα με κατηγορίες για διακίνηση ανθρώπων. Στην Θεσσαλονίκη, η Κατάληψη Στέγης Μεταναστών Μεταναστριών «Ορφανοτροφείο» δέχθηκε, από την πρώτη μέρα κιόλας, απειλές από την Εκκλησία Α.Ε. στην οποία ανήκει το κτήριο. Σκοπός των απειλών, οι οποίες συνοδεύτηκαν τις πρώτες μέρες λειτουργίας του εγχειρήματος από συγκέντρωση παπάδων έξω από την κατάληψη, από απόπειρα κοψίματος του ρεύματος και από κείμενο της "Επιτροπής Κατοίκων Τούμπας" ενάντια στην κατάληψη, ήταν να εκκενωθεί το κτίριο ώστε αυτό να κατεδαφιστεί.

Από τη μεριά μας δεν έχουμε να διαπραγματευτούμε τίποτα με τους υμνητές του θανάτου και τους δήμιους της εξουσίας. Για μας η ταξική μας αλληλεγγύη στους μετανάστες, είτε φεύγουν κυνηγημένοι από τους πολέμους, είτε φεύγουν κυνηγημένοι από την φτώχεια, είναι αυτονόητη. Είναι καθήκον μας να σβήσουμε τις συνοριακές γραμμές που χαράζουν οι εξουσίες και να διαφυλάξουμε την ελεύθερη μετακίνηση όλων των εργατών.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ/ ΕΣ
ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ / ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΩΝ
ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ, ΤΟΥΣ ΦΡΑΧΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ


ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ στους/ στις ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ στο ΚΙΛΚΙΣ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ, στις 17:00

Πλατεία Ειρήνης, Κιλκίς

Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στο κάλεσμα της Συνέλευσης Αναρχικών από Έδεσσα, Κιλκίς, Ξάνθη και Σέρρες


ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣ ΚΙΛΚΙΣ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ, στις 16.00
Άγαλμα Βενιζέλου, Θεσσαλονίκης

τηλέφωνο για κρατήσεις θέσεων στο λεωφορείο: 6976759030. Κρατήσεις θέσεων ως Πέμπτη 21/1, στις 20:00.


Αναρχική Ομοσπονδία - Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας
20/1/2016

ακολουθεί η αφίσα της Συνέλευσης Αναρχικών από Έδεσσα, Κιλκίς, Ξάνθη και Σέρρες:

πηγή : https://libertasalonica.wordpress.com/2016/01
πηγή : email που λάβαμε στις 20 Ιανουάριος 23h