Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016 στις 18.00

2 καλέσματα : 1 2

Συγκέντρωση

Αλλαγή ημερομηνίας εκδηλώσεων

οι εκδηλωσεις για την καταληψη του αυτοδιαχειριζόμενου στεκιού αγρινίου
( https://athens.indymedia.org/post/1554452/ )

θα πραγματοποιηθουν την παρασκευη 5 φλεβάρη ώρα 7:00μμ / συζητηση-ενημερωση και συλλογικο φαγοποτι στο στεκι
και σάββατο 6 φλεβαρη ωρα 6:00μμ / συγκενρωση / πλ. Δημάδη

πηγή: http://stekidask.blogspot.gr/2016/01/blog-post.html


Ανακοίνωση κατάληψης Αυτοδιαχειριζόμενου Στεκιού Αγρινίου

ΤΟ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟ ΣΤΕΚΙ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΡΟΝΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ.

*ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΞΟΥΣΙΑ*

Το Α.Σ.Α ανήκει σε εκείνη τη διεθνή κοινωνία που ορίζεται ως τέτοια μέσα από στιβαρούς δεσμούς συλλογικότητας και αλληλεγγύης, αγωνίζεται ενάντια σε κάθε μορφή εξουσίας και καταπίεσης, προπαγανδίζει - προτάσσει - διεκδικεί, με το παράδειγμα της στάσης της, της οργάνωσής της και του αγώνα της, έναν κόσμο αυτοοργάνωσης, αλληλεγγύης, ισότητας, δικαιοσύνης, αδελφοσύνης των λαών. Σε εκείνη την κοινωνία που θέτει τον άνθρωπο στο κέντρο κάθε συστήματος αξιών θεμελιώνοντας τον πολιτισμό της αναρχικής επανάστασης, της χειραφέτησης και ανάληψης του αυτεξούσιου ως προϋπόθεση συλλογικοποίησης, για την καθολική ανατροπή κάθε μορφής εξουσίας.

Θεωρούμε ότι ο τελικός σκοπός του κοινωνικού αγώνα, η απελευθέρωση του ανθρώπου και της φύσης, πρέπει να αντανακλάται και να καθρεπτίζεται στα άμεσα μέσα του σήμερα. Η αλληλεγγύη είναι Μέσο - Σκοπός - Πρόταση. Δεν υπάρχει πίστη σε διαμεσολαβητές, αντιπροσώπους και άλλους λαοπλάνους γραφειοκράτες, παρά πίστη στην ελεύθερη ανάπτυξη των δυνατοτήτων του καθενός μέσα σε ένα συλλογικό απελευθερωμένο περιβάλλον. Πίστη στην ελεύθερη συμφωνία - συνεργασία των ανθρώπων. Πίστη στον αγώνα για την κοινωνική επανάσταση και την αναρχία.

Για 10 χρόνια (Μάρτιος 2006) η συνέλευση του Α.Σ.Α νοίκιαζε το σπίτι της οδού Δασκαλοπούλου στην Ά πάροδο, στον αριθμό 3, διατηρώντας ένα σημείο αναφοράς των αντιστάσεων εκείνων που αναπτύσσονται ενάντια στο κράτος και το κεφάλαιο, στην πόλη, αλλά και ευρύτερα. Ένα ορατό μέτωπο αντιεξουσιαστικού αγώνα και καθημερινής δράσης που περιλαμβάνει 100αδες πολιτικές - κοινωνικές - πολιτιστικές εκδηλώσεις, συγκεντρώσεις- πορείες, συναυλίες - συλλογικά φαγοπότια, ανοιχτές δομές στην καθημερινότητα, όπως Αυτοοργανωμένο κοινωνικό καφενείο, δανειστική βιβλιοθήκη και βιβλιοπωλείο, αρχείο κινηματικού έντυπου υλικού και έκθεση αφισών. 10 χρόνια το Α.Σ.Α είναι παρόν σε κάθε κοινωνικό αγώνα (τοπικά και ευρύτερα) αλληλέγγυο από μια αναρχική θέση σε εργαζομένους - άνεργους - μετανάστες - μειονότητες - πολιτικούς κρατούμενους αλλά και σε κάθε καταπιεσμένο (πολλοί σύντροφοί μας διώκονται γι αυτή τους τη δράση από το κράτος και από φασίστες). Τα τελευταία 6 χρόνια το στέκι λειτουργεί άτυπα και μέσα από έναν Αυτοοργανωμένο Αγροτικό Συνεταιρισμό που αποτελεί προσπάθεια να πάει την αυτοοργάνωση ένα βήμα παραπέρα από τον τομέα του πολιτισμού, της έκφρασης και επικοινωνίας, στον κεφαλαιώδους σημασίας και αναγκαιότητας τομέα της παραγωγής, διαμορφώνοντας στην πράξη μια αναρχική πρόταση στην κοινωνία, για την αυτάρκεια και τελική αυτονομία του ατόμου και της κοινότητας από τα δεσμά της ύλης και του κεφαλαίου. Εκπαιδευτήκαμε σε παραδοσιακούς τρόπους και εργαλεία καλλιέργειας δημιουργώντας το έμψυχο δυναμικό και υποκειμενικές συνθήκες για τη βιωσιμότητα μιας τέτοιας πρότασης, που θα αποτελέσει αρωγό μιας συνολικότερης κοινωνικής επαναστατικής κατεύθυνσης.

Το Δεκέμβρη του 2015 παραλάβαμε την τελεσίδικη απόφαση περί έξωσής μας από το χώρο εντός 15 ημερών, υστέρα από ψευδή αλλά νομιμοφανή κατηγορία μη απόδοσης των ενοικίων στην ώρα τους. Οι ιδιοκτήτες του σπιτιού πιεζόμενοι από κρατικούς και παρακρατικούς μηχανισμούς χωρίς καμία επικοινωνία μαζί μας προχώρησαν στη διαδικασία της έξωσης αδιαφορώντας για τα δικά τους ¨χρέη¨ απέναντί μας.

Η συνέλευση του χώρου για 10 χρόνια απέδιδε το ενοίκιο των 150Ε σε άτακτα χρονικά διαστήματα όπως ήταν και η αρχική συμφωνία που περιγράφεται στο πρώτο (ιδιόχειρο) συμβόλαιο του 2006 και προβλέπει την ετήσια απόδοση του ενοικίου και τη νόμιμη αύξηση 5% το χρόνο, μετά την πενταετία, ως την εξαγορά του σπιτιού στο όνομα ενός από τους συντρόφους της συνέλευσης όπου μαζί με άλλους συντρόφους χρησιμοποιούσαν το χώρο και για κατοικία.

Αυτή η συμφωνία έγινε με αυτόν τον τρόπο καθώς το σπίτι το 2006 ήταν ένα χάλασμα όπου έβρισκαν καταφύγιο από τρυφεροί παιδικοί έρωτες έως τοξικοεξαρτημένοι. Η συνέλευση ανακατασκεύασε με δικά της μέσα το σπίτι (πάτωμα - στέγη - πόρτες - παράθυρα - περίφραξη - μεσοτοιχίες - σοβάτισμα - αποχέτευση κ.α) ενώ μέχρι σήμερα το κόστος αυτών των εργασιών είναι ανυπολόγιστο. Έγινε επίσης με αυτόν τον τρόπο για να μην φορολογούνται για το ενοίκιο οι ιδιοκτήτες πράγμα που μας έβρισκε σύμφωνους. Βεβαία οι αποδείξεις από τον τραπεζικό λογαριασμό των ιδιοκτητών όπου καταβάλλονταν τα ενοίκια υπάρχουν, αν και δεν λήφθησαν υπόψιν από τα δικαστήρια που αποφάσισαν ότι όταν ένας άνεργος καθυστερήσει μερικά ενοίκια την περίοδο 2012 - 2015 με 60% την ανεργία στους νέους και 45% το συνολικό δείκτη ανεργίας, πρέπει να χάνει το από δεκαετίας σπίτι του. Για να μην αναφερθούμε σε σωματεία και ΜΚΟ σφραγίδες όπου οι ημέτεροι των διοικούντων ροκανίζουν κοινοτικά κονδύλια. Τα δικαστήρια αποφάσισαν να προβούν στην έξωση ενός ζωντανού κοινωνικού χώρου για την καθυστέρηση δήθεν κάποιων ενοικίων.

Το 2009 ένας από τους συνιδιοκτήτες του σπιτιού γκρέμισε μέσα σε μια Κυριακή, παράνομα και χωρίς την παρουσία-μελέτη μηχανικού του διπλανό εφαπτόμενο και συμμετρικό σπίτι όπου μοιράζονταν την ίδια στέγη με το δικό μας μισό. Από την ανοιχτή σκεπή που άφησαν οι βιαστικοί εργάτες νερά της βροχής 2 μέρες μετά, κατέστρεψαν ολοσχερώς τον εξοπλισμό μουσικού στούντιο που υπήρχε στον πάνω όροφο του στεκιού με τη ζημιά να ανέρχεται σε αρκετές χιλιάδες ευρώ. Μόλις επικοινωνήσαμε με την ιδιοκτήτρια να της αναφέρουμε το γεγονός μας απάντησε ότι ¨θα το αναλάβει αυτή¨ και επειδή δεν μπορεί να μηνύσει τον ξαδερφό της θα καλύψουμε τη ζημιά με τη μη καταβολή ενοικίων για μια περίοδο 2 χρόνων. 6 μήνες μετά από αυτή μας τη συνομιλία έρχεται στο Αγρίνιο τη φιλοξενούμε στο χώρο όπου δηλώνει ενθουσιασμένη από την ανακατασκευή του και μας παροτρύνει να συνεχίσουμε σε εργασίες (όπως η αρμολόγηση της πέτρας εξωτερικά, όπως και έγινε) αλλά ανέφερε ότι βασική προϋπόθεση γι αυτό αποτελεί η εκ νέου υπογραφή συμβολαίων με αναγραφόμενο ένα συμβολικό αντίτιμο ενοικίου μιας και ο πρωτοεμφανιζόμενος τότε ΕΝΦΙΑ προέβλεπε μεγάλα πρόστιμα για τις κατοικίες που δεν δηλώνονται. Δεχόμαστε, προκειμένου να εξυπηρετηθεί απέναντι στο κράτος και υπογράφουμε για τη φορολογική της δήλωση -και μόνο- νέο συμβόλαιο αυτή τη φορά για δύο χρόνια όπως προβλέπουν τα έτοιμα συμβόλαια ενοικίασης που υπάρχουν στα περίπτερα.

Η κυρία αυτή, εκμεταλλεύτηκε την προθυμία μας να τη διευκολύνουμε και χρησιμοποίησε αυτό το δεύτερο συμβόλαιο για την έξωσή μας μετά από έξι μήνες από την υπογραφή του και με τη δικαιολογία ότι δεν καταβάλουμε εμπρόθεσμα τα ενοίκια από ΔΥΣΤΡΟΠΙΑ (..?) Τα ενοίκια δηλαδή που είχαμε συμφωνήσει να μην καταβληθούν επειδή δεν μπορούσε να μηνύσει τον αετονύχη ξαδερφό της που γκρέμισε το σπίτι κυριακάτικα σαν κλέφτης. Θέλουν να ξεμπερδέψουν με εμάς χωρίς να δεχτούν να συζητήσουμε για αποζημίωση μας για τα όσα αναφέρουμε πράγμα που έτσι κι αλλιώς δεν είναι ούτε από μας επιθυμητό. Απέκρυψε από τα δικαστήρια όλα τα πειστήρια για την προηγούμενη εκμίσθωση του χώρου όπως και τη συμφωνία που προέβλεπε το αρχικό συμβόλαιο. Η ¨δικαιοσύνη¨ ως τυφλή δεν θέλησε να αντιληφθεί όλα αυτά και μας απάντησε ότι οι ιδιοκτήτες έχουν το νόμο με το μέρος τους. Κάθε προσπάθειά μας για επικοινωνία με τους ιδιοκτήτες για την ανεύρεση μιας αμοιβαίας λύσης κατέληγε με την παραπομπή στους δικηγόρους τους μιας και δεν είχαν κάτι να πουν με εμάς.

Αφού τελικά επιμένουν να μην δέχονται το ενοίκιο ή την εξαγορά του σπιτιού αλλά συνεχίζουν την άπατη για να μας εκδιώξουν από το χώρο σε αυτή τη δύσκολη εποχή οικονομικά, ας συνεχίσουν στην καταστολή μας προκειμένου τελικά να ρίξουν τη στέγη για να μην φορολογούνται, να κατευνάσουν μπάτσους και εκκλησία που από την πρώτη στιγμή τους προσέγγισαν και τελικά να το πουλήσουν σαν οικόπεδο αποκομίζοντας το διπλό κόστος του οικοπέδου αν συνυπολογιστούν τα δικά μας χρήματα όλα αυτά τα χρόνια. Να γνωρίζουν ότι πριν γίνει αυτό θα μας βρουν μπροστά τους και ότι τίποτα δεν θα μείνει αναπάντητο. Εμείς γνωρίζουμε ότι το νόμιμο που επιβάλλεται δια πυρός και σιδήρου δεν είναι όχι μόνο και ηθικό αλλά υπάρχει για να καλύπτει κάτω από μια πλάστη νομιμότητα μεγάλες και ανείπωτες αδικίες.

Από το Δεκέμβρη του 2015 η συνέλευση του Α.Σ.Α προχωράμε σε κατάληψη του χώρου και περιφρούρησή του σε 24ωρη βάση. Καλούμε την κοινωνία του Αγρινίου και κάθε αγωνιζόμενο άνθρωπο να στηρίξει ένα σημείο αναφοράς και δράσης του Α/Α κινήματος.

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ - ΟΛΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ…

Σύντομο ιστορικό του χώρου στη Δασκαλοπούλου (πρώην Μεγάλης Χώρας) Ά πάροδο 3

Ο χώρος που βρίσκεται μέχρι σήμερα το Α.Σ.Α νοικιάστηκε για πρώτη φορά το 1995 ως μουσικό στούντιο και προβάδικο από διάφορα σχήματα και άτομα από την πόλη του Αγρινίου. Η αρχική του ονομασία ήταν Studio Overground. Η λειτουργία του χώρου ήταν στηριγμένη πάνω στην αυτοοργάνωση των ανθρώπων, με έμφαση στη δημιουργία και την έκφραση. Αργότερα δημιουργήθηκαν και τάσεις όπου συμπορεύτηκαν με πανελλαδικές κινήσεις για την απελευθέρωση της τέχνης και των γραμμάτων όπως το D.I.Y το Αντιεμπορευματικό.

Μετά από περίπου ένα χρόνο, το 1997, υστέρα από συζητήσεις των ατόμων που συμμετείχαν στο studio αλλά και με τη συμμετοχή ανθρώπων που το πλαισίωναν καθημερινά, αποφασίζεται η ονομασία Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Αγρινίου. Αυτό προέκυψε μιας και όλον αυτόν τον κόσμο τον ένωνε, πέρα από το μουσικό κομμάτι, ένα πλήθος ζητημάτων της καθημερινότητας όπως η αυτοοργάνωση, η εκμετάλλευση του ανθρώπου, ο φασισμός, η καταστολή, ο ρατσισμός, η εξαθλίωση, η καταστροφή της φύσης και των δημόσιων χώρων, ο σκοταδισμός των θρησκειών και των στρατών. Γεννήματα, όλα, της εξουσίας και των αφεντικών. Το στέκι παίρνει θέση στον Αγώνα ενάντιά τους. Τα χαρακτηριστικά του, είναι πηγαία αντιεξουσιαστικά σε όλο το εύρος του ιστορικού ελευθεριακού αναρχικού αντιεξουσιαστικού χώρου.

Δημιουργείται καφενείο, βιβλιοθήκη, αρχείο, χώρος φιλοξενίας, λαχανόκηπος ενώ το studio συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία του. Εδώ να σημειωθεί ότι το σπίτι ήταν εγκαταλειμμένο από τα μέσα της 10ετιας του 70 και η δουλειά που έπεσε είναι ανυπολόγιστη. Επί 4 χρόνια γίνονται 100αδες εκδηλώσεις, παρεμβάσεις, αφισοκολλήσεις, μοιράσματα κειμένων, συναυλίες, προβολές, πορείες, συγκεντρώσεις. Συναντηθήκαμε με άλλα παρόμοια εγχειρήματα και ομάδες σε όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό και αυτό δημιούργησε ένα δίκτυο αντιπληροφόρησης αλλά και εμπειριών δράσης. Αυτό πρόσθεσε μια νέα μεγάλη δυναμική στο χώρο. Περίπου το 1998 δημιουργείται ραδιοφωνικός σταθμός που εκπέμπει στα fm με το όνομα κοκκινοσκουφίτσα. Η πρωτοβουλία ανήκε τόσο σε άτομα του στεκιού αλλά και σε άτομα που παλαιότερα είχαν ασχοληθεί με το κινηματικό ραδιόφωνο Αγρινίου ¨Εκτός Ελέγχου¨ το 1986. Οι ιδιοκτήτες τότε φοβούμενοι την οικειοποίηση του χώρου από τον κόσμο που όλο και πλήθαινε αρχίζουν τις πιέσεις έτσι ώστε να κλείσει το στέκι.

Μετά από απόφαση της συνέλευσης του χώρου δρομολογείται η μεταφορά του Α.Σ.Α σε νέο χώρο, στην οδό Καρπενησίου (εθνικής αντιστάσεως 22), όπως και γίνεται το 2000. Στο νέο χώρο συνεχίζει τη λειτουργία του για 2 ακόμα χρόνια με τα ίδια χαρακτηριστικά. Οι ιδιοκτήτες και εκεί αποφασίζουν να το γκρεμίσουν και να χτίσουν πολυκατοικία όπως λένε, πράγμα που δεν έχει συμβεί ακόμα και σήμερα.

Τα πολιτικά χαρακτηριστικά του στεκιού τότε είναι αυτά του Α/Α χώρου. Η δυναμική των ανθρώπων παράλληλα έχει μειωθεί πράγμα που κάνει και την απόπειρα για τη δημιουργία νέου χώρου εκείνη τη στιγμή αδύνατη. Παρόλα αυτά το στέκι συνεχίζει για ένα περίπου χρόνο σε χώρο που παραχωρείται για περίπου ένα χρόνο όπου και αποφασίζεται και το σταμάτημα της λειτουργίας του.

Το 2002 δημιουργείται η αναρχική μαθητική πρωτοβουλία -Μαθητική Γροθιά- όπου μέσα στα μαθητικά αντιπολεμικά συλλαλητήρια 2001 (Αφγανιστάν) και 2003 (Ιράκ), τη σύνοδο των G8, δράσεις αλληλεγγύης για τους συλληφθέντες της Θεσσαλονίκης και συνολικά τους πολιτικούς κρατούμενους, τα λευκά κελιά και τους ολυμπιακούς αγώνες, παραχωρεί τη θέση της στην αναρχική ομάδα terra libera. Οι σύντροφοι - συντρόφισσες της terra libera αποφασίζουν τη δημιουργία ενός αυτοοργανωμένου στεκιού νεολαίας ως ένα κοινωνικό - πολιτικό - πολιτιστικό χώρο με μια αναρχική κατεύθυνση. Δράσεις που ξέφευγαν από τα όρια της πόλης, όπως για το μεταναστευτικό ζήτημα, για τον πόλεμο στο Λίβανο και την Παλαιστίνη, για τον ποταμό Αχελώο, μας έφεραν πλάι με διάφορους ανθρώπους από το σύνολο του χώρου στο Αγρίνιο και πανελλαδικά. Στο Αγρίνιο με κάποιους από αυτούς προχωρήσαμε ύστερα από πολιτική συμφωνία σε εντατική συνεργασία πάνω σε σειρά δράσεων. Η πρωτοβουλία αντιεξουσιαστών Αγρινίου που προέρχονταν από το παλιό στέκι συναντήθηκε με το νέο Αυτοδιαχειριζόμενο στέκι Αγρινίου. Ο χώρος, όπου είχε ήδη νοικιαστεί, από τη συνέλευσης της ομάδας terra libera αλλά λειτουργούσε άτυπα -λόγω εργασιών- ήταν ο ίδιος χώρος όπου βρίσκονταν το στέκι και το 1995 και παρά τις πολλές φθορές έστεκε ακόμη ολόκληρο και αγκρέμιστο αντίθετα με τα όσα έλεγαν και τότε οι ιδιοκτήτες. Οι δυο συνελεύσεις γίνονται μία με την ονομασία Αυτοδιαχειριζόμενο στέκι, Αγρίνιο θέλοντας να διαχωρίσει λόγο σεβασμού το παλιό στέκι από το καινούριο, μέχρι τη στιγμή που αντιλήφθηκε ότι δεν υπάρχει λόγος πολιτικός για κάτι τέτοιο και έτσι μετά από κάποια χρόνια οριστικοποιήθηκε αυτός ο αναρχικός πυρήνας ως Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Αγρινίου. Γρήγορα και νέος κόσμος πλαισίωσε σε καθημερινή βάση το καφενείο, τις συνελεύσεις του στεκιού, τις δράσεις, μέχρι και σήμερα οι συνελεύσεις του στεκιού είναι ένα ζωντανό κύτταρο αγώνα συνδεδεμένο με την πόλη, συντρόφους και συλλογικότητες από όλη την Ελλάδα. Αυτό θα συνεχίσει να κάνει σε πείσμα όλων όσοι το πολεμούν.

Όλα αυτά τα 10 χρόνια έχουν περάσει χιλιάδες άτομα από το χώρο και τις εκδηλώσεις του στεκιού. Είναι εκατοντάδες αυτοί που στέκονται αλληλέγγυοι και στηρίζουν το στέκι τόσο στο Αγρίνιο όσο και αλλού. Σε όλους αυτούς ανήκει το στέκι και εμείς που είμαστε σήμερα εδώ θα κάνουμε ότι μπορούμε για να μην αλλάξει αυτό.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ:

Σάββατο 23-1-2016, συλλογικό φαγοπότι στο στέκι, 8:00μμ

Σάββατο 30-1-2016, συζήτηση - ενημέρωση στο στέκι, 7:00μμ

Σάββατο 6-2-2016, συγκέντρωση - πορεία, πλ. Δημάδη, 6:30μμ

ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟ ΣΤΕΚΙ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

πηγή : http://stekidask.blogspot.gr/2016/01/v-behavi


Κείμενο και κάλεσμα σε συγκέντρωση από τη κατάληψη Apertus

Posted on February 5, 2016 by radiourgia

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ & ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

Εδώ και μερικούς μήνες, οι σημερινοί διαχειριστές της εξουσίας, με τις κινήσεις τους δηλώνουν απροκάλυπτα πως μέρος του κεντρικού πολιτικού σχεδιασμού τους απέναντι στο κόσμο του αγώνα, είναι και η προσπάθεια καταστολής καταλήψεων και αυτοοργανωμένων χώρων, ακολουθώντας πιστά το αντι-εξεγερτικό κρατικό σχέδιο που υιοθετήθηκε μετά την εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008 και το οποίο περιελάμβανε καταστολή και εκκενώσεις καταλήψεων σε όλο τον ελλαδικό χώρο. Οι καταλήψεις και οι αυτοοργανωμένοι χώροι, αποτελώντας ένα ριζοσπαστικό κομμάτι των κοινωνικών και ταξικών αγώνων, ενσωματώνουν περιεχόμενα και προτάγματα για ένα κόσμο ισότητας, ελευθερίας και αλληλεγγύης, που όχι μόνο δεν μπορούν να αφομοιωθούν από την ρητορεία της σημερινής κυβέρνησης, αλλά αντίθετα, δημιουργούν καθημερινές ρωγμές στην ανάθεση, την διαμεσολάβηση και στο εμπόριο ελπίδας. Συνεπώς, οι εν λόγω δομές, βρίσκονται για ακόμη μια φορά στο στόχαστρο των κατασταλτικών μεθοδεύσεων του κράτους και των θεσμών του, όπως οι απειλές για εκκένωση που δέχτηκαν οι καταλήψεις «Σχολείο», «111», «Mundo Nuevo» και «Ορφανοτροφείο» στην Θεσσαλονίκη καθώς και η κατάληψη «Θεμιστοκλέους 58» στην Αθήνα. Παράλληλα, οι φασίστες, έρχονται να συμπληρώσουν αυτήν την προσπάθεια καταστολής πραγματοποιώντας επιθέσεις στις καταλήψεις «Αγρός», «Ανάληψη», «Έπαυλης Κουβέλου» στην Αθήνα και «Libertatia» και «Terra Incognita» στη Θεσσαλονίκη.

Κάθε επίθεση που πραγματοποιείται σε μια κατάληψη ή ένα αυτόοργανωμένο χώρο, έχει την δική της μορφή και τα δικά της περιεχόμενα. Στη πόλη του Αγρινίου το Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι το Δεκέμβρη του 2015, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, παραλαμβάνει «τελεσίδικη απόφαση περί έξωσής από το χώρο εντός 15 ημερών, υστέρα από ψευδή αλλά νομιμοφανή κατηγορία μη απόδοσης των ενοικίων στην ώρα του». Ωστόσο, μετά την έκδοση της έξωσης, η συνέλευση του Στεκιού αποφασίζει να συνεχίσει να λειτουργεί στο χώρο κάνοντας κατάληψη σε αυτό.

Ως κατάληψη Apertus, ένας ελεύθερος κοινωνικός χώρος στην πόλη του Αγρινίου, δεν μπορούμε παρά να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στο Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι και να στηρίζουμε ένα ορατό μέτωπο αντιεξουσιαστικού αγώνα, ένα σημείο αναφοράς και δράσης του αναρχικού και αντιεξουσιαστικού χώρου, τόσο στο Αγρίνιο όσο και αλλού.

Παράλληλα, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας σε κάθε κατάληψη και αυτοοργανωμένο χώρο, διότι συνεισφέρουμε στον ίδιο αγώνα ενάντια στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα, ενώνοντας τη φωνή μας μαζί με κάθε αγωνιστή, ντόπιο ή μετανάστη, που μάχεται «από τα κάτω» ενάντια στο φόβο, το φασισμό, την καταπίεση και την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι διότι μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα για ένα κόσμο ισότητας, ελευθερίας και αλληλεγγύης.

ΚΑΤΑΛΗΨΗ APERTUS
Ελεύθερος κοινωνικός χώρος στο Αγρίνιο
Καλυβίων 70

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Σάββατο 6 /02 ώρα 6:00μμ
ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΔΗ

πηγή : https://radiourgia.squat.gr/2016/02/05/κείμεν...