Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016 στις 20.30

Προβολή - Όσα κάνουμε στις σκιές

Η πιο καλτ ταινία με βαμπίρ που έχετε δει, με στοιχεία παρωδίας,μία ταινία τρόμου διαφορετική από τις άλλες που ξεπερνάει τα κλισέ των ταινιών αυτού του είδους , ένα πολύ καλό mockumentary, ( για όσους δεν ξέρουν τι σημαίνει, γιατί ούτε εγώ ήξερα, είναι είδος ντοκιμαντέρ που στηρίζεται σε φανταστικά στοιχεία, αλλά τα παρουσιάζει με ντοκιμαντερίστικο τρόπο)!

Στις Νύχτες Πρεμιέρας, καταχειροκροτήθηκε και πραγματικά το διασκεδάσαμε πάρα πολύ, όσοι παρευρεθήκαμε στην προβολή! Το ταινιάκι που μας ήρθε από την Νέα Ζηλανδία, παρότι περιέχει αρκετή σπλατεριά, δεν κουράζει και σε κάνει να γελάσεις με τις τραγελαφικές περιπέτειες των 4 συγκατοίκων…

Η υπόθεση έχει ως εξής: O Viago (379 χρονών), ο Deacon( 183 χρονών), ο Vladislav (862 χρονών) και ο Peter (8.000 χρόνων) είναι τέσσερις βρικόλακες που μένουν μαζί σε ένα διαμέρισμα στο Γουέλινγκτον της Νέας Ζηλανδίας. Αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα στην συγκατοίκησή τους (ο ένας ξεχνάει να στρώσει εφημερίδες όταν δαγκώνει κάποιο θύμα και έτσι λερώνει τον καναπέ με αίματα, ο άλλος κοιμάται ανάποδα σε μια αποθήκη του σπιτιού και δεν συμμετέχει στις συνελεύσεις του σπιτιού κτλ) και προσπαθούν να γνωρίσουν κόσμο για να κάνουν φίλους.

Όμως, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά, όταν είσαι βρικόλακας! Δεν μπορείς να πας σε όλα τα μπαρ, είσαι πολύ χλωμός και σε κοιτάνε παράξενα, δεν μπορείς να αντισταθείς στο λαιμό μιας γυναίκας (είναι τόσο τρυφερός, για δάγκωμα!!) και ας σε έλκει ερωτικά κτλ. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά τους τα προβλήματα, δεν μπορούν να βγουν στο φως και εκτός αυτού, αναγκάζονται να πετυχαίνουν στο δρόμο και κάτι ηλίθιους και ξεροκέφαλους λυκανθρώπους!

Παρακολουθούμε, λοιπόν, την καθημερινότητα των 4 βρικολάκων και διασκεδάζουμε με το χιούμορ των πρωταγωνιστών, τις ατάκες τους και τα προβλήματά τους. Στο τέλος, μπορεί να κουραστείτε λίγο, αλλά γενικά η ταινία αφήνει μία αίσθηση ευχάριστη και σε κάνει να ξεχάσεις την καθημερινότητα. (εκτός του ότι μαθαίνεις πολλές λεπτομέρειες για την ζωή των βρικολάκων!)

Γενικά, άφησε πολύ καλή εντύπωση, σε όλα τα φεστιβάλ όπου προβλήθηκε, από το Sundance Film Festival όπου και έκανε πρεμιέρα, μέχρι τα Berlin International Film Festival, South by Southwest (SXSW) και Stanley Film Festival.

Αν, λοιπόν, σας δοθεί η ευκαιρία δείτε το και παραλείψτε το αίμα και την σπλατεριά!! Θα σας διασκεδάσει, σίγουρα!

- See more at: http://cinefreaks.gr/movie/what-we-do-in-the-shadows/…
https://www.youtube.com/watch?v=IAZEWtyhpes

πηγή: https://el-gr.facebook.com/%CE%9A%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%89%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%A3%CF%84%CE%AD%CE%BA%CE%B9-%CE%A3%CF%84%CE%AD%CE%BA%CE%B9-%CE%9C%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%8E%CE%BD-%CE%A7%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CF%89%CE%BD-117866498320231/


Χειμωνιάτικες Κυριακές με Προβολές στο Κοινωνικό Στέκι-Στέκι Μεταναστών Χανίων στις 20:30

24 Ιανουαρίου 2016 - MONO 0Ι ΕΡΑΣΤΕΣ ΜΕΝΟΥΝ ΖΩΝΤΑΝΟΙ / ONLY LOVERS LEFT ALIVE (ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΑΓΓΛΙΑ, 2013)

31 Ιανουαρίου 2016 - ΕΝΑ ΚΟΡΙΤΣΙ ΓΥΡΙΖΕΙ ΣΠΙΤΙ MONO TOY ΤΗ ΝΥΧΤΑ / A GIRL WALKS HOME ALONE AT NICHT (ΗΠΑ, 2014)

7 Φεβρουαρίου 2016 - ΟΣΑ KANOΥME ΣΤΙΣ ΣΚΙΕΣ / WHAT WE DO IN THE SHADOWS (ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΑΙΑ, ΗΠΑ, 2014)

14 Φεβρουαρίου 2016 - WELCOME WELCOME (ΓΑΛΛΙΑ, 2009)

21 Φεβρουαρίου 2016 - ΕΝΑΣ ΧΩΡΙΣΜΟΣ / A SEPARATION (ΙΡΑΝ, 2011)

28 Φεβρουαρίου 2016 - TO ΠΕΡΑΣΜΑ TOΥ ΜΙΛΛΕΡ (ΗΠΑ, 1990)

πηγή : http://tokaravani.gr