Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016 στις 20.00

(αναβάλλεται) Θέατρο του Καταπιεσμένου: "Πλην όμως..."

Λόγω 48ωρης απεργίας της ΠΝΟ, η (αυριανή) συμμετοχική παράσταση Θεάτρου Φόρουμ "Πλην Όμως" αναβάλλεται.

πηγή: https://diycorfu.wordpress.com/2016/01/29/%CF%80%CE%BB%CE%B7%CE%BD-%CE%BF%CE%BC%CF%89%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B2%CE%BF%CE%BB%CE%B7/


Η συνέλευση αναρχικών/αντιεξουσιαστών για την επαναπροώθηση της DIY λογικής παρουσιάζει την Ακτιβιστική Ομάδα Θέατρο του Καταπιεσμένου
με τη συμμετοχική παράσταση Θεάτρου Φόρουμ

"ΠΛΗΝ ΟΜΩΣ..."

Το Σάββατο 30 Ιανουαρίου στην Κατάληψη Ελαία
(Δαίρπφελδ & Αγίων Θεοδώρων, Μον Ρεπό, Κέρκυρα)

ώρα έναρξης 20:00


"Είσαι έτοιμος να δώσεις τα πάντα για την δουλειά σου;
Εργοδοτική αυθαιρεσία, τρομοκράτηση των εργαζομένων, καταστρατήγηση εργατικών δικαιωμάτων και επιδείνωση των όρων εργασίας.
Υπάρχει αντίλογος;
Η νέα μας παράσταση διεκδικεί πίσω τα δικαιώματα που έγιναν πολυτέλειες."

Πληροφορίες για την ομάδα:

Η Ακτιβιστική Ομάδα Θεάτρου του Καταπιεσμένου (ΘτΚ) δημιουργήθηκε τον Μάιο του 2010. Τα μέλη της ομάδας αντιλαμβάνονται τη συμμετοχή τους στην ομάδα σαν στοιχείο της κοινωνικής τους υπόστασης και είναι στην πλειοψηφία τους ερασιτέχνες. Πραγματοποιεί παραστάσεις Θεάτρου Φόρουμ, μία από τις τεχνικές του ΘτΚ του Augusto Boal. Η μέθοδος του ΘτΚ αποτελεί ακτιβιστικό εργαλείο με σκοπό την κοινωνική παρέμβαση.

Το Θέατρο Φόρουμ βασίζεται σε αληθινές ιστορίες όπου υπάρχει έντονη καταπίεση και αδικία. Για τον Boal δεν υπάρχουν σαφώς καθορισμένα όρια ανάμεσα σε θεατές και ηθοποιούς. Όλοι είναι και τα δύο σε μια δεδομένη χρονική στιγμή, καθώς ο θεατής είναι εκείνος που τελικά καλείται να ανέβει στην σκηνή και να ανατρέψει το τέλος της ιστορίας. Ο θεατής καλείται να γίνει ηθοποιός (spect-actor) και να προτείνει μια πιθανή λύση ώστε να δοθεί τέλος στην καταπίεση.
Η ομάδα λειτουργεί με βάση τις αρχές της αυτοοργάνωσης και της αυτοδιαχείρισης.

«Είμαστε όλοι ηθοποιοί: το να είσαι πολίτης δεν σημαίνει ότι ζεις σε μια κοινωνία, σημαίνει ότι την αλλάζεις.» (Βoal, 2009).

Επινόηση - Δημιουργία - Σκηνοθεσία:
Όλη η ομάδα

Εμψύχωση:
Χριστίνα Ζώνιου, Νάγια Μποέμη, Σέργιος Κομπόγιωργας, Αλέξανδρος Γκόμεζ

Οργάνωση παραγωγής - Επικοινωνία:
Χρήστος Καρυστινός, Σέργιος Κομπόγιωργας, Γιάννα Παπαδοπούλου, Μελίνα Πλαστή

Μουσική:
Χρήστος Καρυστινός, Χάρις Οικονομίδου

Αφίσα:
Φραντσέσκο Μορέττι

Παίζουν :
Δημήτρης Αποστολόπουλος, Kusha Barhami, Αλέξανδρος Γκόμεζ, Παντελής Ζαφειρίου, Γιώτα Θεοδωροπούλου, Κατερίνα Καλογερά, Χρήστος Καρυστινός, Μαρία-Άρτεμις Κολλινιάτη, Σέργιος Κομπόγιωργας, Νταϊάνα Κοσσενάκη, Μπάμπης Κουτουνίδης, Πέπη Μαργιόλη, Ήρα Παπαγεωργίου, Γιάννα Παπαδοπούλου, Βίκυ Πάντζιου, Ναντίνα Τσέκερη.

πηγή : https://diycorfu.wordpress.com/
πηγή : email που λάβαμε στις 24 Ιανουάριος 22h