Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016 στις 19.30

2 καλέσματα : 1 2

Συγκέντρωση ενάντια στη λογοκρισία και την τρομοϋστερία

Έγινε και αυτό! Στην Ελλάδα του 2016 και της δεύτερη φοράς «Αριστεράς», κατεβαίνει θεατρικό έργο επειδή το περιεχόμενο του κρίνεται επικίνδυνο για τη δημόσια τάξη. Η απαγόρευση (γιατί για απαγόρευση πρόκειται) της παράστασης Ισορροπία του Νας συνιστά βέβαια προκλητική πράξη λογοκρισίας. Υπεύθυνοι δεν είναι τίποτα μουλάδες του ISIS, αλλά ο γνωστός ακροδεξιός εσμός του «αντιτρομοκρατικού» σκοταδισμού, όλοι αυτοί οι κατ' επάγγελμα ανησυχούντες για την «ασφάλεια». Όπως πάντα, στο πλευρό τους οι ΗΠΑ και τα ΜΜΕ. Όπως πάντα επίσης, η κυβέρνηση παρέμεινε σιωπηλή και τρομαγμένη.

Είναι φανερό ότι όσο δεν αντιστεκόμαστε στους τραμπούκους, τόσο αυτοί αποθρασύνονται. Γι' αυτό να δώσουμε μαζικά το «παρών» αύριο Παρασκευή στις 7:30 μπροστά στο Εθνικό Θέατρο (Αγίου Κωνσταντίνου 22) για να πούμε ένα μεγάλο Όχι στη λογοκρισία και την τρομοϋστερία.

Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα

πηγή : email που λάβαμε στις 28 Ιανουάριος 21h


ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΑ ΖΟΜΠΙ ΤΗΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑΣ - ΟΛΕΣ/ΟΙ ΣΤΙΣ 19:30 ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ (Αγ. Κωνσταντίνου 22-24)

Τα ζόμπι της οπισθοδρόμησης ξύπνησαν από τον τάφο τους και βγήκαν παγανιά για να βρουν τροφή. Κατ' απαίτηση των επαγγελματιών κηνσόρων της ηθικής, της τάξης και της ορθής σκέψης, γνήσιων απογόνων της Ιεράς Εξέτασης και του Μακαρθισμού, κατέβηκε από την πειραματική σκηνή του Εθνικού Θεάτρου η παράσταση «Ισορροπία του Νας» της Πηγής Δημητρακοπούλου, βασισμένη σε κείμενα μεταξύ άλλων του Αλμπέρ Καμύ αλλά και του έγκλειστου στις φυλακές του Κορυδαλλού, παρά την ανεπανόρθωτη αναπηρία του, Σάββα Ξηρού.

Το κατέβασμα της παράστασης απαίτησε η γνωστή κουστωδία, που αποτελεί το ελαφρύ ιππικό της αντίδρασης τώρα που η δουλειά γίνεται εξ ευωνύμων: φιλελεύθεροι «οπαδοί της ανοιχτής κοινωνίας» (sic), γιόγκι του «Μένουμε Ευρώπη», επαγγελματίες της τάχα μας κοινής λογικής, εκμεταλλευτές και λογοκριτές στην εφεδρεία, η αμερικανική πρεσβεία, ο Θάνος ο Τζήμερος και άλλα καρτούν. Είχαν φυσικά για σύμμαχο την ανοχή της κυβέρνησης και του υπουργείου Πολιτισμού, την υποχωρητικότητα της διοίκησης του Εθνικού Θεάτρου και όλη τη συγκατάβαση των φρίτσηδων επί των πολιτιστικών που εξέφρασαν «τη θλίψη τους» για την εξέλιξη, σε στυλ «να είστε αγαπημένοι, να μην τσακώνεστε».

Εμείς δεν έχουμε καμία αυταπάτη: αυτοί που απαιτούν να κατέβουν παραστάσεις επειδή οι συγγραφείς δεν είναι του γούστου τους είναι οι ίδιοι που άλλοτε έκαιγαν γυναίκες ως αιρετικές μάγισσες, άλλοτε ανέκριναν καλλιτέχνες για σχέση με τον κομμουνισμό και άλλοτε εξέδιδαν λίστες με απαγορευμένα έργα και δημιουργούς. Το αν φορούν άμφια, κουστούμια ή στρατιωτικά αμπέχονα είναι το τελευταίο που μετράει. Αν τους αφήσουμε να υπάρχουν και να επιβάλλουν αυτό που θέλουν, σύντομα θα καταλήξουμε δεμένοι σε σταυρούς πίσω από τη φωτιά που θα μας εξαγνίσει.

Η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε, συμμετέχει και καλεί στην αποψινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την κεντρική σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, ενάντια στους πάσης φύσης ιεροεξεταστές και λογοκριτές στους κάθε μορφής τιμητές της κυρίαρχης σκέψης από την οποία απαγορεύεται να παρεκκλίνουμε.

Η καλλιτεχνική έκφραση και η τέχνη θα είναι ελεύθερες και απέναντι στον κοινό τόπο της κυριαρχίας ή δεν θα υπάρχουν.

Ολες/οι στις 19:30 έξω από την κεντρική σκηνή του Εθνικού Θεάτρου (Αγίου Κωνσταντίνου 22-24) ενάντια στη νεκρανάσταση της Ιεράς Εξέτασης

-Καμία ανοχή στους λογοκριτές

-Ελευθερία στη δημιουργία και την έκφραση

-Η τέχνη ενάντια σε κάθε εξουσία, έξω από κάθε έλεγχο, μακριά από κάθε ηθική επιτήρησης και επικύρωσης

rocinante

πηγή : http://rocinante.gr/index.php/kamia-anochi-st...