Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016 στις 17.00

4 καλέσματα : 1 2 3 4

Αντιφασιστική συγκέντρωση

Ούτε στη Ρηγίλλης, ούτε πουθενά. Όλοι στις 5 μ.μ. στα Προπύλαια

Η Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό» καλεί στην αντιφασιστική συγκέντρωση που οργανώνεται από τον Αντιφασιστικό Συντονισμό Αθήνας - Πειραιά, σήμερα, Σάββατο 30/1 στις 5 μ.μ. στα Προπύλαια. Κάτω από την πίεση του κινήματος και μετά τις επιθέσεις από διεθνείς νεοναζί σε ντόπιους και μετανάστες χτες και προχτές στο Μοναστηράκι και τον Άγιο Παντελεήμονα, η κυβέρνηση δια ανακοίνωσης της ΕΛ.ΑΣ. αναγκάστηκε αργά χτες το βράδυ να προχωρήσει τελικά σε απαγόρευση της φασιστικής φιέστας των Χρυσαυγιτών για τα 20 χρόνια από τα Ίμια που θα γινόταν στις 7 μ.μ. στη Ρηγίλλης. Πρόκειται για σημαντική επιτυχία του κινήματος, παρά το γεγονός πως το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης κράτησε τελικά «ίσες αποστάσεις» από φασίστες και αντιφασίστες απαγορεύοντας ταυτόχρονα και την αντιφασιστική συγκέντρωση που είχε καλεστεί στον ίδιο χώρο για τις 3 το μεσημέρι. Η μαζική παρουσία μας στην απογευματινή αντιφασιστική συγκέντρωση και διαδήλωση μπορεί και πρέπει να διασφαλίσει πως οι δρόμοι της Αθήνας παραμένουν ανοιχτοί για το κίνημα και τις δυνάμεις της κοινωνικής και πολιτικής αντίστασης στα μνημόνια και το ρατσισμό και απροσπέλαστοι για τους Χρυσαυγίτες. Εν' όψει της Γενικής Απεργίας της 4 Φλεβάρη για την υπεράσπιση της κοινωνικής ασφάλισης η απογευματινή διαδήλωση αποτελεί ταυτόχρονα απάντηση στις απόπειρες των Χρυσαυγιτών να ξεμυτίσουν από το περιθώριο, παριστάνοντας τους αγανακτισμένους στα μπλόκα της αγροτιάς. Ούτε στη Ρηγίλλης, ούτε πουθενά. Όλοι στις 5 το απόγευμα στα Προπύλαια.

Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό»

πηγή : http://www.kar.org.gr/2016/01/30/%CE%BF%CF%8D


1 2 3 4

Ανακοίνωση ΟΡΜΑ για την απαγόρευση των αντιφασιστικών συγκεντρώσεων

Η απαγόρευση των συγκεντρώσεων που εξήγγειλε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι μονομερής, απευθύνεται στο αντιφασιστικό κίνημα και είναι το πέπλο προστασίας που δίνει το κράτος στη Χρυσή Αυγή. Το τελευταίο διάστημα όλες οι δημόσιες εκδηλώσεις των φασιστών ακυρώνονται από το αντιφασιστικό κίνημα. Τον Δεκέμβρη στον Πειραιά, την περασμένη εβδομάδα στην Πάτρα. Η σημερινή φασιστική φιέστα είχε ήδη τελειώσει και οι ναζίδες θα κλαίγανε κλειδαμπαρωμένοι στα γραφεία τους… ή στα νοσοκομεία όπως οι γερμανοί αδελφοί τους. Στις 6 το πρωί εκατοντάδες αντιφασίστες ήταν έτοιμοι να καταλάβουν την πλατεία Ρηγίλλης και οι χρυσαυγίτες δεν ήταν πουθενά! Μόνο ο Κασιδιάρης έστελνε εξώδικα ζητώντας προστασία από την Εισαγγελία!

Με την κυβερνητική παρέμβαση ο ΣΥΡΙΖΑ ενισχύει τη θεωρία των δύο άκρων. Συνεχίζοντας την παράδοση όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων ταυτίζει τις φασιστικές φιέστες των δολοφόνων της Χρυσής Αυγής με το ταξικό, διεθνιστικό, αντιφασιστικό κίνημα απαγορεύοντας και τις δύο εκδηλώσεις. Δεν πέφτουμε από τα σύννεφα! Η ανάγκη ταχύρρυθμης προσαρμογής στα μνημονιακά πλαίσια, μεταλλάσσει και τις όποιες δημοκρατικές ευαισθησίες είχαν απομείνει.

Γι` αυτό η διαδήλωση που οργανώνεται σήμερα Σάββατο 30 Ιανουαρίου στις 5 το απόγευμα στα Προπύλαια, έχει τριπλό χαρακτήρα. 1) Αντιφασιστικό: για τη ματαίωση της φασιστικής φιέστας. 2) Αντικυβερνητικό - αντικατασταλτικό: για την αστυνομική απαγόρευση των αντιφασιστικών δράσεων στην πλατεία Ρηγίλλης. 3) Διεθνιστικό: για να διατρανώσουμε την αλληλεγγύη του Ελληνικού στον Τούρκικο και Κουρδικό λαό, ενάντια στην ΕΕ και στην FRONTEX, ενάντια στον ελληνικό και τουρκικό εθνικισμό που έχουν μετατρέψει το Αιγαίο σε μαζικό τάφο.

Σήμερα έλαβαν τέλος οι δημόσιες συναθροίσεις της Χρυσής Αυγής. Από εδώ και πέρα προχωράμε σε ταχτικές ώστε να καταργήσουμε ακόμα και τις σφηκοφωλιές «γραφεία» της Χρυσής Αυγής. Να μην μπορούν ούτε να μαζεύονται και να οργανώνουν τις δολοφονικές παρεμβάσεις τους.

ΟΡΜΑ

πηγή : https://ormantifa.wordpress.com/2016/01/30/%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%AF%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B7-%CE%BF%CF%81%CE%BC%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%B3%CF%8C%CF%81%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B7-%CF%84%CF%89/


1 2 3 4

Ακυρώνουμε τη φιέστα των νεοναζί της Χρυσής Αυγής
Όλοι στις 5 το απόγευμα στα Προπύλαια

Αντιφασιστική πορεία στις 7 το πρωί που να περνάει από το Κολωνάκι δεν έχει ξαναγίνει. Σήμερα το ζήσαμε και αυτό.

130 διαδηλωτές από τον Αντιφασιστικό Συντονισμό Αθήνας-Πειραιά (ΑΡΑΝ, Δίκτυο, Ανασύνθεση, ΑΡΚ, Ξεκίνημα, ΚΑΡ, ΟΚΔΕ Σπάρτακος, Αντιφασιστική ομάδα Οκτάνα) και συλλογικοτήτων όπως η αναρχοσυνδικαλιστική πρωτοβουλία Ροσινάντε και η ΟΡΜΑ ξεκινήσαμε από το νοσοκομείο Ευαγγελισμός και πορευτήκαμε μέσω της Π.Ιωακείμ και την Σόλωνος μέχρι τα Προπύλαια όπου και ανανεώσαμε το ραντεβού μας για τις 5 το απόγευμα.

Ο στόχος του πρωινού ραντεβού και πορείας μετά και παρά τις απαγορεύσεις των συγκεντρώσεων ήταν αφενός να διασφαλίσουμε ότι δεν θα έκαναν καμία απόπειρα κατάληψης της πλατείας Ρηγίλλης οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής και αφετέρου να δοθεί πλατιά το μήνυμα ότι το αντιφασιστικό κίνημα μπορεί και πρέπει να είναι και μαχητικό όταν χρειάζεται, πέρα από πολιτικό, αντικαπιταλιστικό, ενωτικό και με στόχο την πλατιά κοινωνική απεύθυνση.

Η κυβέρνηση - της καθόλου Αριστεράς - επέλεξε να απαγορεύσει και την συγκέντρωση των ναζί και την συγκέντρωση των αντιφασιστών. Αρχικά στόχευε να αφήσει τους χρυσαυγίτες -δίνοντάς τους νόμιμη άδεια- να κάνουν την ετήσια πανελλαδική φιέστα τους, με παρουσία γερμανών νεοναζί. Όταν εξαγγέλθηκε η αντιφασιστική συγκέντρωση στις 3μμ στον ίδιο χώρο με σαφή στόχο την ακύρωση της φασιστοσύναξης άρχισε να σκέφτεται την λήψη έκτακτων μέτρων. Μετά τον ξυλοδαρμό των γερμανών νεοναζί στο Μοναστηράκι την παραμονή των διαδηλώσεων και τα πεσίματα αντίποινα των φασιστών σε βάρος μεταναστών στην πλατεία Βικτωρίας και αλλού απαγόρευσε από τις 6 το πρωί ως τις 12 τα μεσάνυχτα όλες τις συγκεντρώσεις από το Χίλτον μέχρι και το Σύνταγμα.

Η απαγόρευση δεν πτόησε το αντιφασιστικό κίνημα και τις συλλογικότητες που είχαν εξαγγείλει το συλλαλητήριο για την πλατεία Ρηγίλλης.

Έτσι μετά από σύντομη συνεννόηση έξω από τον Ευαγγελισμό αποφασίστηκε να μην γίνει η συγκέντρωση στις 3 στην πλατεία Ρηγίλλης αλλά να καλεστεί νέο συλλαλητήριο στις 5 το απόγευμα στα Προπύλαια που βρίσκονται έξω από το όριο της απαγόρευσης.

Ο στόχος της απογευματινής πορείας είναι να διασφαλιστεί η μη παρουσία φασιστών στο κέντρο της Αθήνας, η περιφρούρηση των προσφύγων στο κέντρο και στην πλατεία Βικτωρίας και σε περίπτωση εξαγγελίας νέου χώρου της συγκέντρωσης των χρυσαυγιτών να κατευθυνθεί προς τα εκεί.

Μετά το τέλος της σημερινής μέρας θα μπορούμε ασφαλώς να κάνουμε έναν πληρέστερο απολογισμό. Μέχρι στιγμής όμως το πλήγμα που δέχτηκε η Χρυσή Αυγή είναι σημαντικό. Η πανελλαδική τους φιέστα στην Ρηγίλλης ακυρώθηκε. Το προηγούμενο βράδυ οι Γερμανοί συνοδοιπόροι της έφαγαν ξύλο στο Μοναστηράκι. Το προφίλ του ερχόμαστε και η γη θα τρέμει στραπατσαρίστηκε.

Στο πολιτικό επίπεδο οι χρυσαυγίτες υπερψήφισαν την Πέμπτη 28/1 μαζί με τη Δούρου, το Σγουρό και τα άλλα παιδιά στο περιφερειακό συμβούλιο Αττικής την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων(ΜΠΕ) για το γήπεδο της ΑΕΚ δηλαδή υπέρ του Μελισσανίδη. Στις Σκουριές στήριξαν την καναδική εταιρεία ELDORADO GOLD. Καθόλου αντιμνημονιακά όλα αυτά. Αντίθετα πολύ συστημικά και αντιλαϊκά.

Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς η αντιφασιστική κινητοποίηση ήταν μια ανάσα για το κίνημα. Μαζί με τα μπλόκα των αγροτών ζεσταίνουν ξανά την ελπίδα και την αυτοπεποίθηση όλων όσων αγωνίζονται ενάντια στο φασισμό και τις μνημονιακές κυβερνητικές πολιτικές.

Ραντεβού στις 5μμ στα Προπύλαια

πηγή: http://www.xekinima.org/arthra/view/article/akyronoyme-ti-fiesta-tis-xrysis-aygis-5-mm-sta-propy/#sthash.vaTVLDDX.dpuf


1 2 3 4

Κάλεσμα του Αντιφασιστικού Συντονισμού Αθήνας - Πειραιά σε μεγάλη αντιφασιστική συγκέντρωση και διαδήλωση, Σάββατο 30/1 στις 17.00 στα Προπύλαια

Η προσπάθεια της νεοναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής και των ευρωπαίων «συναγωνιστών» της να καταλάβουν την Αθήνα και να πραγματοποιήσουν τη φασιστική φιέστα τους διαδηλώνοντας στο κέντρο, με αφορμή την «επέτειο την Ιμίων», κατέληξε ήδη σε φιάσκο.

Η άμεση και αλληλέγγυα κινητοποίηση των αντιφασιστριών και των αντιφασιστών της Αθήνας ματαίωσε τα σχέδια του ναζιστικού εσμού, τόσο με την εγρήγορση και τη διαρκή παρουσία στους δρόμους και τις πλατείες αυτές τις τελευταίες μέρες, όσο και με τη σημερινή συγκέντρωση από νωρίς το πρωί στον χώρο που προσπάθησαν να καλέσουν οι φασίστες. Αντιφασίστριες και αντιφασίστες συγκεντρώθηκαν και διαδήλωσαν σε όλη την περιοχή της ματαιωμένης φασιστικής σύναξης, αποδεικνύοντας ότι οι δρόμοι ανήκουν σε εμάς και είναι απαγορευμένοι για τον φασιστικό οχετό.

Οι φασίστες επεδίωξαν μια επίδειξη δύναμης αυτές τις μέρες, με ομάδες τραμπούκων (και μάλιστα κάποιοι από αυτούς «εισαγωγής») να επιχειρούν να σπείρουν τον τρόμο στο κέντρο της Αθήνας. Η όχι και τόσο «φιλόξενη» υποδοχή τους στο χώρο του κέντρου αλλά και η αδυναμία τρομοκράτησης του αντιφασιστικού κινήματος, έδειξε ότι η προσπάθειά τους έπεσε στο κενό.

Σε αυτό το πλαίσιο η απόφαση της κυβέρνησης να κηρύξει γενική απαγόρευση πολιτικών συγκεντρώσεων γύρω από την περιοχή όπου καλούσε τη συγκέντρωσή της η Χρυσή Αυγή, εντάσσεται στη λογική των δύο ακρών, εξισώνοντας τους δολοφόνους ναζιστές με τον κοινωνικό αγώνα του αντιφασισμού. Πόσο μάλλον, που η ελληνική κυβέρνηση δεν έσπευσε ποτέ να απαγορεύσει στους φασίστες να κάνουν συγκέντρωση, παρά μόνο όταν το ίδιο το αντιφασιστικό κίνημα αποφάσισε να τους το απαγορεύσει στην πράξη.

Παρά την ακύρωση της κεντρικής εκδήλωσης των ακροδεξιών, η μάχη δεν τελειώνει εδώ. Οφείλουμε να μην επιτρέψουμε να διαδηλώσουν οι φασίστες στο κέντρο της Αθήνας αφήνοντας ξανά το ρατσιστικό τους δηλητήριο, κάνοντας πογκρόμ και επιθέσεις σε πρόσφυγες και μετανάστες/ριες. Θα εξασφαλίσουμε με την μαζική μας παρουσία ότι οι δρόμοι της Αθήνας θα είναι και θα παραμείνουν καθαροί από φασίστες.

Ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας - Πειραιά καλεί σε μεγάλη αντιφασιστική συγκέντρωση και διαδήλωση, Σάββατο 30/1 στις 17.00 στα Προπύλαια, για να διατρανώσουμε την αλληλεγγύη μας στους μετανάστες και στους πρόσφυγες και να κρατήσουμε μέχρι τέλους τους φασίστες στις τρύπες τους.

ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ - ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΣΑΚΙΖΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας - Πειραιά

πηγή: http://antifasistikossyntonismos.blogspot.gr/2016/01/301-1700.html