Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016 στις 19.30

Εκδήλωση: Η συνεισφορά των Black Sabbath & η σχέση του Metal με την πολιτική

Τhe beginning… and the end!

Η Λέσχη θεωρίας και πολιτισμού Αναιρέσεις, σας προσκαλεί την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου στις 19:30, στην εκδήλωση-συζήτηση που θα διοργανώσει με θέμα την συνεισφορά των Black Sabbath στην εξέλιξη της σύγχρονης μουσικής, αλλά και ευρύτερα την σχέση του heavy metal με την πολιτική, το κίνημα και την Αριστερά.

Με το τελευταίο EP των Black Sabbath «Τhe End» να κυκλοφορεί μέσα στο 2016, 46 ολόκληρα χρόνια μετά την κυκλοφορία του θρυλικού πρώτου τους άλμπουμ, και με αμέτρητους μουσικούς πολλών και διαφορετικών ειδών, μικρού ή μεγάλου βεληνεκούς, να πίνουν νερό στο όνομα τους, μάλλον κάτι σημαντικό θα τρέχει με την περίπτωση των Βρετανών… Συζητάμε επομένως για την «μουσική επανάσταση» που έφερε το μακρινό 1970 εκείνη η παρέα από το Μπέρμιγχαμ, και την επιρροή που άσκησε και ασκεί σε πολλά και διαφορετικά ρεύματα του λεγόμενου «σκληρού ήχου«.

Ο βαρύς και σκοτεινός τους ήχος, που εξέπληξε το ανυποψίαστο κοινό, οφείλεται εν πολλοίς στο ατύχημα που είχε ο νεαρός τους κιθαρίστας Τony Ιommi στο εργοστάσιο που δούλευε, γεγονός που του στοίχισε τις άκρες των μεσαίων του δαχτύλων, και τον ανάγκασε να διαμορφώσει μια ιδιαίτερη τεχνική παιξίματος. Αντίστοιχα βιώματα, είχαν πολλές άλλες μπάντες της εποχής, δικαιολογώντας τον χαρακτηρισμό του heavy metal ως ένα δημιούργημα της εργατικής τάξης, στα ίδια μέρη που γεννήθηκε ο σύγχρονος βιομηχανικός καπιταλισμός, τα Μιντλαντς της Αγγλίας. Θορυβώδες μεν, όπως άλλωστε και το εργοστάσιο και η πόλη της εποχής δε.

Έχει επομένως να πει κάτι αυτός ο πρωτόλειος εργατικός πολιτισμός στην Αριστερά που επιδιώκει να συνδεθεί με τις ποικίλες διαθέσεις και εκφράσεις της νεολαίας και του κόσμου της εργασίας? Ανήκει προνομιακά σε ακροδεξιά ακροατήρια-όπως συχνά ακούγεται ή όλα αυτά είναι αβάσιμες κατηγορίες? Για όλα αυτά αλλά και πολλά ακόμα ερωτήματα, σας καλούμε στην συζήτηση που θα διοργανώσουμε την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου στις 19:30 στον χώρο της Λέσχης Αναιρέσεις Ιπποκράτους 175 Β και Λασκάρεως, στα Εξάρχεια. Μετά την συζήτηση θα ακολουθήσει πάρτυ με μουσικές από όλο το φάσμα του rock και του Metal.

Ομιλητές :

Κώστας Χρονόπουλος - Metal Hammer

Κώστας Καρβούνης- Ζούμπος- Revolted Masses

Μάκης Μακρής - Λέσχη Αναιρέσεις

πηγή : http://www.anaireseis.gr/%ce%b7-%cf%83%cf%85%...