Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016 στις 13.00

5η Αγωνιστική Antifa League Athens

Αθήνα, Φλεβάρης 2016

Την ώρα που κάποιοι γελοίοι υπαλληλίσκοι, που αυτοαποκαλούνται υπουργοί, μαζί με τα κάθε λογής τσιράκια τους, ζητούν το πλήρες φακέλωμα για να μπορέσει κάποιος φίλαθλος να παρακολουθήσει από κοντά έναν αγώνα επαγγελματικού πρωταθλήματος, την ώρα που οι ίδιοι εξουσιομανείς κλείνουν θύρες και βγάζουν κόμπλεξ στα φτωχοποιημένα τμήματα της επικράτειας με σκοπό να τους ελέγχουν όλο και περισσότερο, εμείς αρνούμαστε επίμονα να παρακολουθήσουμε την μπίζνα τους και το στημένο πανηγύρι που μας πλασάρουν ως αθλητισμό. Γι' αυτό το λόγο δεν γινόμαστε οπαδοί κανενός και καλλιεργούμε το άθλημα που αγαπάμε στη δική μας βάση.

Εδώ και τέσσερα χρόνια συνδιοργανώνουμε και συμμετέχουμε στο τουρνουά ποδοσφαίρου του Antifa League, σε γειτονιές της Αθήνας, γυμνάζοντας το μυαλό και το κορμί μας, μακριά από χορηγούς, παράγοντες, ντόπες, ομοσπονδίες και θεσμούς. Δημιουργούμε και εξελίσσουμε την έννοια του αθλητισμού, όπως μας εκφράζει, στην πιο αγνή του μορφή. Αθλητισμός και, πιο συγκεκριμένα, ποδόσφαιρο δεν σημαίνει επιδόσεις, πρωταθλήματα και λεφτά· το ποδόσφαιρο είναι για μας ελευθερία και άσκηση με παιγνιώδη πάντα χαρακτήρα, χωρίς αυτό να σημαίνει απλώς χαβαλές και ανοργανωσιά. Ανακαταλαμβάνουμε τους δημόσιους χώρους της πόλης, τους δίνουμε ζωή, καλώντας τους κατοίκους να παίξουν, να συζητήσουν, να εκφραστούν, να προβληματιστούν και με αφορμή ένα ανάποδο ψαλίδι και ένα μπλονζόν να σηκωθούν όρθιοι, να σφίξουν τη γροθιά τους και να αγωνιστούν για έναν διαφορετικό αθλητισμό και για μια άλλη κοινωνία. Μια κοινωνία βασισμένη στην αλληλεγγύη, την ισότητα, το σεβασμό και πάνω απ' όλα την αυτοοργάνωση, γιατί χωρίς αυτή τίποτα από τα παραπάνω δεν μπορεί να γίνει πράξη.

Κλείνουμε το μάτι σε όλες τις αυτοοργανωμένες ομάδες που ξεφυτρώνουν συνεχώς και χαιρετίζουμε κάθε νέα προσπάθεια σε αυτήν την κατεύθυνση. Καλωσορίζουμε τον Τηγανίτη στην όλο και μεγαλύτερη παρέα και στηρίζουμε τα "σκυλιά" του Αδέσποτου, σπλάχνο από το σώμα του αντίφα λιγκ, που ανοίγει και άλλο μέτωπο για την αλλαγή σκηνικού στο ποδόσφαιρο της χώρας.

Καλούμε όσους βαρέθηκαν τα στησίματα, τις μπίζνες και τη σαπίλα του επαγγελματικού αθλητισμού, αντί να παρακαλάνε για καλύτερη μεταχείριση και ισονομία μέσα σε διοργανώσεις ανισότητας και διαφθοράς, να πάρουν την μπάλα στα πόδια τους, να δημιουργήσουν νέα αντι-ιεραρχικά εγχειρήματα και ομάδες στον χώρο του αθλητισμού, να στηρίξουν τα υπάρχοντα με την παρουσία, τις ιδέες και τη συμμετοχή τους και, ρίχνοντας μαύρη πέτρα πίσω τους, να έρθουν να χτίσουμε όλοι μαζί ένα ποδόσφαιρο που θα γουστάρουμε σε μια περισσότερο αυτοοργανωμένη κοινωνία!

έγγραφο σε μορφή PDF

επικοινωνία : https://antifaleague.espivblogs.net/
πηγή : email που λάβαμε στις 9 Φεβρουάριος 22h