Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016 στις 19.00

Θεατρικό project/εργαστήρι: Ένας χαρακτήρας!

Η Λέσχη Αναιρέσεων στα πλαίσια των πολύμορφων πολιτιστικών της δράσεων σε συνεργασία με την καλλιτεχνική και ψυχαγωγική ομάδα Satori ξεκινούν ένα διαφορετικό project/εργαστήρι.

Το όνομα αυτού θα είναι «Ένας χαρακτήρας» .

Μέσα από συναντήσεις, θεατρικές ασκήσεις, μεράκι και δουλειά θα δημιουργήσουμε έναν χαρακτήρα και θα του δώσουμε ζωή. Ο καθένας και η καθεμιά από αυτούς που θα συμμετέχουν θα συμβάλουν στην γέννηση του δικού τους χαρακτήρα. Θα επιδιώξουμε να φτάσουμε σε βάθος και τελικά να μπορέσουμε να αφηγηθούμε την ζωή των ανθρώπων που θα δημιουργήσουμε.

Στο τέλος των συναντήσεων/σεμιναρίων όλοι οι χαρακτήρες και όλες οι αφηγήσεις θα αποτυπωθούν σε ένα βίντεο, το οποίο θα πάρει την μορφή ταινίας.

Η μορφή του σεμιναρίου είναι εμπνευσμένη από κλασσικές υποκριτικές ασκήσεις προσαρμοσμένες στην εποχή και στο αποτέλεσμα που επιδιώκουμε. Κατά τα διάρκεια των συναντήσεων ο χαρακτήρας του καθενός και της καθεμιάς θα πλάθεται ολοένα και περισσότερο, θα αποκτήσει όνομα, ιστορία, πάθη, σκέψεις δικές του και φωνή. Στο τέλος ολόκληρη η πορεία του θα είναι κτήμα μας και η εξιστόρηση του ταξιδιού αυτής της καινούριας ζωής θα μπορεί να πραγματοποιηθεί.

Δουλεύοντας σύμφωνα με επαγγελματικά πρότυπα, αλλά χωρίς περιττά προαπαιτούμενα καλούμε όλους όσους θέλουν να συμβάλουν, είτε με προηγούμενη εμπειρία στην υποκριτική είτε και χωρίς. Μοναδικές προϋπόθεσεις για την συμμετοχή σε αυτήν την προσπάθεια είναι η θέληση, η κριτική ματιά, η συνέπεια και η διάθεση. Πιστεύουμε ότι η τέχνη είναι κτήμα όλων και ότι η δημιουργία της πηγάζει από ανθρώπους με ανησυχίες και μεράκι. Με αυτό το σκεπτικό απευθυνόμαστε σε όλους όσους έχουν όρεξη για δημιουργία.

Ο κύκλος περιλαμβάνει 5 βασικές συναντήσεις (22/2, 29/2, 7/3, 14/3, 21/3) και θα χρειαστεί και προσωπικός χρόνος δουλειάς εκτός των ωρών του εργαστηρίου. Τα σεμινάρια θα διεξάγονται κάθε Δευτέρα 19:00 - 22:00 αρχής γενομένης από την Δευτέρα 22/2 στο χώρο της Λέσχης Αναιρέσεων (Ιπποκράτους 175 και Λασκάρεως).

Συντονισμός: Παύλος Ιορδανόπουλος

Πληροφορίες, ερωτήσεις στα τηλέφωνα: 6979085710/6940992464 καθώς και στο mail: satoridramateam@yahoo.gr.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

πηγή : http://www.anaireseis.gr/%ce%b8%ce%b5%ce%b1%c...