Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016 στις 18.00

4 καλέσματα : 1 2 3 4

Συγκέντρωση-διαδήλωση ενάντια στην "λευκή νύχτα"

Μια πρώτη ενημέρωση-ανακοίνωση για την ακύρωση της "λευκής νύχτας - love night" της Νέας Σμύρνης

Για το Σάββατο 13/2 ο πολιτιστικός οργανισμός του δήμου Ν. Σμύρνης και ο τοπικός εμπορικός σύλλογος οργάνωναν μια ακόμα «λευκή νύχτα» ("love night", όπως την αποκαλούσαν) με παράταση του ωραρίου στα εμπορικά καταστήματα και τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους μας να εργάζονται μέσα σε αυτά τουλάχιστο μέχρι τα μεσάνυχτα.

Ωστόσο, μια μέρα πριν, το βράδυ της Παρασκευής 12/2 μέσα από μια ανακοίνωση του εμπορικού συλλόγου, που ήταν τελείως συκοφαντική για τους αγώνες μας, ενημερωνόμαστε για την ακύρωση του εν λόγω βάρβαρου "event".

Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη που προφανώς προήλθε λόγω των προγραμματισμένων κινητοποιήσεών μας, των σχετικών ανακοινώσεων εργατικών σωματείων και συλλογικοτήτων που δημοσιεύθηκαν και των εξορμήσεων που έγιναν στους χώρους δουλειάς, αλλά και των έντονων και επίμονων παρεμβάσεων-καταγγελιών μας σε αρμόδιους φορείς (ΣΕΠΕ, Περιφέρεια,…).

Σε κάθε περίπτωση αύριο Σάββατο 13/2 θα βρεθούμε στις 6μμ στην κεντρική πλατεία Νέας Σμύρνης, όπου και είναι η προγραμματισμένη εργατική διαδήλωσή μας ενημερώνοντας παράλληλα και για τη θετική έκβαση της μάχης μας αυτής.

Στη συνέχεια ως Σύλλογος θα δημοσιεύσουμε σχετική ανακοίνωση τόσο για την εν λόγω "love night" της Ν. Σμύρνης όσο και συνολικά για τις «λευκές νύχτες», με όποιο όνομα και αν εμφανίζονται, καθώς και τις αντίστοιχες επιθέσεις στα εργατικά δικαιώματα και συμφέροντά μας. Καταδεικνύοντας από τη μία τις ευθύνες παντός υπευθύνου και καλώντας από την άλλη σε ενίσχυση των αγώνων μας.

ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΝΥΧΤΕΣ ΝΑ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ, ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΚΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου - Χάρτου Αττικής https://bookworker.wordpress.com

leuki-nixta

πηγή : https://bookworker.wordpress.com/2016/02/13/n...


ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΑΙ ΝΥΧΤΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ, ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΚΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

Από το 2013 και μετά δίνεται μια σκληρή μάχη ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας. Εργατικά σωματεία βάσης, συνελεύσεις γειτονιών, πολιτικές ομάδες, συλλογικότητες εργαζομένων αλλά και ανέργων μέσα από τον οριζόντιο συντονισμό τους πήραν τον αγώνα στα χέρια τους. Μέσα από τη συνάντηση τους έσπασαν το φόβο, την απομόνωση, την εργοδοτική τρομοκρατία προτάσσοντας την ταξική αλληλεγγύη, την οργάνωση και την αντίσταση τόσο μέσα αλλά και έξω από τους χώρους της δουλειάς.

Μέσω της συνεχούς πίεσης που ασκούν στους γραφειοκράτες εργατοπατέρες οι αγωνιζόμενοι κατάφεραν την κήρυξη απεργιών στον κλάδο του εμπορίου και όταν αυτό δεν κατέστη δυνατόν με αποκλεισμούς ανάγκασαν τους εργοδότες να κλείσουν τα μαγαζιά τους προσδίδοντας στις κινητοποιήσεις χαρακτηριστικά «άγριας απεργίας». Μέσω της πολύμορφης δράσης που περιελάμβανε μικροφωνικές, καθημερινές ενημερωτικές παρεμβάσεις μέσα στα καταστήματα, διαδηλώσεις, αποκλεισμούς μαγαζιών και απεργιακές περιφρουρήσεις κάθε Κυριακή τόσο στο κέντρο της μητρόπολης όσο και στις γύρω περιοχές έδωσαν και δίνουν μια δυναμική απάντηση στοχεύοντας στην κατάργηση του μέτρου στην πράξη.

Το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές επιχειρείται στο όνομα της πολυπόθητης ανάπτυξης, της τόνωσης της εθνικής οικονομίας, της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας όμως δεν αποτελεί τίποτα λιγότερο από την περαιτέρω όξυνση των συνθηκών εκμετάλλευσης. Έρχεται να προστεθεί στη βίαιη αναδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων που περιλαμβάνουν την άμισθη εργασία, τα ελαστικά ωράρια εργασίας, τις ατομικές συμβάσεις εργασίας, την ανακύκλωση ανέργων μέσω των κοινωφελών προγραμμάτων, την μαύρη εργασία κτλ οδηγώντας στην περαιτέρω υποτίμηση της εργατικής δύναμης πάντα προς όφελος του κεφαλαίου.

Αυτή ακριβώς την στρατηγική ακολουθούν και οι νέοι πολιτικοί διαχειριστές αποδεικνύοντας ότι το κράτος έχει συνέχεια και αποτελεί τον υπηρέτη του κεφαλαίου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η διατήρηση της κατάργησης των συλλογικών συμβάσεων, η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων, η προσπάθεια για απονοηματοδότηση και ποινικοποίηση των ταξικών και κοινωνικών αγώνων, καθώς και τα σχέδια για την αυστηροποίηση του νομικού πλαισίου σχετικά με την προκήρυξη απεργιών (σε τέτοιο βαθμό που στην ουσία σημαίνει την κατάργησή τους). Ένα από τα πολλά παραδείγματα καταστολής και ποινικοποίησης των ταξικών αγώνων είναι η απόφαση του δικαστηρίου στις 1/12/15, το οποίο καταδίκασε δυο μέλη του ΣΥΒΧΑ(Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου Αττικής) για την συμμετοχή τους στην απεργιακή περιφρούρηση στο βιβλιοπωλείο-κάτεργο ΙΑΝΟΣ την Κυριακή 28 Δεκέμβρη.

Το "νομικό" πλαίσιο για το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές αυτή τη στιγμή έχει διαμορφωθεί στις 8 Κυριακές το χρόνο, πάρα τις προεκλογικές υποσχέσεις. Δεν περιμέναμε και ούτε περιμένουμε να υπάρξει κρατική πολιτική η οποία να είναι «φιλεργατική», η εμπειρία των αγώνων έχει καταδείξει με τον πιο σαφή τρόπο, ότι, όταν οι καταπιεσμένοι και οι εκμεταλλευόμενοι οπισθοχωρούν και θρέφουν θεσμικές αυταπάτες, οδηγούνται στην ήττα.

Πιστοί υπηρέτες κράτους και κεφαλαίου τα καθεστωτικά Μ.Μ.Ε. προσπαθούν με λαϊκισμούς να μας πείσουν για την επιτυχία του μέτρου, την ευτυχία των καταναλωτών και τη θετική του συνεισφορά στο κόσμο της εργασίας. Προσπαθούν να πλασάρουν έναν επίπλαστο διαχωρισμό μεταξύ του καταναλωτή και του εργαζομένου, ώστε να μας πείσουν ότι τα συμφέροντα μας έρχονται σε σύγκρουση. Προωθούν τον κοινωνικό κανιβαλισμό επιδιώκοντας να κατακερματίσουν τη τάξη των από τα κάτω και να αποδυναμώσουν τους αγώνες για τη διεκδίκηση ακόμα και των στοιχειωδών δικαιωμάτων. Η εξατομίκευση, ο φόβος και ο κανιβαλισμός επιβάλλονται από τους κυρίαρχους ως όροι ζωής για τους εκμεταλλευόμενους και προβάλλονται ως η μόνη λύση για την επιβίωσή τους .

Η επιχειρούμενη κατάργηση της κυριακάτικης αργίας αποτελεί ακόμη ένα μέτρο της βάρβαρης επίθεσης των αφεντικών στην πραγματικότητα του 3ου μνημονίου και στόχος τους είναι η κατάργηση της για όλους τους κλάδους. Εντάσσεται στην προσπάθεια καθιέρωσης ενός μοντέλου εργασίας όπου τα αφεντικά θα έχουν εργαζόμενους που θα δουλεύουν για όσο τους χρειάζονται, όποτε τους χρειάζονται, οποιαδήποτε ημέρα και ώρα, ανάλογα με τις ανάγκες κερδοφορίας τους. Η εφαρμογή της "λευκής νύχτας" με εμποροϋπαλλήλους να εξαναγκάζονται να δουλεύουν μέχρι τη 1 και τις 2 το πρωί είναι ενδεικτική των προθέσεών τους. Για το λόγο ο αγώνας αυτός αφορά όλους τους εργαζόμενους και όχι μόνο εκείνους στο εμπόριο.

Να συνδέσουμε τις εργατικές διεκδικήσεις με το σύνολο των αγώνων ενάντια στην επέλαση του σύγχρονου ολοκληρωτισμού. Να προωθήσουμε την ταξική αλληλεγγύη στις γραμμές των εκμεταλλευόμενων και καταπιεσμένων, μακριά από πλαστούς διαχωρισμούς και τεχνητές διαιρέσεις (εργαζόμενοι-άνεργοι, καταναλωτές-εργαζόμενοι κτλ.). Η οργάνωση σε πολιτικές και κοινωνικές συλλογικότητες -αντιιεραρχικές, ριζοσπαστικές και αντικρατικές- και σε σωματεία βάσης σε κάθε κοινωνικό χώρο, στα σχολεία και τις σχολές, σε όλους τους εργασιακούς χώρους είναι επιβεβλημένη περισσότερο από ποτέ. Να προετοιμαστούμε για να διεξάγουμε πολιτικούς, κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες ανυποχώρητους, ακηδεμόνευτους και αντιθεσμικούς, οι οποίοι αποτελούν τον μοναδικό δρόμο που μπορεί να εξασφαλίσει φως στην άκρη του τούνελ. Για το σκοπό αυτό χρειάζεται πίστη στις δυνάμεις μας, χρειάζεται πείσμα και αγώνας. Χρειάζεται συνείδηση πως το συμφέρον κάθε ενός από μας είναι δεμένο με το συμφέρον όλων των εκμεταλλευόμενων και καταπιεσμένων, πως η συνδιαλλαγή, η ανάθεση και η μεσολάβηση οδηγούν μόνο σε ήττες και καθυπόταξη. Η αλληλεγγύη, η αυτοοργάνωση και ο αγώνας από εμάς για εμάς είναι η μόνη βιώσιμη λύση.

Συγκέντρωση Σάββατο 13/2 18:00 κεντρική πλατεία Ν.Σμύρνης. Ενάντια στην "λευκή νύχτα".

ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΑΓΩΝΑΣ - ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΤΑΞΙΚΕΣ

αναρχική συλλογικότητα Vogliamo tutto e per tutti.

vogliamotutto.espivblogs.net

πηγή : https://athens.indymedia.org/event/63069/


1 2 3 4

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ
ενάντια στο βάρβαρο καθεστώς της «λευκής νύχτας»

Σάββατο 13 Φλεβάρη, στις 6μμ
στην κεντρική πλατεία Νέας Σμύρνης (απέναντι από τη στάση του τραμ)

ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΝΥΧΤΕΣ ΝΑ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ
ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ, ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΚΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ

Συντονιστικό δράσης ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και
τα «απελευθερωμένα» ωράρια | http://syntonistikokyriakes.espivblogs.net/

πηγή : https://athens.indymedia.org/event/63065/


1 2 3 4

ΣΑΒΒΑΤΟ 13/2, 18.00, ΠΛΑΤΕΙΑ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΒΑΡΒΑΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΗΣ «ΛΕΥΚΗΣ ΝΥΧΤΑΣ»

ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΝΥΧΤΕΣ ΝΑ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ, ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

Η φαντασία των εργοδοτών (μαζί με την καφρίλα τους..) δεν έχουν όρια.

Το Σάββατο 13/2 ο εμπορικός σύλλογος Νέας Σμύρνης και η τοπική δημοτική αρχή οργανώνουν άλλη μια άθλια εμπορική φιέστα με τον τίτλο «Λευκή νύχτα, νύχτα αγάπης» επιβάλλοντας με τσαμπουκά την παράταση ωραρίου των εμπορικών καταστημάτων ως τις 12 το βράδυ! Ουσιαστικά, στο όνομα της «τόνωσης της τοπικής αγοράς» επιβάλλουν σε εκατοντάδες συναδέλφους και συναδέλφισσες από τον χώρο του εμπορίου ωράρια-λάστιχο βάζοντας χέρι με το έτσι-θέλω στα εργασιακά δικαιώματα και τον ελεύθερο χρόνο μας. Δεν είναι τυχαίο ότι ο εμπορικός σύλλογος Νέας Σμύρνης επιχείρησε στο πρόσφατο παρελθόν - στις 10/10/2014 - να επιβάλλει ξανά παρόμοια συνθήκη, γεγονός που μπλοκαρίστηκε από την οργανωμένη κινητοποίηση σωματείων/συνελεύσεων/συλλογικοτήτων και εργαζομένων στον κλάδο του εμπορίου που συμμετέχουν στο Συντονιστικό Δράσης ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και τα απελευθερωμένα ωράρια. Και ας γίνει γνωστό σε όλους και όλες ότι αυτές οι πρωτοβουλίες των εργοδοτών είναι εξόφθαλμα παράνομες, χωρίς να εκδίδεται ειδική άδεια από την Περιφέρεια και, προφανώς, χωρίς να δηλώνονται στην επιθεώρηση εργασίας οι υπερωρίες των συναδέλφων…

Τη λευκή τη νύχτα την είπανε γιορτή, ενώ είναι εκμετάλλευση εργοδοτική!

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι οι περίφημες λευκές ή κόκκινες νύχτες των εργοδοτών του εμπορίου ανά την Ελλάδα (με πρόσφατα παραδείγματα το Μαρούσι, τη Γλυφάδα, το Ίλιον, τη Καλαμάτα, τη Λιβαδειά, τη Θέρμη Θες/νίκης κ.α.) πάνε χέρι-χέρι με την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας. Αν πριν 2 χρόνια οι «Λευκές Νύχτες» παρουσιάστηκαν ως «εξαιρέσεις», έχουμε την πείρα ως εργαζόμενοι να αντιληφθούμε ότι «ουδέν μονιμότερον του προσωρινού»! Το ίδιο συνέβη και πριν χρόνια με την ελαστικοποίηση του ωραρίου, το ίδιο συμβαίνει και τώρα με την μεθοδευμένη κατάργηση της κυριακάτικης αργίας μέσα από την εφαρμογή των «8 εργάσιμων Κυριακών», το ίδιο κάνουν και με τις «Λευκές Νύχτες» παραχωρώντας στους εργοδότες και τους δημάρχους το δικαίωμα να οργανώνουν κατά το δοκούν τέτοιες φιέστες. Είμαστε διατεθειμένοι να συνηθίσουμε σε όλα αυτά και να παραχωρήσουμε Κυριακές, αργίες και νύχτες στις ορέξεις των εργοδοτών μας;

Ας τελειώνουμε γρήγορα με τα παραμυθάκια. Για εμάς, τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες στο χώρο του εμπορίου, όλα αυτά τα εμπορικά events των εργοδοτών δεν έχουν καθόλου πλάκα, δεν περιέχουν κανένα ενδιαφέρον και κανένα όφελος. Αντίθετα, αποτελούν την συνέχεια στο αδιάκοπο ποδοπάτημα των δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας μας: λουκέτα και απολύσεις, μισθοί πείνας, απλήρωτη εργασία για πολλούς μήνες, ελαστικά ωράρια και απλήρωτες υπερωρίες, δουλειά ακόμα και τις Κυριακές, εργοδοτική τρομοκρατία, ατομικές συμβάσεις… Και η δημιουργία εορταστικού κλίματος πάνω στις συνθήκες αυτές, αποκαλύπτουν το πραγματικό ποιόν όλων αυτών που τις οργανώνουν/προπαγανδίζουν/στηρίζουν, που συνειδητά ή ασυνείδητα συμβάλλουν στη γενίκευση και το βάθεμά τους. Βέβαια, ότι όνομα κι αν δώσουν στα εμπορικά events τους, όσο κι αν θέλουν να εκμεταλλευτούν εμπορικά μια σειρά «γιορτών» (τα Χριστούγεννα, τον Αγ.Βαλεντίνο…), όπως κι αν φαντασιώνονται τα βράδια μας, δεν πρόκειται να παραχωρήσουμε τα δικαιώματα και τον ελεύθερο χρόνο μας στα χέρια των εργοδοτών για τα να κάνουν ότι θέλουν

Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια!
- Καλούμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες ν' αντισταθούν στην εφαρμογή των «Λευκών Νυχτών» και σε κάθε εργοδοτικό τσαμπουκά που μας επιβάλλει με το έτσι-θέλω τις ορέξεις του. Να καταγγείλουν ανοιχτά αυτές τις μεθοδεύσεις στους κατοίκους της Νέας Σμύρνης (και όχι μόνο) ζητώντας την έμπρακτη συμπαράσταση και αλληλεγγύη τους. Μέσα από τα σωματεία τους, μέσα από εργατικές συλλογικότητες, «ορατές ή αόρατες» επιτροπές σε κάθε χώρο δουλειάς να μετατρέψουμε τον φόβο και την αγανάκτηση σε συλλογική διεκδίκηση.
- Καλούμε τα κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία του εμπορίου να πάρουν ενεργητικές πρωτοβουλίες για την ακύρωση και το μπλοκάρισμα τέτοιων μεθοδεύσεων.
- Καλούμε σωματεία, συνελεύσεις, συλλογικότητες που δρουν στη Νέα Σμύρνη αλλά και κάθε γειτονιά να αντισταθούν στο τσάκισμα των εργατικών δικαιωμάτων και την εφαρμογή του εργασιακού μεσαίωνα. Να ενισχύσουν με τις πρωτοβουλίες τους την ταξική αλληλεγγύη μέσα στους κόλπους των εργαζομένων και των ανέργων.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ Ο ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΣ

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ-ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ

orthostasia.wordpress.com / orthexostasia@exyahoo.coexm

ΣΑΒΒΑΤΟ 13/2, 18.00, ΠΛΑΤΕΙΑ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ (έναντι στάση τραμ Αγ.Φωτεινή)

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΒΑΡΒΑΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΗΣ «ΛΕΥΚΗΣ ΝΥΧΤΑΣ»

Επόμενη συνάντηση-συζήτηση: Κυριακή 14/2, 18.00,

στα γραφεία του Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτο, Λόντου 6, 2ος όροφος

πηγή: https://orthostasia.wordpress.com/2016/02/11/%CF%83%CE%B1%CE%B2%CE%B2%CE%B1%CF%84%CE%BF-132-18-00-%CF%80%CE%BB%CE%B1%CF%84%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CE%BD%CE%B5%CE%B1%CF%83-%CF%83%CE%BC%CF%85%CF%81%CE%BD%CE%B7%CF%83-%CF%83%CF%85%CE%B3%CE%BA%CE%B5/


1 2 3 4

na_mi_zisoume_sa_douloi

Νύχτες «αγάπης» για τους εργοδότες - Μαύρες μέρες για τους εργαζόμενους

Δεν μας έφτανε η δουλειά της Κυριακές, τα απελευθερωμένα ωράρια, η εργασία λάστιχο, οι μισθοί πείνας, η απληρωσιά, οι απολύσεις, οι ατομικές συμβάσεις, η εργασία χωρίς δικαιώματα και αξιοπρέπεια, τώρα σκαρφίστηκαν διάφορες φιέστες για να παρατείνουν τα ωράρια και να μας εξοντώνουν.

Πάντα πρωτότυποι στις επιλογές τίτλων, αφού επινόησαν έναν «άγιο» για να πουλάν γλυκά, λουλούδια και εσώρουχα, γιατί να μην ονομάσουν νύχτα αγάπης την ωμή παραβίαση κάθε εναπομείναντος εργασιακού δικαιώματος;

Ο Δήμος Ν. Σμύρνης ανέθεσε στον «πολιτιστικό του οργανισμό» τη διοργάνωση της «πρωτότυπης ιδέας» να εξουθενώνονται οι κακοπληρωμένοι ή απλήρωτοι εργαζόμενοι πλαισιωμένοι από πολιτιστικά χάπενινγκ, όπως επίδειξη μόδας, και μάλιστα εκτός του ωραρίου λειτουργίας! Για να συντονιστεί δε με τους εμπόρους, προτίμησε να διαθέσει ένα σεβαστό χρηματικό ποσό για τη φιέστα, ενώ αφήνει απλήρωτους τους συμβασιούχους του Δήμου «γιατί δεν έχει λεφτά».

Όσο για τα επιχειρήματά τους, ότι δήθεν με τέτοιου είδους μέτρα (όπως απελευθερωμένα ωράρια και δουλειά τις Κυριακές) θα αυξηθούν οι θέσεις εργασίας, ξέρουμε καλά ότι οι ίδιοι άνθρωποι θα δουλεύουν, περισσότερο και απλήρωτοι ή θα ανακυκλωθούν με άλλους για να μην ωριμάζουν τα δικαιώματα των προηγούμενων. Όσο για την περιβόητη ανάπτυξη, αυτή μπορεί και να έρθει για τα αφεντικά, αλλά σίγουρα ως οδοστρωτήρας πάνω από τις ζωές όλων μας!

Ας μη τσιμπήσουμε.

  • Πρόκειται για μια ακόμα μεθόδευση προς όφελος της αγοράς, για τα κέρδη των ντόπιων και ξένων μεγαλεμπόρων, των αλυσίδων, των πολυεθνικών του εμπορίου και των αφεντικών και της εξαφάνισης των μικρομάγαζων και των αυτοαπασχολούμενων.
  • Για μια ακόμη μεθόδευση που προστίθεται στο ποδοπάτημα των δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας των εργαζομένων. Δεν είναι κάτι έκτακτο. Ίσα-ίσα, η 7ήμερη επί 24ώρου βάσεως (κακοπληρωμένη και επισφαλή) εργασία για όλους δεν ακούγεται πλέον ως σενάριο επιστημονικής φαντασίας.
  • Και αυτό αξίζει να το αναλογιστεί ο καθένας μας ο κάθε εργαζόμενος ή άνεργος, νεολαίος ή και μεγαλύτερος που ως «καταναλωτής» εισέρχεται στα καταστήματα κατά τις ώρες των ξεχειλωμένων ωραρίων ή και τις Κυριακές! Μας θέλουν ανθρώπους - μηχανές, πιστούς στο δόγμα «δούλευε-κατανάλωνε». Κάτι που δεν είναι καινούργιο, αφού πάντοτε αυτό ήταν ο στόχος των «από πάνω».

Εναντιωνόμαστε στις κάθε είδους «λευκές νύχτες» στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, και στο νέο εργασιακό μεσαίωνα που μας επιβάλλουν καταπατώντας τα εργασιακά μας δικαιώματα, την αξιοπρέπεια και τη ζωή μας.

Αυτό που μας λείπει δεν είναι τα καταναλωτικά events, τα ψώνια τις Κυριακές και τα μεσάνυχτα. Μας λείπουν λεφτά για να μπορούμε να αγοράζουμε τα στοιχειώδη. Μας λείπουν οι δουλειές με συλλογικές συμβάσεις, ασφάλιση, ωράριο και μισθό αντί για επιδοτούμενα προγράμματα απλήρωτης, εθελοντικής, μαύρης εργασίας.

πηγή : https://ergatikilesxi.wordpress.com/2016/02/1...