Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016 στις 17.30

Συγκέντρωση-διαδήλωση ενάντια στο νέο ασφαλιστικό

Εργάτες - Αγρότες κοινός αγώνας ενάντια στο νέο ασφαλιστικό. Συγκέντρωση-Διαδήλωση Παρασκευή 12/2, 17:30 Πλατεία Κλαυθμώνος. To Σαββατοκύριακο, ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Εργάτες - Αγρότες κοινός αγώνας

Να μην περάσει το νέο ασφαλιστικό

-

Συγκέντρωση - Διαδήλωση

Παρασκευή 12 Φλεβάρη, 17:30 Πλατεία Καυθμώνος

Το Σαββατοκύριακο, ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

-

Δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, νεολαία, αγρότες, λαϊκά στρώματα έδωσαν στις 4 Φλεβάρη μια πρώτη, ηχηρή απάντηση στα σχέδια της κυβέρνησης για την ολοκληρωτική διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος. Η 24ωρη Γενική Απεργία σημείωσε σημαντική επιτυχία. Νέκρωσε η οικονομική δραστηριότητα και πλημμύρισαν οι δρόμοι. Η πετυχημένη απεργία και τα συλλαλητήρια της 4ης Φλεβάρη πρέπει να είναι μόνο η αρχή. Άμεσα πρέπει να πιέσουμε και να παρθεί απόφαση για κήρυξη 48ωρης Γενικής Απεργίας. Να μεγαλώσουμε, να σκληρύνουμε και να ενώσουμε το μέτωπο των εργατικών αγώνων, των αγροτικών μπλόκων, στην προοπτική κλιμάκωσης και συντονισμού για Γενική Απεργία Διαρκείας.

-

Πρέπει να τους διώξουμε όλους, Νέους και Παλιούς Mνημονιακούς

Μαζί με το αντι-ασφαλιστικό νομοσχέδιο, οι αγώνες των εργαζομένων πρέπει να ρίξουν την άθλια κυβέρνηση του οσφυοκάμπτη Τσίπρα. Η κατρακύλα της νεομνημονιακής συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν έχει τελειωμό. Ο Τσίπρας/ΣΥΡΙΖΑ έχει μετατραπεί σε τυχάρπαστο τυχοδιώκτη, που όσο μένει στην κυβέρνηση, γίνεται «βασιλικότερος του βασιλέως» υπέρ των Μνημονίων, των Δανειστών και του ΝΑΤΟ.

Πρέπει ακόμα να σπάσουμε τη συντονισμένη επιχείρηση των ΜΜΕ, του μπλοκ των «Μένουμε Ευρώπη» και του «ΝΑΙ» στο δημοψήφισμα, των αντιδραστικών ηγεσιών σε επιμελητήρια, επαγγελματικούς συλλόγους κ.λπ. και της άθλιας ηγεσίας της ΓΣΕΕ. Όλοι αυτοί θέλουν απαρέγκλιτη εφαρμογή των πιο βάρβαρων Μνημονίων, εξόντωση και σφαγή των μισθωτών, ανέργων, φτωχών και μεσαίων στρωμάτων. Βλέπουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, εξαιτίας της ρεφορμιστικής πολιτικής, της μνημονιακής προδοσίας και άθλιας μετάλλαξής του, υφίσταται σήμερα τρομερές πιέσεις λόγω της «αξιολόγησης» (την οποία είχε αποδεχτεί από τον Φλεβάρη του 2015), της σύστασης ταμείου αποκρατικοποιήσεων, της διάλυσης της κοινωνικής ασφάλισης, των επιπλέον δημοσιονομικών μέτρων κ.ά. Όλοι αυτοί δεν είναι εναντίον των Μνημονίων (και ούτε βέβαια των δανειστών, της Ε.Ε./Ευρώ). Αλλά επιδιώκουν να επανέλθουν στην εξουσία οι «δικοί τους», οι παλιοί μνημονιακοί ή κάποια αντιδραστικότατη κυβέρνηση μνημονιακής «συνεργασίας».

Εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι, φτωχά λαϊκά στρώματα, οι αγωνιστές του εργατικού κινήματος κινήματος, πρέπει να μπούμε μπροστά. Να ανατρέψουμε αυτά τα σχέδια, που όσο μένει ο Τσίπρας στην εξουσία έρχονται πιο κοντά, σε όλο και χειρότερη εκδοχή.

Τα αντι-ασφαλιστικά μέτρα ως τώρα περιλαμβάνουν τα εξής:

1) Από 1.1.2016, το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ μετονομάζεται σε Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλιση (ΕΦΚΑ), απορροφώντας τα υπάρχοντα Ταμεία. Θα είναι αυστηρά ανταποδοτικής ασφάλισης, οι παροχές θα συνδέονται αυστηρά με τις ατομικές εισφορές. Έτσι καταργείται κάθε κοινωνικός χαρακτήρας του ασφαλιστικού συστήματος.

2) Οι νέοι άθλιοι κανόνες θα ισχύουν ακόμη και για τους ήδη συνταξιούχους, όχι μόνο τους νεοασφαλισμένους. Αυτό συμβαίνει πρώτη φορά στις περίπου 25χρονες διαρκείς αντιασφαλιστικές επιθέσεις. Επανεξετάζονται οι καταβαλλόμενες συντάξεις και παροχές: όπου προκύπτουν μειώσεις, η όποια προστασία απ' αυτές παύει μετά το 2018.

3) Οι επικουρικές συντάξεις παραμένουν σε ξεχωριστό ταμείο, όπου θα εφαρμοστεί η «ρήτρα μηδενικού ελλείμματος» («βιωσιμότητας»). Σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση, αυτό θα φέρει γρήγορα την πλήρη κατάργηση και των επικουρικών.

4) Καταργείται το κατώτατο όριο σύνταξης. Οι συντάξεις γήρατος ήταν συνδεδεμένες με τα 20 Ημερομίσθια Ανειδίκευτου Εργάτη και προ-μνημονιακά (2009) θα έπρεπε οι συντάξεις γήρατος να μην είναι κάτω από 660 ευρώ. Ακόμα και ο νόμος Λοβέρδου όριζε μια κατώτατη σύνταξη. Με την εγκύκλιο Χαϊκάλη, το όριο έγινε 392,7 ευρώ - τώρα καταργείται τελείως, αφού δεν αναφέρεται πουθενά.

5) Οι προνοιακές παροχές (επιδόματα κατά της φτώχειας, ειδικών αναγκών, ανεργίας κ.λπ.) διαχωρίζονται από τις ασφαλιστικές και δεν θα αντιστοιχούν σε ασφαλιστικές εισφορές. Θα δίνονται με διάφορα κριτήρια (εισοδηματικά-περιουσιακά-φορολογικά), δηλαδή όχι σε όλους και όχι ολόκληρες. Ανά πάσα θα μπορούν να μειωθούν ή καταργηθούν. Το ΕΚΑΣ (η περικοπή του έχει ήδη αρχίσει) θα δίνεται μέχρι το 2019, με αυξημένες προϋποθέσεις, πριν καταργηθεί.

6) Από 1.1.2016, η σύνταξη θα υπολογίζεται ως άθροισμα «εθνικής» και «ανταποδοτικής». Η «εθνική» δεν θα χρηματοδοτείται από τις ασφαλιστικές εισφορές, αλλά από τον προϋπολογισμό - δηλαδή θα είναι μια «προνοιακή παροχή». Η πλήρης «εθνική» σύνταξη ορίζεται στα 384 ευρώ, που θα δικαιούνται μόνο όσοι έχουν 40 έτη ασφάλισης στα 62 έτη, 15 έτη ασφάλισης στα 67 έτη ή αναπηρική σύνταξη (ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 80%). Διαφορετικά, τα 384 ευρώ μειώνονται. Η «ανταποδοτική» δεν έχει κατώτατο όριο (αφού υπολογίζεται βάσει ατομικών εισφορών).

Tα τελικά μέτρα, μετά το θέατρο της «διαπραγμάτευσης», θα είναι ακόμα χειρότερα. Έτσι, μια σύνταξη μετά το 2016 μπορεί να είναι μόλις μερικές δεκάδες ευρώ, ενδεχομένως προσαυξημένα κατά μέρος της «εθνικής» σύνταξης… Όλα δείχνουν ότι υπό την καθοδήγηση Ε.Ε. και Μνημονιακών, παλιών και νέων, πάμε σε συντάξεις 100-200 ευρώ! Παράλληλα, η τρομερά μεγάλη αύξηση των εισφορών για αγρότες, ελεύθερους επαγγελματίες, «μπλοκάκια» κ.λπ. (μαζί με την υπερφορολόγηση) εξανεμίζουν όλο το εισόδημά τους, ιδιαίτερα των κατώτερων και πιο φτωχών απ' αυτά τα στρώματα.

-

Εργαζόμενοι, Άνεργοι, Νέοι, Φτωχά Λαϊκά Στρώματα,

Με τη δική μας παρέμβαση στις εξελίξεις, πρέπει να φράξουμε τον δρόμο και στους νεομνημονιακούς του Τσίπρα και στην «επανάκαμψη» των παλιών μνημονιακών - που είναι όλοι πλέον ορκισμένοι εχθροί μας.

  • Να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας.Με συνελεύσεις και επιτροπές αγώνα σε χώρους εργασίας και γειτονιές, καμπάνιες ενημέρωσης και δράσης. Το αντιασφαλιστικό έκτρωμα δεν πρέπει να περάσει!
  • Με απεργίες και μαχητικές διαδηλώσεις.Χρειαζόμαστε ένα σχέδιο μάχης, με κεντρικές διαδηλώσεις, κινητοποιήσεις στις γειτονιές. Να εργαστούμε για Γενική Απεργία Διαρκείας. Να ξεπεράσουμε στην πράξη την γραφειοκρατία της ΓΣΕΕ και τους ακολούθους της, που μας έχει ξεπουλήσει, ενώ στο δημοψήφισμα είχε συνταχθεί με τους αντιδραστικούς του «Μένουμε Ευρώπη».
  • Να ξηλώσουμε τα μνημόνια στην πράξη.Να απαιτήσουμε αυξήσεις, συλλογικές συμβάσεις, σταθερή εργασία, δουλειά για τους ανέργους, επιδόματα ανεργίας δίχως προϋποθέσεις. Όχι στην προοπτική μιας αποκτηνωμένης κοινωνίας με «συντάξεις» 100 ευρώ.

-

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ-ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ, ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΜΠΡΟΣΤΑ

Το ρεφορμιστικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ, ότι όλα θα λυθούν μέσω διαλόγου με τους «εταίρους» της Ε.Ε., μέσα στο ζουρλομανδύα του Ευρώ, δίχως διαγραφή του χρέους, αγώνες και αντικαπιταλιστικά μέτρα, απέτυχε. Τα Μνημόνια έχουν επανέλθει δριμύτερα. Μέσα από ένα νέο κύμα αγώνων, πρέπει να επιβάλλουμε τις δικές μας λύσεις. Δεν θέλουμε Μνημόνια, ούτε με τον Τσίπρα, ούτε με τον Μητσοτάκη, ούτε με κανέναν υπηρέτη των Δανειστών και του Κεφαλαίου. ΚΑΤΩ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ. ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ. ΕΞΩ ΑΠΟ ΕΥΡΩ - Ε.Ε. ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΕ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.

Μόνη λύση, μια επαναστατική Κυβέρνηση των Εργαζομένων, με σύμμαχο γύρω της τα φτωχά λαϊκά στρώματα στις πόλεις και τα χωριά. Μόνο αυτή μπορεί να εγγυηθεί την υπεράσπισή των αγροτών κ.λπ. από την εξόντωση που επιβάλλει το μεγάλο κεφάλαιο και η Ε.Ε. Για ν' ανοίξουμε τον δρόμο για τη μόνη πραγματική εναλλακτική λύση, τον Σοσιαλισμό.

πηγή : http://www.okde.gr/archives/4594