Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016 στις 18.00

5 καλέσματα : 1 2 3 4 5

Αντιπολεμική συγκέντρωση και διαδήλωση

Ανακοίνωση της Ο.Κ.Δ.Ε. για τις εξελίξεις σε Συρία, Μέση Ανατολή και Αιγαίο

-

- Να σταματήσουν οι επιθέσεις της Τουρκίας στους Κούρδους

- Να φύγουν οι ιμπεριαλιστές από την Συρία

- Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο

- Κάτω τα μνημόνια, να αποτρέψουμε μια αντιδημοκρατική αναδίπλωση στη χώρα μας

-

Αντιπολεμική Συγκέντρωση και Διαδήλωση, Τετάρτη 2 Μάρτη, 18:00 Προπύλαια

-

Με πρόσχημα τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 12ης Φλεβάρη -και αφού τις απέδωσε βιαστικά και ψεύτικα στο PKK και στο YPG, δηλαδή στους Κούρδους της Τουρκίας και της Συρίας- η Τουρκία έχει εντείνει τον πόλεμο ενάντια στους Κούρδους της Ν.Α. Τουρκίας και ταυτόχρονα έχει αρχίσει να βομβαρδίζει τους Κούρδους της Συρίας, προετοιμαζόμενη για μια στρατιωτική επέμβαση στη Συρία. Μια τέτοια επέμβαση κινδυνεύει να κλιμακώσει τον πόλεμο όχι μόνο στη Συρία αλλά και στην ευρύτερη περιοχή.

Η πρόσφατη κατάπαυση πυρός (ούτε καν εκεχειρία) των αντιμαχόμενων πλευρών που συμφωνήθηκε μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας (και που δεν περιλαμβάνει τις επιθέσεις ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος και τους τζιχαντιστές της Αλ Νούσρα), είναι ένα προσωρινό διάλλειμα που, όπως συμβαίνει συνήθως, θα καταλήξει σε μια ακόμη πιο επικίνδυνη κλιμάκωση του πολέμου. Αυτή η κατάπαυση πυρός συμφωνήθηκε γιατί οι δυνάμεις του δικτάτορα Άσαντ, υποβοηθούμενες από την ρωσική αεροπορία, τους πολεμιστές της Χεζμπολάχ του Λιβάνου και τους Φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν, προελαύνανε στρατιωτικά, βρισκόμενες ένα βήμα πριν την πλήρη κυριαρχία τους στο σημαντικότερο τμήμα της Συρίας. Ταυτόχρονα οι νίκες του YPG (των ένοπλων πολιτοφυλακών των Κούρδων της Συρίας) απέναντι στους τζιχαντιστές και το Ισλαμικό Κράτος, τους έδιναν την δυνατότητα να ενοποιήσουν την διασπασμένη περιοχή τους στη Β. Συρία, δημιουργώντας τη «Ροτζάβα», το ντε φάκτο ανεξάρτητο Κουρδιστάν στην Βόρεια Συρία.

Η προέλαση των δυνάμεων του Άσαντ και η προοπτική ενοποίησης και δημιουργίας ενός ανεξάρτητου Συριακού Κουρδιστάν αποτελούν μια ήττα της πολιτικής Ερντογάν, που βλέπει όχι μόνο να καταρρέουν τα σχέδιά του για «ήπια τουρκική κυριαρχία» στη Μέση Ανατολή και γενικότερα στον μουσουλμανικό κόσμο αλλά, ακόμη χειρότερα, να μεταστρέφονται στο ακριβώς αντίθετο, δηλαδή στον διαμελισμό της Τουρκίας. Γι' αυτό εδώ και μήνες ο Ερντογάν και η τούρκικη μπουρζουαζία έχουν ξεκινήσει επιθέσεις απέναντι σε αριστερές οργανώσεις και αγωνιστές, έχουν αποδυθεί σ' έναν ολοκληρωτικό πόλεμο εναντίον του PKK και των Κούρδων στην Ν.Α. Τουρκία (βομβαρδίζοντας και πολιορκώντας ολόκληρες πόλεις, δολοφονώντας και συλλαμβάνοντας κ.ά.), ενώ συνεχίζουν την υποστήριξη με κάθε τρόπο του Ισλαμικού Κράτους μαζί με τη Σαουδική Αραβία και τα εμιράτα του Κόλπου. Είναι λοιπόν προφανές ότι μόλις σταματήσει η εύθραυστη κατάπαυση του πυρός, αν βέβαια ισχύσει, η Τουρκία θα είναι λίγο πολύ αναγκασμένη να επέμβει στη Συρία για να προστατέψει τα συμφέροντά της.

Αλλά αν ο Ερντογάν και η τούρκικη μπουρζουαζία φαίνεται να είναι οι μεγάλοι χαμένοι, αυτό δεν σημαίνει ότι και οι ιμπεριαλιστές, Ευρωπαίοι και Αμερικανοί, βρίσκονται σε καλύτερη θέση. Πριν λίγους μήνες, με την επικείμενη κατάρρευση και των τελευταίων εστιών του καθεστώτος του Άσαντ είχαν θεωρήσει ότι είχαν ξεμπερδέψει με τους Ρώσους (και έμμεσα με τους Κινέζους) αλλά και με το Ιράν και τη λιβανέζικη Χεζμπολάχ. Σήμερα η κατάσταση έχει αντιστραφεί και είναι πλέον υποχρεωμένοι να παζαρέψουν (και μάλιστα από δυσμενή θέση) με τη Ρωσία μια πολιτική συμφωνία για τον διαμελισμό της Συρίας, όπως ακριβώς και στην Ουκρανία. Αυτό είναι κάτι που δεν πρόκειται να ανεχθούν και θα επιχειρήσουν να αντιστρέψουν πλήρως με την πρώτη ευκαιρία. Γι' αυτό και οι Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές, πρωτοστατούντων των Γερμανών ιμπεριαλιστών, με πρόσχημα τον έλεγχο των προσφυγικών ροών, έχουν ενισχύσει την Νατοϊκή ναυτική παρουσία στο Αιγαίο με την συνδρομή της ελεεινής κυβέρνησης του Τσίπρα, προσπαθώντας να κυριαρχήσουν στο Αιγαίο, αποκλείοντας τους Ρώσους και αρχίζοντας ταυτόχρονα την περικύκλωση της Συρίας, για μια νέα ενδεχόμενη επίθεση.

Η κυβέρνηση Τσίπρα, έχοντας υποταχθεί πλήρως στους Ευρωπαίους ιμπεριαλιστές, εφαρμόζει το 3ο Μνημόνιο, προσπαθώντας να ξεπεράσει τους κοινωνικούς αγώνες ενάντια στο βάρβαρο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο. Ταυτόχρονα, άβουλη και έρμαιο των Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών, παρακολουθεί το κλείσιμο των συνόρων και τον εγκλωβισμό των προσφύγων και μεταναστών στη χώρα μας, και την ίδια στιγμή μας εντάσσει ολοένα και περισσότερο μέσα στους σχεδιασμούς των Αμερικάνων και Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών, μας βυθίζει ολοένα και περισσότερο στη δίνη του πολέμου. Μάλλον είναι αδύνατο να μπορέσει να σταθεί με τόσες προδοσίες και μέσα στις κολοσσιαίες συγκρούσεις της ευρύτερης περιοχής. Έτσι φαίνεται να στρώνει τον δρόμο προς μια αιφνίδια αντιδημοκρατική αναδίπλωση στη χώρα μας, προς μια λύση είτε με μια «δυναμική» παρέμβαση των κρατικών μηχανισμών, είτε με μια πολιτική κυβέρνηση των «Μένουμε Ευρώπη», αμφότερες υπό την εποπτεία του στρατού, ώστε να εφαρμοστεί απρόσκοπτα το 3ο Μνημόνιο αλλά και για να αποτελέσει η χώρα μας το εφαλτήριο του ΝΑΤΟ για την επέμβασή του στην περιοχή (Συρία, Λιβύη κ.ά.).

Απέναντι σε αυτά τα σχέδια της κυβέρνησης του Τσίπρα, της αντιπολίτευσης των «Μένουμε Ευρώπη», της ελληνικής αστικής τάξης αλλά και των ευρωπαίων και αμερικανών ιμπεριαλιστών, θα πρέπει να αντιταχθούμε και να παλέψουμε:

α) Να μην επιτρέψουμε την ψήφιση του ασφαλιστικού, να καταρρίψουμε στην πράξη το 3ο Μνημόνιο. Να τσακίσουμε κάθε απόπειρα των «Μένουμε Ευρώπη» να σηκώσουν κεφάλι.

γ) Να υποδεχθούμε και να αγκαλιάσουμε τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα της Συρίας, του Ιράκ, του Αφγανιστάν κ.ά., που λόγω της πολεμικής καταστροφής των χωρών τους από τους ιμπεριαλιστές, αναγκάζονται να μεταναστεύσουν, ακριβώς όπως αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν 250.000 Έλληνες νέοι μετά την οικονομική καταστροφή της χώρας μας. Δεν κινδυνεύουμε από τους πρόσφυγες και τους μετανάστες αλλά από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τους «Μένουμε Ευρώπη», την ελληνική αστική τάξη, τους Ευρωπαίους και Αμερικανούς ιμπεριαλιστές

δ) Να διώξουμε κάθε πλοίο, κάθε στράτευμα, κάθε στρατιωτική βάση, να σταματήσουμε κάθε βοήθεια προς τους ιμπεριαλιστές του ΝΑΤΟ.

ε) Απέναντι στην καταστροφή και τον παραλογισμό των Μνημονίων, στα σχέδια αντιδημοκρατικής αναδίπλωσης, ρατσισμού και συμμετοχής στην νατοϊκή εκστρατεία, απέναντι στην επικίνδυνη κλιμάκωση του πολέμου στη Συρία, να αγωνιστούμε για μια Κυβέρνηση των Εργαζομένων.

-

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

πηγή : http://www.okde.gr/archives/4633


1 2 3 4 5

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ-ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΣΤΙΚΗ
ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

ΠΡΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΙΣΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ, ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΕΣ, ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ, ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ

Ο Συντονισμός για το Προσφυγικό/Μεταναστευτικό, Σωματείων, Φοιτητικών Συλλόγων και Συλλογικοτήτων μετά από επικοινωνία με σωματεία, συλλογικότητες και πολιτικές οργανώσεις, αποφάσισε την πραγματοποίηση μεγάλης αντιπολεμικής-αντιιμπεριαλιστικής-αντιρατσιστικής διαδήλωσης, λόγω των εξαιρετικά σοβαρών και επικίνδυνων εξελίξεων με την εισβολή των ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων στο Αιγαίο με την συγκατάθεση της ελληνικής κυβέρνησης.

Θεωρούμε ότι το Αντιπολεμικό-Αντιϊμπεριαλιστικό-Αντιφασιστικό και Αντιρατσιστικό κίνημα χρειάζεται να προχωρήσει στην καταδίκη των εξελίξεων αυτών οι οποίες εγκυμονούν τεράστιους κινδύνους γενικότερης πολεμικής ανάφλεξης στην περιοχή και ταυτόχρονα υπεράσπισης των δικαιωμάτων προσφύγων και μεταναστών απέναντι στην επιθετική πολιτική καταστολής και επαναπροωθήσεων από την πλευρά των κυβερνήσεων των χωρών της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, της ελληνικής και τουρκικής κυβέρνησης.

Συντονισμός για το Προσφυγικό - Μεταναστευτικό
σωματείων - φοιτητικών συλλόγων - συλλογικοτήτων

Περισσότερα εδώ

http://syprome.blogspot.gr/2016/02/blog-post25.html

πηγή : http://sineleusikolonou.blogspot.com/2016/02/...


1 2 3 4 5

Όλοι στο Συλλαλητήριο Ενάντια στο ΝΑΤΟ και τον Πόλεμο κατά των Μεταναστών την Τετάρτη 2/3

Image
Σις 6.00 μμ, με συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία στην ΕΕ και την Αμερικάνικη Πρεσβεία.
ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ
Ο ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ
Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
Η ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΜΕ ΑΛΛΑ ΜΕΣΑ.
Άμεση ανάγκη για ανάληψη κοινής δράσης ενάντια στις βάσεις σε Ελλάδα και Τουρκία

Η κυβέρνηση αποκαλύπτει για μια ακόμη φορά το σκληρό αυταρχικό της πρόσωπο, προχωρώντας σε ακόμη μεγαλύτερη στρατιωτικοποίηση της αντιμετώπισης του προσφυγικού ζητήματος. Με πρόσχημα την αντιμετώπιση των διακινητών, το Πολεμικό Ναυτικό βγάζει τα στο Αιγαίο 4 κανονιοφόρους, 2 πυραυλακάτους και 5 παράκτια περιπολικά! Να επισημάνουμε οτι τα Πολεμικά δεν θα έχουν καμιά σχέση με την Νατοϊκή Ναυτική δύναμη της (SNMG2) που θα επιχειρεί στο Αιγαίο αν και θα παίρνουν εικόνα σε πραγματικό χρόνο από το Κέντρο επιχειρήσεων του Ναυτικού που θα ενημερώνεται και από την Αρμάδα του ΝΑΤΟ! Στην νατοϊκή δύναμη συμμετέχει επίσης η φρεγάτα "ΣΑΛΑΜΙΣ"!
Βλέπεις, εντυπωσιάστηκε η ελληνική κυβέρνηση με τη μεγάλη προθυμία του ΝΑΤΟ να καταστείλει μετανάστες στο Αιγαίο, ενισχύοντας τη Frontex στο καθημερινό «ανθρωπιστικό» της έργο και τις «επαναπροωθήσεις», η επιτυχία των οποίων μετριέται καθημερινά σε νεκρούς.

Αρχικά το ΝΑΤΟ καλωσόρισε το αίτημα της Γερμανίας και της Τουρκίας να αναλάβει δράση στο Αιγαίο για την αναχαίτιση της ροής των προσφύγων, ενώ οι Βρυξέλλες έσπευσαν να χαιρετίσουν τη γερμανο-τουρκική πρόταση. Το γερμανο-τουρκικό αίτημα για εμπλοκή του ΝΑΤΟ στις προσπάθειες για μείωση των προσφυγικών ροών χαιρέτισε χθες και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς δήλωσε: «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή λαμβάνει υπόψη της τις δηλώσεις σχετικά με την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στην ανακοπή των προσφυγικών ροών στο Αιγαίο. Η απόφαση ανήκει στο ίδιο το ΝΑΤΟ σε σχέση με την ευκαιρία και τους τρόπους της ενδεχόμενης εμπλοκής του». Ο πρέσβης της Τουρκίας στην Ε.Ε., Σελίμ Γενέλ, ανέφερε ως προς το σχέδιο δράσης Τουρκίας-Ε.Ε.: «Η μεγαλύτερη ανησυχία […] είναι οι αριθμοί. Τα κράτη-μέλη θέλουν να μειωθούν οι αριθμοί. Η Ε.Ε. θέλει να δείξει στην κοινή γνώμη ότι η συμφωνία με την Τουρκία θα μειώσει τον αριθμό των προσφύγων».

Η ελληνική σφραγίδα στους παραπάνω σχεδιασμούς, ήρθε τη Τετάρτη 10/2/16. Στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, ο υπουργός Άμυνας, Π. Καμμένος, σε συνεννόηση με τον ομόλογό του της Τουρκίας, πρότεινε τη συνεργασία ελληνικού και τουρκικού πολεμικού Ναυτικού με το ΝΑΤΟ για τη φύλαξη των ελληνικών και τουρκικών υδάτων στο Αιγαίο. Στα διεθνή ύδατα να αναλάβει περιπολίες η μόνιμη ναυτική δύναμη Standing NΑΤΟ Maritime Group 2 (SNMG 2) που δρα ήδη στην Αν. Μεσόγειο. Κυβερνητική πηγή ανέφερε για την κατεύθυνση αυτή ότι «μας βρίσκει σύμφωνους αρκεί να υπάρχει σεβασμός στα χωρικά ύδατα της χώρας και όχι παραβιάσεις των κυριαρχικών δικαιωμάτων».

Βέβαια, η Ελλάδα και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ καιρό τώρα αποδεικνύει πως αποτελεί άξια συνέχεια του κράτους τους. Η εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο αποτελεί τη συνέχιση της ελληνικής πολιτικής με άλλα μέσα. Πρόσφατα ψήφισαν το νέο στρατολογικό νόμο με στόχο την «καλύτερη διαχείριση του ανθρωπίνου δυναμικού», την εντατική εκμετάλλευση της τζάμπα εργασίας γιατρών, μηχανικών, δικηγόρων, εκπαιδευτικών και άλλων φαντάρων, για «παραγωγική ανασυγκρότηση» χωρίς νέες προσλήψεις και φτηνή κατασκευή στρατοπέδων συγκέντρωσης, ταυτόχρονα με την εντατικοποίηση και πειθάρχηση των φαντάρων με αλλαγές στο καθεστώς των μεταθέσεων, τις πειθαρχικές ποινές στους φαντάρους κλπ.

Γράμματα από φαντάρους που δημοσιεύονται καθημερινά αποκαλύπτουν πώς χρησιμοποιούν τους φαντάρους, είτε στις ΜΟΜΑ (Μικτές Μονάδες Μηχανημάτων Ανασυγκρότησης του Στρατού) είτε απλά αποσπώντας τους και στέλνοντάς τους για εργασία 8.00 με 19.00 (!) για την κατασκευή των Hot-Spots, στρατοπέδων συγκέντρωσης των μεταναστών σε Σάμο, Σίνδο, Σχιστό, Κόρινθο και αλλού, όταν δεν τους δίνουν «πολεμικές» οδηγίες: στο Βόλο «πρώτα να πυροβολούν και μετά να ρωτούν» και στα νησιά «να μην λυπούνται τα παιδιά που θα γίνουν τζιχαντιστές».

Ποιος ξεχνά, το καλοκαίρι που πέρασε,την απαίτηση του διοικητή του Τάγματος Εθνοφυλακής Καλύμνου να κηρύξει στρατιωτικό νόμο στο νησί και να στραφεί ένοπλα εναντίον διαμαρτυριών προσφύγων που είχαν εγκλωβιστεί χωρίς νερό και φαγητό, τη 16η Μεραρχία που επιστρατεύτηκε για να σταματήσει τους πρόσφυγες που έρχονταν από Ανδριανούπολη, που μπλόκαρε η συνεργασία ΕΥΠ-ΜΙΤ, τα στρατιωτικά οχήματα που εγγυώνται την ασφάλεια στην Κω και τα ΜΑΤ με back-up το στρατό στην Ειδομένη. Ήδη με την πανελλαδική άσκηση του Στρατού «Παρμενίων 2015» το ελληνικό κράτος είχε επαναπροσδιορίσει τα κύρια σενάρια του για πόλεμο: συγκρούσεις με τους νέους κινδύνους - τις ροές ανθρώπων ως «ασύμμετρες απειλές», με ασκήσεις ανακατάληψης νησιών αν χρειαστεί. Στην Κοζάνη, η ομολογία των «ασκήσεων ανακατάληψης εργοστασίου από ταραχοποιά στοιχεία απλά φανερώνει πως ο εχθρός τους δεν είναι μόνο οι μετανάστες, αλλά συνολικός: κάθε απειλή που διαταράσσει την οικονομική, πολιτική, ευρύτερη εθνική και κοινωνική συνοχή του κεφαλαιοκρατικού συστήματος. Ο απεργός, ο άνεργος, ο μετανάστης που δεν χωρά στους οικονομικούς και δημογραφικούς σχεδιασμούς, είναι Εχθρός τους, απέναντί τους.

Ελλάδα-Τουρκία-ΝΑΤΟ-Ε.Ε παρατάσσουν πλέον όλο και πιο ωμά, και πιο επίσημα, τους στρατούς τους απέναντι στις ορδές των σύγχρονων «βαρβάρων», των μεταναστών. Όλα τα προσχήματα καταρρέουν. Τα «εθνικά μίση», οι «προαιώνιοι εχθροί», όλοι οι «διακρατικοί ανταγωνισμοί» μπαίνουν στην άκρη και προσαρμόζονται στα σύγχρονα δόγματα Άμυνας / Ασφάλειας που περιφρουρούν, σε τελική ανάλυση, την κερδοφορία του Κεφαλαίου. Το «Κράτος Πρόνοιας» πέθανε, ζήτω το Επιχειρηματικό Κράτος Άμυνας/Ασφάλειας, όπου η «πρόνοια» των «κέντρων φιλοξενίας των μεταναστών» είναι ο στρατιωτικός έλεγχος της Ελλάδας, της Τουρκίας, της Γερμανίας, της Ε.Ε και του ΝΑΤΟ, ως η άλλη όψη της πολεμικής εξολόθρευσης: το ίδιο χέρι που σκοτώνει έρχεται να προσφέρει ύστερα χείρα βοηθείας στους επιζώντες, η Μέρκελ εμφανίζεται ως μητέρα Τερέζα, ο Τσίπρας ως συμπονετικός αριστερός, ο Ομπάμα ως πονόψυχος οικογενειάρχης και οι επιχειρήσεις-σκούπα της ΕΛ.ΑΣ. (τα επίσημα πογκρόμ των αρχών σε πρόσφυγες-μετανάστες), ονομάζονται «Ξένιος Δίας». Η Δανία κατάσχει τα τιμαλφή των προσφύγων-μεταναστών για να «βγουν τα έξοδα» των «ευρωπαϊκών αξιών».

Την ίδια ώρα, διάφοροι επικίνδυνοι και φορώντας τα παραμορφωτικά γυαλιά του εθνικισμού δημοσιολόγοι, βλέπουν στα σχέδια καταστολής των μεταναστών, με τη συγκρότηση της «Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής» της Ε.Ε και τώρα με την εμπλοκή του ΝΑΤΟ, την «απώλεια εθνικής και εδαφικής κυριαρχίας» της Ελλάδας, με τη μονιμοποίηση της στρατηγικής συνεργασίας της με τις μεγάλες διακρατικές δυνάμεις της Ε.Ε και του ΝΑΤΟ για την καταστολή των μεταναστών.
Άραγε ποια «εθνική κυριαρχία» επιθυμούν όλοι αυτοί να ανακτήσει η Ελλάδα; Την κυριαρχία να μπορεί να πνίγει στα σύνορα υπερήφανη για την εκπλήρωση της ιστορικής της αποστολής; Την «κυριαρχία» να διαχωρίζει τους ανθρώπους-εμπορεύματα ανάμεσα σε αξιοποιήσιμους και σε εκείνους που υποβιβάζονται στο επίπεδο της «γυμνής ζωής» που μολύνει τα λαμπερά ύδατα του Αιγαίου που αστράφτει κάτω από τον μεσογειακό Ήλιο; Ή μήπως την «εθνική κυριαρχία» του έθνους των εφοπλιστών, των φαρμακοβιομηχάνων, των μεγαλοξενοδόχων, των ελληνικών τραπεζών;

Πρέπει, πρώτα, να καταλάβουν οι «φωστήρες» της γεωπολιτικής ότι το κύριο υπονοούμενο αυτής της κίνησης, όπως και της «άτυπης» συμφωνίας-έγκρισης για συμμετοχή της Ρωσίας στον πόλεμο της Συρίας, της πρωτοκαθεδρίας των γαλλικών δυνάμεων στη Βόρεια Αφρική, του αυξανόμενου ρόλου της Γερμανίας (ξανά μετά από 100 χρόνια) στην Μ. Ανατολή και τη ΝΑ Μεσόγειο, είναι μια συνολική αναδιάταξη του ηγεμονικού ρόλου των ΗΠΑ, που επιλέγει άλλα σημεία και διόδους στον πλανήτη για διασφάλιση της παγκόσμιας κυριαρχίας της, η απόπειρα της Ε.Ε. και των διαφορετικών μπλοκ στο εσωτερικό της να συνεργαστούν ώστε να επιβάλουν ένα ευρύτερο περιφερειακό σύστημα ασφάλειας με παγκόσμιο ρόλο, αλλά και η αναγνώριση της ανόδου των BRICS στον πλανητικό τους ρόλο μέσα από περιφερειακές επεμβάσεις, συνεργασίες και επενδύσεις. Ελλάδα και Τουρκία, Ισραήλ και Αίγυπτος, επιλέγουν να ενταχθούν σε τέτοιες διευθετήσεις και πολύπλοκες συμφωνίες, σε μια σειρά ολοκληρώσεων και διεθνών συστημάτων προκειμένου να διασφαλίσουν την κυριαρχία τους σε τοπικό ή περιφερειακό επίπεδο, να κλείσουν συμφωνίες, να απαιτήσουν τη συμμετοχή των κεφαλαίων τους στις προσοδοφόρες «δουλειές» που ανοίγει η κρίση, η καταστροφή ολόκληρων χωρών, η έκρηξη των στρατιωτικών δαπανών, η διαχείριση ανθρώπινων ζωών που καταστρέφουν οι στρατηγικές συμφωνίες και οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.

Αυτές οι εξελίξεις, πολύ λιγότερο από το να θέτουν σε κίνδυνο εδαφικές ή εθνικές κυριαρχίες, στρέφονται κατά των λαών, των ντόπιων και ξένων εργατικών τάξεων, κατά των αποκλεισμένων και των φτωχών. Για τις αστικές τάξεις και το πολιτικό τους προσωπικό, ο πρώτος μεγάλος εχθρός είναι ο κόσμος της εργασίας: αυτόν καταστρέφουν πρώτα, αυτόν σκοτώνουν ή ξεσπιτώνουν, αυτόν ισοπεδώνουν σε επεμβάσεις και «ειρηνευτικές αποστολές», για την καθυπόταξη κα την καταστολή του του συνεργάζονται με διεφθαρμένα και καταπιεστικά καθεστώτα, αυτόν αντιμετωπίζουν ως «ασύμμετρη απειλή». Η αντιπαράθεση τους στο διεθνές πλέγμα του κεφαλαίου και η σύγκρουσή τους για τα οφέλη και την προβολή ισχύος τους περνάει μέσα από την υποτίμηση της εργασίας και την ολοκληρωτική κοινωνική πειθαρχία στο εσωτερικό τους και από την επιθετικότητά τους ενάντια στους λαούς στις περιοχές που καταρρέουν.

Η ΝΑΤΟποίηση του Αιγαίου δεν σημαίνει καμιά απώλεια «εθνικής κυριαρχίας», όχι γιατί απλά το «έθνος» δεν είναι ενιαίο αλλά γεμάτο ανισότητες, άνισο πλούτο και άνισα συμφέροντα, αλλά και γιατί η βαθύτερη εμπλοκή του ΝΑΤΟ αποτελεί ολοκλήρωση και αναβάθμιση του σύγχρονου έθνους-κράτους, ολοκλήρωση και αναβάθμιση της ικανότητάς του να διαχειρίζεται τον εσωτερικό και τον εξωτερικό κίνδυνο.
Η συμμετοχή του ελληνικού στρατού σε επιθετικούς πολέμους, στην Κορέα (1950-1955) με 669 αξιωματικούς και υπαξιωματικούς και 9.586 οπλίτες (σύνολο, δηλαδή, 10.225), στη Σομαλία (1993-Φλεβάρης '94, με τις δυνάμεις του ΟΗΕ να δολοφονούν 13.000 Σομαλούς), στη Γιουγκοσλαβία (Ελληνική Δύναμη Κοσσόβου - ΕΛΔΥΚΟ) το 1991, όπου το ΚΥΣΕΑ αποφασίζει τη συμμετοχή της Ελλάδας στην Πολυεθνική Στρατιωτική Δύναμη του ΝΑΤΟ με την ονομασία IFOR (Implementation Force), στην Αλβανία (με την ΕΛΔΑΒ 1-2-3 σε διαδοχικές φάσεις το 1997), στα Σκόπια και το Αφγανιστάν (Ελληνική Δύναμη Σκοπίων, ΕΛΔΑΦ) το 2001, η «διαπραγμάτευση» του (στρατηγού τότε) Κωσταράκου το 2011 για συμμετοχή της Ελλάδας στην επέμβαση στη Λιβύη με αντάλλαγμα συμβόλαια Ελλήνων εφοπλιστών-επιχειρηματιών-κατασκευαστών στην «ανοικοδόμηση», ο κεντρικός ρόλος της Ελλάδας στην εισβολή του ευρωστρατού στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, από το στρατηγείο της Λάρισας, είναι μερικές μόνο περιπτώσεις όπου η συμμετοχή της Ελλάδας σε ΝΑΤΟ, ΕΕ και άλλους διεθνείς οργανισμούς όχι μόνο δεν σήμαινε «ξεπούλημα», αλλά αντίθετα, σήμαινε διασφάλιση των ελληνικών κεφαλαιοκρατικών συμφερόντων και συμμετοχή με μερίδιο στην «πίτα» πάνω στα συντρίμμια των πολεμικών επεμβάσεων.

Φονιάδες των λαών δεν είναι απλώς και μόνο οι «Αμερικάνοι», όπως λέει το σύνθημα, αλλά και οι Έλληνες, οι Γερμανοί, οι Τούρκοι, οι Δανοί, οι Ούγγροι και λοιπές «ειρηνευτικές δυνάμεις», όσες δυνάμεις βάζουν την υπογραφή τους και τα στρατεύματά τους στον πόλεμο ενάντια στους μετανάστες, την εργατική τάξη, ενάντια σε παιδιά και νέους, που δεν διακρίνουν μάχιμους και αμάχους στους βομβαρδισμούς τους, που στοχοποιούν κάθε μουσουλμάνο επειδή είναι μουσουλμάνος και κάθε απεργό επειδή είναι απεργός. Το ΝΑΤΟ, που έχει διαπράξει τα μεγαλύτερα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας τα τελευταία 50 χρόνια, δεν πρέπει να έχει καμία θέση στο Αιγαίο ούτε πουθενά. Οι βάσεις του ΝΑΤΟ, οι βάσεις του θανάτου είναι ανεπιθύμητες-μόνος δίκαιος πόλεμος είναι ο πόλεμος στον πόλεμο των αφεντικών. Τα πολυεθνικά οικονομικά συμφέροντα, οι πολεθνικές διακρατικές πολεμικές και οικονομικές επιχειρήσεις, μόνο με την πολεθνική κυριαρχία των εκμεταλλευόμενων πάνω στα εδάφη τους μπορούν να μπλοκαριστούν, και από τις δυο μεριές του Αιγαίου, σε Ανατολή και Δύση.

Δεν μπορούμε να μη σημειώσουμε ότι οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν με πικρό τρόπο τις εκτιμήσεις και τις αναλύσεις της Αντιπολεμικής Διεθνιστικής Κίνησης και του Δικτύου Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος, για την πραγματική σημασία της όξυνσης των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών στη διεθνή αρένα και τη σχέση τους με τον κοινοβουλευτικό ολοκληρωτισμό στο εσωτερικό, για την άνοδο και την κυριαρχία των δογμάτων Άμυνας/Ασφάλειας, για τον πραγματικό χαρακτήρα της Ε.Ε. και του Ευρωστρατού, του ΝΑΤΟ, του ΟΑΣΕ και των υπόλοιπων, περιφερειακών και παγκόσμιων, διεθνών μηχανισμών, για τις νέες μορφές του πολέμου και την κοινωνικοποίησή του ως ανώτερη μορφή εκμετάλλευσης και καταστροφής των εργατικών τάξεων. Κυρίως, όμως, σε σχέση με τα καθήκοντα που τίθενται επιτακτικά στο εργατικό και το αντιπολεμικό κίνημα, η ανάγκη για νέες μορφές διεθνισμού, για νέες κοινές δράσεις ντόπιων και μεταναστών, με αντικαπιταλιστικό και επαναστατικό πρόσημο, ενάντια στους ολοκληρωτικούς πολέμους του σύγχρονου καπιταλισμού.

Πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο, δεν υπάρχει χρόνος να αναλωθούμε σε παλιές συνταγές προκειμένου να διατηρήσουμε «κεκτημένα» που πλέον δεν υπάρχουν ή ραγδαία καταστρέφονται. Καλούμε το αντιπολεμικό και το εργατικό κίνημα να αναλάβουν πρωτοβουλίες, να συνδυάσουν τις παλιές και τις νέες μορφές, με νέα ορμή απέναντι σε όσα συνιστούν τη βαρβαρότητα της καπιταλιστικής λύσης για την υπέρβαση της καπιταλιστικής κρίσης.

Για εμάς, οδηγός σε αυτή την κουβέντα και τη ανάληψη δράσεων από τη μεριά του κινήματος είναι το μπλοκάρισμα της συμμετοχής του ελληνικού κράτους στον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας με φαντάρους, οι αρνήσεις ναυτών στις αποστολές του πολεμικού ναυτικού στον Περσικό Κόλπο, η αποκάλυψη της μεταφοράς της εμπειρίας του στρατού από τις μάχες στο Κόσσοβο στα μνημόνια καταστολής πλήθους στο εσωτερικό, το μπλοκάρισμα της αύξησης της στρατιωτικής θητείας, η μεγαλειώδης άρνηση των φαντάρων να καταστείλουν την εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008, το μπλοκάρισμα της χρήσης του στρατού ως απεργοσπαστικού μηχανισμού στις απεργίες των ΟΤΑ το 2011, οι αρνήσεις συμμετοχής των φαντάρων σε ασκήσεις του ΝΑΤΟ, στην προετοιμασία του ευρωστρατού στο στρατηγείο της Λάρισας, στην κατασκευή στρατοπέδων συγκέντρωσης για μετανάστες και πρόσφυγες.

Χρειάζεται, αυτή η πολύτιμη εμπειρία των μαχών που έδωσε και συνεχίζει να δίνει το αντιπολεμικό κίνημα μέσα στο στρατό να συναντηθεί με τις πρακτικές του αντιπολεμικού κινήματος απ' έξω, αλλά κυρίως με τις μάχες του εργατικού κινήματος ενάντια σε παλιά και νέα μνημόνια, παλιές και νέες συμφωνίες, μεταρρυθμίσεις και μηχανισμούς.

Κρίσιμη καμπή αποτελεί, στις σημερινές συνθήκες, ο Μάρτιος και οι συμβολισμοί που φέρει.

Την ώρα που κλείνουν 13 χρόνια από την εισβολή της συμμαχίας των προθύμων στο Ιράκ, το ΝΑΤΟ επιστρέφει με νέα βαρβαρότητα στο Αιγαίο, στα σύνορα της Τουρκίας, στη Συρία και τη Μ. Ανατολή, αυτή τη φορά με την ευρωπαϊκή επιθετικότητα μπροστά να δείχνει ότι τα «γεράκια της ειρήνης» της ΕΕ δεν είναι παρά η τροποποιημένη εκδοχή των «γερακιών του πολέμου» των ΗΠΑ. Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καταστρέφει και υποθηκεύει κάθε κοινωνικό δικαίωμα, κάθε όρο επιβίωσης της εργατικής τάξης, η κυβέρνηση Ερντογάν διεξάγει έναν βάρβαρο εμφύλιο πόλεμο με χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες στο εσωτερικό της εναντίον των Κούρδων κα της αριστεράς.

Η ενότητά τους, μαζί με τους εταίρους τους στην ΕΕ, το Ισραήλ και το ΝΑΤΟ, με τις υπόλοιπες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, επιβεβαιώνεται στην αγριότητα κατά των μεταναστών, στον εγκλεισμό ολόκληρων πληθυσμών σε σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης, στις επιθετικές επιχειρήσεις και τις δολοφονίες στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο, στην καταστροφή της Συρίας, της Λιβύης, της Ανατολικής Ουκρανίας και των Παλαιστίνιων.

ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

για την οργανική σύνδεσή του με το εργατικό κίνημα

ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

αλλά και στην ευρύτερη περιοχή

ΝΑ ΑΝΑΛΗΦΘΕΙ ΚΟΙΝΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟΥ-ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

ΜΕΣΑ ΚΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ

Για να σταματήσει η καταπίεση και ο πόλεμος κατά των Κούρδων

Για να μπλοκαριστεί η συνεργασία Ελλάδας-Αιγύπτου-Ισραήλ

Για να μπλοκαριστούν οι επεμβάσεις ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ-Συμμαχιών προθύμων

Για να αποσυρθούν οι βάσεις, να σταματήσουν οι διεθνείς ασκήσεις

Για να διαλυθούν οι διεθνείς δυνάμεις ταχείας επέμβασης

και να σταματήσουν οι αποστολές εκτός συνόρων

Για την κοινή διεθνιστική δράση του κινήματος ενάντια στον πόλεμο και την καταστολή

εντός κι εκτός συνόρων.


ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
Τηλ: 6932 955437 http://diktiospartakos.blogspot.com

πηγή: http://diktiospartakos.blogspot.gr/2016/02/blog-post_351.html


1 2 3 4 5

Κάλεσμα σε αντιπολεμικό-αντιϊμπεριαλιστικό-αντιρατιστικό συλλαλητήριο, Τετάρτη 2/3

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ-ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ-ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΤΡΙΟ

ΤΕΤΑΡΤΗ 02 ΜΑΡΤΙΟΥ 6.00 μμ

ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ-ΕΕ-ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ

Τα σύννεφα του πολέμου στην περιοχή μας πυκνώνουν όλο και πιο πολύ. Ο πόλεμος στην Συρία κλιμακώνεται ανεξέλεγκτα. Νέες δυνάμεις ετοιμάζονται να εισβάλλουν στην πολύπαθη χώρα όπως η Σ. Αραβία και η Τουρκία (που εκμεταλλεύεται την πολύνεκρη βομβιστική επίθεση στην Άγκυρα για να κλιμακώσει την συμμετοχή της στον πόλεμο), απειλώντας να παρασύρουν όλη την περιοχή στο χάος.

Ο ερχομός του νατοϊκού στόλου το Αιγαίο, με την συγκατάθεση της ελληνικής κυβέρνησης, και την συμφωνία και πίεση της ΕΕ, με το πρόσχημα του «ελέγχου των προσφυγικών ροών» μπορεί να φέρει μόνο κλιμάκωση του πολέμου, όξυνση των ανταγωνισμών, αμφισβητήσεις των συνόρων, νέες συμφορές. H ενέργεια αυτή εντάσσεται στην συνολική σχεδιασμό ενίσχυσης της στρατιωτικής παρουσίας του ΝΑΤΟ από την Αν. Μεσόγειο και την Μέση Ανατολή, το Αιγαίο και την Κύπρο σε όλη την Ευρώπη μέχρι την Φιλανδία.

Η ΕΕ μετατρέπεται σε «Ευρώπη Φρούριο». Υψώνει φράχτες, καλεί στη πράξη στην δολοφονία των απελπισμένων και ξεριζωμένων από τον πόλεμο και τη πείνα προσφύγων, αξιοποιώντας τα δραματικά αποτελέσματα της δικής της ιμπεριαλιστικής πολιτικής στην Λιβύη, την Συρία και αλλού. Την ίδια στιγμή στο όνομα της «τρομοκρατίας» καταργεί δημοκρατικά δικαιώματα και εντείνει την καταστολή στο εσωτερικό της στοχεύοντας πάνω από όλα τις λαϊκές αντιστάσεις που αναπτύσσονται ενάντια στην αντιδραστική πολιτική που φορτώνει την κρίση στις πλάτες των λαών.

Για όλους αυτούς τους λόγους:

Η ανάπτυξη της αντιπολεμικής, αντιϊμπεριαλιστικής, αντιρατσιστικής και δημοκρατικής πάλης του λαού μας και όλων των λαών της περιοχής αποτελεί εξαιρετικά κρίσιμο και επείγον ζήτημα. Το εργατικό και λαϊκό κίνημα χρειάζεται να προχωρήσει άμεσα σε κινηματικές πρωτοβουλίες καταδίκης των εξελίξεων αυτών.

Να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη της λαϊκής πάλης με άμεσα αιτήματα και στόχους:

  • Έξω ο νατοϊκός στόλος από το Αιγαίο. Καμιά συμμετοχή της χώρας μας στην κλιμάκωση του πολέμου στην Μ. Ανατολή. Έξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ, κλείσιμο των νατοϊκών βάσεων.
  • Πάλη ενάντια στην κλιμάκωση του πολέμου, τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και ανταγωνισμούς. Δίκαιη ειρήνη στη περιοχή χωρίς ξένους στρατούς και επεμβάσεις, στην βάση της πλήρους κατοχύρωσης των δημοκρατικών δικαιωμάτων και της συνύπαρξης όλων των λαών, εθνών και θρησκειών..
  • Πάλη ενάντια στην πολιτική ευθυγράμμισης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ με τα επιθετικά ιμπεριαλιστικά συμφέροντα της περιοχής (άξονας Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ) και την ρατσιστική πολιτική της ΕΕ. Όχι στην αντιδραστική μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης. Λεφτά για μισθούς και συντάξεις όχι για πολέμους και στρατόπεδα συγκέντρωσης.
  • Πάλη ενάντια στην αντιδραστική, φιλοπόλεμη και ρατσιστική πολιτική του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και των κυβερνήσεων, ενάντια στους Κούρδους και τους λαούς της Τουρκίας, της Συρίας, της Παλαιστίνης, σε όλη τη Μ. Ανατολή, στην Κύπρο και στο Αιγαίο . Όχι στην Ευρώπη φρούριο των φρακτών και των κλειστών συνόρων. Ελεύθερη και ασφαλής διέλευση προσφύγων και μεταναστών από τις συνοριακές διόδους. Όχι την εκμετάλλευση τους από τα κάθε είδους δουλεμπορικά κυκλώματα πριν και μετά την είσοδό τους στην Ευρώπη.
  • Όχι στις απελάσεις, τις επαναπροωθήσεις, τη διαλογή και τον εγκλεισμό των προσφύγων. Όχι στις άθλιες συνθήκες διαμονής και τη στρατιωτικοποίηση του προσφυγικού.
  • Πάλη για τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες των ευρωπαϊκών λαών και πρώτα από όλα του δικαιώματος τους να παλεύουν ενάντια στις επιπτώσεις της κρίσης και την επίθεση του κεφαλαίου. Όχι στον ρατσισμό, την ακροδεξιά, την ισλαμοφοβία που χρησιμοποιείται για να δυναμώνει η επίθεση στα δημοκρατικά και κοινωνικά δικαιώματα των λαών.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί σε μαζική στήριξη του Αντιπολεμικού - Αντιϊμπεριαλιστικού - αλληλεγγύης στους πρόσφυγες συλλαλητηρίου που οργανώνουν την Τετάρτη 2 Μαρτίου ο συντονισμός για το προσφυγικό σωματείων-φοιτητικών συλλόγων-συλλογικοτήτων, μια σειρά εργατικά σωματεία και φοιτητικοί σύλλογοι και στηρίζουν οι πολιτικές οργανώσεις ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Αντιϊμπεριαλιστική Συνεργασία, Δίκτυο για τα Κοινωνικά και Πολιτικά Δικαιώματα, ΕΕΚ, Ένωση των Δικαίων, Επαναστατική Ενοποίηση, ΚΚΕ (μ-λ), ΛΑΕ, ΟΚΔΕ, ΟΝΡΑ Ανασύνθεση, Σύλλογος Κορδάτος

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

πηγή: http://antarsya.gr/node/3729


1 2 3 4 5

Αντιπολεμική -αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση αλληλεγγύη στους οικονομικούς και πολιτικούς πρόσφυγες: Ανοίξτε τους φράχτες - Διώξτε το ΝΑΤΟ

Refugees welcome!

Ανοίξτε τους φράχτες - Διώξτε το ΝΑΤΟ
Η εκτυλισσόμενη προσφυγική τραγωδία δεν αποτελεί φυσική καταστροφή, αλλά προμελετημένο πολιτικό έγκλημα. Είναι αδιανόητο να βλέπουμε πρόσφυγες να περπατάνε στους ευρωπαϊκούς αυτοκινητόδρομους μόνοι και αβοήθητοι. Είναι εξοργιστικό ότι οι πνιγμοί στο Αιγαίο είναι πλέον είδηση που περνάει στα «ψιλά» των δελτίων.

Για το συντελούμενο έγκλημα ένοχοι είναι όσοι ωθούν ή αφήνουν ολόκληρες χώρες να βουλιάζουν στον πόλεμο, όσοι υψώνουν φράχτες που εμποδίζουν τη διέλευση των προσφύγων, όσοι βάζουν τα πολεμικά πλοία του ΝΑΤΟ να απωθούν τις βάρκες της απελπισίας, όσοι δεν παίρνουν στοιχειώδη μέτρα για τη φιλοξενία των ξεριζωμένων.

Τα σύνορα πρέπει να ανοίξουν τώρα για τους πρόσφυγες! Οι φράχτες, με πρώτον αυτόν του Έβρου, πρέπει να πέσουν. Το ΝΑΤΟ και η Frontex πρέπει να φύγουν από το Αιγαίο. Και πρέπει επιτέλους οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, με πρώτη την ελληνική, να κάνουν αυτό που επιτάσσεις η ανθρωπιά, και είναι απολύτως εφικτό, για τη φιλοξενία των προσφύγων: ανοιχτά κέντρα διαμονής με αξιοπρεπείς συνθήκες.

Αυτές τις ώρες όχι μόνο η σιωπή, αλλά και η απραξία είναι συνενοχή. Είναι ώρα να διαδηλώσουμε ενάντια στην Ευρώπη-φρούριο, είναι ώρα να προσφέρουμε κάθε δυνατή βοήθεια σε αυτούς που την έχουν ανάγκη πιο πολύ από ποτέ. Refugees welcome!

Καλούμε στην αντιπολεμική - αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση αλληλεγγύη στους οικονομικούς και πολιτικούς πρόσφυγες, την Τέταρτη 2 Μάρτιου στις 6μ.μ. στα Προπύλαια Πανεπιστημίου.

Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα

πηγή: http://www.diktio.org/node/1217