Σάββατο 19 Μαρτίου 2016 στις 15.00

5 καλέσματα : 1 2 3 4 5

Συλλαλητήριο

19 Μάρτη, πλημμυρίζουμε την Ομόνοια στις 3μμ ! Να μη λείψει κανείς! Διαδηλώνουμε σε όλη την Ευρώπη. KΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΟΙ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ -ΡΙΞΤΕ ΤΟΥΣ ΦΡΑΧΤΕΣ- ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ

Στις 19 Μάρτη διαδηλώνουμε σε οκτώ πόλεις στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη για να νικήσει η αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και να ηττηθεί ο ρατσισμός, η ισλαμοφοβία και η φασιστική απειλή.

Η κραυγή της αλληλεγγύης στους πρόσφυγες θα αντηχήσει με συλλαλητήρια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Χανιά, Γιάννενα, Ξάνθη, Μυτιλήνη και Βόλο.

Θα ακουστεί ηχηρά με συλλαλητήρια σε Λονδίνο, Γλασκώβη, Κάρντιφ, Άμστερνταμ, Παρίσι, Βιέννη, Κοπεγχάγη, Δουβλίνο, Βαρκελώνη, Ζυρίχη, Βαρσοβία και Λευκωσία. Στην Τουρκία, το κίνημα διαδηλώνει στην επέτειο του Νεβρόζ, της κουρδικής Άνοιξης και συμπαραστέκεται στην αντίσταση ενάντια στους βομβαρδισμούς των κουρδικών περιοχών από τον Ερντογάν.

Στις 19 Μάρτη, πατάμε πόδι στην εισβολή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, για να μην θρηνούμε άλλα πνιγμένα παιδιά, μανάδες και πατεράδες. Εκείνοι που σκόρπισαν και σκορπάνε το θάνατο με βόμβες στο Ιράκ, το Αφγανιστάν και τη Συρία, μαζί με την Ρωσία και την ΕΕ δεν μπορούν να γίνουν συνοριοφύλακες στη θάλασσα του Αιγαίου. Έτσι, ρίχνουν περισσότερο κόσμο στους διακινητές, για πιο ακριβά και επικίνδυνα περάσματα στην Ευρώπη.

Στις 19 Μάρτη, στεκόμαστε ενάντια στην ρατσιστική ΕΕ-φρούριο, των φραχτών, των κλειστών συνόρων και των στρατοπέδων συγκέντρωσης, που αντί να ανοίξει τα σύνορα της για να υποδεχτεί τους κατατρεγμένους των πολέμων, τους αντιμετωπίζει ως εχθρό και εισβολέα. Στέλνουν κανονιοφόρους για να πνίξουν οικογένειες με γυναίκες και παιδιά.

Στις 19 Μάρτη, διαδηλώνουμε για να έχουν χαρτιά και δικαιώματα οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, να έχουν στέγη, δουλειά, φαγητό, παιδεία και υγειονομική περίθαλψη και όχι να καταδιώκονται από την Αστυνομία για να κλειστούν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Στις 19 Μάρτη, υψώνουμε το ανάστημα μας ενάντια στη νεοναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής και τους ομογάλακτους τους σε όλη την Ευρώπη. Είμαστε εξοργισμένοι γιατί ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, ο Ρουπακιάς δεν είναι πια στη φυλακή. Απαιτούμε να συνεχιστεί η δίκη, να φτάσουμε στην καταδίκη των νεοναζί για να πάνε για πάντα φυλακή. Δεν θα τους αφήσουμε να παριστάνουν το «μόνιμο κόμμα» χύνοντας ρατσιστικό δηλητήριο και φέροντας «επιτροπές κατοίκων»-Ρουπακιάδων στις γειτονιές μας.

Στις 19 Μάρτη, εργαζόμενοι και εργαζόμενες, φοιτητές και φοιτήτριες, αγρότες και αγρότισσες, δίνουμε συνέχεια στην αντίσταση κατά των μνημονίων, του ασφαλιστικού-σφαγείου, τις περικοπές και το ξεπούλημα των λιμανιών, αγκαλιάζοντας τον αγώνα ενάντια στο ρατσισμό. Δεν δεχόμαστε ότι οι μετανάστες θα γίνουν αποδιοπομπαίοι τράγοι εξαιτίας της χρεοκοπίας των πολιτικών τους, που σπέρνουν τη φτώχεια.

Καλούν: ΚΕΕΡΦΑ, Συνδικάτα, Φοιτητικοί Σύλλογοι, Κοινότητες Μεταναστών, Συλλογικότητες

πηγή : http://www.antiracismfascism.org/index.php/21


1 2 3 4 5

Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού

Όλοι στο μεγάλο συλλαλητήριο στις 19/3/2016 που συνδιοργανώνουν εργατικά σωματεία, αντιρατσιστικοί - αντιφασιστικοί φορείς και άλλες κοινωνικές και πολιτικές συλλογικότητες. Σε δεκάδες χώρες της Ευρώπης οι λαοί ξεσηκώνονται ενάντια στον πόλεμο, τον ρατσισμό, την φασιστική απειλή, τα κλειστά σύνορα, την Ευρώπη φρούριο.Όλοι μαζί να δώσουμε το παρόν στις 19 Μάρτη 2016 στο συλλαλητήριο στην Αθήνα - Πλατεία Ομόνοιας στις 3 μ.μ. Κανείς να μην λείψει

Το Δ.Σ της ΠΕΝΕΝ

Πειραιάς 10/3/2016

πηγή: http://syndicalaizer.com/2016/03/18/10032016-%CF%80%CE%B5-%CE%BD%CE%B1%CF%85%CF%84%CF%8E%CE%BD-%CE%B5%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D-%CE%BD%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D-%CF%8C%CE%BB%CE%BF%CE%B9-%CF%83/


1 2 3 4 5

19 ΜΑΡΤΗ - Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού. Έλληνες, Πρόσφυγες και Μετανάστες διαδηλώνουμε μαζί! Έξω το ΝΑΤΟ - Κάτω η Ευρώπη φρούριο

Τετάρτη, 16 Μαρτίου, 2016

19 ΜΑΡΤΗ - Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού

ΕΛΛΗΝΕΣ, ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ, ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙ

Έξω το ΝΑΤΟ απ' το Αιγαίο - Κάτω η Ευρώπη Φρούριο

-

Όλοι στις συγκεντρώσεις - διαδηλώσεις

Αθήνα: 15:00 στην Ομόνοια και πορεία στα γραφεία της ΕΕ

Θεσσαλονίκη: 12:00 στο Άγαλμα Βενιζέλου

-

Η Ευρώπη ζει τη χειρότερη «ανθρωπιστική κρίση» μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Η όξυνση του πολέμου στη Συρία (με ευθύνη όλων των ιμπεριαλιστών και αντιδραστικών καθεστώτων που επεμβαίνουν ωμά), η διάλυση που έχουν προκαλέσει οι ιμπεριαλιστικοί πολέμοι σε Ιράκ και Αφγανιστάν (και οι επεμβάσεις/πόλεμοι στην Αφρική), έχουν δημιουργήσει τεράστιες προσφυγικές «ροές» προς την Ευρώπη. Ύστερα και απ' το κλείσιμο των συνόρων από μια σειρά χώρες (Μακεδονία, Σερβία, Ουγγαρία, Αυστρία κ.ά.) χιλιάδες πρόσφυγες έχουν αποκλειστεί σε hot spots, λιμάνια, πλατείες, πεζοδρόμια και αυτοσχέδιους καταυλισμούς, κυρίως στην Ειδομένη.

-

Έξω τώρα από την Ε.Ε. του Πολέμου και του Ρατσισμού

Οι ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές, αφού έχουν βομβαρδίσει, λεηλατήσει και καταστρέψει τις χώρες προέλευσης των προσφύγων, κλείνουν τα σύνορα στους εκατοντάδες χιλιάδες απελπισμένους. Οι «χώρες του Βίσεγκραντ» (Πολωνία, Τσεχία, Σλοβακία, Ουγγαρία) μαζί με την Αυστρία, με την ανοχή και συνεργασία των υπολοίπων, έχουν επιβάλει το κλείσιμο των συνόρων. Τουσκ και Τσίπρας δήλωσαν από κοινού ότι η Ε.Ε. δεν θα δεχτεί άλλους πρόσφυγες - και τους κάλεσαν να μην έρθουν στην Ελλάδα, γιατί δεν πρόκειται να προχωρήσουν παραπέρα! Ο Τουσκ ξεκαθάρισε προκλητικά ότι το κλείσιμο των συνόρων δεν είναι «μονομερής ενέργεια» αλλά «κοινή απόφαση των 28» κρατών-μελών!

Πιο μπροστά, Δανία και Σουηδία αποφάσισαν να γδύνουν τους πρόσφυγες από τα λιγοστά υπάρχοντα αξίας και χρήματα που έχουν μαζί τους, χρεώνοντάς τους τα έξοδα της… «φιλοξενίας». Να φύγουμε τώρα απ' αυτή τη βρωμερή φωλιά των «πολιτισμένων» ρατσιστών, της Ευρώπης-Φρούριο!

-

Να φύγει τώρα η νεομνημονιακή, ρατσιστική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Η κυβέρνηση, δια στόματος του Υπουργού Μεταναστευτικής Μουζάλα, ανακοίνωσε ότι τα σύνορα θα μείνουν κλειστά τα επόμενα 2-3 χρόνια, αφήνοντας πάνω από 100.000 πρόσφυγες εγκλωβισμένους. Με δηλώσεις του (Δεκέμβριος 2015) είχε παραδεχτεί ότι είναι αδύνατη η ελεύθερη διέλευση των προσφύγων απ' τα σύνορα. Γνώριζε ότι θα δημιουργηθεί αυτή η κατάσταση και δεν φρόντισε να αναπτυχθούν ούτε στο ελάχιστο οι απαραίτητες υποδομές. Οι πρόσφυγες πέφτουν έτσι στα νύχια της εκμετάλλευσης από κυκλώματα και «κοράκια» - και μόνο χάρη στη συμβολή χιλιάδων αλληλέγγυων επιβιώνουν υποτυπωδώς.

Ακόμα χειρότερα, η κυβέρνηση και όλοι οι μνημονιακοί δεν προβάλουν καμία αντίσταση στο κλείσιμο των συνόρων από τους ιμπεριαλιστές και ρατσιστές της Ε.Ε. Γλείφουν τις μπότες τους, σαλιαρίζοντας για τις «αξίες» και «ευθύνες» της Ευρώπης, αποδεχόμενοι τη μετατροπή της χώρας μας σε «αποθήκη ψυχών» και απέραντο hot spot.

Σαν άλλοι μαυραγορίτες, προσπαθούν για κάποια ελεεινά ανταλλάγματα. Να κερδοσκοπήσουν πάνω στο αίσθημα αλληλεγγύης του ελληνικού λαού για το δράμα των προσφύγων/μεταναστών. Θέλουν να γραπώσουν την ευκαιρία για κονδύλια (της Ε.Ε. ή του ΟΗΕ), που θα τα ξεκοκαλίσουν οι γνωστοί «ημέτεροι». Θέλουν να δώσουν σε αφεντικά-δουλέμπορους τζάμπα εργατικό δυναμικό, που ονειρεύονται να το παίρνουν από τα κέντρα κράτησης και γκέτο των προσφύγων/μεταναστών, με τα οποία θέλουν να γεμίσει η χώρα! Η κτηνώδης αντιμετώπιση των προσφύγων/μεταναστών φέρνει και για τους έλληνες εργαζόμενους και φτωχά λαϊκά στρώματα την πιο αισχρή εκμετάλλευση, ακόμα τρισχειρότερα μνημόνια.

-

Κάτω οι φασιστικές πολιτικές νέων και παλιών μνημονιακών

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών (7/3) κατέληξε με σχεδόν όλα τα μνημονιακά κατακάθια (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, ΑΝΕΛ) σε κοινό ανακοινωθέν, με κυριότερα σημεία:

  • Ξανανοίγουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης (τύπου Αμυγδαλέζας), όπου όλοι οι μετανάστες θα κλείνονται σ' αυτά και κατόπι θα διώχνονται.
  • Η Ελλάδα θα φυλάσσει τα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε. συνεργαζόμενη με την FRONTEX και επιδιώκει την μετεξέλιξή της σε Ευρωπαϊκή Ακτοφυλακή με έδρα την Ελλάδα. Δηλαδή παραδίδει το Αιγαίο στην FRONTEX και βεβαίως στο ΝΑΤΟ.

-

Έξω η πολεμική μηχανή του ΝΑΤΟ από το Αιγαίο

Ο Τσίπρας, συμφωνώντας στην ανάμιξη του ΝΑΤΟ, βάζει τη χώρα όλο και πιο βαθιά στην πιο επικύνδινη εστία πολέμου στον κόσμο. Το ΝΑΤΟ δεν έρχεται για να «αντιμετωπίσει» τους απελπισμένους πρόσφυγες, αλλά για να είναι έτοιμο να επέμβει πιο αποφασιστικά σε Συρία και Μ. Ανατολή. Ακόμα, η φύλαξη των συνόρων από ελληνικό και τούρκικο στρατό και από το ΝΑΤΟ σημαίνει μια επιπλέον οικονομική αιμορραγία για τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα.

-

Μετανάστες - Ντόπιοι Εργάτες Ενωμένοι!

Από τη μια, μεταχειρίζονται σαν κτήνη τους πρόσφυγες/μετανάστες, τους φυλακίζουν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, τους απελαύνουν στις εμπόλεμες και διαλυμένες χώρες τους - και προσπαθούν στο όνομα του ανθρωπισμού να μας πείσουν ότι η χώρα πρέπει να «θυσιαστεί» για να μην «ενοχληθούν» οι ιμπεριαλιστές, ρατσιστές της Ε.Ε.! Από την άλλη «δεν πρόλαβαν» να καταδικάσουν τους δολοφόνους της Χρυσής Αυγής - και μετά την αποφυλάκιση του Ρουπακιά κανένας από τους χρυσαυγίτες δεν κρατείται πλέον στη φυλακή για τη δολοφονία του Π. Φύσσα και τις δεκάδες άλλες επιθέσεις.

Πρέπει να δείξουμε την έμπρακτη αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες/μετανάστες, που αναγκάζονται να μεταναστεύσουν όπως και 250.000 Έλληνες μετά την οικονομική καταστροφή των Μνημονίων. Η ενσωμάτωση των προσφύγων/μεταναστών στην ελληνική κοινωνία είναι απόλυτα εφικτή - αρκεί

να παλέψουμε για να πληρώσει το κεφάλαιο και οι πλούσιοι, να σταματήσουμε να εκτελούμε δουλικά τις διαταγές των ιμπεριαλιστών της Ε.Ε. και των ντόπιων υπηρετών/συμμάχων τους!

Να αγωνιστούμε για να πέσουν οι φράχτες, να ανοίξουν τα σύνορα, να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγάιο. Δεν κινδυνεύουμε από τους πρόσφυγες και τους μετανάστες αλλά από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τους «Μένουμε Ευρώπη», την ελληνική αστική τάξη και τους σύγχρονουςς μαυραγορίτες, από το μακρύ τους χέρι την Χρυσή Αυγή, από τους ευρωπαίους και αμερικάνους ιμπεριαλιστές. Να παλέψουμε το κακό στην ρίζα του, τον πόλεμο και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, που γεννούν την προσφυγιά και τον ρατσισμό - με μια Κυβέρνηση των Εργαζομένων, που θα σπάσει αποτελεσματικά από την αντιδραστική Ε.Ε.

-

ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΗ, ΑΣΦΑΛΗ, ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΟΙ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ. ΟΧΙ ΝΕΕΣ «ΑΜΥΓΔΑΛΕΖΕΣ». Να φτιαχτούν αξιοπρεπείς υποδομές υποδοχής και διαβίωσης, σταματώντας να πληρώνουμε το δημόσιο χρέος, με έκτακτα μέτρα ενάντια στο κεφάλαιο και τους πλούσιους (εφοπλιστές, ξενοδοχειάρχες κ.λπ.). Παραδειγματική τιμωρία για όποιον κερδοσκοπεί σε βάρος των προσφύγων/μεταναστών

ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ, ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ, Η FRONTEX. ΠΑΛΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ - ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ΟΛΟΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙΟΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ ΚΑΙ «ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΗ»

ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΡΑΣΤΙΣΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ ΜΙΣΟΥΣ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΗΝ Ε.Ε., ΠΟΥ ΓΕΝΝΟΥΝ ΠΟΛΕΜΟ, ΡΑΤΣΙΣΜΟ, ΦΑΣΙΣΜΟ

-

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

πηγή: http://www.okde.gr/archives/4655


1 2 3 4 5

Όλες και όλοι στα συλλαλητήρια στις 19 ΜΑΡΤΗ- ΔΙΕΘΝΗΣ ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ

Όλες και όλοι στα συλλαλητήρια στις 19 ΜΑΡΤΗ- ΔΙΕΘΝΗΣ ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ

ΑΘΗΝΑ: 3μμ ΟΜΟΝΟΙΑ

19/3 ΜΕΡΑ ΠΑΛΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ:

-ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

-ΟΧΙ ΣΤΗ ΕΥΡΩΠΗ - ΦΡΟΥΡΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΦΥΛΑΚΗ - ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

- ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ και η FRONTEX ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

-ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΣΕ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΕΕ

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ χαιρετίζει το λαό μας που, σε εναντίωση με τη ρατσιστική πολιτική των κυβερνήσεων της "πολιτισμένης" Ευρώπης, στην τεράστια πλειοψηφία του εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη του στους πρόσφυγες και μετανάστες, που για να αποφύγουν τον αφανισμό και την εξαθλίωση αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και τον τόπο τους. Γυρίζει την πλάτη στην Ευρώπη - φρούριο, στον Ευρωπαϊκό Ιμπεριαλισμό που από τη μια είναι συνυπεύθυνος μαζί με τους Αμερικάνους για τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή, το Ιράκ, το Αφγανιστάν και τη Συρία κι από την άλλη με την πρόσφατη απόφαση της συνόδου Κορυφής της ΕΕ, υψώνει φράχτες στην Ανατολική Ευρώπη και τα Βαλκάνια, κλειδώνει τα σύνορα της χώρας μας εγκλωβίζοντας έτσι στο εσωτερικό της δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους, μετατρέποντάς της σε μια σύγχρονη αποθήκη - φυλακή ανθρώπινων ψυχών και ονείρων για μια αξιοβίωτη ζωή.

ΕΕ και ΗΠΑ σε συμφωνία με την Ελληνική και Τουρκική Κυβέρνηση, με πρόσχημα το προσφυγικό βγάζουν το στόλο του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο με την προσοχή τους στραμμένη στη Συρία και τη Λιβύη, στην αντιπαράθεση τους με τη Ρωσία και σε όλο το πλέγμα των εντεινόμενων ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών. Ο κίνδυνος για γενικότερη πολεμική ανάφλεξη στην περιοχή μεγαλώνει δραματικά. Οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί οξύνονται στο έπακρο και οι λαοί παίρνουν το δρόμο της αναγκαστικής εξορίας. Οι κίνδυνοι από μια γενικότερη πολεμική σύρραξη σημαίνουν ήδη νέα δεινά για τον ήδη χτυπημένο από την υπερεξαετή σκληρή επίθεση του κεφαλαίου λαό μας. Η ανάγκη συγκρότησης ενός σύγχρονου αντιπολεμικού - αντιιμπεριαλιστικού κινήματος με σαφή αντικαπιταλιστικό πρόσημο παίρνει δραματικά επίκαιρο χαρακτήρα.

Η ΕΕ, που με τις ιμπεριαλιστικές της επεμβάσεις γεννά τον πόλεμο, την οικονομική κατάρρευση, την οικολογική καταστροφή και την προσφυγιά, ξέρει ότι για να σταματήσει τους πρόσφυγες, που έχουν αψηφήσει τόσα εμπόδια, θα χρειαστεί ένα λουτρό αίματος.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που παρά τις φραστικές διακηρύξεις της για ανθρωπισμό και αξίες, υλοποιεί τις αντιπροσφυγικές πολιτικές της Ε.Ε. για αποτροπή, διαλογή, εγκλεισμό, απελάσεις, επαναπροωθήσεις και είναι υπεύθυνη για τις άθλιες συνθήκες που διαβιούν οι πρόσφυγες, αυτές τις μέρες υπογράφει το προσφυγικό «μνημόνιο». Δέχεται να παίξει το ρόλο του θύτη και δεσμοφύλακα που της ζητούν με αντάλλαγμα, ακριβώς όπως μας έλεγε και τον Ιούλη, διευκολύνσεις για το χρέος, ενώ η Τουρκία του Ερντογάν παζαρεύει στα φανερά τη σχέση της με την ΕΕ και κάτω απ' το τραπέζι τη μοίρα του Κούρδικου λαού.

Όμως αυτό το αποτρόπαιο σχέδιο δεν είναι καθόλου εύκολο. Όσα τείχη και αν κτίσουν δεν μπορούν να ανακόψουν το τσουνάμι των κατατρεγμένων. Όσους εχθρούς και αν προσπαθούν να κατασκευάσουν με την ξενοφοβία, την ισλαμοφοβία και το ρατσισμό, δεν μπορούν να σβήσουν την αλληλεγγύη, που τόσο απλόχερα εκφράστηκε στη χώρα μας, αλλά και σε πολλές χώρες της Ευρώπης. Οι εργαζόμενοι και οι λαοί της Ευρώπης, που παλεύουν την ίδια στιγμή ενάντια στη λιτότητα, τον αυταρχισμό, τα μνημόνια και την καταστροφή και την εξαθλίωση που έφεραν στη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία, καταλαβαίνουν ότι είναι κοινή η ρίζα της δυστυχίας, το κανιβαλικό κεφαλαιοκρατικό σύστημα, και κοινός ο αγώνας για να σπάσουν τα δεσμά.

Λόγω αυτών των εξελίξεων και της Συνόδου κορυφής της Ε.Ε. στις 17/3 που αναμένεται να πάρει ακόμα πιο σκληρά μέτρα, έχει ιδιαίτερη σημασία η μαζική συμμετοχή στις διαδηλώσεις, που γίνονται σε όλη την Ελλάδα στις 19ης Μαρτίου, με αφορμή τη Διεθνή Μέρα Δράσης ενάντια στο Ρατσισμό. Για να διαδηλώσουμε ενάντια στον πόλεμο και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Ενάντια στην οικονομική εξαθλίωση που το Κεφάλαιο εξωθεί τους λαούς. Μέρα αλληλεγγύης για όλους τους κατατρεγμένους της γης, κατά του ρατσισμού και του φασισμού.

Η μάχη για να ανοίξουν τα σύνορα για την ελεύθερη και ασφαλή δίοδο των προσφύγων και των οικονομικά κατεστραμμένων, ενάντια στους φράκτες, για την κατεδάφιση της Ευρώπης - Φρούριο δεν είναι «μόνο» μια μάχη συμπαράστασης στους πρόσφυγες, στα θύματα του ιμπεριαλισμού από τις φτωχές και εμπόλεμες χώρες του πλανήτη, αλλά μια μάχη ενάντια στον ταξικό μας εχθρό, τις άρχουσες τάξεις της Ευρώπης.

Στις 19 Μάρτη θα πάρουν την απάντηση μας και στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη. Όλοι στις συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα για να σταματήσουμε τον πόλεμο, το ρατσισμό και το φασισμό. Με μεγάλες αντιϊμπεριαλιστικές-αντιπολεμικές διαδηλώσεις αλληλεγγύης στους πρόσφυγες ενάντια στις επεμβάσεις και τους βομβαρδισμούς ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ε.Ε. και στη συμμετοχή της χώρας μας με οποιαδήποτε κάλυψη, βάσεις, υποδομές, στρατό, ενάντια στις ανάλγητες αντιμεταναστευτικές πολιτικές της Ε.Ε. και της ελληνικής κυβέρνησης, να βροντοφωνάξουμε :

• Όχι στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στη Μ. Ανατολή, τη Λιβύη και σ' όλη τη Μεσόγειο. Να σταματήσει κάθε πολεμική επέμβαση. Έξω από ΝΑΤΟ -ΕΕ. Να κλείσουν άμεσα οι βάσεις ξένων δυνάμεων στην Ελλάδα. Να πάψει κάθε συμμετοχή της Ελλάδας σε κάθε στρατιωτική δύναμη εκτός των συνόρων.

  • Προστασία των προσφύγων. Να ανοίξουν τώρα για τους πρόσφυγες οι συνοριακές δίοδοι μεταξύ των χωρών της Ευρώπης και να μπει τέλος στο έγκλημα στο Αιγαίο. Ασφαλής, ελεύθερη διέλευση από χερσαία και θαλάσσια σύνορα της Ελλάδας για τους πρόσφυγες του πολέμου, της καταπίεσης και της φτώχιας. Να γκρεμιστεί ο φράχτης στον Έβρο. Να σταματήσουν οι δολοφονικές επιχειρήσεις αποτροπής και επαναπροώθησης της Frontex και της ελληνικής συνοριοφυλακής. Όχι στην επιχείρηση Ποσειδών στο Αιγαίο για αποτροπή διέλευσης των προσφύγων. Όχι σε δημιουργία Ευρωπαϊκής συνοριοφυλακής-ακτοφυλακής. Όχι στην παρεμπόδιση των διαδρομών τους από την αστυνομία. Να πέσει ο φράχτης του Έβρου. Κανένας φράκτης στην Ευρώπη. Όχι στην Ευρώπη-φρούριο.

• Όχι στη συμμετοχή του ΝΑΤΟ σε επιχειρήσεις ενάντια στους πρόσφυγες και σε δολοφονικές επαναπροωθήσεις. Άμεση αποχώρηση του ΝΑΤΟ από το Αιγαίο.

• Όχι στην ποινικοποίηση της μετανάστευσης. Νομιμοποίηση και πλήρη δικαιώματα για τους οικονομικούς και πολιτικούς πρόσφυγες. Όχι στον εγκλεισμό και την γκετοποίηση των προσφύγων, όχι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, στα hot spot και τα μέτρα διαλογής. Όχι στη στρατιωτικοποίηση της διαχείρισης του προσφυγικού.

• Όχι στις διώξεις εθελοντών για βοήθεια στους πρόσφυγες. Κατάργηση της ποινικοποίησης της βοήθειας στους πρόσφυγες.

• Κατάργηση των συνθηκών του Δουβλίνου. Δικαίωμα στο άσυλο.

• Κατάλληλα κτίρια και δομές για την αξιοπρεπή στέγαση, περίθαλψη, σίτιση των οικονομικών και πολιτικών προσφύγων. Χρηματοδότηση και προσλήψεις για τις δομές και υπηρεσίες κοινωνικής στήριξης και όχι για κέντρα κράτησης και καταστολή των προσφύγων. Όχι στην εκχώρηση της ευθύνης του δημοσίου σε ιδιώτες και ΜΚΟ. Προστασία των προσφύγων - μεταναστών από τα κυκλώματα εκμετάλλευσης. Πρόνοια και φροντίδα για τους ανήλικους.

Όλοι στην συγκέντρωση της Αθήνας στην Ομόνοια στις 3 μ.μ. και στην κοινή πορεία των συγκεντρώσεων προς τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

πηγή: http://antarsya.gr/node/3778


1 2 3 4 5

ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΜΑΡΤΙΟΥ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ, ΤΟΥΣ ΦΡΑΧΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΟΜΟΝΟΙΑ 3 μ.μ., ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΕΕ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Η Eυρώπη-Φρούριο βρίσκεται σε παραλυτική κρίση, ανίκανη να αντιμετωπίσει την κρίση του προσφυγικού ζητήματος, όσο και την οικονομική κρίση 8 χρόνια μετά το ξέσπασμά της, ενώ οι φράχτες του εθνικισμού υψώνονται μετατρέποντας την ήπειρο σε ένα απέραντο στρατόπεδο συγκέντρωσης.

Οι "ευρωπαϊκές αρχές της αλληλεγγύης και του ανθρωπισμού" είναι κούφιες φράσεις για να κρύψουν τις εγκληματικές ευθύνες του ιμπεριαλισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον πόλεμο και τη φτώχεια στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική - αιτίες αυτού του ιστορικού ρεύματος μετακίνησης πληθυσμών. Ο "ανθρωπισμός" των κυρίαρχων περιορίζεται στο ερώτημα του "πόσοι απόκληροι χωράνε στην Ευρώπη Φυλακή;". Ανθρώπινες ζωές χάνονται κάθε μέρα στον υγρό τάφο του Αιγαίου και ολόκληρης της Μεσογείου και η αντίδραση των ευρωπαϊκών ελίτ είναι να κλείνουν τα σύνορά τους.

"Σε έναν κόσμο για λίγους δεν χωράει κανείς"

Μπροστά στη Σύνοδο Κορυφής της 7ης Μαρτίου και την όξυνση όλων των εθνικών ανταγωνισμών, το εγχείρημα της καπιταλιστικής ενοποίησης της Ευρώπης βρίσκεται αντιμέτωπο με την απειλή της ανοιχτής κατάρρευσης. Πίσω από τη συζήτηση για τις ποσοστώσεις κρύβεται μια μόνο συμφωνία: η δημιουργία απέραντων στρατοπέδων συγκέντρωσης για τους πρόσφυγες, με την ονομασία hot spots ή relocation camps.
Η Ευρώπη της κρίσης και της λιτότητας δεν αποκλείει μόνο αυτούς τους οποίους ονομάζει ξένους και δεν αφήνει να περάσουν τα σύνορά της. Αποκλείει από το δικαίωμα στη ζωή, την εργασία και την ελευθερία τους ίδιους τους λαούς της.

Το αίτημα του Τσίπρα και της κυβέρνησής του για ελάφρυνση των μνημονιακών στόχων κατά 500 εκατομμύρια από τα 6 δις του τρέχοντος Μνημονίου για να αντιμετωπίσει την "προσφυγική κρίση" δεν πρόκειται να δώσει διέξοδο στα προβλήματα ούτε των ντόπιων, ούτε των ξένων.

"Γιατί στον κόσμο των αφεντικών είμαστε όλοι ξένοι"

Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από αυτήν την κυβέρνηση παρά την επιβολή της πιο άγριας λιτότητας, περισσότερης φτώχειας και ανεργίας. Η διαπραγμάτευση του Ασφαλιστικού και των μέτρων του 3ου Μνημονίου μόνο νέα δεινά μπορεί να προσφέρει στους εργαζόμενους, τη νεολαία και το φτωχό λαό.
Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα πέρα από τη μετατροπή της χρεοκοπημένης Ελλάδας σε μια τεράστια αποθήκη φυλακισμένων ψυχών σε μια Ευρώπη η οποία ήδη κλείνει τα σύνορά της.
Η μόνη διέξοδος είναι η ρήξη με τη φυλακή του χρέους, της λιτότητας, της καταστολής. Η κοινή επαναστατική πάλη του λαού αυτής της χώρας, μαζί με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, για έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ίδιο το χρεοκοπημένο καπιταλιστικό σύστημα, είναι ο μόνος δρόμος διάσωσης από τον αγριανθρωπισμό του καπιταλισμού και του ιμπεριαλισμού.
Οι δομές αλληλεγγύης για την αντιμετώπιση, μέσα από τη δράση των ίδιων των καταπιεσμένων και εκμεταλλευμένων, των επειγόντων προβλημάτων σίτισης και στέγασης των προσφύγων και μεταναστών πρέπει να ενισχυθούν και να αναπτυχθούν σε ένα πολιτικό κίνημα διεκδίκησης. Η άμεση διεκδίκηση της απαλλοτρίωσης της μεγάλης ακίνητης καπιταλιστικής ιδιοκτησίας για τη στέγαση των προσφύγων και αστέγων, και της αντιμετώπισης της πείνας πρέπει να γίνει επείγουσα υπόθεση του κινήματος.
Η αντιμετώπιση των κοινών προβλημάτων ντόπιων και μεταναστών, της ανεργίας και της φτώχειας, απαιτεί τη συντριβή του συστήματος που γεννά τη φτώχεια και την αναδιοργάνωση της κοινωνίας και της οικονομίας σε νέες σοσιαλιστικές βάσεις. Πρώτος άμεσος στόχος πρέπει να είναι η ανατροπή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ από τα κάτω και τα αριστερά.

• Όχι στρατιωτική αντιμετώπιση του προσφυγικού.
• Έξω οι ΝΑΤΟϊκοί εμπρηστές του πολέμου.
• Γκρεμίστε τους Φράχτες - ελεύθερη διέλευση και άσυλο στους πρόσφυγες.
• Όχι στρατόπεδα εγκλεισμού για πρόσφυγες και μετανάστες.
• Άμεση νομιμοποίηση όλων των μεταναστών.

Στα ερείπια της Ευρωπαϊκής Ένωσης του Τρόμου, των Τειχών και της Λιτότητας, το ευρωπαϊκό προλεταριάτο μπορεί να χτίσει μια Κόκκινη Ευρώπη της αλληλεγγύης και του σοσιαλισμού


ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ
www.oen.org.gr

πηγή: http://eek.gr/index.php/oldermags/eventdetail/2841/151/athina-diadilosi-enantia-ston-ratsismo-tous-fraxtes-kai-ton-polemo