Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016 στις 18.00

11 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Πορεία αλληλεγγύης στους μετανάστες

πηγή : https://www.facebook.com/katalipsistegismetan
πηγή : email που λάβαμε στις 1 Μάρτιος 11h


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Τα ευρωπαϊκά κράτη, πιστά σκυλιά των ανά την Ευρώπη αφεντικών, ανοίγουν και κλείνουν τη στρόφιγγα της εισροής των μεταναστών ανάλογα με την ανάγκη σε εργατικό δυναμικό. Διευκολύνοντας και δυσχεραίνοντας την είσοδο προσφύγων και μεταναστών στις Ευρωπαϊκές χώρες, πνίγοντας περισσότερους ή λιγότερους στη μεσόγειο, αυξομειώνουν τον αριθμό αυτών που καταφέρνουν να φτάσουν στον πολυπόθητο προορισμό τους, δηλαδή τις χώρες της «ανεπτυγμένης» Δύσης. Κρατώντας τους σε καθεστώς παρανομίας, καταφέρνουν να έχουν πάντα έναν εναλλασσόμενο στρατό φτηνών, αναλώσιμων εργατών, χωρίς δικαιώματα και «αόρατων» απέναντι σε οποιαδήποτε αυθαιρεσία και επίθεση. Χτίζοντας στρατόπεδα συγκέντρωσης, τους πειθαρχούν και ταυτόχρονα στέλνουν μήνυμα σε όλη την τάξη μας. Όσο υπάρχει καπιταλισμός, όσο υπάρχουν πολεμικές και οικονομικές επεμβάσεις οι άνθρωποι θα αναγκάζονται να μεταναστεύουν και τα κράτη των «προηγμένων» χωρών θα προσαρμόζουν τις (αντι)μεταναστευτικές πολιτικές τους στις ανάγκες σε εργατικά χέρια, θα υποκινούν στους από τα κάτω την φιλανθρωπία όταν τους χρειάζονται, θα φυτεύουν και θα θεριεύουν το ρατσισμό όταν τους είναι περιττοί.

Στα τέλη του Φλεβάρη τα σύνορα της Ευρώπης έκλεισαν για τους πρόσφυγες. Οι εθνικότητες οι οποίες επιτρέπεται εν δυνάμει να διασχίσουν τα σύνορα περιορίστηκαν σε δύο: Σύριοι και Ιρακινοί και ο αριθμός όσων όντως το κάνουν μειώθηκε σε κάποιες δεκάδες την ημέρα ή σε μηδέν. Η αγανάκτηση των προσφύγων οδήγησε σε συγκρούσεις στην Ειδομένη και στρατόπεδα χωρίς ούτε τις πλέον στοιχειώδεις υποδομές ξεπήδησαν παντού -τριγύρω μας: Διαβατά, Χέρσο, Νέα Καβάλα και οσονούπω Δροσάτο-, και στη λίστα προστίθενται και άλλα καθημερινά. Και μαζί με τα στρατόπεδα αναδύθηκαν και τα σκουλήκια: πατριώτες κάθε λογής αγανάκτησαν μπροστά στην "σίγουρη και αναπόφευκτη υποβάθμιση της γειτονιάς τους" που θα σήμαινε η εγκατάσταση σε αυτή ταλαιπωρημένων προσφύγων και μεταναστών οι οποίοι βρέθηκαν εγκλωβισμένοι στη χώρα μας. Γουρουνοκεφαλές καρφωμένες στην περίφραξη, κάψιμο στρατοπέδου "προληπτικά" κ.α. συνθέτουν την εικόνα της νεοελληνικής σαπίλας, μιας σαπίλας που γρήγορα ξέχασε τις εποχές που οι παππούδες ή οι γονείς μας φεύγαν πρόσφυγες ή μετανάστες.

Για εμάς, όμως, τους εργάτες ανεξαρτήτως εθνικότητας, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, τα θύματα του πολέμου και της φτώχειας, δεν είναι αντικείμενο διαχείρισης κρατικών μηχανισμών και οικονομικών ελίτ. Δεν ανεχόμαστε η ανθρώπινη ζωή να εξαρτάται από αποφάσεις των διακρατικών οργανισμών, όπως η ΕΕ και η frontex, των εθνικών κρατών, και των αναγκών της οικονομίας.

Η εξουσία, που από τα γεννοφάσκια της αδιαφορεί για την ανθρώπινη ζωή κι ευτελίζει την αξιοπρέπεια, βγάζει τη μάσκα της δημοκρατίας και αποκαλύπτει το τέρας του φασισμού. Αυτό το ίδιο τέρας που, απογυμνωμένο εκφράζεται μέσω των ναζί-σκουληκιών της Χρυσής Αυγής, ενσαρκώνεται πλέον ως καθημερινή πρακτική των κρατικών μηχανισμών. Ενσαρκώνεται στην Μυτιλήνη, την Κω, τη Λέρο, τη Σάμο, στην Ειδομένη, στα στρατόπεδα των Διαβατών, του Χέρσου, της Νέας Καβάλας. Ενσαρκώνεται πιο ωμά και χυδαία από οπουδήποτε αλλού στις φασιστικές -δεν χρειάζεται σβάστικα ο φασισμός- πρωτοβουλίες "κατοίκων".

Από τους δήμιους της εξουσίας, από τους υμνητές του θανάτου, δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτα. Αυτό που προτάσσουμε είναι ο μαζικός αγώνας για την ανατροπή τους και την ανατροπή όλου του πολιτικοοικονομικού συστήματος που γεννά ιεραρχίες, που εντείνει την εκμετάλλευση και που σε καιρούς κρίσης επιστρατεύει ως πολιτική πρακτική την κατάσταση εξαίρεσης και τον φασισμό.

Απέναντι σε κάθε εξουσία, εμείς απαντάμε τώρα και πάντα με ταξική αλληλεγγύη. Οι ταλαιπωρημένοι, οι ξυπόλητοι της εποχής μας, οι κυνηγημένοι εξαιτίας των πολέμων και των διώξεων κάθε εξουσίας και κάθε κράτους, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, βρίσκονται στην καρδιά της αλληλεγγύης μας. Είναι ταξικά αδέρφια μας, το πιο υποτιμημένο, κακοπληρωμένο και επισφαλές μέρος της τάξης μας, βορά στα δόντια κάθε μικρού και μεγάλου αφεντικού. Είναι καθήκον μας να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπειά και την ελεύθερη μετακίνηση όλων των εργατών, σβήνοντας τις συνοριακές γραμμές που οι εξουσίες χάραξαν για τους υπηκόους τους αλλά όχι για τα εμπορεύματα των αφεντικών και απαιτώντας άμεση νομιμοποίηση όλων των μεταναστών και μεταναστριών.

Πάντα στο πλευρό των αδύναμων, των καταπιεσμένων, των ξεριζωμένων αυτού του κόσμου, ανεξαρτήτως χρώματος και θρησκείας, ντόπιοι και «ξένοι», μετανάστες του χτες, μετανάστες του σήμερα και του αύριο ενώνουμε τα χέρια, υψώνουμε τις γροθιές μας.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ/ ΕΣ

ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ / ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΩΝ

ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ, ΤΟΥΣ ΦΡΑΧΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ

ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΦΡΟΥΡΙΟ

ΑΠΕΛΑΣΗ ΣΕ ΦΑΣΙΣΤΕΣ, ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ!

ΠΟΡΕΙΑ

ΠΕΜΠΤΗ 10 ΜΑΡΤΙΟΥ,

18:00, ΚΑΜΑΡΑ

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης

lib_thess@hotmail.com

http://www.libertasalonica.wordpress.com

πηγή : https://libertasalonica.wordpress.com/2016/03
πηγή : email που λάβαμε στις 4 Μάρτιος 11h


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

κάλεσμα : Πυρανθός


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Πορεία ενάντια σε σύνορα,φράχτες,hot spot,στρατόπεδα συγκέντρωσης και κάθε λογής φασίστες

Πέμπτη 10/3 στις 18.00, Καμάρα

Οι μετανάστες είναι της γης οι κολασμένοι, στον κόσμο των αφεντικών είμαστε όλοι ξένοι.

Συλλογικότητα για τον κοινωνικό αναρχισμό "Μαύρο & Κόκκινο", μέλος της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης -ομοσπονδία συλλογικοτήτων-

πηγή : email που λάβαμε στις 6 Μάρτιος 21h


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

κάλεσμα : Φάμπρικα Υφανέτ


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Πορεία αλληλεγγύης στους μετανάστες/μετανάστριες

κάλεσμα : Μικρόπολις

πηγή : http://micropolis-socialspace.blogspot.com/20...


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

πηγή : email που λάβαμε στις 7 Μάρτιος 14h


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΘΑ ΤΣΑΚΙΣΕΙ ΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ

Οι πολεμικές επεμβάσεις στις χώρες της Μέσης Ανατολής (Αφγανιστάν/Ιράκ), η οικονομική εξαθλίωση σε «αναπτυσσόμενες»/ «υποανάπτυκτες» χώρες (Αφρική/ Νοτιοανατολική Ασία) η εντατικοποίηση των πολεμικών συγκρούσεων στη Συρία, οι κτηνωδίες του καθεστώτος Άσαντ και αντίστοιχα του ISIS έχουν αυξήσει την κίνηση των μεταναστών προς την κεντρική Ευρώπη. Οι αριθμοί των ανθρώπων που επιχειρούν να περάσουν τα ευρωπαϊκά σύνορα αγγίζουν νούμερα που δεν έχουμε ξαναδεί και σε αυτό έχουν παίξει ρόλο τόσο η κρισιμότητα των παραπάνω γεγονότων, όσο και η προσωρινή «ανοιχτότητα» των ευρωπαϊκών κρατών πριν κάποιους μήνες.

Στον κόσμο των αφεντικών είμαστε όλοι ξένοι

Ο τρόπος με τον οποίο χρησιμοποιούνται από την κυρίαρχη ρητορική οι μετανάστες που περνάν από το χώρο των Βαλκανίων προς την κεντρική Ευρώπη, δε θα μπορούσε παρά να εξυπηρετεί τα συμφέροντα της άρχουσας τάξης και του κεφαλαίου.

Παρόλο λοιπόν που οι αίτιες που ωθούν κάποιον στο να μεταναστεύσει ποικίλλουν ανάλογά με τις συνθήκες που επικρατούν στη χώρα καταγωγής του (πόλεμος, οικονομική εξαθλίωση, απολυταρχικά καθεστώτα), δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το ότι οι αιτίες αυτές είναι απότοκο της ίδιας της καπιταλιστικής λογικής. Μιας λογικής που θέλει τον πλούτο να συσσωρεύεται στα χέρια των αφεντικών και την καταπίεση να συσσωρεύεται στις πλάτες των φτωχών, δηλαδή των από τα κάτω αυτού του κόσμου. Γι' αυτό και η μετανάστευση δεν μπορεί να ιδωθεί ξεκομμένα από την ταξική πάλη. Γιατί οι καταπιεσμένοι και εκμεταλλευόμενοι όλων των χωρών είναι οι πρώτοι που θα χάσουν τα σπίτια και τις δουλειές τους, που θα κατατρεχθούν ή θα χτυπηθούν σε σύνορα και σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και θα ρισκάρουν τις ζωές τους.

Η διαχείριση των μεταναστών από τον ΣΥΡΙΖΑ

Το ελληνικό κράτος προετοιμάζεται καιρό τώρα για τη στιγμή που οι μετανάστες δε θα είναι πλέον χρήσιμοι για τα ευρωπαϊκά αφεντικά, για τη στιγμή δηλαδή που οι ανάγκες του κεφαλαίου για σύγχρονους δούλους θα καλυφθούν και τα σύνορα θα κλείσουν. Έτσι, βρίσκει διαρκώς νέα μέρη για την εγκατάστασή και τον διωγμό τους, αρχίζει να στέλνει και πάλι σε στρατόπεδα συγκέντρωσης όσους θεωρεί «παράνομους», ενώ άλλους τους πνίγει με κυνισμό στο Αιγαίο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε να αποδείξει το «αντιρατσιστικό» του προσωπείο με την υπογραφή ευρωπαϊκών συμφωνιών: η frontex έχει στρατοπεδεύσει στα σύνορα, ενώ το ΝΑΤΟ πλέει ανενόχλητο πλέον στα νερά του Αιγαίου (κερδίζοντας έτσι ένα νέο πέρασμα προς τις εμπόλεμες περιοχές της Συρίας). Παράλληλα άνοιξε τα hot spots που έχουν ως στόχο την καταγραφή, το διαχωρισμό και την απομόνωση των μεταναστών. Παρότι ισχυρίζεται πως δε θα λειτουργήσουν ως χώροι κράτησης, το γεγονός ότι ο στρατός έχει τοποθετηθεί σε αυτά για να επιβλέπει ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει αποκαλύπτει τις πραγματικές προθέσεις του κράτους.

Η αθλιότητα σε όλο της το μεγαλείο ή "Ο θάνατός σου, η ζωή μου"

Το πέρασμα των μεταναστών στην Ευρώπη παρότι είναι μαρτυρικό για τους περισσότερους από αυτούς, για ορισμένα κοράκια που βλέπουν «την ηλιαχτίδα σε κάθε σύννεφο», αποτελεί χρυσή ευκαιρία για την κερδοφορία τους. Χαρακτηριστική ήταν άλλωστε και η δήλωση του Ευρωπαίου Επίτροπου Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί σύμφωνα με τον οποίο «παρότι πρόκειται για μία τεράστια ανθρωπιστική και πολιτική πρόκληση, υπό το οικονομικό πρίσμα, το μεταναστευτικό συνιστά μία πολύ καλή ευκαιρία, ώστε να αναπτυχθεί περαιτέρω η ευρωπαϊκή οικονομία».

Αυτό δε γίνεται μόνο από τους κρατικούς μηχανισμούς που ελέγχουν την κίνηση των μεταναστών ανάλογα με τις ανάγκες τους (σε πόσους θα δώσουν χαρτιά ή πόσοι θα περάσουν από τα σύνορα), αλλά και από τα δεκάδες μικρά και μεγάλα αφεντικά (κάνοντας υπερτιμήσεις σε εισιτήρια, τρόφιμα, νερά, είδη πρώτης ανάγκης κτλ.). Ταυτόχρονα ανθίζουν τα κυκλώματα διακίνησης μεταναστών που χρεώνουν χιλιάδες ευρώ το κεφάλι και εισάγουν από την εναλλακτική μαύρη τρύπα της οικονομίας ρευστότητα και συσσώρευση κέρδους στην «νόμιμη» καπιταλιστική εκδοχή.

Δημιουργώντας έναν "εξωτερικό εχθρό"

Εν μέσω κρίσης, έπρεπε να βρεθεί κάποιος αποδιοπομπαίος τράγος για να επωμιστεί την ευθύνη της κατάστασης. Και βρέθηκε για άλλη μια φορά στους μετανάστες, οι οποίοι από θύματα των συμφερόντων του κεφαλαίου, στοχοποιούνται και παρουσιάζονται από τα ΜΜΕ και τους φασίστες ως οι υπαίτιοι για προβλήματα όπως η ανεργία και η εγκληματικότητα.

Μέσω της προπαγάνδας αυτής έχουν παρατηρηθεί το τελευταίο διάστημα αντιδράσεις «κατοίκων» σε ορισμένα από τα μέρη όπου πρόκειται να συγκεντρωθούν μετανάστες. Προφανώς και δεν είναι όλοι όσοι συμμετέχουν σε αυτές τις συγκεντρώσεις μέλη φασιστικών οργανώσεων, όμως μας είναι δύσκολο να αντιληφθούμε το ότι τα ακριβή κίνητρά τους δεν πηγάζουν από ρατσιστικά στερεότυπα.

Πιστεύουμε ακράδαντα πως οι φοβίες τους καλλιεργούνται από τα ΜΜΕ και τους κρατικούς μηχανισμούς, προκειμένου να ξεχάσουν τα πραγματικά προβλήματα και το ποιοι τα προκαλούν: φτώχια, εκμετάλλευση, καταπίεση, καταστολή, υποτίμηση των όρων ζωής και αδυναμία κάλυψης βασικών αναγκών. Όταν για όλα αυτά εθελοτυφλούν αλλά οργανώνονται γιατί θεωρούν πως κίνδυνος είναι η παρουσία των μεταναστών, όταν σε πολλές από τις συγκεντρώσεις τους αναπαράγουν ρητορείες περί ανωτερότητας της ελληνικής φυλής και συμπορεύονται πλάι σε δηλωμένους φασίστες, είναι σίγουρο πως δεν μπορούμε παρά να τους αντιμετωπίσουμε ως αυτό που κατά δική τους επιλογή μετατρέπονται: εχθροί άλλων καταπιεσμένων και υπερασπιστές των συμφερόντων των αφεντικών.

Και σε εμάς η ύπαρξη ενός στρατοπέδου συγκέντρωσης (όπως και κάθε φυλακής) προξενεί οργή. Αλλά γιατί αντιλαμβανόμαστε ως εχθρούς αυτούς που εξουσιάζουν, που πλουτίζουν εις βάρος των καταπιεσμένων, που εγκλείουν ανθρώπους με βάση φυλετικά κριτήρια, που φυλακίζουν αγωνιστές και όχι οι μετανάστες, οι ομοφυλόφιλοι, οι κάθε λογής διαφορετικοί.

Οι μετανάστες στην "πόρτα μας"

Τα παραπάνω όμως αποτελούν μεμονωμένες αντιδράσεις, καθώς η κοινωνική και ταξική αλληλεγγύη υπερτερεί για άλλη μια φορά. Έτσι, βλέπουμε αλληλέγγυους σε χωριά και πόλεις να οργανώνονται και να στήνουν αυτό-οργανωμένες δομές σίτισης - στέγασης και γενικότερα να βοηθούν με όποιον τρόπο μπορούν. Ένα ζεστό μπάνιο, ένα ρούχο και ένα φαγητό έχει τη σημασία του τη δεδομένη στιγμή. Παρόλα αυτά είναι σημαντικό να δημιουργήσουμε κοινότητες όλοι μαζί αναζητώντας τρόπους κάλυψης των βασικών μας αναγκών. Είναι αναγκαίο να δημιουργήσουμε τις βάσεις για να αγωνιστούμε από κοινού ενάντια στις αιτίες που προκαλούν τον ξεριζωμό των ανθρώπων, ενάντια στους πολέμους και στο σύστημα που τους παράγει.

ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ-ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

Εμείς έχουμε επιλέξει στρατόπεδο ενάντια σε κράτη, κεφάλαιο, μπάτσους, φασίστες, αφεντικά, ρατσιστές, σεξιστές και κάθε εξουσία. Από αυτήν την επιλογή στρατοπέδων πηγάζει και η αλληλέγγυα στάση μας με τους μετανάστες. Όχι από κάποια αγιοποιημένη εικόνα που έχουμε για αυτούς, αλλά απλούστατα επειδή τους αναγνωρίζουμε ως κομμάτι των καταπιεσμένων, οι οποίοι έχουν βιώσει στο πετσί τους το χειρότερο πρόσωπο του συστήματος. Για αυτό και όσον αφορά τη μετανάστευση δεν πιστεύουμε ότι το ζήτημα είναι πώς θα διαχειριστούμε το «πρόβλημα», αλλά πώς θα μπορέσουμε να σταματήσουμε τις αιτίες που την προκαλούν. Ντόπιοι και ξένοι να δημιουργήσουμε κοινότητες αγώνα και αλληλεγγύης υψώνοντας αναχώματα αντίστασης στα κράτη, στο κεφάλαιο, στην εκμετάλλευση και τους πολέμους που αυτοί παράγουν για να επεκτείνουν την κυριαρχία τους.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΔΑΙΜΟΝΟΠΟΙΗΣΗ, ΣΤΟΝ ΕΓΚΛΕΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΑΠΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΝ

ΠΕΜΠΤΗ 10/3 ΣΤΙΣ 18.00 ΣΤΗΝ ΚΑΜΑΡΑ

Συλλογικότητα αναρχικών από τα ανατολικά


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

πηγή : email που λάβαμε στις 8 Μάρτιος 18h


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ΠΟΡΕΙΑ αλληλεγγύης στους μετανάστες

Στον κόσμο των αφεντικών είμαστε όλοι ξένοι…

Τον τελευταίο χρόνο παρακολουθούμε με αγωνία το δράμα που εκτυλίσσεται σε σχέση με το μεταναστευτικό ζήτημα. Η ελληνική κοινωνία και τα ΜΜΕ ξαφνικά δείχνουν «ευαισθησία» κι ένα φιλανθρωπικό πρόσωπο προς τους μετανάστες, ενώ παλιότερα μπορεί να αναφέρονταν σε αυτούς/ές με το χειρότερο τρόπο. Αλλά βλέπουμε και ένα κομμάτι της κοινωνίας που δε διστάζει να εκδηλώσει τα ρατσιστικά χαρακτηριστικά του. Δεν έχουμε, όμως, αυταπάτες για τη διαχείριση των εξουσιαστικών σχέσεων που συμβαίνει γύρω μας.

Αυτό που βέβαια μας διαφεύγει είναι ότι μετανάστες υπήρχαν πάντα, όντας το πιο ακραία υποτιμημένο κομμάτι της κοινωνίας. Λόγω της συνθήκης της οποίας βρίσκονται είναι υποκείμενα ταξικών διακρίσεων και εκμετάλλευσης, οπότε σε περιόδους ανάπτυξης αποτελούν φτηνά εργατικά χέρια, ενώ σε συνθήκη σαν τη σημερινή, που έχει αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των μεταναστών, εν μέσω μιας χρηματοπιστωτικής κρίσης, ο ευρωπαϊκός καπιταλισμός αδυνατεί να τους εκμεταλλευτεί και να τους απορροφήσει και έτσι τους χαρακτηρίζει ως πλεονάζον εργατικό δυναμικό και τους ανάγει σε μέρος του προβλήματος.

Είδαμε λοιπόν τους τελευταίους μήνες το πώς διαχειρίζεται η κυριαρχία τέτοιου είδους προβλήματα: διαχωρισμοί, εγκλεισμός, περιφράξεις και καταστολή.

Διαχωρισμός σε πρόσφυγες και μετανάστες, όπου οι πρώτοι ορίζονται ως αυτοί που εκδιώχθηκαν από την χώρα τους λόγω πολέμου, αρρώστιας ή φυσικής καταστροφής και έτσι τους δίνεται το δικαίωμα να περάσουν τα σύνορα. Όλοι οι υπόλοιποι χαρακτηρίζονται ως μετανάστες (όρος που με τα χρόνια έχει αποκτήσει αρνητική χροιά για την ελληνική κοινωνία) καθώς η φυγή από τη χώρα τους ήταν λόγω οικονομικών, πολιτικών και άλλων ασφυκτικών πλαισίων, λόγοι όχι ικανοί ώστε να θεωρηθούν «άξιοι» της εισόδου τους στην Ευρώπη, οπότε μπορούν με την ησυχία τους να πνιγούν στα διάφορα πελάγη του αιγαίου. Αν είναι βέβαια «τυχεροί», θα επαναπροωθηθούν με συνοπτικές διαδικασίες πίσω στην χώρα τους. Όσοι δε καταφέρουν να μπούνε στην χώρα έρχονται αντιμέτωποι με την ελληνική «φιλοξενία», η οποία κατά κύριο λόγο αποτελείται από εξονυχιστικούς ελέγχους, εγκλεισμό αορίστου χρονικής διάρκειας στα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης υπό άθλιες συνθήκες, και βέβαια, βίαιη καταστολή οποιασδήποτε προσπάθειας εναντίωσης σε αυτές.

Ταυτόχρονα τα σύνορα συνεχίζουν να ενισχύονται με στρατό και μόνιμες υποδομές δυσκολεύοντας ακόμα περισσότερο το πέρασμα προς την Ευρώπη και συμβάλλοντας στην αύξηση των θανάτων όσων τολμούν να το επιχειρήσουν.

Παράλληλα με αυτό, το κράτος πλασάρει το ανθρωπιστικό του πρόσωπο, κυρίως μέσω των ΜΜΕ χρησιμοποιώντας στο μέγιστο τις δυνατότητές τους ως μέσα μαζικής εξαπάτησης και αφήνοντας το υλικό/ πρακτικό κομμάτι της βοήθειας προς τους μετανάστες στις ΜΚΟ και στα ευρωπαϊκά κονδύλια. Έχουμε έτσι ένα τεράστιο πλήθος εθελοντών και ΜΚΟ που καλύπτουν τα κενά του κράτους, με τους πρώτους να το νιώθουν ως ηθική υποχρέωση προς τον συνάνθρωπο και τη χώρα και τις δεύτερες να συνεχίζουν να στήνουν μία κερδοφόρα πορεία. Σε συνδυασμό με καιροσκόπους επιχειρηματίες στήνεται ένα ολόκληρο δίκτυο οικονομίας και παραοικονομίας με το κράτος να αναλαμβάνει το ρόλο του εγγυητή της κοινωνικής ειρήνης. Αυτό φαίνεται και με το γεγονός ότι προσπαθεί να καταστείλει τις οριζόντιες δομές αλληλεγγύης των μεταναστών.

Γίνεται λοιπόν φανερή η προσπάθεια του ελληνικού κράτους να τσακίσει την ήδη ακραία υποτιμημένη κοινωνική ομάδα των μεταναστών. Από τον εγκλεισμό τους στα στρατόπεδα συγκέντρωσης μέχρι την ρατσιστική ρητορεία κράτους και ΜΜΕ και την όξυνση των ρατσιστικών αντανακλαστικών της κοινωνίας αντιλαμβανόμαστε την προσπάθεια της κυριαρχίας να παρανομοποιήσει την ίδια ύπαρξη των μεταναστών. Η κράτηση τους στα κέντρα κράτησης συμβάλλει και στον κοινωνικό αποκλεισμό τους έτσι ώστε να τους εμποδίσει να συναντηθούν με τα υπόλοιπα καταπιεσμένα κομμάτια της κοινωνίας και να οργανώσουν τις αντιστάσεις τους απέναντι στην καταπίεση που βιώνουν. Στη βάση της ανάδειξης των μεταναστών ως εσωτερικό εχθρό όσων συντάσσονται με την (φασίζουσα) ελληνορθόδοξη ταυτότητα, παρατηρούμε τον εκφασισμό ενός κομματιού της ελληνικής κοινωνίας. Εκφασισμό που εκδηλώνεται με την μορφή αγανακτισμένων ελλήνων πολιτών και ρατσιστικών επιτροπών κατοίκων οι οποίοι στρέφονται κατά των μεταναστών φοβούμενοι «για την ασφάλειά τους και την υποτίμηση της περιουσίας τους». Επιτροπές που πολλές φορές υποκινούνται ή στηρίζονται από οργανωμένες μορφές της εξουσίας (βλέπε μπάτσοι, ΜΜΕ, χρυσή αυγή) για την ενίσχυση των επίπλαστων διαχωρισμών των εξαθλιωμένων κομματιών της κοινωνίας και τη μείωση των συλλογικών αντιστάσεων ενάντια στις σχέσεις εκμετάλλευσης.

Εμείς από την πλευρά μας επιλέγουμε να στεκόμαστε στο πλάι των κολασμένων αυτής της γης, όχι ως ειδικοί που καλούμαστε να διαχειριστούμε τις ζωές των μεταναστών, αλλά ως άτομα που θέλουμε να χτίσουμε κοινούς αγώνες και ισότιμες σχέσεις μαζί τους. Αντιλαμβανόμενοι λοιπόν την ακραία υποτίμηση μεταναστών και μεταναστριών από κράτος και αφεντικά, βλέπουμε πως η παρανομοποίηση της ύπαρξης των ανθρώπων ωφελεί τελικά μόνο το κεφάλαιο. Μαύρη εργασία, απλήρωτη δουλειά, κοινωνικός αποκλεισμός και φυσικά κανένας τρόπος εναντίωσης στις εξαθλιωμένες συνθήκες ζωής που βιώνουν συνθέτουν το παζλ της αντιμεταναστευτικής πολιτικής και της παρανομοποίησης τους. Απαιτούμε επομένως τη νομιμοποίηση της ύπαρξης όλων των μεταναστών και μεταναστριών, απαιτούμε χαρτιά για όλες και όλους στήνοντας έτσι αναχώματα ενάντια στη βάρβαρη επίθεση κράτους και κεφαλαίου πάνω στις ζωές όλων μας. Απαιτούμε τη δυνατότητα οργάνωσής τους μαζί μας στους χώρους εργασίας, στα σχολεία, τις σχολές και τις γειτονιές μας. Μέσω της οικοδόμησης δικτύων αλληλεγγύης και διαδικασιών αγώνα που καταργούν τους διαχωρισμούς ντόπιων και ξένων. Δημιουργούμε λοιπόν τις σχέσεις και τις συνθήκες για τη χειραφέτηση και τη διεκδίκηση της αξιοπρέπειας και της ζωής μας από κοινού μακριά από τις διαιρέσεις και τους διαχωρισμούς που επιβάλλονται «από τα πάνω» αλλά με τον συνεχή κοινό μας αγώνα με τους καταπιεσμένους και τις καταπιεσμένες αυτού του κόσμου

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΞΕΝΟΙ

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΝΟΜΙΜΟΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ

ΧΑΡΤΙΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

ΣΥΝΕΧΗΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΜΑΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΥΝΟΡΩΝ, ΦΡΑΧΤΩΝ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΩΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ

ΠΟΡΕΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 10/3 στις 18:00 | ΚΑΜΑΡΑ

ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΣΧΗΜΑ ΦΥΣΙΚΟΥ

lager

πηγή : http://autonomofysiko.espivblogs.net/2016/03/...


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ - ΑΝΤΙΝΑΤΟΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΠΟΥ ΑΥΤΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ

ΠΕΜΠΤΗ 10 ΜΑΡΤΙΟΥ

7μμ στην ΚΑΜΑΡΑ

Η ναυτική παρουσία του ΝΑΤΟ στο ανατολικό Αιγαίο, στην οποία συμφώνησαν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ και η αντιπολίτευση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ, αυξάνει τον κίνδυνο του πολέμου για τον λαό μας και τους γειτονικούς λαούς. Πρώτα θύματα των πολεμικών πλοίων θα είναι οι απελπισμένοι που με κίνδυνο της ζωής τους προσπαθούν να γλυτώσουν από την πολεμική σφαγή. Το κλείσιμο των βόρειων συνόρων για τους πρόσφυγες των πολεμικών αναμετρήσεων απειλεί να μετατρέψει ολόκληρη την Ελλάδα σε έναν φράκτη για να προστατευθούν οι αντιδραστικές συνθήκες και πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα καραβάνια των ξεριζωμένων που έρχονται στα ελληνικά νησιά, τα γεννάει το κομμάτιασμα χωρών και η καταστροφή κοινωνιών από την ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και την υποκίνηση αντιδραστικών αναμετρήσεων στην Μέση Ανατολή, την Μεσοποταμία, την νότια Ασία και την βόρεια Αφρική.

Το αντιπολεμικό κίνημα, ο αγώνας ενάντια στους ιμπεριαλιστές - εμπρηστές του πολέμου, το ΝΑΤΟ και τους πολεμικούς συνασπισμούς πρέπει να πάρει μαζικά, παλλαϊκά χαρακτηριστικά. Να ενωθεί με το κίνημα υποστήριξης στους πρόσφυγες του πολέμου και τις αναρίθμητες πράξεις έμπρακτης αλληλεγγύης που αυτές τις δύσκολες ημέρες εκτυλίσσονται από τους απλούς ανθρώπους του λαού μας παντού στην Ελλάδα, ενάντια στον φόβο και τα μηνύματα μίσους των φασιστικών και ρατσιστικών μειοψηφιών.

Άλλωστε ο αγώνας ενάντια στον πόλεμο και τον ρατσισμό, είναι συνέχεια του αγώνα ενάντια στα Μνημόνια και την κατάργηση των εργατικών/κοινωνικών δικαιωμάτων. Οι ίδιες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις που σε συνεργασία με τις ντόπιες αστικές κυβερνήσεις (όπως τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) επιβάλουν τα ανθρωποφάγα μνημόνια, αυτές οι ίδιες ευθύνονται για την διάλυση των κρατών στην Μ. Ανατολή και την Β. Αφρική. Αυτές προκαλούν με τις στρατιωτικές επεμβάσεις τους εκατομμύρια μετανάστες και αυτές προκάλεσαν την μετανάστευση 300 χιλιάδων ελλήνων τα τελευταία 5 χρόνια.

Η κυβέρνηση αλλά και όλα τα αστικά κόμματα χρησιμοποιούν το προσφυγικό για να συγκαλύψουν το ασφαλιστικό, τις κατασχέσεις, τα μνημονιακά μέτρα, αλλά και για να προωθήσουν αντιδημοκρατικές εξελίξεις. Ειδικά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ευελπιστεί τηρώντας τις Γερμανικές εντολές για συγκέντρωση των προσφύγων στην Ελλάδα, να έχει ευνοϊκή μεταχείριση στην αξιολόγηση και την σχετική εύνοια των ιμπεριαλιστών για να παραμένει στην εξουσία, εφαρμόζοντας το 3ο Μνημόνιο. Να τους σταματήσουμε.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΈΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ

ΠΕΜΠΤΗ 10 ΜΑΡΤΙΟΥ - 7μμ στην ΚΑΜΑΡΑ

  • ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
  • ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ - ΕΞΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ
  • ΕΞΩ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ - ΚΑΜΜΙΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΣΗ ΣΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ - ΚΑΜΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΕ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ - ΟΧΙ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ - ΑΣΦΑΛΗΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ -ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ - ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΦΡΑΚΤΕΣ, ΤΙΣ ΕΠΑΝΑΠΡΟΩΘΗΣΕΙΣ, ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΣΕΓΚΕΝ ΚΑΙ ΔΟΥΒΛΙΝΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΑΡΒΑΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ.

πηγή : http://stekiiskra.blogspot.gr/2016/03/blog-po...