τι; : πορεία θεματική : μαφία, Εξάρχεια

Σάββατο 5 Μαρτίου 2016 στις 21.00

7 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7

Συγκέντρωση και πορεία στα Εξάρχεια ενάντια στις μαφίες

από Αναρχικοί & Κομουνιστές

Το "Σάββατο 5 Μάρτη και ώρα 21:00 το βράδυ καλούμε σε συγκέντρωση στο Πολυτεχνείο και πορεία στα Εξάρχεια", ενάντια στις μαφίες των ναρκωτικών, και όχι μόνο, που εδώ και αρκετά χρόνια λυμαίνονται τη γειτονιά μας.

Η δολοφονική επίθεση με μαχαίρια στα τρία μέλη του κατειλημμένου κοινωνικού χώρου Κ*ΒΟΞ είναι η σταγόνα που έκανε το ποτήρι να ξεχειλίσει...

Σχετικά με το συμβάν διαβάστε εδώ: Ανακοίνωση για την επίθεση σε μέλη του Κ*ΒΟΞ

και εδώ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ

πηγή : https://athens.indymedia.org/event/63387/


1 2 3 4 5 6 7

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Λ.Σ. ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΒΟΞ

Για πολλοστή φορά στη γειτονιά μας συνέβη περιστατικό μαχαιρώματος από σεσημασμένο δράστη, μαφιόζο, διακινητή ναρκωτικών στην πλατεία Εξαρχείων τα ξημερώματα του Σαββάτου 27/2/2016 επάνω στην πλατεία. Κάποιοι από τους ντίλερς μίλησαν χυδαία σε περαστική κοπέλα. Νεαροί, μέλη του κατειλημμένου κοινωνικού κέντρου ΒΟΞ τους επέπληξαν με αποτέλεσμα να δεχτούν επίθεση με μαχαίρι. Ένας εξ' αυτών νοσηλεύεται στο νοσοκομείο και από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα.

Η Λαϊκή Συνέλευση Εξαρχείων καταδικάζει το γεγονός, συμπαρίσταται στα θύματα και εκφράζει την αλληλεγγύη της σε κάθε αγωνιστή και συλλογικότητα που αντιτίθεται σε φαινόμενα βίας.

Θεωρούμε σημαντικό οι κάτοικοι Εξαρχείων να δρομολογήσουμε διαδικασίες ώστε να αντιμετωπίσουμε τα φαινόμενα βίας και να περιφρουρήσουμε την ειρηνική συνύπαρξη στην περιοχή. Δεν μπορούμε να παρακολουθούμε αδρανείς σ'αυτές τις επιθέσεις που είναι συχνές και υποβαθμίζουν τη γειτονιά μας.

Είναι καιρός να σηκώσουμε κεφάλι και να πούμε όχι στον ρατσισμό, τον φασισμό, τον σεξισμό, τη βία, τον τσαμπουκά και την επιθετικότητα που προσπαθούν να μας επιβάλουν στην καθημερινότητά μας.

Συμμετέχουμε στην πορεία το Σάββατο 5 Μαρτίου στις 21.00 στην πλατεία Εξαρχείων.

Λαϊκή Συνέλευση Εξαρχείων

ενάντια στις μαφίες και τον κοινωνικό κανιβαλισμό

πηγή: https://exarhia.wordpress.com/2016/03/02/%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%83-%CE%BB-%CF%83-%CE%B5%CE%BE%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B5%CE%B9%CF%89%CE%BD-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CF%80/


1 2 3 4 5 6 7

Με ιδιαίτερη ανησυχία και οργή πληροφορηθήκαμε τη δολοφονική επίθεση σε βάρος τριών μελών του Κατειλημμένου Κοινωνικού Κέντρου ΒΟΞ, τα ξημερώματα του Σαββάτου 27/2 από άτομα που ανήκουν στον υπόκοσμο του εμπορίου ναρκωτικών που λυμαίνεται τα τελευταία χρόνια τα Εξάρχεια. Το περιστατικό αυτό, αν και δεν είναι το πρώτο, αποκτά ιδιαίτερη σημασία, αφού στοχοποιήθηκαν άτομα γνωστά για την πολιτική τους δράση, μέσα από την εμβληματική για την περιοχή μας και συνολικά για το ανταγωνιστικό κίνημα κατάληψη του Κ*ΒΟΞ. Η θρασύτητα και η βιαιότητα της επίθεσης κατά των τριών συντρόφων αποδεικνύει πως τα μέλη των διαφόρων μαφιών που δραστηριοποιούνται στην πλατεία Εξαρχείων και τη γύρω περιοχή, εκμεταλλευόμενα την απουσία (στοχευμένη και επιλεκτική, βέβαια) αστυνόμευσης και ένα γενικότερο κλίμα ανοχής στις συγκεκριμένες παραβατικές συμπεριφορές, στο όνομα μιας υποτιθέμενης ελευθεριακής κουλτούρας (αντίληψης), θεωρούν πλέον την άθλια και αντικοινωνική αλλά τόσο κερδοφόρα γι' αυτούς παρουσία τους ως αναπόσπαστο μέρος της ζωής και του δημόσιου χώρου στην γειτονιά μας και φαίνεται πως σκοπεύουν να την υπερασπιστούν ακόμα και με απροκάλυπτη βία και τρομοκρατία.

Δηλώνουμε την απόλυτη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στο Κ*ΒΟΞ και τα μέλη του που δέχτηκαν την επίθεση και θεωρούμε πως το γεγονός αυτό επιβάλλει τη συντονισμένη δράση μας απέναντι σε ό,τι απαξιώνει και εξευτελίζει τις ζωές μας. Άτομα, συλλογικότητες, στέκια και καταλήψεις, όσοι αρνούμαστε να συμβιβαστούμε με την παρακμή, τον κανιβαλισμό και τη βία των μαφιόζικων συμμοριών, οφείλουμε να οργανωθούμε άμεσα και να παλέψουμε με την αναγκαία επιμονή και διάρκεια, για να ξεριζώσουμε τα καρκινώματα από την γειτονιά μας. Γιατί ο αγώνας για ζωή και κοινωνική απελευθέρωση, δεν μπορεί να συμβιώνει με το εμπόριο του θανάτου.

Συμμετέχουμε στην πορεία του Σαββάτου 5 Μαρτίου, στην πλατεία Εξαρχείων.

Συγκέντρωση στην πύλη του Πολυτεχνείου στην οδό Στουρνάρη, στις 21.00.

ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟ ΠΑΡΚΟ ΝΑΥΑΡΙΝΟΥ

πηγή: http://parkingparko.espivblogs.net/2016/03/01/%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%BF%CF%87%CE%AE-%CF%83%CE%B5-%CE%BA%CE%AC%CE%BB%CE%B5%CF%83%CE%BC%CE%B1-%CF%83%CE%B5-%CF%83%CF%85%CE%B3%CE%BA%CE%AD%CE%BD%CF%84%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B7/


1 2 3 4 5 6 7

Ενάντια σε ότι γεννά και στηρίζει εξουσία - πόλεμο σε μπάτσους, φασίστες και μαφία.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΑΦΕ ΜΑΦΙΌΖΟ, ΝΑΡΚΕΜΠΟΡΟ, ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ»

Για μεγάλο χρονικό διάστημα, πολλά περιστατικά βίας, σεξισμού, διακίνησης ναρκωτικών αποτελούσαν καθημερινότητα στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου των Εξαρχείων.
Μαφίες, προστασία, συγκαλυμμένες, αργές ή εν ψυχρώ δολοφονίες, εμπόριο και ακατάσχετη χρήση κάθε λογοίς ναρκωτικού μετέτρεψαν τα Εξάρχεια σε μια γειτονία στα όρια της σήψης, και όσοι αντιδρούσαν σ'αυτά γίνονταν αργά ή γρήγορα ο επόμενος στόχος.
Οι δολοφονικές επιθέσεις σε συντρόφους/ες ,τρανς, gay, λεσβίες, κατοίκους και επισκέπτες δεν θα μείνουν αναπάντητες!
Τέτοιου είδους φαινόμενα πρέπει να ξεριζώνονται από την ρίζα και όποιος απειλεί ή σηκώνει το χέρι στους συντρόφους μας και σε ανθρώπους που ζουν και κινούνται στην περιοχή, να ξέρει ότι θα το χάσει.

Το Σάββατο 5 Μάρτη και ώρα 21:00 το βράδυ, καλούμε σε συγκέντρωση και πορεία στα Εξάρχεια, ενάντια στις μαφίες των ναρκωτικών, και όχι μόνο, που εδώ και αρκετά χρόνια λυμαίνονται τη γειτονιά μας.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΡΑΔΙΟΦΡΑΓΜΑΤΩΝ

πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1556163/


1 2 3 4 5 6 7

Αλληλεγγύη στα μέλη του Κοινωνικού Κέντρου ΒΟΞ - Έξω οι μαφίες από τα Εξάρχεια

Τα ξημερώματα του Σαββάτου 27/2 μαφιόζοι της πλατείας Εξαρχείων πραγματοποίησαν δολοφονική επίθεση σε μέλη του Κοινωνικού Κέντρου ΒΟΞ. Όλα ξεκίνησαν όταν οι σύντροφοι από το ΒΟΞ επέπληξαν κάποιους από τους δράστες για την χυδαία συμπεριφορά τους σε περαστική από την πλατεία κοπέλα. Το αποτέλεσμα ήταν επίθεση με μαχαίρια και ανελέητο ξύλο σε έναν από τους τρείς συντρόφους που προφανώς τον έστειλε στο νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση. Από τύχη δε θρηνήσαμε θύματα.

Το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα και το Στέκι Μεταναστών εκφράζουν την αμέριστη αλληλεγγύη τους στα μέλη του ΒΟΞ αλλά και σε κάθε αγωνιστή, συλλογικότητα ή κάτοικο που αντιτίθεται στις μαφίες και τον κοινωνικό κανιβαλισμό. Έχοντας συμμετάσχει για χρόνια - τα τελευταία δύο μέσα από τη Λαϊκή Συνέλευση - στον αγώνα ενάντια στο εμπόριο ναρκωτικών και τη τυφλή βία στηρίζουμε τη πορεία του Σαββάτου στη πλατεία Εξαρχείων και καλούμε όλους τους κατοίκους των Εξαρχείων να συμμετέχουν.

Να αντισταθούμε στη τυφλή βία, τον ρατσισμό και το σεξισμό.
Να ξανακάνουμε τα Εξάρχεια έναν χώρο ελευθερίας, αλληλοσεβασμού και αλληλεγγύης

Σάββατο, 5 Μάρτη , 21:00μμ, Συγκέντρωση Στουρνάρη (είσοδος Πολυτεχνείου) και πορεία στη πλατεία Εξαρχείων.

ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
ΣΤΕΚΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1556162/


1 2 3 4 5 6 7

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΝΟΤΑΡΑ 26 ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Κ*ΒΟΞ

Τα ξημερώματα του Σαββάτου 27/2 μαφιόζοι που εδώ και αρκετά χρόνια λυμαίνονται την πλατεία και ευρύτερα την περιοχή των Εξαρχείων, επιτέθηκαν σε τρία άτομα από το κατειλημμένο κοινωνικό χώρο Κ*Βοξ. Από τη δολοφονική αυτή επίθεση στην πλ. Εξαρχείων τραυματίστηκε σοβαρά ο ένας εξ' αυτών.

Εκφράζουμε τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στα μέλη του Κ*Βοξ.
Στεκόμαστε ενάντια στο κοινωνικό κανιβαλισμό και τη γκετοποίηση της περιοχής.
Έξω οι μαφίες από τα Εξάρχεια και από κάθε γειτονιά.

Το Σάββατο 5 Μάρτη και ώρα 21:00 το βράδυ, καλούμε στη συγκέντρωση και πορεία στα Εξάρχεια ενάντια στις μαφίες.
Συγκέντρωση Στουρνάρη (είσοδος Πολυτεχνείου).

Κατάληψη Στέγης Προσφύγων/Μεταναστών Νοταρά 26

πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1556212/


1 2 3 4 5 6 7

ΕΚΧ Nosotros : Συμμετοχή στην πορεία στα Εξάρχεια το Σάββατο 5 Μάρτη στις 21:00

Τα ξημερώματα του Σαββάτου 27/2 πραγμματοποιήθηκε δολοφονική επίθεση σε βάρος τριών συντρόφων από το Κατειλημμένο Κοινωνικό Κέντρο Βοξ. Η απόπειρα τους να παρέμβουν ενάντια στη σεξιστική αντιμετώπιση διερχόμενης από την πλατεία κοπέλας συνάντησε την αντίδραση διακινητών της περιοχής οι οποίοι κατάφεραν χτυπήματα απειλητικά για τη ζωή του ενός συντρόφου. Τόσο ο πήχης της βίας, όσο και η επιλογή των συγκεκριμένων προσώπων ως στόχο της επίθεσης δεν μπορούν να εκληφθούν σε καμία περίπτωση ως τυχαία συμβάντα.

Είναι δεδομένη η εχθρότητα ανάμεσα στις εστίες αντίστασης και αλληλεγγύης, που δεν στοχοποιούνται πρώτη φορά, και στις λογικές μαφίας και κοινωνικού καννιβαλισμού. Η στόχευση κάποιων για παραγκώνιση της πολύμορφης πολιτικής δραστηριότητας της περιοχής των Εξαρχείων και η αντικατάσταση της από έναν συμφερτό συμμοριών και κάθε είδους αντικοινωνικών στοιχείων είναι προφανής και δε μπορεί και παρά να ειδωθεί ως απώτερη επιδίωξη κρατικών μηχανισμών. Η συνεχιζόμενη υποβάθμιση της γειτονιάς ανοίγει το δρόμο για την επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ στο "άβατο", ενώ πολύτιμη συμβολή σε τέτοια κατεύθυνση συνιστά κι η εικόνα που παρουσιάζουν τα ΜΜΕ, όπου διακινητές και μαχαιροβγάλτες ταυτίζονται με τον κόσμο του αγώνα.

Έχοντας λάβει μέρος σε ποικίλους αγώνες στη γειτονιά με σαφή προσανατολισμό δηλώνουμε πως δεν υπήρξε και δεν υπάρχει κανένα δίλλημα για την υπεράσπιση του ελεύθερου, δημόσιου και κοινωνικού. Δηλώνουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στο Κ*Βοξ, στους αγωνιζόμενους συντρόφους, θαμώνες, κατοίκους της γειτονιάς.

Συμμετέχουμε και καλούμε στην πορεία του Σαββάτου 5/3, στις 21.00 (Συγκέντρωση Στουρνάρη - είσοδος ΕΜΠ)

Ούτε βήμα πίσω!

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Nosotros

πηγή: https://www.facebook.com/NosotrosSocialCentre