Σάββατο 5 Μαρτίου 2016 στις 11.00

Επίσκεψη της Εργατικής Λέσχης στους πρόσφυγες στο λιμάνι του Πειραιά

Η Εργατική Λέσχη θα επισκεφτεί το χώρο που βρίσκονται οι πρόσφυγες στο λιμάνι του Πειραιά το Σάββατο 5/03 το πρωί. Το ραντεβού είναι στις 11:00 στη Λέσχη για να παραδώσουμε τα τρόφιμα όλοι μαζί.

Στα πλαίσια της συλλογής τροφίμων θα πραγματοποιήσουμε εξορμήσεις έξω από τα σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης τη

Πέμπτη 3/03 στις 6μμ στο Σκλαβενίτη στην Αιγαίου

Παρασκευή 4/03 στις 6μμ στο Σκλαβενίτη στη Μπακνανά

Τα είδη που μαζεύουμε είναι συγκεκριμένα και καλύπτουν άμεσες ανάγκες σίτισης:

- Μπισκότα

- Κρουασάν

- Συσκευασμένα αρτοσκευάσματα

- Βρασμένα αυγά

- Μπανάνες, μήλα, πορτοκάλια

Τις επόμενες ημέρες το Ιατρείο-Φαρμακείο της Λέσχης θα επισκεφτεί τον ίδιο χώρο προσφέροντας ιατροφαρμακευτική βοήθεια στους πρόσφυγες.

Εκφράζουμε τη διεθνιστική-ταξική μας αλληλεγγύη στους πρόσφυγες.

Εχθρός μας είναι ο πόλεμος και όχι οι πρόσφυγες. Παλεύουμε ενάντια σε αυτούς που προκαλούν τον ξεριζωμό και υπερασπίζουμε τους πρόσφυγες και τα δικαιώματά τους.

Απαιτούμε:

 • Να ανοίξουν τώρα για τους πρόσφυγες οι συνοριακές δίοδοι μεταξύ των χωρών της Ευρώπης. Όχι στην παρεμπόδιση των διαδρομών τους από την αστυνομία.
 • Άμεση αποχώρηση του ΝΑΤΟ από το Αιγαίο. Όχι στη συμμετοχή του ΝΑΤΟ σε επιχειρήσεις ενάντια στους πρόσφυγες και σε δολοφονικές επαναπροωθήσεις.
 • Ασφαλή, ελεύθερη διέλευση από χερσαία και θαλάσσια σύνορα της Ελλάδας, για τους πρόσφυγες του πολέμου, της καταπίεσης και της φτώχιας.
 • Να μπει τέλος στο έγκλημα στο Αιγαίο. Να σταματήσουν οι δολοφονικές επιχειρήσεις αποτροπής και επαναπροώθησης της Frontex και της ελληνικής συνοριοφυλακής. Όχι σε δημιουργία Ευρωπαϊκής συνοριοφυλακής-ακτοφυλακής.
 • Να πέσει ο φράχτης του Έβρου. Κανένας φράκτης στην Ευρώπη. Όχι στην Ευρώπη-φρούριο.
 • Όχι στον εγκλεισμό και την γκετοποίηση των προσφύγων, όχι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, στα hot spot και τα μέτρα διαλογής. Όχι στη στρατιωτικοποίηση της διαχείρισης του προσφυγικού.
 • Όχι στην ποινικοποίηση της μετανάστευσης. Νομιμοποίηση και πλήρη δικαιώματα για τους οικονομικούς και πολιτικούς πρόσφυγες.
 • Όχι στις διώξεις εθελοντών για βοήθεια στους πρόσφυγες. Κατάργηση της ποινικοποίησης της βοήθειας στους πρόσφυγες.
 • Κατάργηση των συνθηκών του Δουβλίνου. Δικαίωμα στο άσυλο.
 • Προστασία των προσφύγων - μεταναστών από τα κυκλώματα εκμετάλλευσης. Πρόνοια και φροντίδα για τους ανήλικους.
 • Κατάλληλα δημόσια κτίρια και δομές για την αξιοπρεπή στέγαση, περίθαλψη, σίτιση και δημόσια μέσα για τη μετακίνηση των οικονομικών και πολιτικών προσφύγων. Χρηματοδότηση και προσλήψεις για τις δομές και υπηρεσίες κοινωνικής στήριξης και όχι για κέντρα κράτησης και καταστολή των προσφύγων.

πηγή : https://ergatikilesxi.wordpress.com/2016/03/0...