Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016 στις 14.00

Συλλογική κουζίνα

Δραστηριότητες:

Τρίτη 8 Μαρτίου: 8 μμ., Συνέλευση του ΚΠΚΒ στη Λαμπηδόνα

____________________

Τετάρτη 9 Μαρτίου:

- 2 μμ., Συλλογική κουζίνα

- 8:30 μμ: 16η συνάντηση του κύκλου Ιστορίας και Φιλοσοφίας, Τετάρτη 9-3-2016, στις 8:30 μ.μ.: «Η νεωτερική πόλη ως υπόσχεση και εφιάλτης» (εισηγητής: Σταύρος Σταυρίδης)

___________________

Πέμπτη 10 Μαρτίου

- 9 μμ.: Προβολή ταινίας: ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ (si puo fare), Πέμπτη 10 Μάρτη, 9 μ.μ. του Giulio Manfredonia, ιταλική παραγωγή, 2008

Λίγα λόγια: Η ταινία ασχολείται με την αποασυλοποίηση κατά τη δεκαετία του '80 στην Ιταλία, όταν εφαρμόστηκε ο νόμος Μπαζάλια για το κλείσιμο των ψυχιατρείων, οπότε και αναπτύχθηκε πλήρες δίκτυο υπηρεσιών στην κοινότητα για την υποδοχή των πρώην έγκλειστων τροφίμων. Υπόθεση: O Νέλο είναι ένας συνδικαλιστής στα χρόνια των 1980, όταν επικράτησε ο περιβόητος νόμος Basaglia, όπως ονομάστηκε η πρωτοβουλία του φωτισμένου Ιταλού καθηγητής της ψυχιατρικής με τον οποίο έκλεισαν τα ψυχιατρεία κι ελευθερώθηκαν οι τρόφιμοι. Ήταν μια πολύ επαναστατική κίνηση στην Ιταλία και στην ίδια την επιστήμη. Όταν, λοιπόν, συμβαίνει αυτό, ο Νέλο προσπαθεί να δει τι θα κάνουν όλους αυτούς τους τροφίμους που βγαίνουν ελεύθεροι στην αχρηστία του τίποτα. Και φτιάχνει μια «κολεκτίβα», από την οποία θα δοθούν αφορμές για τσουχτερές επισημάνσεις.

______________________

Παρασκευή 11 Μαρτίου

- 8 μμ.: Αποκριάτικο Πάρτι!!! Παρασκευή 11 Μάρτη, από τις 8 μ.μ.

_____________________________

Σάββατο 12 Μαρτίου

- 2 μμ., Συλλογική κουζίνα

- 3:45 μμ., Παραδοσιακοί χοροί

_____________________________

--

Κοινωνικό - Πολιτιστικό Κέντρο Βύρωνα
http://politistikokentrovirona.blogspot.com/

πηγή : email received on 8 Μάρτιος 23h