Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016 στις 9.00 πμ

5 καλέσματα : 1 2 3 4 5

(Ακύρωση) Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους αναρχικούς Andrea και Errol

ακυρώνεται η συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια για την υπόθεση απέλασης του συντρόφου Andrea λόγω αποχής των δικηγόρων.


1 2 3 4 5

Για τα δικαστήρια των αναρχικών συντρόφων Andrea και Errol

Στις 17 Μαρτίου έχει οριστεί το δικαστήριο που θα αποφασίσει για την ακύρωση της απέλασης, ενός από τους δύο συντρόφους που συνελήφθησαν στις 23 Αυγούστου, έπειτα από πορεία με συγκρούσεις που συνέβησαν στην περιοχή των Σκουριών στην Χαλκιδική. Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν μαζικά τα άτομα ενός λεωφορείου και οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα Πολυγύρου, όπου οι δύο σύντροφοι αρνήθηκαν να δώσουν τα δαχτυλικά τους αποτυπώματα. Το επόμενο πρωί, δικάστηκαν για τις κατηγορίες της διατάραξης κοινής ειρήνης και της απείθειας και καταδικάστηκαν σε 17 μήνες με αναστολή. Και ενώ αφέθηκαν ελεύθεροι, στην συνέχεια ξαναοδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα Πολυγύρου μετά από απόφασή του να διατάξει την διοικητική απέλασή τους. Η κράτησή τους έληξε μετά από 10 μέρες, με το διοικητικό δικαστήριο Θεσσαλονίκης να αποφασίζει την απέλασή τους μέσα σε διάστημα 30 ημερών. Ακολούθησε η δίκη της προσωρινής διαταγής η οποία, ουσιαστικά, επέτρεψε στους δύο συντρόφους να παραμείνουν στην χώρα μέχρι το δικαστήριο που θα αποφασίσει την ακύρωση ή όχι, της απέλασής τους.

Η στάση των συντρόφων να αρνηθούν να υποβληθούν σε δαχτυλοσκοπικό έλεγχο και να συνεργαστούν με τα όργανα της εξουσίας, αφενός είναι κομμάτι του αγώνα που δίνεται στις Σκουριές και που μέχρι και σήμερα είναι ενάντια στο σύστημα ελέγχου που έχει επικρατήσει σε πολλά χωριά της Χαλκιδικής, μετά την εισβολή των πολυεθνικών και των μπάτσων. Αφετέρου, η στάση αυτή μάχεται ενάντια στην προσπάθεια ενός συστήματος ελέγχου που επιβάλλεται καθημερινά στις ζωές μας. Με την ταυτοποίησή μας μέσα από χαρτιά (ταυτότητες, διαβατήρια, άδεια απαραμονής κ.λ.π) και από τα συνεχώς εξελισσόμενα τεχνολογικά μέσα (δημιουργία βάσης δεδομένων δαχτυλικών αποτυπωμάτων και DNA, κάμερες, παρακολούθηση τηλεφώνων κ.λ.π), επιχειρείται η καταγραφή και ο έλεγχος με στόχο την επιβολή της πειθαρχείας.

Θέλουμε να πούμε ότι τον έλεγχο που αντικρίζουμε σε καταστάσεις, όπως αυτή η πορεία, τον βλέπουμε εξίσου και στην καθημερινή μας ζωή, όπου χίλια μάτια κοιτάζουν στοχεύοντας πάνω μας, όλο και περισσότερες κάμερες τοποθετούνται σε κάθε γωνία της πόλης, αλλά ακόμα και σε κάθε χαρτί που είμαστε υποχρεωμένοι να κουβαλάμε διαρκώς πάνω μας ή κάθε εξήγηση και λεπτομέρεια σχετικά με την ζωή μας καλούμαστε να δώσουμε στους εκάστοτε γραφειοκράτες υπαλλήλους που συναντάμε. Η παρουσία αστυνομίας και ιδιωτικών σεκιουριτάδων γίνεται ολοένα και εντονότερη, ενώ ταυτόχρονα μέσω της τρομοκρατικής ρητορικής τους οδηγούν καλοθελητές πολίτες, υπέρμαχους της νομιμότητας, να αναλαμβάνουν το ρόλο της αστυνόμευσης στην καθημερινότητάς τους. Αυτό δε που συμπληρώνει αυτή την προσπάθεια υποταγής είναι η συνεχής προπαγάνδα από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και η κανονικότητα και η μονοτονία της εργασίας.

Αυτή η γραμμή που το κράτος και το κεφάλαιο διαμορφώνουν, θα βρίσκει πάντα απέναντί της ανθρώπους που δεν μπορούν να ταιριάξουν σε αυτήν ή που αρνούνται να σεβαστούν τους κανόνες της. Και αν αυτό που περιγράψαμε πριν είναι ένα πλήρες σύστημα επιτήρησης, το επόμενο βήμα για τους ανθρώπους αυτούς είναι ένα σύστημα τιμωρίας που περιλαμβάνει μηνύσεις, περιοριστικά μέτρα, εγκλεισμό σε ψυχιατρεία ή στρατόπεδα συγκέντρωσης, φυλάκιση, απέλαση.

ΘΑ ΜΑΧΟΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΖΩΝΤΑΝΟ

ΑΜΕΣΗ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΕΛΑΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ ANDREA KAI ERROL

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 17/3 ΣΤΙΣ 9.00 ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΔΙΚΑΣΤΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΕΛΑΣΗΣ ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ ANDREA

Αλληλέγγυοι/ες

πηγή : email που λάβαμε στις 12 Μάρτιος 12h


1 2 3 4 5

Αλληλεγγύη στους αναρχικούς Andrea και Errol-Συγκέντρωση αλληλεγγύης Πέμπτη 17 Μαρτίου στις 9πμ

Στις 23/8 πραγματοποιείται πορεία ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής, όπου και επιχειρείται η προσέγγιση του εργοταξίου από τους διαδηλωτές. Στο σημείο εκείνο ξεσπούν συγκρούσεις με τους μπάτσους που προστάτευαν τις εγκαταστάσεις των μεταλλείων. Αυτές είχαν ως αποτέλεσμα 78 συλλήψεις με την κατηγορία της διατάραξης κοινής ειρήνης. Οι περισσότεροι αφέθηκαν ελεύθεροι αλλά οι 2 σύντροφοι συνέχισαν να κρατούνται με την απειλή της απέλασης, ανάμεσα σε άλλες κατηγορίες που τους απέδιδαν. Μετά από τη διαδικασία του αυτοφόρου αφέθηκαν προσωρινά ελεύθεροι μέχρι να απελαθούν.

Στις 17 Μαρτίου στο διοικητικό δικαστήριο θεσ/νίκης θα συνεδριάσει το συμβούλιο που θα αποφασίσει για την απέλαση ή μη του Andrea.

Η καταστροφή των μεταλλείων, ως κομμάτι του αγώνα ενάντια στη λεηλασία της φύσης, είναι ο ίδιος ο αγώνας για την ζωή και την ελευθερία. Το σύντομο χρονικό του αγώνα ενάντια στα μεταλλεία της Χαλκιδικής, ενός αγώνα με ευρύ φάσμα λογικών από τις συντεχνιακές στρατηγικές και τον τοπικισμό, μέχρι τη συνειδητή εναντίωση στην καπιταλιστική επέλαση και την περιβαντολογική λεηλασία, έχει εξάγει βέβαια συμπεράσματα. Την απάντηση στην λογική της ανάθεσης εύρεσης λύσης στην εκάστοτε κυβέρνηση -εν προκειμένω στο σύριζα- δίνουν οι αδιαμεσολάβητες μορφές αγώνα και η αυτοδιάθεση της αγωνιζόμενης κοινωνίας. Την απάντηση στις χλιαρές διαμαρτυρίες συμβολικού χαρακτήρα με την καθοδήγηση του σύριζα, δίνουν οι δυναμικές πορείες, οι συγκρούσεις στο βουνό με τους ένστολους φρουρούς αλλά και με τους μεταλλωρύχους που συστρατεύονται με τα αφεντικά υπερασπιζόμενοι το κεφάλαιο, ο εμπρησμός των εγκαταστάσεων της ελληνικός χρυσός καθώς και η έμπρακτη αμφισβήτηση του καθεστώτος ομηρίας στο οποίο έχουν επιβληθεί οι κάτοικοι και οι αλληλέγγυοι με αφορμή τις διώξεις.

Συγκέντρωση αλληλεγγύης Πέμπτη 17 Μαρτίου στις 9πμ,

στο διοικητικό δικαστήριο θεσ/νίκης (Φράγκων 2-4).

κατάληψη Terra Incognita

πηγή : https://terraincognita.squat.gr/2016/03/14/%c...


1 2 3 4 5

Για την υπόθεση των αναρχικών Andrea και Errol

Την Κυριακή 23/8 πραγματοποιείται πορεία στις σκουριές χαλκιδικής ενάντια στην εξόρυξη χρυσού, στα πλαίσια του 1ου διεθνούς Beyond Europe Camp. Στην προσπάθειά τους να προσεγγίσουν το εργοτάξιο της "Ελληνικός Χρυσός", οι διαδηλωτές συγκρούστηκαν με τις διμοιρίες των μπάτσων που φυλούσαν τις εγκαταστάσεις, οι οποίοι απάντησαν με ρίψη πολλών χημικών και προσήγαγαν 78 άτομα με την κατηγορία της διατάραξης κοινής ειρήνης.
Ενώ οι περισσότεροι αφέθηκαν ελεύθεροι, 4 εξ' αυτών συνέχισαν να κρατούνται γιατί αρνήθηκαν να δώσουν προσωπικά στοιχεία και δακτυλικά αποτυπώματα. Στους 2 συντρόφους Αντρέα και Ερρόλ, οι οποίοι μένουν στη θεσσαλονίκη, επιβλήθηκε ποινή 17 μηνών φυλάκισης με αναστολή και επιβολή του μέτρου της διοικητικής απέλασης.

Στις 17/3 έχει οριστεί το δικαστήριο που θα αποφασίσει την απέλαση ή μη του Αντρέα.

Ως αναρχικοί, αναγνωρίζουμε τον αγώνα ενάντια στην εξόρυξη στη χαλκιδική σαν ένα κομμάτι του συνολικότερου αγώνα για την απελευθέρωση των ανθρώπινων και μη ζώων και της γης.

Ενάντια στης φύσης τη λεηλασία αγώνας για τη γη και την ελευθερία.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Πέμπτη 17/3 στις 9πμ στο διοικητικό πρωτοδικείο θεσσαλονίκης -Φράγκων 2-

*Παλιότερο κείμενο για την υπόθεση: http://mavroprasino.espivblogs.net/%CF%83%CF%87%CE%B5%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B7-%CF%83%CF%8D%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CF%88%CE%B7-%CF%84%CF%89%CE%BD-2-%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CF%81%CF%8C%CF%86%CF%89%CE%BD-andrea/


Αναρχική συλλογικότητα Μαύρο/Πράσινο
mavroprasino.espivblogs.net

πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1556619/