Σάββατο 19 Μαρτίου 2016 στις 18.00

2 καλέσματα : 1 2

(Ακύρωση) Συλλογική κουζίνα

Καλύπτουμε τις ανάγκες μας συλλογικά και αυτοοργανωμένα


Στη βάση της συλλογικοποίησης μιας βιοτικής ατομικής ανάγκης, αυτή της τροφής-διατροφής, δημιουργήσαμε μια δομή κυκλικής κουζίνας. Η δομή αυτή, λειτουργεί καθημερινά, οπότε και τα άτομα που συμμετέχουν μαγειρεύουν κυκλικά για όλα τα υπόλοιπα μέλη. Έτσι, καταφέρνουμε να καλύψουμε αυτήν την ανάγκη συλλογικά και αυτοοργανωμένα. Συντονιζόμαστε λοιπόν, μέσω τακτικών συνελεύσεων, οπότε και κανονίζεται το πρόγραμμα του μαγειρέματος και των εργασιών (όπως καθάρισμα, αξιοποίηση του χώρου και της δομής). Οργανικά, μέσα από τις συνελεύσεις αυτές προέκυψαν και προβληματισμοί σχετικά με τις πολιτικές διαχείρισης της σίτισης και της διατροφής.
Με συντροφικότητα και αλληλοσεβασμό, συνδιαλεγόμαστε ως προς τις απόψεις και τις οπτικές μας επι της διατροφής. Αντιλαμβανόμενοι/-ες πως οι διαμορφωμένες ανάγκες και επιλογές του ανθρώπου ως προς τη διατροφή του υλοποιούνται κυρίως μέσω μιας βάναυσης εξόντωσης του φυσικού και ζωικού κόσμου, απαντάμε συλλογικά ή ατομικά μέσα απ' την πολυμορφία του αντιεξουσιαστικού αγώνα. Αφορμώμενοι/ες απ' αυτό, αναγνωρίζουμε διατροφικές επιλογές ως πολιτικές επιλογές, (όπως η χορτοφαγία και ο βιγκανισμός) οπότε και ως μέσα αγώνα ενάντια στην ευρύτερη εξουσιαστική συνθήκη και όχι ως μια απλή διατροφική προτίμηση ή μια φιλευσπλαχνία απέναντι στα ζώα.
Μέσα από αυτές τις επιλογές ερχόμαστε αντιμέτωποι και με άλλες κυρίαρχες πλευρές της σύγχρονής μας 'διατροφικής συνθήκης', όπως η κουλτούρα του junk food. Για μας το στήσιμο της δομής αυτής αντιτίθεται στην καταναλωτική αυτή τάση. Η αναγωγή της τροφής σε καπιταλιστικό εμπόρευμα ισχυροποιεί άλλωστε τις σχέσεις εκμετάλλευσης: τόσο από άνθρωπο προς άνθρωπο, όσο και απ' τον άνθρωπο προς τα ζώα και το ευρύτερο φυσικό περιβάλλον. Έτσι δημιουργείται για εμάς ένα νέο πεδίο δράσης.
Παράλληλα, προτάσσοντας την αυτοοργάνωση, μετατρέπουμε μια από τις βασικές μας ανάγκες σε συλλογική διαδικασία καταργώντας έμπρακτα τους καταμερισμένους ρόλους (σερβιτόρ@, μάγειρ@, λατζέρ@) γύρω απ' το θέμα της κάλυψης της ανάγκης της σίτισης. Στόχος μας είναι η συνεργασία και η επικοινωνία μεταξύ των συμμετεχόντων, χωρίς διαχωρισμούς βάσει φύλου, ηλικίας και εμπειρίας.
Καλούμε όσες-όσους ενδιαφέρονται να βρεθούν στη νέα μας κουζίνα το Σάββατο 19 Μάρτη στις 18:00, στη κατάληψη Τερμίτα.
Γεμίζοντας τις κοιλιές με τροφή και το μυαλό με σκέψη σας καλούμε να πλαισιώσετε το εγχείρημα.

Δομή κυκλικής κουζίνας
Μαρμίτα


Είσοδος από Λαχανά
(η κουζίνα βρίσκεται δίπλα στο χώρο του Χημείου)

πηγή : https://athens.indymedia.org/event/63568/


ΑΚΥΡΗ η εκδήλωση 18:00-Συλλογική Κουζίνα(Βόλος), Σάββατο 19/3

πηγή : https://athens.indymedia.org/event/63685/