Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016 στις 10.00 πμ

Συγκέντρωση-Μικροφωνική αλληλεγγύης στον αναρχικό σύντροφο Andrea

Αλληλεγγύη στον αναρχικό σύντροφο Andrea | Συγκέντρωση-Μικροφωνική 17/3 στις 10.00 π.μ. στην πλατεία Όλγας


Αλληλεγγύη στον αναρχικό σύντροφο Andrea που απειλείται με απέλαση, κατηγορούμενος για συμμετοχή στα συγκρουσιακά γεγονότα που ξέσπασαν στην πορεία της 23ης Αυγούστου στις Σκουριές Χαλκιδικής εναντίον της εξόρυξης

Εδώ και αρκετά χρόνια διεξάγεται ένας πολύμορφος αγώνας στις Σκουριές της Β.Α. Χαλκιδικής, από τις τοπικές κοινωνίες και αλληλέγγυους, ενάντια στην εξόρυξη χαλκού και χρυσού και στην ολοκληρωτική καταστροφή που θα επιφέρει στον φυσικό κόσμο. Η αποψίλωση του αρχέγονου δάσους στο όρος Κάκαβος, η ρύπανση των υδάτινων πόρων της περιοχής από τα τοξικά βαρέα μέταλλα, η ατμοσφαιρική ρύπανση από τους τόνους δυναμίτη που θα ανατινάζουν διαρκώς τα θειούχα πετρώματα και θα σηκώνουν σύννεφα τοξικής θειούχας σκόνης που θα επικάθονται στη γη, στη θάλασσα και στον υδροφόρο, αποτελούν ένα κομμάτι από την πραγματικότητα ενός βιασμένου τόπου από τις εξορυκτικές διαδικασίες.

Ο καπιταλισμός όχι μόνο επικυρώνει τις προκαπιταλιστικές αντιλήψεις για κυριάρχηση της γης και των ζώων από τον άνθρωπο, αλλά και κάνει τη λεηλασία τους ζωτικό νόμο των σύγχρονων μαζικών κοινωνιών. Προσπαθώντας να διατηρήσει τα υπερκέρδη του, το κεφάλαιο χρησιμοποιεί εργαλειακά τη φύση, αντλώντας τον πλούτο της και καταστρέφοντάς την ανελέητα. Σε αυτην την κατεύθυνση κινούνται και οι εταιρείες Εl dorado gold και Ελληνικός Χρυσός, οι οποίες πλαισιώνουν τα συμφέροντα των αφεντικών στα μεταλλεία των Σκουριών. Για να διασφαλίσουν τα συμφέροντά τους, κράτος και κεφάλαιο, υλοποιούν μια στρατηγική τρομοκράτησης και ποινικοποίησης του αγώνα, με πολιορκίες ολόκληρων χωριών από τα ΜΑΤ, με απαγωγές και εισβολές σε σπίτια αγωνιζόμενων κατοίκων, με δημιουργία τράπεζας DNA, με μιντιακές πολιτικές κατασυκοφάντησης του αγώνα και με την επιστράτευση των εργαζόμενων των μεταλλείων ενάντια στους αγωνιζόμενους.

Στις 23 Αυγούστου, με αφορμή το πανευρωπαικό κάλεσμα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές της Χαλκιδικής, πραγματοποιείται πορεία προς τις εγκαταστάσεις της Ελληνικός Χρυσός στο όρος Κάκαβος. Στην προσπάθειά τους να προσεγγίσουν το εργοτάξιο, οι διαδηλωτές συγκρούστηκαν με τους μπάτσους που το φύλαγαν και απωθήθηκαν μέχρι τα οχήματα, ενώ οι μπάτσοι εγκλωβίζουν ένα από τα πούλμαν και συλλαμβάνουν 78 άτομα. Οι 74 αφήνονται ελεύθεροι με την αρχική κατηγορία της στάσης να μετατρέπεται σε διατάραξη κοινής ειρήνης, ενώ οι υπόλοιποι 4, που αρνούνται τη λήψη φωτογραφιών και αποτυπωμάτων, παραπέμπονται στο αυτόφωρο με την προσθήκη της κατηγορίας της απείθειας. Ανάμεσά τους, οι αναρχικοί σύντροφοι Andrea και Errol, οι οποίοι διαμένουν μόνιμα στη Θεσσαλονίκη, και ύστερα από δεκαήμερη κράτησή τους στην Ασφάλεια, τους επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 17 μηνών με αναστολή και η απέλασή τους. Η πρώτη φάση της δίωξης αυτής, ολοκληρώθηκε με την απόφαση απέλασης να ανακαλείται προσωρινά από τη δίκη προσωρινής διαταγής, αφού αποφασίστηκε η παραμονή των δύο συντρόφων στη χώρα μέχρι την τελική δίκη.

Στις 17 Μαρτίου, θα παρθεί η τελική απόφαση για την απέλαση ή μη του συντρόφου Andrea από το διοικητικό δικαστήριο Θεσσαλονίκης.

Η άρνηση των συντρόφων να δώσουν αποτυπώματα και φωτογραφίες κατά την κράτησή τους , είναι μία επιλογή έμπρακτης και συνειδητής αντίστασης στην επιδίωξη του κράτους για ολοκληρωτικό κοινωνικό έλεγχο, ιδιαίτερα πάνω στις ζωές των αγωνιζόμενων ανθρώπων και των αποκλεισμένων, που συνειδητά ή δυνητικά, αντίστοιχα, απειλούν την παντοδυναμία και την κυριαρχία του. Σε αυτή την επιδίωξη, δεν θα μπορούσαν να μην συμπεριλαμβάνονται τα σύνορα, που παίζουν κομβικό ρόλο ως το σημείο του απόλυτου ελέγχου και καταγραφής της ανθρώπινης κινητικότητας και απόλυτου περιορισμού του αυτοκαθορισμού αυτής. Τα σύνορα συμβολίζουν τη δυναστεία των κρατών, είναι η αρχή και το τέλος του εθνικισμού.

Η αλληλεγγύη μας στον Errol και τον Andrea που αντιμετωπίζουν την απειλή της απέλασης, έχει ως στόχο να σταθεί οδόφραγμα σε μία ακόμη εκδικητική δίωξη αναρχικών αγωνιστών, να διανοίξει ρωγμές στα σύνορα και να ενδυναμώσει την αυτονομία στις προσωπικές και πολιτικές επιλογές των συντρόφων, να εναντιωθεί στον επικαθορισμό των ζωών μας από το κράτος και τους μηχανισμούς του.

Η δίωξη αυτή αποτελεί τη συνέχεια της στρατηγικής, που ακολουθεί η κυριαρχία, τρομοκράτησης και ποινικοποίησης του αγώνα με σκοπό την αποδυνάμωσή του - και στοχεύει τα ριζοσπαστικά κομμάτια που προτάσσουν τη δράση για τη δημιουργία ενός αναχώματος ενάντια σε αυτή τη φοβερή περιβαλλοντική καταστροφή. Η δυνατότητα της εξέγερσης, όμως, των καταπιεσμένων ενάντια στην κυριαρχία και στην αδιάκοπη λεηλασία της φύσης πάντα υπάρχει, ακόμα και στις πιο δύσκολες και αντίξοες περιστάσεις- αυτές όμως είναι που συναντήσαμε και αυτές που πολεμάμε. Από τη μεριά μας δεν μπορούμε παρά να συμβάλουμε στην όξυνση του αγώνα που μαίνεται ενάντια στην εξόρυξη στη Χαλκιδική, κόντρα στην ανάθεση στους θεσμούς, ενάντια στην κυβερνητική μεσοβέζικη διαχείριση του θέματος που εξυπηρετεί την εξόρυξη. Είναι ένας αγώνας που δύναται να αποκτήσει συνολικά χαρακτηριστικά εναντίωσης στον κατασπαραγμό της γης και χιλιάδων ανθρώπινων και μη ζώων από τη καπιταλιστική μηχανή και τους κάθε χρωματισμού διαχειριστές της.

Να κάνουμε ένα ακόμη βήμα για την καταστροφή κάθε μορφής εξουσίας που ασκείται από άνθρωπο σε άνθρωπο, στη γη και τα ζώα, μέχρι η ελευθερία όλων μας να περάσει πάνω από τον κόσμο της γενικευμένης εκμετάλλευσης.

ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ

ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΗΝ ΑΠΕΛΑΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ ERROL KAI ANDREA

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΗΣ,
ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ
ΩΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΘΕ ΕΞΟΥΣΙΑΣ - ΩΣ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ

αναρχική/ αντιεξουσιαστική συλλογικότητα για την ολική απελευθέρωση, Κρακατόα

πηγή : http://olikiapeleutherosi.espivblogs.net/2016