Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016 στις 21.00

Παράσταση: Το Έκτο Πάτωμα

από την ομάδα Ρεπεράζ

Τετάρτη μ.μ. - quot Το Έκτο Πάτωμα quot από την ομάδα Ρεπεράζ

Η παράσταση «θρύλος» το Έκτο Πάτωμα, του Αλφρέντ Ζερί, σε μουσική του Σταμάτη Κραουνάκη, η οποία σημείωσε τρομερή επιτυχία την περίοδο 1991 - 1992, ζωντανεύει ξανά από την Θεατρική Ομάδα ΡΕΠΕΡΑΖ.

Παρόλο που το έργο τοποθετείται στη δεκαετία του '30, θα μπορούσε να εξελίσσεται και σε κάποια συνοικία της Αθήνας. Την δεκαετία του '30 οι ένοικοι μιας πολυκατοικίας στο Παρίσι, ζουν χτυπημένοι από την κρίση. Η καθημερινότητα των ενοίκων του Έκτου Πατώματος, ξεδιπλώνεται μέσα από τους έρωτες, τις συγκρούσεις, τους ατελείωτους καυγάδες, τα συνεχή περιστατικά, αλλά και τα όνειρα που κάνει ο καθένας για την ζωή του. Ένα έργο έτοιμο να παρασύρει με τις μουσικές και τους χαρακτήρες του. Ο ονειροπόλος, φαντασμένος καλλιτέχνης Μαξ Λεσκαλιέ. Η κουτσομπόλα γυναίκα του Ζερμαίν μαζί με την φίλη της, την Μπέρτ ή Σουλτάνα, που μαζί κρυφακούν και παρακολουθούν τα πάντα στον όροφο. Η αδίστακτη ιδιοκτήτρια Κα Μαρέ, που κυνηγάει με το «σκουπόξυλο» τους ενοικιαστές της. Ο διανοούμενος λογοτέχνης Οσπώ και η κόρη του Εντβίζ, η οποία ερωτεύεται τον καινούργιο ενοικιαστή. Ο καινούργιος ενοικιαστής, Ζονβάλ, μυστήριος και εμφανίσιμος. Ο ντροπαλός Ζοζό, που είναι ερωτευμένος με την Εντβίζ. Η Ζαν, μια αληθινή γυναίκα, που σκανδαλίζει τον όροφο με τους έρωτές της. Η «Κυρία με τα Γκρίζα» , όπως την αποκαλούν οι ένοικοι του ορόφου, μια μυστηριώδης γυναίκα που προκαλεί εντυπώσεις.

Η Θεατρική Ομάδα ΡΕΠΕΡΑΖ ξεκίνησε την επεξεργασία του έργου στις αρχές του 2015. Ένα ιδιαίτερο έργο με τις μουσικές του, μια αυθεντική κωμωδία. Κατά την διάρκεια των προβών, πραγματοποιήθηκαν θεατρικές ασκήσεις με σκοπό το «δέσιμο» της Ομάδας, αλλά και την συμφιλίωση και ενσάρκωση των ρόλων. Η μουσική διδασκαλία, ένα ιδιαίτερα απαιτητικό κομμάτι, με την πάροδο του χρόνου, άρχισε να είναι ένα ιδιαίτερα χαρούμενο κομμάτι των προβών. Οι υποκριτές άρχισαν να γίνονται ένα με τον ρόλο τους και το Έκτο Πάτωμα να αποτελεί την καθημερινότητα τους. Ένας δεμένος και δουλεμένος Θίασος που αναβιώνει το ίδιο το έργο και την επιτυχία του.

Πρωτότυπο κείμενο : Αλφρέντ Ζερί

Διασκευή: Άννα Παναγιωτοπούλου

Μουσική: Σταμάτης Κραουνάκης

Στίχοι : Λίνα Νικολακοπούλου

Μουσική διδασκαλία - διασκευή : Ευαγγελία Τσιάρα

Καταγραφή : Διονύσης Καλογερόπουλος

Επιμέλεια μουσικού υλικού : Δημήτρης Δερμάνης

Κιθάρα - Τραγούδι : Ευαγγελία Τσιάρα

Κρουστά : Κωνσταντίνος Ρότσιος

Σκηνοθεσία - διασκευή κειμένου : Γαρυφαλλιά Τσιάρα

Βοηθός Σκηνοθέτη : Βαγγέλης Τσίμος

Παίζουν : Αναστασία Χαραλαμποπούλου : Ζερμαίν Λεσκαλιέ

Διονύσης Γάλλος : Μαξ Λεσκαλιέ

Λεμονιά Τριανταφύλλου : Κα Μαρέ

Μαρία Κατή : Ζαν

Δημήτρης Μπουρβάρης : Ανρί Ζονβάλ

Βαγγέλης Τσίμος : Ζοζό

Παντελής Χατζηιωάννου : Οσπώ

Ελένη Καλή : Εντβίζ

Αφροδίτη Μπρίμη : Ιρέν

πηγή : http://www.embros.gr/16-3-2016-21-00-m-m-to-e