Σάββατο 19 Μαρτίου 2016 στις 19.00

Ακραία εξαίρεση δικαιωμάτων, οι πολιτικοί κρατούμενοι είναι εδώ

Το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα (κίνηση Βόλου) διοργανώνει εκδήλωση-συζήτηση με θέμα «Ακραία εξαίρεση δικαιωμάτων, οι πολιτικοί κρατούμενοι είναι εδώ».

Η συζήτηση φιλοδοξεί να συμβάλει σε μια γενική πολιτική αποτίμηση του ζητήματος των πολιτικών κρατούμενων στην παρούσα συγκυρία. Στη διάρκειά της θα επιχειρηθεί να αναδειχθεί ο τρόπος με τον οποίο το κράτος διαχειρίζεται μια σειρά ζητημάτων αναφορικά με τους πολιτικούς κρατούμενους, όπως οι άδειες, οι μεταγωγές, οι βιαιοπραγίες εις βάρος τους. Στα σημεία της συζήτησης συμπεριλαμβάνονται επίσης ενημέρωση σχετικά με δίκες πολιτικών κρατούμενων που βρίσκονται σε εξέλιξη -αλλά ταυτόχρονα μακριά από την κυρίαρχη ειδησιογραφία-, οι αγώνες των φυλακισμένων στην εποχή του τρίτου μνημονίου, η αστική διαχείριση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, η «αριστερή» καταστολή (βασανισμός Π. Ασπιώτη, εκδικητικές διώξεις συγγενών), καθώς και η αντιτρομοκρατική νομοθεσία και η διαχείριση του «εσωτερικού εχθρού».

Τέλος, η συζήτηση θα προσπαθήσει να αναδείξει το ρόλο του πολιτικού κρατούμενου μέσα στις φυλακές και τη συμμετοχή του στους «εντός των τειχών» αγώνες, την αναγκαιότητα συντονισμού του αγώνα των πολιτικών κρατούμενων και με τους/ις αλληλέγγυους/ες έξω από τις φυλακές, καθώς και την σκιαγράφηση τρόπων που να υλοποιούν αυτόν τον επιδιωκόμενο κοινό βηματισμό.

Η συζήτηση θα διεξαχθεί το Σάββατο 19 Μάρτη, και ώρα 7.00μμ, στο Χώρο Κινημάτων-Στέκι Μεταναστών (Ιωλκού 33, Βόλος). Θα την ανοίξουν μέλη του Δικτύου και θα συμμετέχουν πρώην πολιτικοί κρατούμενοι.

πηγή : email που λάβαμε στις 17 Μάρτιος 16h