Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016 στις 9.00 πμ

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στο σύντροφο Πάνο Μιχαλάκογλου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ -ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ ΠΑΝΟΥ ΜΙΧΑΛΑΚΟΓΛΟΥ

Στις 1 Οκτώβρη 2014 πραγματοποιήθηκαν 3 εισβολές σε σπίτια συντρόφων σε Εξάρχεια, Βύρωνα και Κολωνάκι από τα καθάρματα της αντριτρομοκρατικής έπειτα από ανώνυμο τηλεφώνημα που έγινε στη ΔΑΕΕΒ, αναφέροντας ότι συγκεκριμένα άτομα φέρουν βαρύ οπλισμό που έχει χρησιμοποιηθεί σε ενέργειες αντάρτικου πόλης, εκδοχή που κατέρρευσε έπειτα από τη βαλλιστική έρευνα.

Κατά την επιχείρηση αυτή προσήχθησαν 6 άτομα, εκ των οποίων οι Παναγιώτης Μιχαλάκογλου και Μ.Β. προφυλακίστηκαν, ενώ οι υπόλοιποι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Έπειτα από 2 μήνες, ο Μ.Β. αφέθηκε ελεύθερος ενώ ο Παναγιώτης παρέμεινε προφυλακιστέος και μεταφέρθηκε στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών, έχοντας αναλάβει από την πρώτη στιγμή την ευθύνη για τον οπλισμό που βρέθηκε στην οικία του.

Το Νοέμβριο του 2015 η ίδια ειδικά ανακρίτρια κάλεσε ξανά τον Π. Μιχαλάκογλου, τον Μ.Β., την Ε.Κ. και τον Φώτη Τζιώρτζη. Ήδη προφυλακισμένος για 2 ένοπλες ληστείες ο τελευταίος αναλαμβάνει την ευθύνη για τον οπλισμό που βρέθηκε στο σπίτι του Παναγιώτη και προφυλακίζεται εκ νέου.

Το δικαστήριο για την συγκεκριμένη υπόθεση (με κατηγορίες την διακεκριμένη οπλοκατοχή και την κατοχή πυρομαχικών) είχε οριστεί συς 4/3/2016, διεκόπη λόγω της αποχής των δικηγόρων και θα ξεκινήσει και πάλι την Παρασκευή 18 Μαρτίου. Η έδρα σκοπίμως ήθελε η δίκη να γίνει, λόγω παρέλευσης του 18μηνου της προφυλάκισης του Π.Μιχαλάκογλου, αναφέροντας ότι οφείλουν να προστατέψουν την πολιτεία από συγκεκριμένα είδη κατηγορουμένων και από συγκεκριμένη μορφή αδικημάτων, παρακάμπτοντας έτσι κάθε μορφή συνολικής αποχής δικηγόρων είτε άλλων εσωτερικών υποθέσεων. Οι σύντροφοι αντέδρασαν με αποτέλεσμα η δίκη να διακοπεί έως τις 18/3.

Συγκέντρωση αλληλεγγύης,

Παρασκευή 18/3-9:00 Δικαστήρια Λουκάρεως

Αλληλέγγυοι-ες

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1556750/