Κυριακή 20 Μαρτίου 2016 στις 11.00

Μαγείρεμα για πρόσφυγες και μετανάστες και bazaar βιβλίου

Μαγείρεμα για πρόσφυγες και μετανάστες και bazaar βιβλίου την Κυριακή 20 Μαρτίου, από τις 11:00 πμ έως τις 16:00 μμ, στη Σπ. Τρικούπη 44 στα Εξάρχεια.

1. Εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες έχουν περάσει τους τελευταίους μήνες από το Αιγαίο στην προσπάθειά τους να κατευθυνθούν προς την κεντρική Ευρώπη. Παρά τη προπαγάνδα των ΜΜΕ, υπεύθυνοι για τους χιλιάδες ξεριζωμένους είναι οι πόλεμοι, οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, η φτώχεια και τα αυταρχικά καθεστώτα.

2. Μέσα σε αυτήν την συγκυρία η ΕΕ αποδεικνύει, ακόμα μια φορά, τον απάνθρωπο και εγκληματικό της χαρακτήρα. Ορθώνει φράχτες, κλείνει σύνορα, πνίγει πρόσφυγες και μετανάστες. Αναβαθμίζει την Frontex και κατασκευάζει στρατόπεδα συγκέντρωσης. Ετοιμάζει τις πολεμικές της μηχανές, ώστε να επέμβει ξανά στην Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή, με πρόσχημα τώρα το "προσφυγικό".

3. Το ελληνικό κράτος μετατρέπει όλη τη χώρα σε ένα απέραντο στρατόπεδο συγκέντρωσης. Δημιουργεί Κέντρα Υποδοχής και Καταγραφής Προσφύγων (Hot Spots) και στρατόπεδα συγκέντρωσης, κινητοποιεί πλήρως το στρατό σε όλα τα επίπεδα, οργανώνει τον μηχανισμό βίαιων επαναπροωθήσεων, συμμετέχει ενεργά στη νατοϊκή παρουσία στο Αιγαίο, ετοιμάζεται να κηρύξει ολόκληρες περιοχές σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

4. Απέναντι σε αυτήν την συνθήκη πρέπει να κινητοποιήσουμε όλες μας τις δυνάμεις. Να αναπτύξουμε πολύμορφη δράση αλληλεγγύης στα ταξικά μας αδέρφια, τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Να αγωνιστούμε ενάντια στους πολέμους και τις σφαγές του ιμεριαλισμού. Ενάντια στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Ενάντια στην παρουσία της Frontex και του ΝΑΤΟ. Να παλέψουμε για ανοιχτά σύνορα και ελεύθερη μετακίνηση για όλους. Και παράλληλα, αδιαχώριστα, να δημιουργήσουμε δομές ταξικής αλληλεγγύης. Λαϊκά γεύματα, αυτοργανωμένες δομές υγείας, καταλήψεις στέγης. Προλεταριακές δομές που εναντιώνονται στους πλαστούς διαχωρισμούς "προσφύγων" και "μεταναστών", στην λογική της ανάθεσης και τις χρηματοδοτούμενες ΜΚΟ.

Οποιοσδήποτε μπορεί να συνεισφέρει στη δομή αλληλεγγύης φέρνοντας:
-Μακαρόνι κοφτό (πένες, βίδες κλπ)
-Ρύζι
- Όσπρια
-Τοματοπολτός
-Αλάτι
-Λάδι
Στο χώρο θα υπάρχει κουτί οικονομικής ενίσχυσης της δομής

Συνέλευση αναρχικών-κομμουνιστών για την ταξική αντεπίθεση ενάντια στην ΕΕ

πηγή : https://athens.indymedia.org/event/63684/