Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016 στις 14.00

Συλλογική κουζίνα

Δραστηριότητες έως και Κυριακή 3 Απριλίου

Τετάρτη 30 Μαρτίου

- 2 μμ., Συλλογική κουζίνα

- Το μάθημα φιλοσοφίας δεν θα πραγματοποιηθεί σήμερα.

Το επόμενο μάθημα φιλοσοφίας θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 13 Απριλίου στις 8:30 μμ., με θέμα "Η καμπή της μουσικής στην Αναγέννηση. Από την μονοφωνική στην πολυφωνική, από την θρησκευτική στην κοσμική, και από την φωνητική στην οργανική μουσική". Εισηγητής ο Βασίλης Μητρόπουλος, υποψήφιος διδάκτωρ ενορχήστρωσης και αισθητικής, στο τμήμα Μουσικών Σπουδών του Παν/μίου Αθηνών.

____________________

Πέμπτη 31 Μαρτίου

- 9 μμ., Προβολή της ταινίας "Τίμα τον πατέρα σου και τη μητέρα σου". To 1988 ο Κριστόφ Κισλόφσκι, εμβληματική μορφή του ευρωπαϊκού κινηματογράφου, γράφει και σκηνοθετεί για λογαριασμό της πολωνικής τηλεόρασης δέκα τηλεταινίες. Κάθε ταινία έχει ως θέμα της ένα από τα απαγορευτικά σχήματα των δέκα εντολών της Παλιάς Διαθήκης. Όλες μαζί συνθέτουν το κινηματογραφικό αριστούργημα «Δεκάλογος» που εντυπωσίασε κοινό και κριτικούς όπου κι αν προβλήθηκε για το υπαρξιακό του βάθος. Σε αυτές τις ιστορίες παρουσιάζονται οι ανθρώπινες αδυναμίες, τα ηθικά διλήμματα, και οι φιλοσοφικές αναζητήσεις για τη ζωή και το θάνατο μέσα από την πορεία απλών ανθρώπων της Πολωνίας. Αυτή την Πέμπτη 21 Μαρτίου στις 9 μμ., θα προβληθεί η ταινία "Τίμα τον πατέρα σου και τη μητέρα σου". Λίγα λόγια: Η Άνκα είναι 20 χρονών και σπουδάζει στη δραματική σχολή. Η μητέρα της έχει πεθάνει εδώ και χρόνια και η ίδια ζει μαζί με τον πατέρα της, τον Μίχαλ, ο οποίος συχνά φεύγει μακριά σε επαγγελματικά ταξίδια. Στο τελευταίο του ταξίδι, η Άνκα βρίσκει έναν φάκελο στο δωμάτιό του, πάνω στον οποίον υπάρχει η επιγραφή: «Να μην ανοιχτεί πριν απ' το θάνατό μου». Από το σημείο αυτό ο Κριστόφ Κισλόφσκι συνθέτει μια τολμηρή κι ανατρεπτική πλοκή πάνω στο θέμα της τέταρτης εντολής του Δεκαλόγου: «τίμα τον πατέρα σου και τη μητέρα σου».

__________________________

Σάββατο 2 Απριλίου

- 12 το μεσημέρι: Μάζεμα του Ανταλλακτηρίου Σπόρων Βύρωνα, για να ανταλλάξουμε παραδοσιακούς σπόρους από καλοκαιρινά κηπευτικά όπως τομάτες, μελιτζάνες, πιπεριές, κολοκυθάκια, κολοκύθες γλυκές, καλαμπόκια, φασολάκια κλπ., αλλά και να μοιραστούμε ιδέες, τεχνικές και πρακτικές για την καλλιέργειά τους. Παράλληλα θα συσκευάσουμε και θα καταγράψουμε τους σπόρους που διαθέτουμε, ενώ θα μοιραστούν και ορισμένα έτοιμα φυτά από το σπορείο μας με στόχο να συλλέξουν σπόρους από τις ποικιλίες αυτές όσο το δυνατόν περισσότεροι από εμάς.

- 2 μμ Συλλογική κουζίνα

- 3:45 μμ., παραδοσιακοί χοροί

- 7:30 μμ., Λογοτεχνικό αναλόγιο. «Το όνειρο κάθε επανάστασης: το ήσυχο, ειρηνικό παρόν, το ανέφελο μέλλον». Μανόλης Αναγνωστάκης. Τα νέφη όλο και πυκνώνουν γύρω μας.... Βρέχει πόλεμο, φτώχεια... Βρέχει μίσος... Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε το λογοτεχνικό αναλόγιο :«ΣΤΑΘΜΟΙ» με τις: Κούρου Βασιλεία - Μαίρη Στασινοπούλου. Μουσική επιμέλεια: Κώστας Εμμανουηλίδης.

--

Κοινωνικό - Πολιτιστικό Κέντρο Βύρωνα
http://politistikokentrovirona.blogspot.com/

πηγή : email που λάβαμε στις 30 Μάρτιος 14h